Tuvalet kağıdı, sıvıyağ ve dikkat problemim

evrim023

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
101
322
53
35
Merhaba, öncelikle siyaset vs konusu değil bu, hepimizin ortak paylaştığı ekonomik, sosyal, psikolojik bir problemle ilgili tavsiye istiyorum.

Maddi durum olarak kötü şartlara sahip değilim, en azından istediğimi yiyip içebiliyorum şimdilik. Sadece gelecek ve birikim açısından bi umudum kalmadı. Benim sorunum şu ki günümün neredeyse 3-4 saatini bu konuları düşünmek, bu konularla ilgili konuşmak, bişeyler izlemek alıyor. Yani sanki sınava girmişim onun sonucu açıklanacakmış o gün gibi, hep aynı şeye konsantre durumdayım. İçim inanılmaz sıkılıyor, her yerden bombardımana tutulmuş gibi hissediyorum ben açıp bakmasam dolara, zamlara falan biri atıyor biri anlatıyor vs. Sizce bu kadar gündemimde olması anormal mi? Sizin kaç saatinizi alıyodur tahmini?

Daha da önemlisi gündemimi nasıl değiştirebilirim az da olsa? Ne tavsiye edersiniz? Sanki tüm her şey askıya alındı ve tek olay bu gibi geliyor, bi yandan da zamanla alışcaz herhalde diye düşünüyorum. Özellikle yaşı daha büyük olanlar önceki krizleri görmüş olanlar da tavsiye verebilirse çok sevinirim. Bu tarz durumlarda nasıl normal gündemlere döndünüz, zamanla alışılınıyor mu vs?

Şimdiden çok teşekkürler, işte olduğum için cevap yazamayabilirim

Kaçmak imkansız. Herkes artık bu durumu konuşuyor. Tek bir kitle hariç’ telefonu göster’ kafasında olanlar.
Alışırız elbet buna da, alışacağız biliyorum.
Belki bazen en dibe batmak gerekiyordur.
Ama helal olsun ilk kez bir sözlerini tuttular ve milletin aquu demişlerdi. Yaptılar

Valla alamayanlar daha çok memnun iyi ülkenin halinden, o yüzden takmayın bence.
Bide mesela gerçekten temel ihtiyaçlarını karşılayamayanları da düşünüyorum, o zaman daha da anskiyete hissediyorum. Bi yandan kendimden kötü durumda olan birilerine yardım etmem gerekiyormuş gibi düşünüyorum bi yandan da kimseyi düşünme kendini kurtar, burası survivor modundayım. İnsan olduğumu unutmaya başlamışım gibi geliyor, bu tabi benim suçum değil ama hayatı bu kadar maddi hesaplar üzerinden yaşamak çok yorucu şimdiden çok bunaldım.

Bencede ilgilenmeyen daha mutlu.ama bu saatten sonra ilgilenende ilgilenmeyen de ne kadar mutlu olur bilmiyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun

Ben her sabah gözümü açar açmaz acaba bugun ne geldi başımıza diye bakiyorum açıkçası, elimden gelen bir şey yok sadece seyrediyorum ama icimden bir ses freni bosalmış kamyon misali bayır aşsağı gittigimizi söylüyor.
Bakalim ne zaman uçacagiz

Maalesef hepimizin psikolojisi aynı. Gün içerisinde o kadar kasılıyorum ki, geceleri sadece kabus görüyorum. Ülkece çok zor günlerden geçiyoruz. Hala gözümüzün içine baka baka kandırmaya çalışıyorlar. Bizim evde önceden eğlence programı filan izlenirdi, şimdi sadece ekonomi haberlerini izliyoruz. En kötüsü geleceğe dair umudumuzu çaldılar.

Hepimizin anksiyete düzeyi arttığı için odaklanma seviyesi azaldı. Anksiyetik beyinde düşünceler ping ping oraya buraya sıçrar sonuç da dalgınlık ve dikkat dağınıklığı
İmkanım varken Avrupaya gitmediğim için kafamı duvarlara vurasım geliyor ben de bunu aşamıyorum.
İş yapasım gelmiyor yani ülke batıyor ben hala sitenin aylar önceki İngilizce içeriğini giriyorum çok lazımmış gibi
Ama seçimler yazdan önce olacak bence, ona umut bağladım.

Çıkar telefonunu göster

Bu ülkenin insanına umit bagladiniz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…