Konu sahibi "ben bunların tuvalete gitmesine nasıl engel olabilirim" demiş gibi linç yemiş.
Sesten rahatsız olmakta haklı. İlk uyarıyı yapması da normal. Zira sorun tesisatta ya da taharet musluğunda olabilirdi. Herkes evdeki her sorunu anında yaptırmıyor, öylece yaşayıp gidenler var.
Daha geçen gün, banyo yaparken alt katı göle çevirdiği halde sorunu çözmeyen, "çalışıyorum, yoruluyorum. Akşamları 10 dakika duş alıyorum, ne var su gidiyorsa? Islanıyorsa siliversinler, onu yaptırmakla uğraşamam" diyen bir ruh hastasına denk geldim. Alt kattaki insanlar cinnetin eşiğindeydi.
Konu sahibi de elde olmayan sebepler olduğunu öğrenmiş, tekrar şikayet etmemiş ve gürültü için ne yapabilirim diye soruyor. Bu kadar linç edecek ne vardı acaba?
@Tilki kafali, kirada olduğunuz için yalıtım yaptırmak isteyeceğinizi sanmıyorum. Ama yaptıracaksanız mutlaka birkaç firmayla detaylı konuşun. Çünkü bazı sesler için alttan, bazıları için döşeme üstünden yalıtım yapılması gerekir. Malzeme ve yöntemin su sesi için işe yarayıp yaramayacağından iyice emin olun.
Bunun dışında kulak tıkacı deneyebilirsiniz. O da olmazsa ya odayı değiştireceksiniz ya da taşınacaksınız mecburen.