TYT çıkmazı..

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.812
548
31
Arkadaşlar selam,

Kardeşim için size sormak istedim. Nolur konum kalsın, çünkü dert.

Kız kardeşim TYT den 215 puan almış, zaten başarılı biri değildir, hep böyle olmuştur bu ama okuması lazım.. Anadolu lise mezunu..

Şimdi bu puanla ne yapsa mantıklı bir seçim olur ben bilmediğim için sizlere sormak istedim.. Bir daha hazırlanma şansı maalesef yok, ailem anlayışsızdır. Bi yere gidemezse okul mevzusunu kapatır..

Mantıklı seçim yapmamız lazım bir bilen varsa yardımcı olsa çok sevinirim. Kendisinin istediği bir bölüm var ancak annem ona izin vermiyor..

Şimdiden teşekkür ederim..

Seçenekleri ne bölüm olarak?
2 yıllık bir bölüm seçebilir bu puanla zaten, bizim istediğimiz mantıklı bir seçim olması sadece. Yani iş alanı olan bir bölüm. Çünkü bir yere yerleşemezse annemler bir daha üni. defterini kapattırırlar.. Bende en azından bir ön lisans mezunu olsun istiyorum.

Sınav sistemine ve puanlara çok hakim değilim. Puanıyla olabilecek bölümlerin seçenekleri ne diye sormak istemiştim. Bölüm üzerinden yorum yapabilirim ancak diye ama sanırım daha bölüm de bakmamışsınız. Daha bilgili üyeler yorum yapacaktır o zaman. Hakkında hayırlısı olsun.

Sınav sistemine ve puanlara çok hakim değilim. Puanıyla olabilecek bölümlerin seçenekleri ne diye sormak istemiştim. Bölüm üzerinden yorum yapabilirim ancak diye ama sanırım daha bölüm de bakmamışsınız. Daha bilgili üyeler yorum yapacaktır o zaman. Hakkında hayırlısı olsun.
bende hakim değilim, ben örgün eğitimle üni.ye gidememiştim zaten, ailem şehir dışına çıkamazsın demişti, aöf tercihi yapmıştım... Kardeşime en azından şehir kısıtı koymuyorlar, bende bölüm olarak ne yapabilir onu anlamaya bulmaya çalışıyorum aklıma burası geldi.

Teşekkür ederim..

Tercih robotları var oraya puanını ve sıralamasını yazın çıkan bölümler üzerinden değerlendirme yapılırsa daha çok işinize yarar : )
Ben de bilmiyorum hangi bölüm hangi puanla alıyor mesela tıbbi sekreterlik yazsın diye yorum yapıcam havada kalacak

bende hakim değilim, ben örgün eğitimle üni.ye gidememiştim zaten, ailem şehir dışına çıkamazsın demişti, aöf tercihi yapmıştım... Kardeşime en azından şehir kısıtı koymuyorlar, bende bölüm olarak ne yapabilir onu anlamaya bulmaya çalışıyorum aklıma burası geldi.

Teşekkür ederim..

Güzel bir ablasiniz .

Okullarda , özel egitim merkezlerinde tercih rehberleri oluyor onlara danışın mutlaka.

Robotik kodlama, ilaç endüstrisi , bilgisayar bunlar v.b geleceğin meslekleri bunlar üzerine yogunlasin.

Tercih robotları var oraya puanını ve sıralamasını yazın çıkan bölümler üzerinden değerlendirme yapılırsa daha çok işinize yarar : )
Ben de bilmiyorum hangi bölüm hangi puanla alıyor mesela tıbbi sekreterlik yazsın diye yorum yapıcam havada kalacak
teşekkür ederim şimdi google baktıkça bende tıbbi sekreterlik yazsın diyorum bakalım umarım doğru tercihler yaparız teşekkür ederim

Güzel bir ablasiniz .

Okullarda , özel egitim merkezlerinde tercih rehberleri oluyor onlara danışın mutlaka.

Robotik kodlama, ilaç endüstrisi , bilgisayar bunlar v.b geleceğin meslekleri bunlar üzerine yogunlasin.
teşekkür ederim çok naziksiniz..

Hemen bakacağım çok sağolun

Puanı yeter mi bilmiyorum ama ağız ve diş sağlığı bölümüne bakabilirsiniz. Kpss atlama puanlarına da bakın tercih edeceginiz bölümün. Tıbbi sekreterlik bölüm ataması zor oluyor. Puanları yüksek. Okumusken atanabilecegi bir bölüm olsun. Ayrıca 2 yıllık okuyup dgs ile hemsirelige tamamlanan bölümler de var. Onlara da bakın. 2 sene sonra tekrar sınava girip 4 yıllığa tamamlanabilir. Emin değilim ama ağız ve diş sağlığı bölümü hemşirelik tamamlanır diye biliyorum

Çok iyi düşünmüşsünüz zaten bir sene daha hazırlansa daha iyi olacağının garantisi yok. Tercih yaparken mutlaka kpss atama puanlarına bakın. İki sene sonra memur olarak başlarsa ne iyi olur. Ben öğrencilerim için bakarken Sağlık Teknikeri Çevre Sağlığı diye bir bölüm gördüm 70 puanla memur alımı yapılmış. Kardeşiniz için hayırlısı olsun

Puanı yeter mi bilmiyorum ama ağız ve diş sağlığı bölümüne bakabilirsiniz. Kpss atlama puanlarına da bakın tercih edeceginiz bölümün. Tıbbi sekreterlik bölüm ataması zor oluyor. Puanları yüksek. Okumusken atanabilecegi bir bölüm olsun. Ayrıca 2 yıllık okuyup dgs ile hemsirelige tamamlanan bölümler de var. Onlara da bakın. 2 sene sonra tekrar sınava girip 4 yıllığa tamamlanabilir. Emin değilim ama ağız ve diş sağlığı bölümü hemşirelik tamamlanır diye biliyorum
Tıbbı sekreterlik KPSS durumuna bakmayı atlamayin
Bağlı olduğunuz ilçenin milli eğitimi tercih rehberliği hizmeti veriyor olabilir. Sayfasını bir kontrol edin mutlaka.
Onlar daha iyi yardımcı olur
Çok iyi düşünmüşsünüz zaten bir sene daha hazırlansa daha iyi olacağının garantisi yok. Tercih yaparken mutlaka kpss atama puanlarına bakın. İki sene sonra memur olarak başlarsa ne iyi olur. Ben öğrencilerim için bakarken Sağlık Teknikeri Çevre Sağlığı diye bir bölüm gördüm 70 puanla memur alımı yapılmış. Kardeşiniz için hayırlısı olsun
Puanı yetiyorsa 2 yıllık da olsa çocuk gelişimi okusun. Hem önü açık bitmeyecek bir meslek kolay da iş bulur
2 senelik ama rahat atanan bölümler var.
KPSS de atama puanlarına göre önlisans bölümleri yazsın.
Kısa yoldan iş hayatına döner.
Çocuk gelişimi, sağlık bölümleri, dış ticaret falan okusun.

Uzaktan eğitim de olabilir.

Açıköğretimde psikoloji falan açılıyor galiba bu sene, (ben de etik bulmuyorum ama varsa var yani) olmadı onlara baksın bi.

her önerinizi araştırıyorum, teşekkür ederim hepinize

Aöften bir bölüm yazsın 2 yıl.öyle okusun. Ordan dgs ile güzel bir bölüme geçsin.

Merhaba, benim iki kardesimde iki yıllık sağlık bölümü okuyorlar.Dort yilliklara göre iş bulma olanağı çok daha iyi olan iki yıllık bölümler var.Tibbi sekreterlik, eczane hizmetleri vb.olabilir.Eger yapabilirse iki yıllık tapu kadastro okuyabilir ,atama puanları oldukça düşük sağlık bölümlerinde yığılma var çünkü.Eger fiziki özellikleri uyuyorsa uçak bakım hizmetleri,yer hizmetleri bölümleri de alternatif olabilir

Ayt puanı yok mu ?
Çok kötü bir puan sıralaması da çok gerilerdedir. Sırf okumak için bir bölüm seçebilirsiniz. Belki okurken tekrar hazırlanır.daha iyi puanlar alır

Back
X