Üc aylik evlilikte mutsuzluk

Ödediğiniz borç tam olarak ne? Şahsi mi yoksa evlilikle ilgili mi? Eğer şahsi ise kesinlikle ödemeyin. 10 yılda ödesin ama kendi ödesin.

Eşiniz evliliği kaldıramamış gibi duruyor. Oyun oynamak nedir? Sevgili gibi saça başa karışmak nedir? Evlenirken o halinizi görmedi mi? Sonradan mi makyaja başladınız? Kabul etsin artık yetişkin insanlara karışmak bana çok saçma geliyor.

cok cabuk pes etmissiniz bu kadar dayaniksizsaniz cocuk olmadan ayrilin..Gelirinin sizden az oldugunu sonradan mi duydunuz bilemem ama bu sorun degil calissin kazansin da 3kurus az olsun..Insanlar ne badireler atlatiyor 3yil gecti desen anlarim da 3ay nedir daha sabir lazim ..

Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.
Diğer sorunlarınızı bilmiyorum bu yüzden haklı yada haksızsınız demiyorum, fakat alıntıladığım şu durumda genelde erkekler olur, neredeyse her on evliliğin dokuzunda erkek daha çok kazanır, ev masraflarını erkek karşılar, eşinin borcu varsa karımın borcu benim borcumdur der öder, ve asla kafasınada kakmaz. aksi durumlar elbette var ama geneli böyle.
Fakat bu durumda kadın olunca hemen bir rahatsızlık duymalar, ben daha çok kazanıyorumlar, evi ben geçindiriyorumlar, her kavgada adamın başına kakmalar başlıyor.
Ee hani kadın erkek eşitti?
Benmi yanlış düşünüyorum bilmiyorum yani ama etraf kocasının parasıyla kraliçe gibi yaşayan marka çantalar gözlükler son model arabalar ile koca parası ile gezen kadınlarla dolu. Bu duruma kimse itiraz etmiyor ama kadın daha çok kazandığı anda hemen sorunlar başlıyor. Yani nerde bu kadın erkek eşitliği o zaman? Bu eşitlik sadece kadına pozitif ayrımcılık durumundamı geçerli yoksa...
Dediğim gibi diğer durumları bilmiyorum fakat bu meselede sizi hiç haklı göremedim ben. Heleki kavgada başa kakmak oldukça çirkin.
Heleki bunlar henüz Üç aylık evlilikte oluyorsa çok yazık yani.

Ben erkek olsaydim da issiz gucsuz bir kadinla asla olmazdim birakin evlenmeyi.

Kadinlarin derdi de zaten is gucten cok para, statu. Erkekler de gelisine guzel takiliyor zaten bulduklari en guzelce kizla evleniyorlar. Toplumun evlenme dinamikleri de boyle. Kadin-erkek esitligi de koca parasini gorunceye kafar, yalan dolan yani.

Aynen katılıyorum size . Bu durumlar erkeklerin de gözünü açtı ki bir çoğu da artık kadınları bankamatik gibi görür oldu . İşi gücü yoksa yada banka kartını alamayacakları kadınları istemiyorlar .

Hepsi biz kadınlar yüzünden :) ortasını tutturamiyoruz bir türlü .

Ne dersek diyelim toplumun çoğunluğu bireysel sorumluluğunu alsa da geleneksel kafa yapısında ama o da tam uygulanmıyor işine gelen kadarı yapılır oldu .

Kafa geleneksel,yapılmaya çalışılan modern özgür anlayış, sonuç kaos .

Şuan ki evliliklerin problemi bu bence karmaşa yaşıyor insanlar.

aslında erkeklerin hemen hepsi oyun oynamaya bayılır bunun ardında çocukluktan ziyade hormonlar var, erkekler hep bir rekabet içindedir ve zamanla evrimlestigimiz için bu rekabet duygusunu ancak oyun oynayarak yaşıyorlar. oyun oynamada ben de abartı bir durum görmüyorum
ancak bence de sevginiz bitmiş size herşey batıyor

3 ayda bu kadar bıkkınlık normal değil gibi sanki. eşiniz kavgalardan sıkılıp kendini oyunla oyalamak istemiş olabilir

A
aynen öyle benim maaşıma borçları talimat verdik eşimin parasının bi kısmıyla da kenara atmaya çalışıyoruz bende bu ay açık var sende varsa tamamlayalım diyoruz ben diyorum maaşta + var bekleyen bi yer var mı diyorum Allah korusun borçlular kapıyı alınca Ali'nin borcu Ayşen'in borcu demezler onların bize borcu var derler

Hanımlar harikasınız..
Boyle eşler dostlar başına..
Eşim hiç kısıtlamada bulunmadı maddi olarak.. . Takı durum bozuluncaya kadar.. Bende evimde kah dıkış diktim kah oya yaptım bır sekılde destek cıktım.. Yeri geldı 1 kuruşa ihtiyac duyduk.. Ama hıcbır zaman soz konusu etmedim etmedik. .. Cok şukur maddi acıdan birbirimizi kırmadık..
Hıc takılmam bu tur maneviyatı olmayan şeylere... Bazen şuankı gıbı gecmişi hatırlar ufak bir tebessüm oluşuverir yuzumde:)

Hem borçları ödeyip hem de yüzüne vurmanız çok çirkin. Adamında borcunu ödemenizi kabul etmesi çok çirkin. Yüzsüzlüğe mi vurmuş ne, üstelik başına kakılıyor. Hala da kuzu kuzu ödetiyor mu size borçları. Böyle bir erkeği sevip saymamak normal. Yanlış bir evlilik olmuş.

BUnlar yeni evliliğin sancıları. Zamanla düzelir her şey yerine oturur. Eşinde iş bulur. Ev işlerini paylaşmaya başlarsınız. Birbirinizealışınca birlikte vakit geçirmeye başlarsınız...

Teşekkür ederim değerli insan.
Maalesef durum bu, zaten bende buna değinmeye çalıştım yukarıda.
Yoksa konu sahibine bir garezim yok. Hatta hatırlarsanız bir konu vardı burada eşi kadının maaş kartına el koymuş ki kadın adamın iki katından fazla kazanıyor çok çok iyi bir maaşı ve statüsü var ve bir defa dahi adamın başına bunu kakmamış asilmi asil bir insan, fakat gel gör ki kadıncağız adamdan zar zor iki kuruş harçlık alıyordu o da bin türlü sıkıntı ile, ve ben o konuda adama demediğimi bırakmadım. Fakat işte bu konu çok farklı.
Tamam yine adam sorumsuz ise borcu harcı eşine bırakmış on dönüm bostan yan gel yat osman felfesinde bir kişi ise konu sahibi yine bir nebze haklı derim. Bir nebze diyorum çünkü maalesef biraz statü üstünlüğü duygusu seziyorum, artı kavgada kafaya kakma falan hiç hoş değil.
Velhasılı sizinde dediğiniz gibi işin içine para ve statü tercihi girdiği anda eşitlik çıkar gider.

Teşekkürler sevgili Defrent. Ben eşitlikten yanayım ki herkeste bunu söyler eminim. Fakat iş statüye ve paraya gelince yeterki o statü ve para olsunda kadınlar eşitliği bir kenara bırakmaya razılar. Bilmiyorum yani bana ters açıkçası.
Konu sahibi hakkındada hayırlısını dilerim. Henüz üç aylık evlilikte bunların düşünülmesi beni bile üzdü yani, sonuçta evlilikte en mutlu dönem olması gereken zamanlar...

Ben büyük değil demişsin ama ben ortada bir sorun göremedim.
Maaşa takmışsın adamı boşanmaya yer arıyor gibisin.

Çok abartmişşin yaa. Adam evinde bi oyun da oynuyamiyosa yuh yani. Borcta ödenir gider..

Evlilik demek ortaklık hayat bütünleşmesi demek. Yani onun borcunu sizinmis gibi ödemeniz gercekten seviyorsanız sizi bu denli uzmemeli. Har vurup harman savursa o ayrı. Bir evde senin paran benim param muhabbeti olursa o evlilikten hayır gelmez

Yaklaşık 1,5 yıldır iş arayıp bulamıyorum. Eşim ev, kira, kredi , sağlık vs tüm geçimimizi üstleniyor , öğrenim kredimi de ödüyor daha bir gün yük olduğumu hissettirmedi sağ olsun.
Bu kadar maddiyatcilik ne çirkin.
Kolay gelsin size en çok da esinize. Bu düşüncelerinizi bilse asıl pişmanlığı o yaşardı.

Bence haklısınız. Yeni evlisiniz ve üstünüzde bi ton yük var. Hem çalışıyor hemde çoğu zaman ev işlerini yapıyorsunuz. Eşiniz üzerinizdeki yükü almalı. Şuan maddi olarak alamiyorsa duyduğu üzüntü ve sıkıntıyı anlatmali. *tabi duyuyorsa*Sanki sizin gorevinizmiş gibi borç ödemek böyle normal davranmamalı.

Ben burda sizin durumunuzun yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Siz eşinizin maaşı az olduğu icin değil sizin maasınız cok olduğu için yükü sizin omuzlarına birakmasina sitem ediyorsunuz. Sonuna kadar bu sitemde haklisiniz.
Borc ödemek maddi olarak esinize destek olmak göreviniz değil dinen de böyle. Bu erkek için fedakarlıktır.
Fakat günümüz kadınları bu durumu okdr normallestirdiki sanki olmasi gereken buymuş gibi oldu.
Durum böyleyken birde ev islerine destek olabilir gönlünüzu okşayacak hareketlerde bulunabilir.

Oyun meselesine gelince cok büyük bir mevzu değil ama zaten çalışıyorsunuz yeni evlisiniz sizin icin bir plan yapabilirdi.

Eşiniz size yardimci olmuyor ve üzerinizdeki yükleri normal olağan durum olarak görüyor.
Karşıniza alin durumu ve ne hissettiğinizi anlatın.
Boşanma lafını esinize karşı ağzina almayin ama.
Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…