- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
cok cabuk pes etmissiniz bu kadar dayaniksizsaniz cocuk olmadan ayrilin..Gelirinin sizden az oldugunu sonradan mi duydunuz bilemem ama bu sorun degil calissin kazansin da 3kurus az olsun..Insanlar ne badireler atlatiyor 3yil gecti desen anlarim da 3ay nedir daha sabir lazim ..Merhaba hanimlar,
ben üc aydir evliyim. Esimi severek evlendim ama bu sevgi günden güne icimde azaliyor cünkü anlasamiyoruz.
Esimin geliri benden cok daha düsük ve borclari var. Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.
Onun yani sira baska sorunlarimizda var. Kiyafetime ve makjacima karisiyor ve kisitliyor. Kendisi bu aralar sabahlara kadar PS4 oyununu oynuyor ve benimle yada ev islerinle hic ilgilenmiyor. Dün mesela isten gelir gelmez benim erkek kardesimi cagirmis oynamak icin. Sadece bir saat oynucaz, sordu kiramadim dedi. Bu tabi bir saate kalmadi ve saatlerce oynadilar, bende yatak odasina gidip yattim. Bugün kardesime sordum, esim onu cagrmis, yani bana yalan söyledi. Bu kücük olay icimi iyice sogutu. Ona bu sabah icimi döken bir sürü mesaj yazdim ama kendisi daha uyanmadi. Suan is yerindeyim ve aglamamak icin kendimi cok zor tutyorum.
Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, Bu aksam yüksek lisans mezuniyet törenim var ve aslinda onu yanimda istemiyorum. Ailem gelecegi icin onuda götürmeye mecburum. Kimseye bu mutsuzlugu hisettirmemeye calisiyorum ama ben günden güne ölüyorum. Emek harcadigim bu iliskiyi bitirmelimiyim? Sanki sorunlar büyük degil gibi gözüksede ben cok mutsuzum. Bu evlilik bir hata gibi geliyor bana ama onsuz daha mutlu olabilirmiyim bilmiyorum gercekten.
NOT: Esimi mezuniyete yanimda istemem tamamen bu sabahki kizginligilmla alakali, yoksa tabiki yanimda olmasini istedigim ilk insan. Ondan utandigim falan düsünülmüs bu kesinikle dogru degil!!
Diğer sorunlarınızı bilmiyorum bu yüzden haklı yada haksızsınız demiyorum, fakat alıntıladığım şu durumda genelde erkekler olur, neredeyse her on evliliğin dokuzunda erkek daha çok kazanır, ev masraflarını erkek karşılar, eşinin borcu varsa karımın borcu benim borcumdur der öder, ve asla kafasınada kakmaz. aksi durumlar elbette var ama geneli böyle.Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.
Diğer sorunlarınızı bilmiyorum bu yüzden haklı yada haksızsınız demiyorum, fakat alıntıladığım şu durumda genelde erkekler olur, neredeyse her on evliliğin dokuzunda erkek daha çok kazanır, ev masraflarını erkek karşılar, eşinin borcu varsa karımın borcu benim borcumdur der öder, ve asla kafasınada kakmaz. aksi durumlar elbette var ama geneli böyle.
Fakat bu durumda kadın olunca hemen bir rahatsızlık duymalar, ben daha çok kazanıyorumlar, evi ben geçindiriyorumlar, her kavgada adamın başına kakmalar başlıyor.
Ee hani kadın erkek eşitti?
Benmi yanlış düşünüyorum bilmiyorum yani ama etraf kocasının parasıyla kraliçe gibi yaşayan marka çantalar gözlükler son model arabalar ile koca parası ile gezen kadınlarla dolu. Bu duruma kimse itiraz etmiyor ama kadın daha çok kazandığı anda hemen sorunlar başlıyor. Yani nerde bu kadın erkek eşitliği o zaman? Bu eşitlik sadece kadına pozitif ayrımcılık durumundamı geçerli yoksa...
Dediğim gibi diğer durumları bilmiyorum fakat bu meselede sizi hiç haklı göremedim ben. Heleki kavgada başa kakmak oldukça çirkin.
Heleki bunlar henüz Üç aylık evlilikte oluyorsa çok yazık yani.
Diğer sorunlarınızı bilmiyorum bu yüzden haklı yada haksızsınız demiyorum, fakat alıntıladığım şu durumda genelde erkekler olur, neredeyse her on evliliğin dokuzunda erkek daha çok kazanır, ev masraflarını erkek karşılar, eşinin borcu varsa karımın borcu benim borcumdur der öder, ve asla kafasınada kakmaz. aksi durumlar elbette var ama geneli böyle.
Fakat bu durumda kadın olunca hemen bir rahatsızlık duymalar, ben daha çok kazanıyorumlar, evi ben geçindiriyorumlar, her kavgada adamın başına kakmalar başlıyor.
Ee hani kadın erkek eşitti?
Benmi yanlış düşünüyorum bilmiyorum yani ama etraf kocasının parasıyla kraliçe gibi yaşayan marka çantalar gözlükler son model arabalar ile koca parası ile gezen kadınlarla dolu. Bu duruma kimse itiraz etmiyor ama kadın daha çok kazandığı anda hemen sorunlar başlıyor. Yani nerde bu kadın erkek eşitliği o zaman? Bu eşitlik sadece kadına pozitif ayrımcılık durumundamı geçerli yoksa...
Dediğim gibi diğer durumları bilmiyorum fakat bu meselede sizi hiç haklı göremedim ben. Heleki kavgada başa kakmak oldukça çirkin.
Heleki bunlar henüz Üç aylık evlilikte oluyorsa çok yazık yani.
aslında erkeklerin hemen hepsi oyun oynamaya bayılır bunun ardında çocukluktan ziyade hormonlar var, erkekler hep bir rekabet içindedir ve zamanla evrimlestigimiz için bu rekabet duygusunu ancak oyun oynayarak yaşıyorlar. oyun oynamada ben de abartı bir durum görmüyorumEvlenmeden önce eşinin ne kadar maaş kazandığını ve borçlarını bilmiyor muydun?
Biliyorsan bu duruma yapabilecek bir şey yok, ama örnek veriyorum sana 5 bin lira kazanıyorum dedi de 2 bin lira mı alıyormuş bunu mu öğrendin ya da borç olduğunu bilmiyordun da evlendikten sonra mı çıktı bu borç.
İşin içerisinde yalan dolan yoksa, düğündeki takılarımı satar borcu öderim. Eşim de çalışır ben de zamanla her şey yoluna girer.
Ps olayını abarttığını düşünüyorum oynayabilir, adam dışardaki cafelerde sabaha kadar oynamıyorki evde oynuyor. Erkekler çocuk gibi, benim eşim de oynar hatta seninki gibi kardeşimi çağırır, oynarlar.
Merhaba hanimlar,
ben üc aydir evliyim. Esimi severek evlendim ama bu sevgi günden güne icimde azaliyor cünkü anlasamiyoruz.
Esimin geliri benden cok daha düsük ve borclari var. Bu borclarin bir kismini arti ev masraflarinin hepsini ben ödüyorum. Bu beni cok mutsuz ediyor. Ve ben bu durumu her kavgada basina kakiyorum cünkü artik biktim.
Onun yani sira baska sorunlarimizda var. Kiyafetime ve makjacima karisiyor ve kisitliyor. Kendisi bu aralar sabahlara kadar PS4 oyununu oynuyor ve benimle yada ev islerinle hic ilgilenmiyor. Dün mesela isten gelir gelmez benim erkek kardesimi cagirmis oynamak icin. Sadece bir saat oynucaz, sordu kiramadim dedi. Bu tabi bir saate kalmadi ve saatlerce oynadilar, bende yatak odasina gidip yattim. Bugün kardesime sordum, esim onu cagrmis, yani bana yalan söyledi. Bu kücük olay icimi iyice sogutu. Ona bu sabah icimi döken bir sürü mesaj yazdim ama kendisi daha uyanmadi. Suan is yerindeyim ve aglamamak icin kendimi cok zor tutyorum.
Ben gercekten ne yapacagimi bilmiyorum, Bu aksam yüksek lisans mezuniyet törenim var ve aslinda onu yanimda istemiyorum. Ailem gelecegi icin onuda götürmeye mecburum. Kimseye bu mutsuzlugu hisettirmemeye calisiyorum ama ben günden güne ölüyorum. Emek harcadigim bu iliskiyi bitirmelimiyim? Sanki sorunlar büyük degil gibi gözüksede ben cok mutsuzum. Bu evlilik bir hata gibi geliyor bana ama onsuz daha mutlu olabilirmiyim bilmiyorum gercekten.
NOT: Esimi mezuniyete yanimda istemem tamamen bu sabahki kizginligilmla alakali, yoksa tabiki yanimda olmasini istedigim ilk insan. Ondan utandigim falan düsünülmüs bu kesinikle dogru degil!!
aynen öyle benim maaşıma borçları talimat verdik eşimin parasının bi kısmıyla da kenara atmaya çalışıyoruz bende bu ay açık var sende varsa tamamlayalım diyoruz ben diyorum maaşta + var bekleyen bi yer var mı diyorum Allah korusun borçlular kapıyı alınca Ali'nin borcu Ayşen'in borcu demezler onların bize borcu var derlerSiz eşinizi sevmiyorsunuz bence ve onun yüzüne ekonomik sıkıntıyı vurarak kendinizden soğutuyorsunuz düşünsenize adamın yanında onu sürekli küçümseyen yetersiz gören bi kadın var. Öyle bi algı yarattınız.
Evlenirken borcunu gizledi mi sizden. Eşiminde vardı. Beraber çalışır öderiz dedik destek olduk ben işsizden eşimde bnm borcumu ödedi. Eğitimim için masraf yaptı her istediğimi aldı. Şimdi bnm iyi bi işim var şükür ve bende borçları ödüyorum onun maaşı ise evi geçindiriyor benm tüm giderlerimi karşılıyor. Evlilik bu Yani.
Teşekkür ederim değerli insan.Ben erkek olsaydim da issiz gucsuz bir kadinla asla olmazdim birakin evlenmeyi.
Kadinlarin derdi de zaten is gucten cok para, statu. Erkekler de gelisine guzel takiliyor zaten bulduklari en guzelce kizla evleniyorlar. Toplumun evlenme dinamikleri de boyle. Kadin-erkek esitligi de koca parasini gorunceye kafar, yalan dolan yani.
Teşekkürler sevgili Defrent. Ben eşitlikten yanayım ki herkeste bunu söyler eminim. Fakat iş statüye ve paraya gelince yeterki o statü ve para olsunda kadınlar eşitliği bir kenara bırakmaya razılar. Bilmiyorum yani bana ters açıkçası.Aynen katılıyorum size . Bu durumlar erkeklerin de gözünü açtı ki bir çoğu da artık kadınları bankamatik gibi görür oldu . İşi gücü yoksa yada banka kartını alamayacakları kadınları istemiyorlar .
Hepsi biz kadınlar yüzünden :) ortasını tutturamiyoruz bir türlü .
Ne dersek diyelim toplumun çoğunluğu bireysel sorumluluğunu alsa da geleneksel kafa yapısında ama o da tam uygulanmıyor işine gelen kadarı yapılır oldu .
Kafa geleneksel,yapılmaya çalışılan modern özgür anlayış, sonuç kaos .
Şuan ki evliliklerin problemi bu bence karmaşa yaşıyor insanlar.
Evlilik demek ortaklık hayat bütünleşmesi demek. Yani onun borcunu sizinmis gibi ödemeniz gercekten seviyorsanız sizi bu denli uzmemeli. Har vurup harman savursa o ayrı. Bir evde senin paran benim param muhabbeti olursa o evlilikten hayır gelmezMerhaba hanimlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?