üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

efsun00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
130
0
26
İstanbul
Kızlar üç gündür canım sıkkın.üç hafta önce büyük görümcem kaynanama geldi.ondan iki gün sonrada küçük görümcem geldi.3 yaşında kızım var geldi geleli 5 yaşındaki oğluna oğlum bunu sana alalım mı diye tutturdu.eşimim tarafı hep akraba evliliği yaptı halada yapmaktalar.ben sadece yabancıyım.kaynanamla, görümcem babasına söylüyeceğiz kızını bize versin şakayla karışık beni sinir ettiler.bende görümceme abla böyle deme.ben böyle şakaları sevmem.çocuklarında aklına böyle saçma sapan şeyler sokmayın dedim.eşimle kaynanama akşam oturmasına gittik.görümcemler gideceği için son defa bir araya gelelim dedik.gitmez olaydım.büyük görümcem aynı şakayı yine yaptı.hemde herkez ordaydı.babası bak emre ne diyor.senin kızını istiyor eşim güldü.eşimin en sevmediğim huyu bu nefret ediyorum bu huyundan.10 yaşındaki kızımıda diğer görümcemin oğlu sulu hareket yapıyor.huylanıyorum eşimi uyarıyorum.anlamıyor adam.kaynanam kuzenleri geldi kızı yollada kalsın dedi.bende istemediğim halde yolladım.sabah gittim ki.büyük kızımla aynı yatakta yatıyorlar.kaynanam büyük kızımı içinde öyle saçma sapan şakalar yaptı.mesele görümceme telefonda( efsunu sinirlendirme sonra kızını vermez sana.) o yüzden küçük kızımdada aynılarını yapmaya başladıkları için sinirim bozuldu.o akşam o kalabalıkta büyük görümcem eşime sorduktan sonra bana döndü.efsun verecen mi kızını dedi.bende ben sana demiştim abla ben böyle şakaları sevmiyorum.çocukların aklına böle şeyler sokma.neden diğer yiğenlerinizde var neden onlara bu şakayı yapmıyorsunuzda benim kızlarıma bu şakaları yapıyorsunuz dedim.küçük görümcem sinirli bir şekilde kızların davulcuya kaçarsa görürsün dedi.bende kaçmazlar allahın izninle dedim.kaynanam da ordan atladı.ben sonra içeri wc gittim.bir salona döndüm küçük görümcem hüngür hüngür ağlıyor.kaynanam büyük görümcem ağlıyor.kaynatamın suratı asık.ben evinegideceği için ağlıyor zannettim.sonra yanına gittim baktım eşimde yanında yüzüme bakmadığını anlayınca bana küsüp ağladığını anladım.halbuku bana bu zamana kadar ne laflar işittiler.hepsi üstüme gelip ne laflarla beni ağlattılar.kimse dönüpte efsun niye üzgünsün demedi.görümcem ağlayınca hepsi onunla ağladı.baktım ki herkez bana surat yapıyor bende eşime hadi eve gidelim dedim.aslında ben sessiz biriyim ama üstme gelince birde sevmediğim şaka yapılıp üstüme gelinince dayanamayıp lafı söylerim.özellikle çocuklarım hakkında olursa hiç dayanamam.akraba evlilğine karşıyım.birde küçücük çocukların aklına böyle şeyler sokulunca çocuklarda bu yöne döndüğüne inanıyorum.ağaç yaşken eğrilir.çocuklarımın okumasını böyle şeylerle kafasının karıştırılmasını istemiyorum.sizce yanlışmı düşünüyorum.görümce 2 gün sonra gidecek onu yollamaya gitmek istemiyorum.çünkü ben hakkım olanı savundum.görümcemler haksızda olsa görümcem yinede haklı onların gözünde.kaynatam zaten kızlarının göz yaşına dayanamaz.sizce ne yapmalıyım.yollamaya gideyim mi?"

bence tepkinizi çok net ve yerinde göstermişsiniz, baştan tavrınızı koyarsanız zamanla bu söylemleri bitecektir diye düşünüyorum..bence görümcenizi uğurlamaya da gitmeyin (eger eşinizle aranızda sorun olmayacaksa) sahi eşiniz ne diyor bu duruma yani ciddi olarak? hani şakası yapıldıgında gülmüş falan da asıl düşüncesini merak ettim açıkçası:26:

Gitmeyin gorumceyi uğurlamaya giderseniz ha bak haksız oyuzden geliyo denilecek gerek yok giderse gitsin!
Ortada ağlayacak bir durumda göremedim bu nasil bir komedi?
Cocuklara gelincede boyle sakalar hoş değil birde siz defalarca hoşlanmadığınızı ifade etmenize rağmen kimse takmamış yani!

[/COLOR]
inanırmısınız ben bile eşimin düşüncesini merak ediyorum.böyle şakalr yapılınca gülüyor bense ciddiyim.çünkü böyle çocuklar üzerinde yersiz bir şaka olmaz.eşime bin kere diyorum ciddi ol.bana lafı bırakma sende tavrını koy diyor.yine aynı şaka yapılınca yine gülüyor.ozaman ben demek zorunda kalıyorum oluyorum kötü gelin

ya sabır
Allah ıslah etsin doğru yolu göstersin onlara
aranızı bozmayın yine de
bakın size tavır yapmışlar
siz kötü olursunuz
aranız hep iyi olsun ama mesafeli davranın

mesele ufak gibi gözüksede bence haklısnız..yerinde bi cevap vermişsniz...evet bazı böyle işgüzarlar oluyor malesef...bir çocuk böyle böyle eğiliyor dolduruluyor...zamanla aklına yer ediyor...yaş ilerledikçede aklının bi köşesinde kalıyor....bence tamamen haklısnız....ama görümcenizi göndermeye gitme konusuna gelince haksızsınız...sorun büyük veya küçük farketmez..bence gitmeniz gerekir...çünkü haklıyken haksız duruma düşersiniz...onların arkanızdan konuşmasına mahal vermiş olursunuz...bak bak geçirmeye bile gelmedi...ufacık bişeyi nasıl büyüttü gibi biz izlenim yaratırsınz....zeki bi kadın olarak gidin ve bişey yokmuş gibi davranın ki onlar utansın yaptıklarından....biz sinir ettik onu şaka maka ama ettik yinede gelmiş bak demeleri gereksin....gidin bence...

zamanında annem de yengemi uyarmıştı ama kimse aldırış etmedi.(olay erkek kuzenlerim ve onların diğer kız kuzenleri arasında)Aynı oda da yatmalar falan sonra ne oldu biliyor musunuz bizim kuzen bir kız sevdi ve onun kuzeni de bu işi bozmak için uğraştı durdu...Ben sizi haklı görüyorum öyle numaradan ağlayıp göz boyamışlar bence ve siz annelik görevinizi yapıyorsunuz.Bunda kızacak ne var allah aşkına.Güzelce uyarmışsınız anlamamışlar sonra ağlayarak haklı çıkmaya çalışıyorlar.Boşverin ağlayıp ağlayıp susarlar.

bu seferde gelmedi diye laf edecekler.ne yapacağımı şaşırdım.eşimde uğurlamaya git diyor

valla bu kadarına pes!!! ben de senle aynı halde sayılırım arkadaşım. hep akraba evliliği yapmışlar ve eltim kızım daha 15 günlükken kaynımla bir olup oğluma alırız bunu gibicesinden laf etti. ben de hiç şaka lafına bile girmedim çünkü meselenin şakası olmaz. direk bozdum ağır şeki,lde ve o oldu laf etmediler. neyse bence sen de hala şaka deme buna, belli ki seni sinir etmek için yapıyorlar ikincisi ise akraba evliliği dışındaki evli,lik onlara abes geldiği için şimdiden işi bağlayalım çocukların kafasını karıştırıp biz alalım diye terbiyesizce düşüncelerde onlar. bu oynlara hiç gelme, tavrını çok güzel koymuşsun, koymaya devam et. ne konuştuklarını bilsinler. eşine de de ki; (ben bunu demiştim) kızın 18 yaşına gelmeden babacım ben kuzenime aşığım derse benden günah gitti de.

Siz üstüne basa basa söylemişsiniz anlamamışlar,
herkesin içinde bir şey söyleyince mi zorlarına gitmiş?

Bir de topluca aglama kampı :)

Ay kusura bakmayın ya hiç gülecegim yoktu. :)
Size degil onların haline :)

Kuzenler kardeştir denir ama 10 yaşındaki kızınızı, diğer kuzeniyle aynı yataga yatırıp,
üstüne bir de onu da alalım diyorlar ya pes dogrusu!

Görümcenizi ugurlamaya gidin, bir şey kaybetmezsiniz...

Son düzenleme:
bu arada, kızlarını onlardan kimse ile asssssla yalnız bırakma bence.

ya sabır
Allah ıslah etsin doğru yolu göstersin onlara
aranızı bozmayın yine de
bakın size tavır yapmışlar
siz kötü olursunuz
aranız hep iyi olsun ama mesafeli davranın

amin inşallah doğruyu yanlışı bir gün ayırt edebilirler.akraba evliliğindende inşallah vazgeçerler.iki lafımla kötü oldum zaten haklı olduğum halde.

koca koca kadinlar gercekten bunami agladilar

benimde kayinvalidem gorumcelerim basladilar gorumcemin 2 yasindaki oglu icin
kizini alacaz diye
neymis gorumcemin 2 yasindaki oglu hic gormedigi kizimi (1 yasinda kizim)
dilinden dusurmuyormus resmiyle uyuyormus
ben onu seviyorum diyormus onu alacam diyormus
asik olmusmus
ne kadar sevimsiz geliyor bana bunlari anlatinca telefonda

tepkimi verdim bende
boyle seyleri sizden ogreniyor yoksa cocuk nerden bilsin
bu tur sacmaliklarla doldurmayin o onun abisi sonucta
hayret bi sey diyip esime verdim telefonu
esimde guldu tepki olarak :)
neden sacmalamamalarini soylemiyorsun diye kizdigimda esime
"pampersli iki bebegin askina manimi olayim ho ho ho" diyor

ağlama kampı :) canım hiç güleceğim yoktu

bende bu tür yakıştırmalardan hiç hoşlanmam. tavrınuz yerinde olmuş umarım bi daha bu konu dile gelmez. ve 10 yaşındaki kızın yatacak yerimi yoktuda kuzeninin yanına yatırmışlar

amin inşallah doğruyu yanlışı bir gün ayırt edebilirler.akraba evliliğindende inşallah vazgeçerler.iki lafımla kötü oldum zaten haklı olduğum halde.

bence git hakliyken haksiz konumuna dusme bence o konu ayri bu konu ayri ..zaten tepkini cok guzel vermissin .. aglamalarida cok komik bu arada hemde toplu halde :))
benim kayinvalidemde eltimin kizini surekli ogluma yakistirirdi daha dogduklarinda
eltimin kizi 3 yasinda benim oglus 2 yasinda
cocuklar sarilsa birbirine ay bunlar simdiden belli filan demeler
benim oglum surekli eltimin kizini sayiklar cok seviyor cunku en yakin arkadasi o
ama bunlar tabi bunuda her seferinde sakaya vurdurup askindan oluyo filan demeler
iyice deli oluyordum
birinde canima tak etti bi payladim hepsini simdi agzini acan yok ..
bizimkiler bayiliyor akraba evliligine bi ben yabanciyim
hadi kayinvalidem cahil diyelim isin aci yani eltimde ayni fikirde
her zamanki tek sozleri "elin iyisinden kendi kotumuz daha iyidir"

koskoca insanların başka derdi yok,
oturup bir de buna ağlamışlar.
siz en doğrusunu yapmışsınız.
çocuklarınızı istediğiniz yapıda yetiştirmek
sizin hakkınız. güçlü bir anne olduğunuzu
düşünüyorum.
görümcenizi de yollamaya bence gidin.
güleryüzlü davranmazsınız ama en
azından onlara ağlayacak
bir konu vermemiş olursunuz.
bunlar oturup sen gelmedin diye de ağlarlar

Millet ne kadar meraklıymış
küçücük çocukların şimdiden
kuzenleri ile başlarını baglamaya!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…