üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

düşünün ki bu şakanın yapıldığı aile de akraba evliliği çok yaygın, ne hissederdiniz?

türkiye aile içi ve akraba ya yapılan tecavüzde dünyada 3. sırada..
düşünün türkiyeden bahsediyorum sözüm ona muhafazakar örf anenelerine bağlı bir ülkeden.
ve bu tecavüzlerin bir çoğu hiç bir zaman açıklanamıyor neden çünkü kız abisinin kuzeninin yada akrabadan herhangi birinin tecavüzüne uğramış..
yada tacizine.
eminim bildiğimiz yakınlarımızda da oldu kol kırıldı yel içinde kaldı acıyı yaşayan susup oturmak zorunda kaldı ve kalıyor.
sizce neden türkiyede çok fazla yaşanıyor bu olay..
daha küçücük çocukların aklına siz büyününce evlenin mesajları veriliyor..
o çocuk kuzenini kardeşi gibi görebilirmi o saatten sonra..
bence eşinize durumu bu şekilde açıklamayı deneyin..

[/COLOR]
afedersiniz ama aklında öyle birşey çıkmadıysa acaba neresinden konuştu.siz zannedersem bu şakaları kız annelerine çok yaptınız.yeni nesil anneleri dediğine göre bana ve yorum yapanlara.siz kaynanamın nesilinde gelmektesiniz.ben çocuklarla ilgili yapılan böyle saçma şakalara gülmüyorum.ne yaparım nede yapılmasını isterim.size küçükken aklınızda yer etmedise herkezde aynı etkiyi göstermez onuda bilin.şakanında dozu ayarı var midemi bulandırın şakaya tabiki karşılık vereceğim.kaç haftadır bu şakayı dinlemekten mide bulandısı geldi içime.şaka birkere yapıldımı biter .bir şaka onkere yapılmaz afedersiniz b...çıkana kadar. bu aile tamamen akraba evliliği.görümcem halasının oğlunla evli.tek tuk yabancı evlilik yapan var.sizce akraba evliliği yapan ailede böyle şakalar gülerekmi karşılamalıydım?

aman yüzsüzlükten senın sabrını sınamaktan baska bır sey degıl canım yaptıkları ben senın yerınde olsam ben kızlarıma baskasını düşünuyorum aklımda var bırılerının cocukları der tiye alırım hiç üzülmem

bu seferde gelmedi diye laf edecekler.ne yapacağımı şaşırdım.eşimde uğurlamaya git diyor

Duygusallığı bir tarafa bırakıp mantıklı düşünmeye ihtiyacınız var.
Sizin istemediğiniz bir durum yaşandı, siz tavrınızı koydunuz ortaya, görümcenizde ağlayarak tavrını koydu ortaya ve mesele o gun orada sizin için kapandı.
Bu konuyu uzatmaya hiç luzum yok.
Hiçbirşey olmamış gibi gidersiniz ve uğurlarsınız. Gitmemek düşmanlığa neden olur ki buna gerek yok böyle bir konu için.

Gitmelisiniz tabiki diye düşünüyorum.

pea, aslında bencede şaka bu. Hatta çevremdede çoğu insan yapar.

Fakat derinlemesine düşünürsek küçük çocukların yanında ''aşk, evlilik'' mevzularının konuşulmaması gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben akraba evliliği olarak bakmıyorumda, şimdi televizyonlarda dahi küçük çocukların aşklarından, birbirlerini öpmelerinden onlarca görüntüler var.
Masumiyet denilen şey hiç kalmadı. Şimdi babalar küçücük oğullarına şaka yapıyorlar '' sevdiğin var mı oğlum, aslan oğlum, öp oğlum '' tarzında.

Eskiden böyle değildi. Çocuk çocuktu sadece. Aşk büyüyünce yaşanırdı :)
Şimdilerde ilkokul çocuklarının ellerinde oyuncak halinde.
Hep bu tarz büyütüldükleri, batı kökenli filmler-çizgifilmler izledikleri için yer etmiş gözlerinde.
Bizim çizgifilmler sadece çizgiydi, eğlenceliydi. Şimdikiler şiddet, küfür herşey içeriyor.

Öyle çocuklar görüyorum ki 4-5 yaşlarında, resmen taciz ediyor seni, sözleriyle hareketleriyle.
Çocuk deyip gülsende aklında kocaman bir soru işareti oluşuyor.
Çocuk deyip geçsende, onlar geleceğin insanları.

gittiğim zaman yüzüme bakmazlarsalar daha canım sıkılacak.o aşkam hepsi tavır aldı.eğer devam ettirirlerseler çıkar evime giderim.

Bence tavrını çok net koymuşsun ve çok da iyi olmuş. Kendilerine başka malzeme bulsunlar eğlenecek.
10 yaşındaki kızın için bu şakalar gerçekten sinir bozucu oluyordur. İzin verme.
Aslında eşinde bitiyor iş, kaşlarını bile çatsa yeter. O da çocuklar küçük diye umursamıyor sanırım ama sen yalnız kalmışsın bu konuda ve kötü gelin olmuşsun.
Boşver, öyle bilsinler

gittiğim zaman yüzüme bakmazlarsalar daha canım sıkılacak.o aşkam hepsi tavır aldı.eğer devam ettirirlerseler çıkar evime giderim.

git ve sana tavır alırlarsa bu şekilde hareket et.kim ne derse desin sen kızlarına kuzenleriyle kardeş oldukları fikrini empoze et.kardeşlerin evlenemeyeceği fikrini de kafalarına yerleştir.çocukların bu şekilde büyürse,ilerisi için de korkmazsın.
kocana da sıkıca belirt böyle bir şeyin olamayacağını.onlarda akraba evliliği olduğu için normal karşılayabilir

şu insanlara bak yahu.. :44: bende akraba evliliğine karşıyım. kişi büyür ve istediği kişiyle hayatını sürdürmeye başlar. buna anne baba görümce yok kayınvalide falan karısamaz. bir insan kendi hayatından sorumludur.. eşinizin ailesiyle araya mesafe koyun. ne bileyim çok sık gidip gelmeyin. eşinizle bu konuyu konuşun. çocuklar daha kücük böyle bir seyin şakasını bile duymak istemiyorum deyin. he bir de çocuklarınız laftan anlayana kadar yani çevrede söylenenleri anlayana kadar da onları o ortamda tek bırakmayın. şahsen cocuklugumda olan herşeyi hatırlarım taaa ki 2 yaşından beri. bu yüzden cocuklarınız büyümeye ve sözünüzü dinlemeye başlayınca onlara bunun kötü bisey oldugunu eşlerini akraba vs degilde kendileri tanıyarak yaşayarak bulmasının daha dogru oldugunu anlatın. hatta akraba evliliğinin kötü oldugunu anlatan bi skeç bile bulup izletebilirsiniz. ne diyeyim Allah kolaylık versin..

evet eşim ağzını açıp konuşsaydı.benim birşey dememe gerek kalmıyacaktı.o akşam huzursuzlukta olunmuyacaktı.eşime herzaman söylüyorum.bundan bundan hoşlanmyorum.ben devreye girmeden.iyilikle anlat onlara.ben iyiliklede söylesem aynı şeyleri yapıyyorlar gıcıklığına.iyilikle dediğim şeyi ağzıma tıkıyorlar tartışmaya dönüşüyor sonra efsun kötü.eşime sen söylesen alınmazlar ama bana alınırlar diyoruma anlamıyor.

diyorum diyorum adam anlamıyor.bir kız babası olarak kızları için yapılan şakadan nasıl rahatsız oluyor anlamadım.

diyorum diyorum adam anlamıyor.bir kız babası olarak kızları için yapılan şakadan nasıl rahatsız oluyor anlamadım.

herkesi boşver canım,sen kızlarını yetiştir,kim ne derse desin

Bence de git büyüklük sen de kalsın biraz garip(kibarlaştırdım) insanlar anladığım kadarıyla saçmalamışlar öyle şaka mı olur.Benim kızıma aynısı yapılsa ben de sinirlenirim( pek hoşlanmadığım insanlar tarafından hem de ciddi şekilde) yine de git tamamen soğutmak da olmaz arayı,eşinin akrabaları neticede..

böyle şeylerden hoşlanmıyorum şaka 1 yapılır 2-3 ama 4.cüsü gelmez. benimde eltim kayınım kızımı doğurdum biz bunu oğlumuza alacaz demeye başladılar oldu paşam başka emrin önce çocuklar bi büyüsün bakalım senin ki bi devlet adamı yada bi bakan falan olursa neden olmasın ama şimdilik başka çocuklar var aklımda bakacam ilerde iyi bir meslek sahibi olurlarsa verebilirim sıraya geçmen lazım dedim bu son şakaları oldu....

bazen bende çevreme derim ama bu şekilde değil çocuklar ya uyuyoken yada oyuna daldıklarında söylerim (o da duyup beyinlerinde bir yerlere yer etmesin diye) bir kere söyler güleriz biter.

Gidip gitmemen konusuna gelince ;şuan gitmesen bak bi yollamaya bile gelmedi görüyosunuz demi bana hep böle yapıyor diye duygu sömürüsüne bulanacak ve gene kötü sen olacaksın, ama bi taraftanda tavrını kararını ve kırgınlığını belli edeceksin ama anlayana..

gitsen; kocanın ve ailesinin ağzına laf vermemiş olursun, kocanla ağız dalaşında bile kocanı bilmiyorum nasıl bir kişiliğe sahip ama sen benim kız kardeşimi bile yollamadın şimdi ne konuşuyorsun diyebilir.. yani yüzüne vurup durabilir..
ben gitmen taraftarıyım büyüklük sende kalarak...
kimsenin ağzına sakız koymanın anlamı yok...

Tatlım rahatsız olur da iş ciddiye bineceği zaman ancak,o senin gibi bakmaz olaya neticede kendi akrabaları hoş görüyor.

Off ne buyuk cehalet. Ustelik aglama krizleri falan ne kadar antipatik.

Siz kizlariniza simdiden kuzenleriyle kardes olduklarini belirterek ufak ufak beyinlerini isleyin bence.

Yolcu etmeye gitmezseniz iyice ustunuze gelebilirler. Siz onu gorev gibi dusunun birakin buyukluk sizde kalsin.

Çok garip bir aile..

Gerek akraba evlilikleri gerekse küçücük çocukları şimdiden filmlerde ki gibi ' beşik kertmesi ' yapmaya çalışan onlar değilmiş gibi ağlayıp mağduru oynuyorlar..

Görümcenize ağır bir söz söylememişsiniz ki hatta o söylemiş öz bi öz yeğenlerine ' Davulcuya zurnacıya ' diye.. Nesine ağladı anlamadım ama o ağlayınca diğerlerinin de sanki evden cenaze çıkıyo gibi hep birlikte eşlik etmesi daha komik olmuş..

Çok garipsedim..

Diğer yeğenlerine değil de sadece sizin kızlarınıza böyle imalar da bulunmaları da sizin kızacağınızı bildiğinden yapıyorlar sanırım..

Siz en doğru olanı söylemişsiniz, gitmenize gerek yok eşiniz gitsin uğurlasın kardeşini.. Ardından su döksün kaynanan.. Sonra hep birlikte tekrar bir ağlama sahnesi gerçekleştirsinler Töbe ya..

valla büyümüş büyümüş kocaman olmuş konu...
onların lafıylamı olacak yani bizde küçükken yaparlardı böyle şakalar hatta....
şimdi bende diyorum arkadaşlarımın kızları olunca benimde oğlum olunca alıcam senin kızı diye...
şaka bunlar...
tamam hadi sen hoşlanmıyorsun ve bunu söylemiş tekrar edilince haklı olarak tepkini vermişsin..
görümcenin bunun için ağlaması sadece komik....
eşinle aranda sorun çıkmayacaksa gitme yolculamaya derim...

küçük görümcemin büyük görümceme dönüpte abla kısmetse onlar birbirini bulur dedi.sinirli sinirli konuşma tarzınla.sen kim oluyorsun onlar birbirlerini istedikten sonra demeye getirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…