üç haftadır sevmediğimi söylediğim halde yapılan şaka

Resmen çocukları akraba evliliğine yönlendirmeye çalışıyorlar şimdiden
tavrını koymanda çok iyi yapmışsın
bundan sonra saçma saçma konuşabilceklerini sanmıyorum
ayrıca biri ağladı diye oturup topluca ağlamaları da çok saçma
çeşit çeşit insan var dünyada
çok güldüm yaaa

Bu akraba evliliğinin bu kadar inatla sürmesi ne acı bir durum ya.
Sakat ya da özürlü doğan çocuklara da acıyan yok.
Bence çok doğru yapmışsın tavrını koymakla.
Çocuklar o yaşta ne işlenirse beyinlerine o yöne çekiliyor.
Bence eşinin de tavrını koyması gerek bu duruma ama anladığım kadarıyla o böyle bir ailede yetiştiği için ona çok ters gelmiyor.

Tavrında haklısın. Çocuk da olsa beyinlerinde yer ediyorlar ister istemez o söylenenler doğrultusunda hareket ederler. Sen yeterinde söylemişsin bundan sonra devam ederlerse ki eşini de uyar bu tür şakalar yapmasınlar yaparlarsa da anla ki laftan anlamıyorlar bunlar. Eşinin ailesi olduğu için daha fazla bişey yapamazsın ki.

Ama ben senin yerinde olsam kızımı falan ben olmadan hele ki böyle düşünceleri olan insanların yanına yatıya bırakmam. Ben zaten çocukların annesiz bir yerde kalmasına çok karşıyım. Anneannede olsa babannede olsa bence çocuğun yanı annesinin yanıdır.

Ama büyüklük sende kalsın uğurlamaya git bence. Yoksa sen daha da kötü olursun. Haklıyken haksız duruma düşersin.

bende bir kaçkere uyardım onları ama hala devam ediyorlar.kaynanamı uyarmaktan ben bıktım kadın hala bıkmadı.ben kaynanamın daha fazla üzerime geleceğini düşünüyorum.kızının duygu sömürüsünden sonra bunun altında kalmaz kaynanam.

[/COLOR]
bu arada, kızlarını onlardan kimse ile asssssla yalnız bırakma bence.

ben yanlız bırakmak istemiyorum da bunu birde eşime anlatabilsem.geçen sene görümcemin oğlu büyük kızımın yanağını okşayıp öpüyordu.eşim rahat davranınca artık dayanamadım eşime anlattım.eşim sana öyle geldi dedi.onlar kardeş sayılırlar diyor.sonra kızlarını isteyincede gülüyor.bende eşime döndüm ben hal ve hareketleri anlamayacak kadar aptal değilim.resmen arabada yer kalmayınca kız kardeşi durunca kızıma sen gel kucağıma dedi.yolda kucağında gidene kadar yüzünüü okşada öptü dedim.bunlar babaya anlatmak çok zor ama mecbur kaldım.hala inanmıyor çıldıracağım.hep kaynanamın yüzünden zorla çocukların aklına soktu.eşim anlamıyor anlamakmı istemiyor anlmadım.bazen acaba akraba ollsunu mu istyorda bana söylemiyor diye düşünüyorum yada kalplerini kırmamak içinmi gülüyor anlmadım.hiçbirşeye kesnin cevap vermiyorki.sanki duvarla konuşuyorum

büyükler nereye yönlendirirse çocuklarında o yöne ilgisi oluyor.akraba evliliği zaten hiç istemediğim birşey.ne annem babam yaptı ne dedelerim nede ben.bizim aileyede akraba evliliği yok.türkiyede erkek veya kızmı kalmıyor yanlarından arıyorlar anlamadım.

Her sakanin altinta bir gercek payi vardir. Madem simdiden niyetlerini belli ediyorlar, "bunlar kardes" mantigi yerine "mustakbel es" gozu ile bakiyorlar ve kuzenlere nikah dusuyorsa bu zihniyetteki insanlara bence de kizini yatiya gonderme bir daha. Laf acildiginda da acik ve net sekilde akraba evliligine karsi oldugunu belirt. Kardes gozuyle bakamiyorlarsa nasil elalemin evinde kizinin baska bir erkekle ayni yatakta yatmasina izin vermiyorsan bundan sonra kuzenlere de ayni gozle bakacagini ve ayni yatakta yatmalarina izin vermeyecegini de bilmeleri gerek. Hale bak, kizini emanet edemiyorsun halasina yaa.. Ben korkarim boyle insanlardan, ele gitmesin diye herseyi yapar boylesi..

büyük kızımda görümcemin oğluna ufaktı.10 dakkida bir çocuk sürekli kızımı öperdi.ben istemediğimi bildiği için kaynanam öp oğlum öp çok öp diyerek beni deli etmeye çalışırdı.çocuk öyle alıştı hala kızımı öyle öpüyor.bu sefer gözünün içine baka baka.

eşime söyledim bunu kızlarını istiyorlar.sen kardeş niyetinle bırakıyorsun onların niyetleri anlamıyor.kızımın kız kuzenleri dayı burda kalsın diye eşimden izin alıyorlar.eşim herkezin içinde izinn veriyor.ben hayır desem ne olur babası izin verdi diyorlar.

Yani çok haklısınız ne desem nerden başlasam bilmiyorum. Teyze anne yarısı denir,kuzenlerde kardeştir birnevi. Beraber oynarsın, aynı ortamda yaşarsın, büyürsün vs. Bu olaydan sonra kızlarınızı uzak tutun onlardan. Ağlama olayı suç bastırma da olabilir.Sizin yerli çıkışınıza karşı diğer bireylere zavallıyı oynamak gibi. Siz gidin gayet mesafeli ve haklı olduğunuzu belli eder bir tavırda olun. Eşiniz de öyle bir ailede büyümüş anlamıyor siz onunla konuşun yavaş yavaş küçük küçük laflarla anlatın ona bunun yanlış olduğunu. İlerde başları sıkıştığı zaman kuzen bir kardeş kapısıdır böyle yan gözle bakmakta ne deyin. Allah yardımcınız olsun ama çok üzülmeyin haklısınız ve eşiniz de anlarsa birdaha başınız ağrımaz bu konuda. Böyle olayları duyunca birtek laf aklıma geliyo : Hani marjinal bizdik noldu??? küçücük ve üstelikte kardeş sayılabilecek çocuklar üstünden oynanan oyunlara bak ya.

normalde kaınvalide,görümce olaylarına büyütmemeli şeklinde yaklaşırım ama
olayların bu zamana kadır nasıl geliştiğini anlatmışsınız
bu insanlar laftan anlamıyorlar sanırım o yüzden
bence bundan sonra oluşabilecek sorunları göze alıp
kızlarınızın geleceği için görümcenizi uğurlamaya gitmeyin
gitmeyinki tavrınızın ciddi olduğu anlaşılsın

zaten büyük görümcem geldi geleli şakalarından bezmiş şekilde soğuk durdum.son herkzin içinde yapılan şakadan sonra patlama noktasına geldim.içimden geçenin size anlatıklarım kadarını anlatabilidim.daha fazla ileri gitmedim.çogu içimde kaldı ama konuşsam biliyorum ki daha çok şeyler olacaktı.

Allah akıl fikir versin malesef hala değişmiyor hala böyle şeyler. Bence eşinizede çok ters ve uzak bir olay değil yoksa tepki veriridi. Ondan da yüz buluyorlar. Bizde amca- dayı çocuğu kardeştir ama mıç mıç öpüşüp durmayız. Kucaga oturmayız nasıl bişey bu yaa.. Babam kafasını koparır valla. Ne biz öyle bakarız ne onlar oyle düşünürler kardaşiz sonuçta öyle büyütüldük.Çok Şükür.

birde şöyle birşey oldu.ben çocukların kafası karıştırmayın dedikten sonra.küçük görümcem büyük görümceme dönüp abla kısmetse onlar birbirlerini bulurlar dedi.bana inat yani sen kimsin çocuklar birbirini severse sen kim oluyorsun gibisinden.

bende akrabamın çocuklarına seviyeliyimdir.öyle olmuş olsam bile eşim kıskanır.bunuda eşime söyledim.

Ne pis insanmış onlar, kusura bakmayın ama eşinizin ailesinin zihniyetinden tiksindim. Akraba evliliği boyutunu düşünmem bile, bu yaşta çocukların zihinlerine neler sokuyorlar.

Ülkemiz erkek egosunu şişirmekten vazgeçmeyen kadınlarla dolu, daha küçücük çocuğun aklına pis düşünceler sokmak da marifet olmuş. O çocuk yarım akıllı bir şey olsa sizin kayınvalienizin, görümcenizin lafına bakıp kızınıza bir şey yapma hakkını kendinde görebilir!!!

Ben olsam kızımı ne tek başına yanlarına bırakırım, ne de o erkek kuzenleriyle oynamasına izin veririm. Okurken deliye döndüm. Kuzenleri birbirlerine yakıştırıyorlar, kaynana oğlana kızı öptürüyor. Çocuğa tokatı yapıştırdığım gibi o kaynanaya bir güzel çemkirir, kızımı da alır çeker giderdim. Kocam bile umrumda olmazdı.

Kız çocuğunu başka bir şeye benzemez, bakın size bir olay anlatayım. Bizim komşumuzun akrabasının başına gelmiş. Küçük torunu var 6 yaşında güzel bir kız, mahallelerinden bir çocuk ki sanırım 7-8 yaşlarında o da, kızı kuytu bir yere götürüyor. Açıp pipisini gösteriyor, ondan da bir şeyler istiyor. Dinlerken aklım yerinden çıktı, allahtan kız kötü bir şey olduğunu anlamış da kaçmış. Abartmak istemem ama çocuk akıllarıyla birbirlerine zarar de verebilirdiler.

Şimdiki çocuklar çok pislik görüyor, kimisi kötüyü ayırt ediyor, kimisi özümsüyor. Kız çocuğu sahibisiniz, canına yandığımın memleketinde mağdur olan hep kızlar kadınlar olur, erkeğe ne zarar gelir ne laf. Lütfen dikkat edin, taviz vermeyin. Bu konu başka bir şeye benzemez, benim bir kız kardeşim var anne değilim ama onunküçük annesiyim. En büyük isteğim ilerde kız evlat sahibi olabilmek, onu temiz, düzgün ahlaklı ve dinine bağlı birisi olacak şekilde yetiştirmek. Benim üzerine titrediğim küçücük kızımın adını bir erkek adıyla aynı cümlede sarfetme cesaretini gösterenin anlını karışlarım, kocam, kaynanam, görümcem eltim farketmez, kimsenin haddine düşmez

Son düzenleme:
Bakın lütfen, olay akraba evliliğinin ötesinde. Onlar küçücük çocuk, kaynananızın görümcenizin onlara empoze etmeye çalıştıkları duyguların onların dünyalarında yeri yok. Dediğim gibi, görümcenizin oğlu aklı eksik bir şeyse onlardan güç alıp kızınızı rahatsız eder, mazallah bir şey yapar. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama bakın ülkede neler oluyor. Lütfen dikkat edin, lütfen. Çocuğunuzu onlarda yanlız bırakmayın.

Son düzenleme:
ay dövesim geldi hoslanmıyorum dediginiz halde devam etmeleri sinir bozucu pis pis isler ya bunedir boyle dısarda adammı yokda kuzenine vercem cocugumu siz yapın ama benim cocuklarımın uzerinden bu tarz igrenc seyler kurmayın diyiver bırak aran bozulursada bozulsun ilerde artarak devam eder bunlar insan gondermeye cekinir cocugunu boyle akrabalara ya

valla yaşı yakın olan küçük erkek çocuk akrabalarla bize de yapıldı bu şakalar ama hiçbirimizin aklında yer etmedi,psikolojimiz de bozulmadı bu yüzden.ben yorumları okurken daha da şaşırdım.şaka ya şaka.bu kadar mı saçmalık olur?

şaka yapıyolar alacakmısın bu kızı falan diye çocukları konuşturup gülüyolar işte,ne var yani...şu yeni nesil annelerin çoğunu da ben anlamıyorum kusura bakmayın ama,çocukla şaka yapılır tabi ne var bunda.
bence saçma tepki verip muhabbeti mahvetmişsiniz,o kadar insanın canını sıkmaya gerek yoktu,makul düşüneceğinize sadece baskın bir tepki vermeye çalışmışsınız.
çocuk bunlar,o insanların aklından da bunun çıktığını sanmıyorum,küçükten alıştıralım akraba evliliğine demiyolardır.siz çok abartmışsınız, saçma derecede büyütmüşsünüz.

davulcuya kaçarsa görürmüşsün, ay mantığa bak ya, küçük görümcenin söylediklerinden ben bu işin altında ciddiyet olduğunu düşündüm, hiç iyi niyetli gelmediler bana, bence uğurlamaya da gitme canım ki anlasınlar ne kadar kararlı olduğunu, sen yine iyi sabretmişsin ben olsam yüzünü göstermem çocuğumun bu ne biçim halalık böyle, okumaya teşvik edeceğine evlenmeye teşvik ediyor. ay saçını başını yolasım geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…