- 19 Aralık 2011
- 1.742
- 34
- 113
- 33
valla bu kadarına pes!!! ben de senle aynı halde sayılırım arkadaşım. hep akraba evliliği yapmışlar ve eltim kızım daha 15 günlükken kaynımla bir olup oğluma alırız bunu gibicesinden laf etti. ben de hiç şaka lafına bile girmedim çünkü meselenin şakası olmaz. direk bozdum ağır şeki,lde ve o oldu laf etmediler. neyse bence sen de hala şaka deme buna, belli ki seni sinir etmek için yapıyorlar ikincisi ise akraba evliliği dışındaki evli,lik onlara abes geldiği için şimdiden işi bağlayalım çocukların kafasını karıştırıp biz alalım diye terbiyesizce düşüncelerde onlar. bu oynlara hiç gelme, tavrını çok güzel koymuşsun, koymaya devam et. ne konuştuklarını bilsinler. eşine de de ki; (ben bunu demiştim) kızın 18 yaşına gelmeden babacım ben kuzenime aşığım derse benden günah gitti de.
bu arada, kızlarını onlardan kimse ile asssssla yalnız bırakma bence.
koca koca kadinlar gercekten bunami agladilar
benimde kayinvalidem gorumcelerim basladilar gorumcemin 2 yasindaki oglu icin
kizini alacaz diye
neymis gorumcemin 2 yasindaki oglu hic gormedigi kizimi (1 yasinda kizim)
dilinden dusurmuyormus resmiyle uyuyormus
ben onu seviyorum diyormus onu alacam diyormus
asik olmusmus
ne kadar sevimsiz geliyor bana bunlari anlatinca telefonda
tepkimi verdim bende
boyle seyleri sizden ogreniyor yoksa cocuk nerden bilsin
bu tur sacmaliklarla doldurmayin o onun abisi sonucta
hayret bi sey diyip esime verdim telefonu
esimde guldu tepki olarak :)
neden sacmalamamalarini soylemiyorsun diye kizdigimda esime
"pampersli iki bebegin askina manimi olayim ho ho ho" diyor
ağlama kampı :) canım hiç güleceğim yoktu
bende bu tür yakıştırmalardan hiç hoşlanmam. tavrınuz yerinde olmuş umarım bi daha bu konu dile gelmez. ve 10 yaşındaki kızın yatacak yerimi yoktuda kuzeninin yanına yatırmışlar
Her sakanin altinta bir gercek payi vardir. Madem simdiden niyetlerini belli ediyorlar, "bunlar kardes" mantigi yerine "mustakbel es" gozu ile bakiyorlar ve kuzenlere nikah dusuyorsa bu zihniyetteki insanlara bence de kizini yatiya gonderme bir daha. Laf acildiginda da acik ve net sekilde akraba evliligine karsi oldugunu belirt. Kardes gozuyle bakamiyorlarsa nasil elalemin evinde kizinin baska bir erkekle ayni yatakta yatmasina izin vermiyorsan bundan sonra kuzenlere de ayni gozle bakacagini ve ayni yatakta yatmalarina izin vermeyecegini de bilmeleri gerek. Hale bak, kizini emanet edemiyorsun halasina yaa.. Ben korkarim boyle insanlardan, ele gitmesin diye herseyi yapar boylesi..
Yani çok haklısınız ne desem nerden başlasam bilmiyorum. Teyze anne yarısı denir,kuzenlerde kardeştir birnevi. Beraber oynarsın, aynı ortamda yaşarsın, büyürsün vs. Bu olaydan sonra kızlarınızı uzak tutun onlardan. Ağlama olayı suç bastırma da olabilir.Sizin yerli çıkışınıza karşı diğer bireylere zavallıyı oynamak gibi. Siz gidin gayet mesafeli ve haklı olduğunuzu belli eder bir tavırda olun. Eşiniz de öyle bir ailede büyümüş anlamıyor siz onunla konuşun yavaş yavaş küçük küçük laflarla anlatın ona bunun yanlış olduğunu. İlerde başları sıkıştığı zaman kuzen bir kardeş kapısıdır böyle yan gözle bakmakta ne deyin. Allah yardımcınız olsun ama çok üzülmeyin haklısınız ve eşiniz de anlarsa birdaha başınız ağrımaz bu konuda. Böyle olayları duyunca birtek laf aklıma geliyo : Hani marjinal bizdik noldu???[/COLOR]
ben yanlız bırakmak istemiyorum da bunu birde eşime anlatabilsem.geçen sene görümcemin oğlu büyük kızımın yanağını okşayıp öpüyordu.eşim rahat davranınca artık dayanamadım eşime anlattım.eşim sana öyle geldi dedi.onlar kardeş sayılırlar diyor.sonra kızlarını isteyincede gülüyor.bende eşime döndüm ben hal ve hareketleri anlamayacak kadar aptal değilim.resmen arabada yer kalmayınca kız kardeşi durunca kızıma sen gel kucağıma dedi.yolda kucağında gidene kadar yüzünüü okşada öptü dedim.bunlar babaya anlatmak çok zor ama mecbur kaldım.hala inanmıyor çıldıracağım.hep kaynanamın yüzünden zorla çocukların aklına soktu.eşim anlamıyor anlamakmı istemiyor anlmadım.bazen acaba akraba ollsunu mu istyorda bana söylemiyor diye düşünüyorum yada kalplerini kırmamak içinmi gülüyor anlmadım.hiçbirşeye kesnin cevap vermiyorki.sanki duvarla konuşuyorum
Yani çok haklısınız ne desem nerden başlasam bilmiyorum. Teyze anne yarısı denir,kuzenlerde kardeştir birnevi. Beraber oynarsın, aynı ortamda yaşarsın, büyürsün vs. Bu olaydan sonra kızlarınızı uzak tutun onlardan. Ağlama olayı suç bastırma da olabilir.Sizin yerli çıkışınıza karşı diğer bireylere zavallıyı oynamak gibi. Siz gidin gayet mesafeli ve haklı olduğunuzu belli eder bir tavırda olun. Eşiniz de öyle bir ailede büyümüş anlamıyor siz onunla konuşun yavaş yavaş küçük küçük laflarla anlatın ona bunun yanlış olduğunu. İlerde başları sıkıştığı zaman kuzen bir kardeş kapısıdır böyle yan gözle bakmakta ne deyin. Allah yardımcınız olsun ama çok üzülmeyin haklısınız ve eşiniz de anlarsa birdaha başınız ağrımaz bu konuda. Böyle olayları duyunca birtek laf aklıma geliyo : Hani marjinal bizdik noldu???küçücük ve üstelikte kardeş sayılabilecek çocuklar üstünden oynanan oyunlara bak ya.
Allah akıl fikir versin malesef hala değişmiyor hala böyle şeyler. Bence eşinizede çok ters ve uzak bir olay değil yoksa tepki veriridi. Ondan da yüz buluyorlar. Bizde amca- dayı çocuğu kardeştir ama mıç mıç öpüşüp durmayız. Kucaga oturmayız nasıl bişey bu yaa.. Babam kafasını koparır valla. Ne biz öyle bakarız ne onlar oyle düşünürler kardaşiz sonuçta öyle büyütüldük.Çok Şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?