Üç Müslüman Öğrenci Öldürüldü

minnakkelebekim

♡♥♡ MERYEM ELİF ♡♥♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.973
7.240
38
Yerel medyada çıkan haberlere göre, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha Chapell Hill'deki evlerinde vurularak öldürüldü.

Türkiye'deki Suriyeli mülteci öğrenciler için yardım kampanyası başlatan Barakat'ın, diş hekimliği fakültesinde öğrenim gördüğü ve kısa bir süre önce Yusor Muhammed ile evlendiği belirlendi.

Olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, Barakat ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu. Hicks'in gözaltına alındığı ve sorgulandığı belirtildi.

Sosyal medyada tepki yağıyor

Bu arada üç Müslümanın öldürülmesi, büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medyada öldürülen gençlerin resimlerini paylaşanlar, ABD basınını cinayetle ilgili haberlere yeterince yer vermediği için eleştirdi."ChapelHillShooting" hastagiyle Twitter’da paylaşılan mesajlarda ABD medyasının iki yüzlülüğüne tepki gösterildi.

Florida'daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" dedi.

El Cezire'nin yan kuruluşlarından AJ Plus'ın yapımcılarından Sana Said da Twitter hesabında "Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor" yazarak tepkisini dile getirdi.

http://www.milliyet.com.tr/uc-musluman-ogrenci/dunya/detay/2012209/default.htm

Şiddetle ve esefle kınıyorum, çok üzüldüm gerçekten haberi görünce.

Bu 3 insanı öldürmek, insanlık suçudur.

3'ü de benim ateist olmama, yani benim inançsızlığıma hakaret içeren şeyler söyleselerdi de bu kadar üzülürdüm. İnsanın dini, dinsizliği, mizahı, hiçbir şeyi ölüm sebebi olamaz.

Umarım bütün kesimler bunu hatırlamayı başarır.

Allah rahmet eylesin. Müslüman biri böyle bir cinayet işlemiş olsaydı terörist olacaktı şimdi bu adam terörist değil mi? Bu çocukların ne suçu vardı müslüman olmaktan başka?

Allah rahmet eylesin. Müslüman biri böyle bir cinayet işlemiş olsaydı terörist olacaktı şimdi bu adam terörist değil mi? Bu çocukların ne suçu vardı müslüman olmaktan başka?

Ben öldüren adama terörist denilmesini geçtim ne yerli ne de dış basında ses getirdi bu olay. Müslüman olunca canının bir kıymeti yok.

Evet dün resmen bu haberi aradım aradım bulamadım.. gece geç vakitlerde yayınlandıysa bilmiyorum ama eğer durum tam tersi olsaydı kanallar yayınlarını kesip verirlerdi..

Çok ama çok üzüldüm, daha 2 aylık evli olan çifte mi yoksa okulundan dereceyle mezun olmuş diğer kızcağıza mı üzüleyim bilemedim. Rabbim mekanlarını cennet etsin. Yeni evlenen kız 7 ay önce Kilis'de Suriyeli mültecilere gönüllü diş hekimliği yapmak için gelmiş.
Umarım N.C.'da idam vardır..

B9oJiszIcAA9cXI.jpg

allah rahmet eylesın ölenlere yazık gunah gercekten bunu yapan musluman olsaydı dunya yıne ayaga kalkmıstı teörıstler vs vs dıye ama sımdı hıc bıyerde yayınlanmadı bıle..... sucları neydı musluman olmak.... cok uzuldum gencecıkler daha yazık kahrolsun ırkcılık kahrolsun dını ırkı yuzunden ınsanları öldürenler kahrolsun.....

Sibel T.‏@sibel_thetis
ABD de üç müslüman genç öldürüldü ama ses getirmedi pek dünyada.. Davutoğlu cenazeye gider mi acep ? Hiç sanmıyorum. Yalan DÜNYA!
nıye gıtsınkı şovmen gibi sureklı tvde olmalarına ragmen hıc bır acıklma vs bısey yapmadılar bıle sankı haberlerımı yok ılk onların haberı olmustur kesın nıye gıtsınki bı çıkarı yok...

Siyasiler basın vs. sadece menfaatlerine bakıyorlar maalesef. 2-3 genç ölmüş önemli mi bizim siyasi ilişkilerimizi ilgilendirmiyor ya hadi Allah rahmet eylesin.. taa Fransa'ya gidip yürüyüşe katılanlar en azından ufacık bir açıklamaya bile değer görmüyorlar bu olayı. Çok yazık.

Bu çifte standart çok sinir bozucu.

Yazık haberlerde izledim cok üzüldüm.

İnsan haklarını savunanlar oözgürlük diye bagiranlar çiçekler güller bırakanlar bir suru başına demeçler verenler kınama mesajları yagdiranlar yürüyüşler yapıp slagonlar atıp töreri lanetleyenler nerde acaba dedim.

Bugün sabah yine haberleri dinledim acaba yanilirim da bir tepki haberi duyarim diye koca dünyadan bir ses yok.

Olan ölenler oldu mekanları cennet olsun

X