Ben de şu rapor olayına gerçekten çok sinir oluyorum. 10 yıldır devletteyim, doğumum hariç hiç rapor almadım, hatta geçen sene ufak bir operasyon geçirdim; o döneme gelen sınıflarım online olduğu için sancılı da olsa ders yaptım, sevmiyorum sınıflarımın geri kalmasını. Kendim hastayken bile rapor olmaya imtina ederken, bir de yalandan almayı hiç istemiyorum.
Ama geçen ne yaşadım, okulun son haftası(öğrenci az var, deneme sınavları ayarladık son hafta) pazar akşam oğlum istifra etmeye başladı, sabahı zor ettik. Sabah idareyi aradım durumu anlattım, çocuğu doktora götüreceğim dedim. “Raporu bana foto atarsın” dedi. Hastaneye gittik çocuğa serum bağlandı müdür yardımcımız hala rapor derdinde. Hastanedeki yetkili burda olduğunuzu gösteren bir belge vereyim dedi, müdür yardımcısını aradım rapor al diyor. Doktora açık açık durumu anlattım bana rapor yazdı, ama bu rapor yalan yani. Mesela bir gün sonra çocuğu evde yalnız bırakıp başına telefonu koyup okula gitmek zorunda kaldım(oğlum 12 yaşında).