Uçağı kaçırmak ve rapor alamamak...

Ama soyle de bir durum konu sahibinin nerdeyse 2 günü varken rapor istemesi ve bir acil doktorunun da vermem ,acil bunun yeri değil demesi bence haklı bir sitem.Yoksa tabiki insanlar birbirine yardimci olmalı.Ayni arkadas asm de olsa veririm diyor mesela.Ama acil değil bunun yeri diyor.2 gun var ayrıca ,yoksa ülkemizde maalesef herkes çok zor şartlarda kimsenin bir şeye tahammülü kalmamış orası muhakkak
O konuda haklısınız. Umarım konu sahibi bir yolunu bulur.

Bu mesajı görmemişim.

Artık pcr zorunluluğu yok. Belki de covid belirtisi var ve pozitif çıkıp zaten gidemeyecek.

O yüzden de yeni uçak bileti vs için acele etmiyor olabilir.
Olabilir o da ama o zorunluluk ucak icin devam ediyor, tek istisna olarak pcr zorunlulugu ucaklarda geri geldi. Cok merak ettim simdi ist-mardin ucaklarina bakacagim 😊

Hadi yine iyisin konu sahibi, yarin sabaha bilet buldum sana. Yemezler yani 😂😂😂

8A67FB2F-0205-48EB-93A4-A688B41CA003.webp

Aşağı eklediğim açıklama yeni düşmüş. Benim urfada olduğum dönemde haftanın belli günleri dışında uçak olmuyordu yani konu sahibinde olan lüks yoktu bizde. Ben mazeret izni kullanma hakkı konusunda sendikadan yardım istemesini önermeye çalıştım. Ben göreve başladıktan bir ay sonra 3 gün mazeret izni kullandım, eşyalarımın geri kalanını almam gerekiyordu çünkü. Müdür öğretmene böyle bir durumda bir günlük mazeret iznini çok görüp rapora sevk etmemeli. 2 satır yazı yazmaya erindiklerinden yapıyorlar bunu. doktorlar bize sahte rapor vermek zorunda değil. Mazeret izni hakkı böyle zamanlar için.
Müdürler bu konularda olayi personele gore değerlendiriyor ben ayni müdürün niyete gore,cok iyi niyetli ya da cok acımasız olduğu uygulamaları gördüm ama sonra döndüm baktım acımasız olduğu personel coktan kredisini tüketmişti(konu sahibinden bağımsız)O yuzden mazeret izinleri idarecinin insiyatifindedir.Henuz 2 gün var ucak kaçtiysada gelebilir diye düşündü büyük ihtimalle. Henuz 2 gün varken kolay kolay hicbir müdür mazeret iznini onaylamaz

K
Aşağı eklediğim açıklama yeni düşmüş. Benim urfada olduğum dönemde haftanın belli günleri dışında uçak olmuyordu yani konu sahibinde olan lüks yoktu bizde. Ben mazeret izni kullanma hakkı konusunda sendikadan yardım istemesini önermeye çalıştım. Ben göreve başladıktan bir ay sonra 3 gün mazeret izni kullandım, eşyalarımın geri kalanını almam gerekiyordu çünkü. Müdür öğretmene böyle bir durumda bir günlük mazeret iznini çok görüp rapora sevk etmemeli. 2 satır yazı yazmaya erindiklerinden yapıyorlar bunu. doktorlar bize sahte rapor vermek zorunda değil. Mazeret izni hakkı böyle zamanlar için.
Kesinlikle haklısınız mazaret izni zaten bunun için olmalı gidin rapor alın demek nedir

Bir şekilde dönün. Otobüs vs. Eğer müdürünüz isterse raporu inceletme hakkı var. o da sizin için iyi olmaz. Doktor da zora girer vs. daha 1 gün var haydi haydi bir şekilde dönersiniz. Benim hafta sonu tatil ayarladığım hafta müdür pazar günüme toplantıya görevlendirdi. Gittiğim yerden ona göre döndüm. Yüz göz olmam böyle durumlarda.

Gerçekten bu konuda hiç kimseye tanıdığınız dahil hiç kimseye vermiyorsaniz brova size ama bende sağlıkçı olarak blyrm ki veren var konu sahibi pazar günü alması gerektigi için acilde isteyeblr tabiki de acil bunun için çalışmıyor yüzde yüz haklısınız ama haftaici olsa saglikocagindan bir gün rica edebilir
Veren nadir de olsa vardır ama iş konusunda titiz ve prensipleri olan bir insanım, şu durumda kardeşim gelse acilde ona da rapor yazmam

ben ücretsiz izne ayrılırken heyet raporu almadım diye gerizekali muamelesi yapmıştı herkes. neymiş herkes alıyormuş. herkesten bana ne dedim ayrıldım izne.
aradan bir kaç ay geçti grup müdürü değişmiş. heyet raporu alan tüm personele ya başlayın ya da soruşturma açılacak durumunuz arastirilacak diye haber göndermiş.
o heyet raporlarının hepsi ücretsiz izine ayrılmış çok azı da başlama yapmış.

biri hatta çoğu yanlış yapıyor diye bizler yapmak zorunda değiliz
Ben de aynı şekilde istesem 1 seneyi dolduracak heyet raporu alırım bir ton doktor arkadaşım var ama iznim bitince çalışmaya başladım

Ben de aynı şekilde istesem 1 seneyi dolduracak heyet raporu alırım bir ton doktor arkadaşım var ama iznim bitince çalışmaya başladım

çünkü insan kendine yakışanı yapar. çok iyi yapmışsınız. bana da doktor ismi telefon numarası hepsini ayarlamışlar. reddettim diye de ayrı bozulmuslardi.

maddiyati öne sürüyorlar ama ben arabayı satıp parasını bitirdim tüm kartları patlattım. ise dönünce de toparladım. hak etmediğin parayı almak nasıl içlerine siniyor anlamıyorum.

Ben de şu rapor olayına gerçekten çok sinir oluyorum. 10 yıldır devletteyim, doğumum hariç hiç rapor almadım, hatta geçen sene ufak bir operasyon geçirdim; o döneme gelen sınıflarım online olduğu için sancılı da olsa ders yaptım, sevmiyorum sınıflarımın geri kalmasını. Kendim hastayken bile rapor olmaya imtina ederken, bir de yalandan almayı hiç istemiyorum.

Ama geçen ne yaşadım, okulun son haftası(öğrenci az var, deneme sınavları ayarladık son hafta) pazar akşam oğlum istifra etmeye başladı, sabahı zor ettik. Sabah idareyi aradım durumu anlattım, çocuğu doktora götüreceğim dedim. “Raporu bana foto atarsın” dedi. Hastaneye gittik çocuğa serum bağlandı müdür yardımcımız hala rapor derdinde. Hastanedeki yetkili burda olduğunuzu gösteren bir belge vereyim dedi, müdür yardımcısını aradım rapor al diyor. Doktora açık açık durumu anlattım bana rapor yazdı, ama bu rapor yalan yani. Mesela bir gün sonra çocuğu evde yalnız bırakıp başına telefonu koyup okula gitmek zorunda kaldım(oğlum 12 yaşında).

Haftasonu acile gidin durumunuzu anlatin, rapor verirlerse iyi olur ama vermeseler de acilden giris yaptiginiz icin orada muayene olmus gibi oluyorsunuz, bu durumda sehir disinda olmak sorun olmaz.
Pazartesi gunu ailenizin aile hekimine gidin durumu anlatin rapor verir buyuk ihtimalle.
Ayni durumu yasadim boyle yapmistim gecen sene.

Ogretmenlerin idari izin, yillik izin gibi haklari olmadigi icin rapor almak zorunda kaliyorlar. Duz memur olsa muduru izin verir veya idare eder, ogretmenlik boyle bir meslek degil. Bos gecen her dersin ogretmeninin yasal bir gerekcesi olmali.
Burada ahlak bekciligi yapmanin alemi yok
Aciller rapor yazmak için çalışmıyor, rapor yazdırmak için ilaç yazdırmak için gelenlerden dolayı asıl hastalar sıra beklemek zorunda kalıyor.

Ogretmenlerin idari izin, yillik izin gibi haklari olmadigi icin rapor almak zorunda kaliyorlar. Duz memur olsa muduru izin verir veya idare eder, ogretmenlik boyle bir meslek degil. Bos gecen her dersin ogretmeninin yasal bir gerekcesi olmali.
O zaman konu sahibi hanimefendi sorumlulugunun bilincine varip ucagini kacirmasaydi ve burada gelip ucak yok pazartesiye kadar diye yalan soylemeseydi. Nasil fikir?

Eee yani öğretmenlerin izin hakkı yok diye bazı durumların faturası bir şekilde doktora çıkarılsın, nasıl olsa rapor yazarlar değil mi acilde, kusura bakmayın öyle bir dünya yok, bir daha söylüyorum ACİL RAPOR YAZMA YERİ DEĞİL!!!

Usulsüz iş yapıyorum, sorumsuzum, bla bla...

Yarın aktarmalı olarak uçuyorum Mardin'e.

Rapor almadım.

Maalesef bazılarınıza kötü haberle geldim. Kendimi bıraktım, yukardaki yakıştırmaları yapanlara acımaya başladım. Umarım siz iddia ettiğiniz kadar hakkaniyetli insanlarsınızdır. İyi geceler dilerim. Yapıcı eleştiri ve çözümlerle yaklaşan kullanıcılar, seviliyorsunuz. ♥️

Back
X