Uçak fobisi:(

Beklerim doğrudur.
Bide benim bacak boyu biraz uzun sığmıyorum arkadaş oraya mümkün değil düz oturamıyorum. Zorlarsam öndeki adamın sırtına çivi gibi batıyo

Acaba sorun o olabilir mı ya? Daraldığımız için panik mı yapıyoruz?
Çok dar bir alan ben küçük olmama rağmen sıkış pıkış oluyorum.

Kuzu normalde korkmazdım,sonradan oluştu
Uçağa binmekten çok keyif alırdım birden bire oldu. Keyif alamıyorum malesef :))

Kotu ruyalar goruyosun oyuzden olabilir :) insallah biran once yenersin korkunu :) unutma sen strese girdiginde bebisinde girer ona gore sakinlini korumaya calis

Evet ben zAten bir süre korkumun üzerine gittim,en son ki yolculuktan sonra bidaha yemedi
ya benimki kalp çarpıntısı gibi bir durum değil olsa aman en fazla durur diyeceğim baya baya balon balığı gibi midem şişip nefesim tıkanıyor genzim doluyor ,giriş çıkışlara no entry

Kotu ruyalar goruyosun oyuzden olabilir :) insallah biran once yenersin korkunu :) unutma sen strese girdiginde bebisinde girer ona gore sakinlini korumaya calis
Evet zaten bebişi o strese sokmak istemiyorum :) binersem kötü olucağımı biliyorum. O yüzden belki yenen biri çıkmıştır tavye verir diye konu açtım:)) en kötüsü otobüs,yada arabayla giderim :)))

Ben de ilk kez uçağa bindiğimde İstanbul dan Alanya ya gittim. ama ne rüyalar, ne korsanlar, ne düşen uçaklar
Ne dualar okudum haddi hesabı yok. sözde sakin olmaya çalışacağım ki oğlum kormasın, sözde onu telkin edeceğim
uçak piste geldi. hızlanmaya başladı derken yükseldik ve o anki basınçtan yarı çaplı kalp krizi geçirdim adeta.
ben bir çığlık uçağın tam dikildiği an arkamı dönüp bakmamış olsaydım iyiydi bismillah dedim. hortlamayassıca eski kocamin kolunu bir sıkmışım ki tırnaklarım geçmiş resmen. neyse düze çıktık azıcık rahatlar gibi oldum ama dualara tam gaz devam. Oğlum da sanki yıllaaardır uçuyormuşcasına o kadar rahattı ki ben onu teselli edeceğime o beni teselli etti.
bilmem kaç bin feet yükseklikte de ufak çaplı bir türbülans oldu ve o cool sesli kaptancığımın sesini duyduk. arkadaş hepsinin mi sesleri kadife olur

dönüşte gece yolculuğu yapmamıza rağmen hiç ama hiç korkmadım. çok kolay oldu

ya benimki kalp çarpıntısı gibi bir durum değil olsa aman en fazla durur diyeceğim baya baya balon balığı gibi midem şişip nefesim tıkanıyor genzim doluyor ,giriş çıkışlara no entry

Benimki inanılmaz bir çarpıntı gibi :) kalp krizi filan geçiricem sanıyorum uçak düşmese de ben orda ölücem sanırım gün :))))

Evet zaten bebişi o strese sokmak istemiyorum :) binersem kötü olucağımı biliyorum. O yüzden belki yenen biri çıkmıştır tavye verir diye konu açtım:)) en kötüsü otobüs,yada arabayla giderim :)))
Onca yolu goze aliyosan git ama dahada kotu olursun bnden soylemesi :))

Benimki inanılmaz bir çarpıntı gibi :) kalp krizi filan geçiricem sanıyorum uçak düşmese de ben orda ölücem sanırım gün :))))
o zaman ben seni şöyle rahatlatayım adrenalin kaynaklı sinüs taşikardi kalbin yeteri sağlıkta olduğunun göstergesidir

Ben varim :) yillarca sayisiz yolculuk yaptim.. ama simdi korkuyorum : (

Ben ilk yolculuğumda ne kadar rahatmış diye düşündüm :) insanları teselli ederdim hatta bikere yurt dışından dönerken 6 saat sürmüştü yolculuk,yanımda 33 yaşlarında bir adam vardı çok korkuyordu onu teselli ettim sohbet filan ettim :) trübülanstan da korkmazdım.
Ay anlamadım yani birden bire böyle olmama anlam veremiyorum.

Çok kötü birşey işte en başta olsa neyse de sonradan oluşunca sinir oluyorum :))
Henüz yenem biri çıkmadı burda. Muhakkak tedavisi vardır ama ilaçla psikologla uğraşasım yok açıkçası.
yenen var burada.
benim:)
yaptığım en uzun uçak yoluculuğu 1 saat 15 dk civarıydı bugüne kadar.ama bir de bana sorun o 1 saati.
aylar öncesinde kalp çarpıntılarım başlardı.yurtdışı tatillerini hep bu yüzden rafa kaldırdık.
bu geçtiğimiz yaz plan yapıldı arkadaşlarla ispanya ya gidilecek.tamam dediler siz de geliyorsunuz.itiraz falan kabul edilmiyor.
eşim herşeyi ayarlamış.uçak biletleri,oteller herşey tamam.
tamam dedim.vazgeçme şansım kalmamıştı.çok ağır bir uyku ilacı kullandım.çeyrek içildiğinde bile 15 dk sonunda uyku yapan ilacı tam içtim bana mısın demedi:)
gözümü kırpmadım.ama baktım korkmuyorum.nasıl oldu anlamadım.
yaklaşık 4 saatti yolculuk.sorunsuz gittim geldim.
flightradar diye bir uygulama onu indirin telefonunuza.bütün dünya da aynı anda hava da olan uçakları izleyebiliyorsunuz.
binlerce uçak.ve sonra haberlere bakın.kaç tane uçak kazası var o binlerce uçak içinden.
bir de şu var eğer bir şey olacaksa olacak.hava da ya da yerde.
hayatı ertelemeyin.
bu korkuyu yenene kadar yolculuklarınızı gündüz yapın.karanlık her zaman korkutur insanı.

Gözden kaçırdıysam affola ama sonradan gelişen bi korkudan bahsettiğiniz için ilgimi çekti. Değişikliğin sebebine hiç değinmemişsiniz. Tetikleyen olayı merak ettim ister istemez. Kaynagıni bulursanız aşması daha kolay olacaktır.

Uçuşta bi sıkıntı mı yaşadınız? Ya da uçuşun sonunda gideceğiniz yerin stresi farklı bi şekilde yansımıs olabilir mi? Yani sık sık uçak yolculuğu yapmanız bunun iş için olduğunu düşündürdü bana. İş stresini yansıtıyor olabilir misiniz

Çok sevindim yenmenize:) ilaç sakinleştirmiş demek ki. Peki hangi ilaç o? Bir zararı var mı? Ben onu gerçi öğrenirim doktorumdan.
Uygulamayı da indiriyorum hemen :))
Çok teşekkür ederim umarım biz de yeneriz :))
Evet bu arada gece yolculuğu daha çok korkuttu :)

İş için değil genelde tatil.. yurt dışında akrabalarım var bazen senede 2 defa bile gittiğim oldu.
annemler istanbulda ben izmirde yaşıyorum 3 ayda 1 gidiyordum sürekli.
Tek hatırladığım birkere italyadan dönerken yolculuk boyunca uyuya kaldım,birden büyük bir sarsıntıyla uyandım ve sıçradım baya. Ama ondan sonra bir kez daha yolculuk yaptım uzun 5 saatlik,o zaman bir sorun olmamıştı. Yani terikleyen şey bu muydu emin olamıyorum bu yüzden..
herhangi bir stres yoktu üzerimde veya ben hatırlamıyorum..

Yaş ilerledikçe korku artıyor. Gençken daha cesur oluyoruz. Mesela gençken lunaparklarda bindiğim hiç bir oyuncağa bu yaşımda binemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…