Ucakta 15 kilo sorunu.

LadyPenny

Deliyim ben deliyim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
743
153
123
Kizlar tatile gidecegim 2-3 gun sonra 2 ayligina . Ucakta 15 kiloya kadar bagaj hakkin varmis . Dogrumudue . Zaten benim ayakkabilar toplasan 15 kilo eder 2 aylik kiyafet goturmem lazim . Nedir bu isin oluru fikri olan varmi?

cogu ucakta sorun oluyor,fazla kilo gelirse para odeyerek anca izin veriyorlar
o kadar fazla kiloyla ben ucmadim ama yengemlerin esyalari baya fazla gelmisti para odemislerdi 1 kg basina 5 pound du sanirim tam hatirlayamiyorum

Kizlar tatile gidecegim 2-3 gun sonra 2 ayligina . Ucakta 15 kiloya kadar bagaj hakkin varmis . Dogrumudue . Zaten benim ayakkabilar toplasan 15 kilo eder 2 aylik kiyafet goturmem lazim . Nedir bu isin oluru fikri olan varmi?

Evet canım firmaya göre bildiğim kadarıyla 15 ile 18 kilo arasında değişen bir bagaj hakkı var.Bunu aşan her kilo başına belli miktarda bir ücret alıyorlar.Bu sınır 1 kişi için geçerli.Yanında gelecek başka biri varsa,onun valizine aktarıp ek ücret ödemekten kurtulabilirsin.Ama tek başına gideceksen mecbur biraz parayı bagaj olayı için gözden çıkarmak gerekiyor.

havayolu şirketlerine göre değişebiliyor ama genelde 15 kg dır.fazla kilo için ekstra para ödersiniz.
ayrıca minik bir elbagajı alabilrsiniz..

Pegasusta 20 kilo hak veriyor,el bagajıda 5 kilo ile sınırlı..
Geçtiği an kilo başına 4 euro ücret alıyorlar...

Eşyalarını kargo yapma şansın varsa daha ucuza gelir

Kargoyu son ihtimal dusundum ama iki is olmasin dedim. Eve gidince bavulu tarticam insallah 15 cikar yoksa odeyecegim yapcak bir sey yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kargoyu son ihtimal dusundum ama iki is olmasin dedim. Eve gidince bavulu tarticam insallah 15 cikar yoksa odeyecegim yapcak bir sey yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Havayolu şirketine ve yurtiçi/yurtdışı olmasına göre bu sınır değişiyor. Hatta bazen havaalanındaki görevliye göre bile değişiyor. Çok ekstra yoksa idare edebilenler de oluyor. Ayrıca kabin bagajı hakkınız da var 8 kilo kadar bunu da değerlendirin. Ebatları uygun ufak bir bavulu kabine alın.

Arkadaşım biraz erken git valizi olmayan veya hafif olan kişilerden rica edip onların yerine verirsin problem olmaz.

Arkadaşım biraz erken git valizi olmayan veya hafif olan kişilerden rica edip onların yerine verirsin problem olmaz.

Delirdiniz mi siz? Hangi akıllı insan başkasının valizini kendi hakkıyla uçağa sokar? O valizde ne olduğunu bilmiyorsunuz, uyuşturucu, bomba, kaçak içki sigara her şey olabilir. Nasıl ispat edersiniz sizin olmadığını sonra? Bir çok örgüt bu yöntemi kullanıyor sıkça. Özellikle yaşlı insanlarda işe yarıyor.

Arkadaşım sen de başkasına veririm diye güvenip gitme kabul etmez kimse kalırsın öyle. Kabin boy bir valiz daha al yanına bir kısmını ona koy eşyalarının.

Delirdiniz mi siz? Hangi akıllı insan başkasının valizini kendi hakkıyla uçağa sokar? O valizde ne olduğunu bilmiyorsunuz, uyuşturucu, bomba, kaçak içki sigara her şey olabilir. Nasıl ispat edersiniz sizin olmadığını sonra? Bir çok örgüt bu yöntemi kullanıyor sıkça. Özellikle yaşlı insanlarda işe yarıyor.

Arkadaşım sen de başkasına veririm diye güvenip gitme kabul etmez kimse kalırsın öyle. Kabin boy bir valiz daha al yanına bir kısmını ona koy eşyalarının.

Bavullar verilmeden önce zaten arama yapılıyor. Belli miktarın üzerindeki ürünlerin girişi yasak olduğundan dikkat ediliyor. Hemen hemen her gelip gidişimde bu tarz olaylarla karşılaşıyorum hiç de kabul etmeyen kişi görmedim.

Bavullar verilmeden önce zaten arama yapılıyor. Belli miktarın üzerindeki ürünlerin girişi yasak olduğundan dikkat ediliyor. Hemen hemen her gelip gidişimde bu tarz olaylarla karşılaşıyorum hiç de kabul etmeyen kişi görmedim.

Havalanı girşinde özenli olmayan bir arama yapılıyor. Sadece mekanik şeyler problem çıkarır ilk kontrolde. Ordan da direkt bilet alıp valizi vermeye geçiyoruz. Üstünüze aldığınız valizin içinde ne olduğuna valiz uçağa giderken bakılıyor. O durumda zaten sizin olmuş oluyor o valiz. Detaylı arama ikinci kontrolde yapılır, biletinizle girdiğiniz alanda.

Abim pilottu bir dönem, anlattığı hikayeleri duysanız her zaman tetikte olmanız gerektiğini anlardınız. Geçenlerde de kuzenim kıbrısa giderken bir başkasından rica etmiş valizini vermek için. Uçaktan inince bu valiz bizim deyip almışlar. Havaalanı polisi cart curt gelmiş ama bişey ispat edemeyince valize veda etmiş.

arkadaşım, yurt dışına seyehat edeceksen 30 kiloya kadar bagaj hakkın var. he şehir içiyse hava yoluna göre 15 ve 20 arasında değişiklik gösteriyor. bagajı başkasına vereceksende sakın etiketi tanımadığın birisinin üstüne yapma kendi adına etiketi kesip öyle ver yoksa ispat edemezsin senin olduğunu. hiç olmadı para ödersin artık :)

15 kilo az gerçekten.
Biz de eşimle temmüzda Anadolujet'le uçucaz ve bagaj hakkı 20 kg kişi başı.
Benim de merak ettiğim toplam 40 kg oluyorya bir bavul illa 20'yi geçmemeli mi yoksa 40 kg hakkımız olduğundan sorun olmaz mı?

Back
X