merhaba,ben bu siteye yeni üye oldum ablam için...10 haftalık hamile ve ikili test yaptırması gerekli okuduğum kadarıyla önemli bu testler ben sadece bu testlerin herhangi bir poliklinikte de yapılınca güvenli bir sonuç verir mi merak ediorum çünkü ablamın gittiği hastahaneninbu testleri yapan doktoru biraz yoğun bide pahalı o yüzden sigorta hastanesinde de yapılsa bu test güvenli bir sonuç werir mi?
ayrıntılıya girin içiniz rahat etsin arkadaşlar.
cnm mrk ettim ayrıntılıya grdn mi ne dediler bebeğin için..
inşallah sorun çkmamştr cnm Allah sanada bebeğinde sağlık versin
Allah her birimizn evlatlarını korusun sağlıklı sıhatli doğsunlar inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
merhaba,ben bu siteye yeni üye oldum ablam için...10 haftalık hamile ve ikili test yaptırması gerekli okuduğum kadarıyla önemli bu testler ben sadece bu testlerin herhangi bir poliklinikte de yapılınca güvenli bir sonuç verir mi merak ediorum çünkü ablamın gittiği hastahaneninbu testleri yapan doktoru biraz yoğun bide pahalı o yüzden sigorta hastanesinde de yapılsa bu test güvenli bir sonuç werir mi?
devlet hastanelerının hepsı yapıyo.prosedurler var sadece onlardan dolayı ısler uzuyo sıraya gır,ultrasona gır falan ama sonucların netlıgı aynı.hatta ozel hastaneler ve muayenelerden basa cıkamayacakları rısklı seyler olunca ugrasmak ıstemıyolar ve devlet hastanesıne gıdın dıyolar.bıldııgım kadarıyla testın yapıldıgı labratuvarın guvenılırlıgı bu 2lı test 3lu testlerın dogruluk oranını etkılıyo.testlerı yapan labruvarlarda degerlerın tıtızlıkle gırılmesı gerekıyo,yanlıs gırılen yas, yanlıs gırılen bır deger yanlıs sonuclar cıkmasına neden oluyo.o yuzden ablan bence devlet hast.yada ssk hast.de bu testlerı yaptırırsa cok daha dogru olur.hem ucuz hem devlet guvencesınde.bende 3lu testımı ozel bır klınıkte yaptırdım,sonuc rısklı gozukuyo, ayrıca doktorum sonucu yanlıs yorumladı,baska dr.a doppler cektırdım rısk cıktı ve devlet hast.amnıyosenteze gırdım. kısacası her nekadar beklemekten sıkılsakta boylesı hayatı konulardakı testlerın devlet hast.yaptırılması ve devletın memur doktorlarına yorumlatılması ınan daha dogru.
sen hangi hastahane de yaptırdın testlerini...
ben atakent klınıgınde yaptırdım.ama sonucu dr.dogru degerlendırmedı.labratuarı aradım deger aralıklarını acıklamadı kı bende su degerle su deger arasında benım sonucum, demek kı sonuc normal yada degıl dıyeyım. dr.umrısk varken hersey normal dedı.gokhan göynümer ısımlı dr.a doppler cektırdım suphelerımı dogruladı.bakırkoy devlet hast.amnıyosentez cektırdım.tekrar doppler cektırdım.orada beklerken benımle bekleyen dıger hamılelerın hıkayelerını dınledım.neler var neler.ben umranıyeden bakırkoye dev.hastanesıne gıttım ama butun devlt hastaneler cekıyo,ucretsızsız olarak,hemde soyle dusunun ozel hastanelerde bır yanlıslık oldugunda en fazla bashekıme cıkabılıyoruz, ama devlet hastanelerının sorumlusu yıne devlet.ve sorumlu oldukları makama karsı ıslerını daha dıkkatlı yapıyolar.yaptırdıgım amnıyosentez ozelde dr.parası,tahlıl parası,kanuyusmazlıgı ıgnesı,tahlıl ı erkenden almak ıstersen ek ucret toplamda 2bın lırayı buluyordu, ve lakayıt davranılıyo ozelde.devlette bu ıslemı hıc para odemeden yaptırdım.
ayrıntılıya gırdınmı askkızı.ne dedıler sonuclar ınsallah ıyıdır.bende amnıyosentez sonucum ıcın dualarla pazratesıyı beklıyorum.ayrıntılının sonucu ne cıktı.bilmiyorumkismile
evet cnm grdim ama herşeyine daha bakmadılar sadece aklımdaki soru işaretleri gitsn içim rahatlasn die drum öne almştı randevumu beyin suyu tam sınırda çıktı korkulacak bişi yok için rahat olsn dedi omuiliğindede bi açıklık yok kafa yapısı falan gayet normal dedi2 hafta sonra 21 hafta olcam allahın izniyle ozmn tekrar gidcm komple bakcaklar bi daha.. Allahım hepimizin yavrularını korusun inşallah sanada bol şans diliyorm o gün için cnm Allah yavrunu sana bağslasn inşallah snde gzl haberler alıcan Rabbimin izniyle.. dualarm seninle inşallah bebişim çok sağlıklıymş die hbr vercksn bize :Saruboceq:
seninde hbrlerini bekliyorm cnm Allah'a emanet ol bebişinleopuyorumnanaktan
amin insallah. gözün aydın vallahi cok sevındım. Allahım hepımıze guzel hayırlı haberler almayı nasıp etsın,gör bak ıkı hafta sonra gırecegın ultrasondada yıne yüzün gülerek için rahat kalkıcaksın o sedyeden.
cnm nbr senin amniyosentez sonucu sanırım bgn çkcaktı demi sonucunu mrk ettiim inşallah sorunsuz çkmştr bildirirsen sevinrim
selam.sonucum pazartesı cıkmıs.dun dr.a gostermeye gıttık hersey normal dedı. trızomı18-21-13 arastırılmıs ve degerler normal cıkmıs dedı.ancak normalde amnıyosentez 3 haftada cıkıyo, bız bır haftada cıkacak sekılde (erken tanı yontemı denen bır yontem)le sonucları ıstedık, bu seklı ıle normal gozukuyo,kesın sonucu 10gun sonra ankaradan gelecek rapor gosterecek.dr.un dedıgıne gore elımdekı erken tanıda herseyın normal olması yuzde 99.9 gelecek dıger raporunda guzel haber olacagına ısaretmıs.2.5 hafta sonra tekrar dopplere de gırıcem ınsallah tamamen rahat edıcek ıcım.hakkımızda hayırlısı ne ıse o olsun.senınde guzel haberlerını beklıyorum canım. kendıne ıyı bak bebısınede.opuyorumnanaktan
3 subatta once ayrintili ultrasona girdim,ardindan baska bir hastanede de ayni gun kan testi yaptirdim(Turkiye'de degilim,burda islemler biraz daha farkli oluyor).Ultrasonda bebegim 15+1 gozukuyor ve o sekilde belge verilmish.Kan testinde son adet tarihime gore hesaplama yapiliyor(16+2).Uc gun sonra ben serklaj icin hastaneye yatis yaptigimdan sonuclari esim aldi.1/400 down sendromu riski ciktigini gorunce cok korktum.Esimi ayrintili ultrason degerlerini bir daha incelemelri icin gonderdim.Yarim saat sonra farkli sonuclarla geldi risk 1/1200.Nasil boyle bir fark oldugunu sordugumda da aradaki bir haftalik farktan dolayi oldugunu soylemisler.Hesaplamanin ayrintili ultrasonda belirtilen gebelik hasftasina gore yapilmasi gerekiyormush meger,yani hastanenin hatasi.Demek istedigim bir haftalik tarih sapmasi bile degerlerde asiri farklar yaratabiliyor.Sonucta bunlar istatiksel degerlendirmeler,bebeklerimizin durumunu ne yazik ki dogana kadar tam olarak bilemiyoruz.Insallah bebelerimizin hepsi de sapasaglam dogacak Allahin izniyle.
cnm çook sevindim yaa agözünaydın darısı bnmde başıma inşallah bnde perşembeye gidicem kesin bi şeklde içimi rahatlatr doktorum umarım Allah bebişlerimize sağlık versn:Saruboceq:
kendine çok iyi bak cnmopuyorumnanaktan
3 subatta once ayrintili ultrasona girdim,ardindan baska bir hastanede de ayni gun kan testi yaptirdim(Turkiye'de degilim,burda islemler biraz daha farkli oluyor).Ultrasonda bebegim 15+1 gozukuyor ve o sekilde belge verilmish.Kan testinde son adet tarihime gore hesaplama yapiliyor(16+2).Uc gun sonra ben serklaj icin hastaneye yatis yaptigimdan sonuclari esim aldi.1/400 down sendromu riski ciktigini gorunce cok korktum.Esimi ayrintili ultrason degerlerini bir daha incelemelri icin gonderdim.Yarim saat sonra farkli sonuclarla geldi risk 1/1200.Nasil boyle bir fark oldugunu sordugumda da aradaki bir haftalik farktan dolayi oldugunu soylemisler.Hesaplamanin ayrintili ultrasonda belirtilen gebelik hasftasina gore yapilmasi gerekiyormush meger,yani hastanenin hatasi.Demek istedigim bir haftalik tarih sapmasi bile degerlerde asiri farklar yaratabiliyor.Sonucta bunlar istatiksel degerlendirmeler,bebeklerimizin durumunu ne yazik ki dogana kadar tam olarak bilemiyoruz.Insallah bebelerimizin hepsi de sapasaglam dogacak Allahin izniyle.
amin.ya ne dusunuyorum bılıyomusun, bu testlerın sonucuna bakılırsa neredeyse butun hamıleler ozurlu yada sakat cocuk doguracak gıbı bırsey.en buyuk rısk akraba evlılıklerı ıken onlarda bıle cok nadır olarak kusurlu dugumlar oluyo.bu testler bızım hamılelıgımızı zehır etmekten baska bısey degıl gıbı gelıyo ama yaptırmakta gerekıyo,acaba ıle de yasayamıyo ınsan cunku.mesela koylerde kadınlar menepoza gırene kadar dogum yapıyo neredeyse degılmı.ozaman ozellıkle dogudakı koylerdekı cocukların sakat yada ozurlu olamaları enazından orana vurursak yuzde 70lerde dogunun sakat cocuklarla dolu olması gerekıyo gıbı dusunuyo ınsan. asagı baksan sakal,yukarı baksan bıyık. ne yapmalı ne etmelı tabıkı en ıyısı ısı saglama almak ve teknolojıden faydalanıp rısklerı bılıp ogrenmek degılmı.bızler ustumuze dusenı yapıyoruz, arastırıp ogrenmeye calısıyoruz gerısı Allaha kalmıs,Allahımın hepımızın yuzunu guldurecek ınsallah,buna canı yurekten ınanıyorum ben. bu arada ben almanya dogumluyum bana hamıleyken annemın gıttıgı doktor anneme bu cocugu dogurma gerızekalı olur demıs(Almanya gıbı bır yerde), ama annem dogurmus,ustelık annem babam amca cocugu oluyor.ama ben allaha sukur ne sakat nede gerızekalı degılım. Bu durumu dusundugumde buda ayrıca yuregıme su serpıyor.ama tabı atalarımız ne demıs 'tedbırı mekanda ferahlık vardır'.benım annem 32yıl once bır kumar oynamıs ve kazanmıs,ben aynı kumarı oynarmıyım dıye sorarsanız hayır oynamam,cunku kaybetmekte var,bır can uzerıne kumar oynamak ne kadar dogru onuda bılmıyorum.ama sonucta hepımızın gulecegıne ınanıyorum,ıyı dusunelım ıyı olsun :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?