- 18 Aralık 2008
- 59
- 2
- 296
- 40
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.101
Evet canım oğlumun bir 75. Günde diğeri 82. Günde taburcu oldu 1 haftadır evimizdeyiz çok şükür tam doğacakları zamanda çıktılar.teşekkür ederim canım evet ameliyat oldular sonradan diğeride oldu takipleri yapılıyor çok şükür iyiye gidiyor inşallah bi sorun kalmadan geçer.uykusuz yoğun bir tempo başladı bizde anneliği yeni anlıyorum:) canı sağolsında kuzularımın çok şükür allahıma bu günleri gösterdi bize.allah senide sağlıkla kurtarsın evlatlarını bAğışlasın canım maşallah haftan çok iyi canım hayırlı doğumlar diliyorum ...
Merhaba canım çok geçmiş olsun evet bende 28. Haftada doğum yaptım benimde senin gibi kanamalarım ve sulu akıntım oluyordu leke Yada kanamam olduğunda bende protestan iğne kullandım doğumdan önceki iki haftadada akıntım baya sıvı geliyordu doğumdan önceki akşamda kanamam olmuştu sabah Dr hem karından hem alttan kontrol etti suyummuş o akıntı hemen hastaneye yatırdı akciğer geliştirici iğne yapıldı iki defa etki etmesi için nst ye bağlı bekletildim diğer sabah suyum boşaldı baya bacaklarımdan aktı kanamayla birlikte hemen ameliyata alındım. Vajinamda batma olmuyordu benim. Canını sıkmak istemem ama belirtilerin pek normal değil drun ne diyor.eğer imkanın varsa erken doğum yüksek ihtimal diyorsa doktorun adana özel metro hastanesini öneririm benim çocuklarımın yaşaması önce Allah sonra onların sayesine çok iyi bir yeni doğan yoğun bakım ünitesi var drlar işinin ehli zaten Prof gözetiminde herşey...imkanınız varsa değerlendirmeni tavsiye ederim biz 82 gün kaldık bu sürede bi çok şehirden bebek getirdiklerini gördüm küvözle.allah yardımcın olsun canım inşallah erken doğum olmaz bebeğin biraz daha dayanabilir ama olursada Allah'ın izniyle yaşatabiliyorlar hastanede çok şahit oldum 28 30 haftada doğan bebekler sağlıkla taburcu oldu en uzun biz kaldık.,, şuan kilosu kaç bebeğinin Dr ciğer geliştirici iğne ne zaman yaptırcak?mrb ben 28 haftalık hamıleyım benm 21 haftadan berı bebegımn suyu az hep 8 cm ölculdu bu haftaya kadar ama kanamalarım oldu leke seklınde hep bana progestan hap verdı 200mg progeston ıgne verdı 50 ml kullanıyrm suanlık ama erken dogum rıskm var suan ne yapacam bılmıyrm karsın ılcesınde yasıyrm mahrubıyet yerı doktor yok dogru duzgun ve erken dogrsa bebgım yogun bakım unıtesı bıle yok tıp fakultesnde bıle yok erzuruma sevk edeceklermıs suan cok caresızım lutfen yarıdmcı olurmsun Allah rızası ıcın moralım cok bozuk benm sızın nasıl oldu erken dogum yaptnz galıba allah evlatlarnnızı bagılasın sıze herkesınde sıze sorucaklarım var ;
1. benm akıntım katı sulu seklınde oluyor normalmı?
2. vajınamın ıcı ıgne gıbı batlar oluyr normal mı?
3. leke seklınde kanamam oldu kac defa ama hareket edınce bbebgım korkmuyrdm snra artı lekelenmeler progeston kulladnm suanlık yok cok sukur sızde oluyormuydu bu tur seyler ?
lutfen yardımcı olursanz cok sevnırım cok uzuluyrm =(
Merhaba canım çok geçmiş olsun evet bende 28. Haftada doğum yaptım benimde senin gibi kanamalarım ve sulu akıntım oluyordu leke Yada kanamam olduğunda bende protestan iğne kullandım doğumdan önceki iki haftadada akıntım baya sıvı geliyordu doğumdan önceki akşamda kanamam olmuştu sabah Dr hem karından hem alttan kontrol etti suyummuş o akıntı hemen hastaneye yatırdı akciğer geliştirici iğne yapıldı iki defa etki etmesi için nst ye bağlı bekletildim diğer sabah suyum boşaldı baya bacaklarımdan aktı kanamayla birlikte hemen ameliyata alındım. Vajinamda batma olmuyordu benim. Canını sıkmak istemem ama belirtilerin pek normal değil drun ne diyor.eğer imkanın varsa erken doğum yüksek ihtimal diyorsa doktorun adana özel metro hastanesini öneririm benim çocuklarımın yaşaması önce Allah sonra onların sayesine çok iyi bir yeni doğan yoğun bakım ünitesi var drlar işinin ehli zaten Prof gözetiminde herşey...imkanınız varsa değerlendirmeni tavsiye ederim biz 82 gün kaldık bu sürede bi çok şehirden bebek getirdiklerini gördüm küvözle.allah yardımcın olsun canım inşallah erken doğum olmaz bebeğin biraz daha dayanabilir ama olursada Allah'ın izniyle yaşatabiliyorlar hastanede çok şahit oldum 28 30 haftada doğan bebekler sağlıkla taburcu oldu en uzun biz kaldık.,, şuan kilosu kaç bebeğinin Dr ciğer geliştirici iğne ne zaman yaptırcak?[/QUOTE
mrb cnm cok gecmıs olsun rabbım evlatlarını bagslasın ben anteplıyım aslında karsta esımn gorevı nedenyle kalıyrz adana memleketme yakın aslında smdı benm suyum 21 haftalıkken 8 cm olculdu suan 28 haftalıgım hep 8 cm olculuyr ne artıyor nede azalıyor hep aynı kalıyor suyum benm akıntım sulu ama kokuusz doktor normal dıyor hamıle kadınların akıntıları sulu olması snra turnusol kagıdıyla alttan ıkı defa muane ettı test ettı suyumda kacma oluyormu dıye ama testler negatıf cıktı hep cok sukur suan suyu hala 8 cm olculuyor ama oyle bardak gıbı bosalmıyor snra vajınamda batma oluyor ama benm 3 aylıkken ıtıbaren batmalarım oluyor yenı degıl ıgne gıbı batyr snra gecıyr kasıklarım karnm agrımıyor cok sukur ama kanamam oldu leke seklınde oldu mesala ınsan yuzundekı sıvılceyı patlatr kanarya oyle oluyrdu smdı progeston ıgne hap kullanyrm cok sukur suan lekelenmem olmadı daha bebgın hareketlerını sayıyrm her saat bası yatyrm sureklı ıs yapmyrm dıkkat etmeye calsıyrm ıns 36 haftaya kadar gelırız ıns erkenden dogum olmaz suan bebegım 1.000 kg doktor kontrolundeyım hem devlet hastehanesıne gıdyrm hemde tıpa gıdıyrm ıkı doktora gıdıyrm bana cıger gelstrcı ıgne yapmadı cunku suanlk dogum gerceklesmedı daha rahımde acılma yok ama enfeksıyonda olablrms lekenlemem seklınde hastahneye yatrn dedım yatrmadılar cunku suyumn sınırda degılmıs normalden bıraz azmıs doktorn dedgıne gore eger sınırda olsaydı dedıgn gıbı hastahneye yatrp ıgne falan yaparlardı snra doguma alırlardı sımdılk 7 haftadır boyle gıdıyrz ıns ocagın 15 kadar dogum olmazsa ıyıdır ıns 36 goruuzuz de bu sıkınıtlırı asarız bakalım rabbım acısını tatdırmasn ne dıyeym dua edyrm sureklı evde yaptgm baska bırseyde yok ıns ogluma bırsey olmaz dualarını eksık etmeyın baska bırsey onernyrmsn tecrubelı olarak senın nasıl dogumn gercekltstı suyun kactı ? nasıl oldu anltrmsn bıraaz cnm
mrb cnm cok gecmıs olsun rabbım evlatlarını bagslasın ben anteplıyım aslında karsta esımn gorevı nedenyle kalıyrz adana memleketme yakın aslında smdı benm suyum 21 haftalıkken 8 cm olculdu suan 28 haftalıgım hep 8 cm olculuyr ne artıyor nede azalıyor hep aynı kalıyor suyum benm akıntım sulu ama kokuusz doktor normal dıyor hamıle kadınların akıntıları sulu olması snra turnusol kagıdıyla alttan ıkı defa muane ettı test ettı suyumda kacma oluyormu dıye ama testler negatıf cıktı hep cok sukur suan suyu hala 8 cm olculuyor ama oyle bardak gıbı bosalmıyor snra vajınamda batma oluyor ama benm 3 aylıkken ıtıbaren batmalarım oluyor yenı degıl ıgne gıbı batyr snra gecıyr kasıklarım karnm agrımıyor cok sukur ama kanamam oldu leke seklınde oldu mesala ınsan yuzundekı sıvılceyı patlatr kanarya oyle oluyrdu smdı progeston ıgne hap kullanyrm cok sukur suan lekelenmem olmadı daha bebgın hareketlerını sayıyrm her saat bası yatyrm sureklı ıs yapmyrm dıkkat etmeye calsıyrm ıns 36 haftaya kadar gelırız ıns erkenden dogum olmaz suan bebegım 1.000 kg doktor kontrolundeyım hem devlet hastehanesıne gıdyrm hemde tıpa gıdıyrm ıkı doktora gıdıyrm bana cıger gelstrcı ıgne yapmadı cunku suanlk dogum gerceklesmedı daha rahımde acılma yok ama enfeksıyonda olablrms lekenlemem seklınde hastahneye yatrn dedım yatrmadılar cunku suyumn sınırda degılmıs normalden bıraz azmıs doktorn dedgıne gore eger sınırda olsaydı dedıgn gıbı hastahneye yatrp ıgne falan yaparlardı snra doguma alırlardı sımdılk 7 haftadır boyle gıdıyrz ıns ocagın 15 kadar dogum olmazsa ıyıdır ıns 36 goruuzuz de bu sıkınıtlırı asarız bakalım rabbım acısını tatdırmasn ne dıyeym dua edyrm sureklı evde yaptgm baska bırseyde yok ıns ogluma bırsey olmaz dualarını eksık etmeyın baska bırsey onernyrmsn tecrubelı olarak senın nasıl dogumn gercekltstı suyun kactı ? nasıl oldu anltrmsn bıraaz cnm
mrb cnm her gectgm gune sukredıyrm cnm ıns vaktnde dogm gercekelesr 12 haftaam kaldı doguma ıns vaktnde dogumu yaprm Allahın ıznıyle ıns amın rabbım evlatlarını sana bagıslasın acısını gostermesn cnm
1.bebeklerın kac kılo suan?
2.amelıyat gecırdımı senın ?
3.bırde ben doktora sorayımmı ban cıger gelıstrcı yapsın dıye?
4.benm progestan ıgnem bıtıgnde lekelenmem olmustu doktora soylyımmı tekrar yazsn sen ne kadar ıgneyı kullandın cnm cvp versen cok mutlu olurum cnm tsk ederm[/QUOTE
]
Bebeklerimin biri 3.250g diğeri 3.050g oldular normal doğum tarihleri 10 kasımdı şuan doğum haftalarını yakaladılar çok şükür doğalı 3 ay oldu ama düzeltilmiş 10 günlükler kuvözdeki günleri anne karnındaki günlerine sayılıyor.göz ameliyatından başka ameliyat olmadılar onun içinde her hafta kontröle gidiyoruz şuan iyiye gidiyorlar çok şükür inş bunuda atlatırız sağlıkla...normalde banada doktorum ciğer geliştirici iğneyi 30. Haftada vur demişti kanamam olduğunda aradım hemen vur garantiye alalım dedi sen Dr. Sor yinede.progestan iğneyi kanamamın durumuna göre drumun verdiği doza göre kullandım ben baya uzun kullandım Dr sor ilaç sonuçta onlar ayarlarlar...
mrb cnm anladım cok sevndım bebklerının durumuna kıloları gayet ıyı oda kuvezde kalmalarına gore masllah Allah nazardan saklasın bebeıslernı amın ıns bende vaktınde dogumum gerceklesr suan oglumn hareketlerını takıp edyrm 2 gun oncesı hafıf acık pembe lekenmmem oldu baskada olmadı pazartesı kontorlm var tekrardan ıns ocagın sonunda vakıntde dogumu yaparım bebegım kucagıma sag salım kucamgıma alırm amın
Sağol canım amin Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın Allah herşeyin
Hayırlısını nasip etsin sağlıkla zamanında doğum nasip etsin sanada canım...
mrb cnm amın ıns bu arada sen amıyosentez yapmsıın ondan erken dogum yapmıs olmayasan ? cunku benımde 3 testm cıktı bebegın sırtı acık cıktı teste ben yapmadım amıosentez ayrıntılya gırdım doktor ben bırsey goremıyrm dedı amıyosentez yaparsan erken dogm rıskın var dedı dusukl rııskın var dedı bende yapmadm bebegıme kıyamadım cok uzulmustm halada ama dua edyrm hep ıns sag salım vaktınde dogum yaparım sen sakın bu amıyosentezden erken dogum yapmıs olmasın mı ?
Bende doktora ilk onu sordum benim suyun azalması 3 hafta sonra oldu.Dr.amniyosentezden olsa ilk hafta olurdu dedi. Benim gebeliğim baştan beri sorunluydu zaten 7. Haftada kanamam başladı 12.haftaya kadar progestan kullandım önce düşük sonra erken doğum riskiyle stresiyle geçti çok şükür hayata tutundu kuzularım.
benim ikili testim 1/94 çıkmıştı amniyosentez dediler hemen,ben biraz geç gittim doktora 20.haftanın içideydim.doktor ayrıntılı ultrasona baktı bebek gayet sağlıklı dedi amniyosentezi bana bıraktı düşük riski 1/200 dedi yaptırırsan ben de yaptırmayacağım dedim hiç ısrar etmedi 1 ay sonrasına randevu verdi..iyi araştırın derim amniyosentezi,benim de o 10 günüm kabus gibi geçmişti ama Allah'a şükür şuan içim çok rahat bebeğimin hareketlerini de hissetmeye başladım o huzur yetiyo bana
Sevgili pisagor yazin beni cok rahatlati saol.bende yaptirmiycam allahin izniyle bisi olcagini sanmiyorum.....
Ben dayanamayıp yaptırdım 4 gün oldu inş sonuçlarım temiz çıkar dörtlü testte 50/1 çıkmıştı çok korkuyorum kızlar benim gibi olup temiz sonuç alan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?