- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.121
Ben dayanamayıp yaptırdım 4 gün oldu inş sonuçlarım temiz çıkar dörtlü testte 50/1 çıkmıştı çok korkuyorum kızlar benim gibi olup temiz sonuç alan varmı
Rahat ol genelde olumlu sonuç çıkıyor
Insab dayanamiyo demekki.bende 4lu test yaptircam eger seninki gibi bi risk cikarsa sanirim yaptircam.ama korkmaa bisi cikmiyo ben cok arastiriyorum
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. cumartesiden beri çok araştırma yapıyorum ve burayı buldum. sizlere durumumu anlatmak istedim. doktor detaylı bir şekilde ultrasona baktı. burun kökünün olduğunu, ense kalınlığının ve ense kıvrımının olduğunu söyleyerek bana ikili taramaya gerek olmadığını söyledi. bundan 2 hafta önce üçlü taramam yapıldı. 1 hafta sonra üçlü tarama sonucumu aldım ve down sendromu oranım kanımda 1/130 çıktı ve doktor amniyosentezi önerdi. sadece bir doktora bağlı kalmayıp özel bi ultrasoncuya gittim. Ankarada Eyüp Ekici diye ünlü biri. O da detaylı bi şekilde ultrasonda baktı. Son adet tarihimle bütün ölçümlerin tuttuğunu söyledi. Bebeğimizin %90 sağlıklı olacağını %10 ihtimalle down sendromu olabileceğini söyledi. Ama içimizin rahat etmesi için amniyosentez önerdi O da. Dün Zübeyde Hanım'da amniyosentez yaptırdım. 3 hafta sonra sonucu alabileceğimi söylediler. Telaş ve endişeyle sonucumu beklemeye başladım ve bu sayede aranıza katıldım. Sİzce bu durumdan ne sonuç alırım? Cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Allah bizim durumumuzdaki annelere yardım etsin.
Bende yaklaşık 2 hafta önce amniytosentez yaptırdım.Benim yaptrma sebebim farklıydı.Eişmle ikiizn talasemi taşıyıcılığı olduğu içn bebeğimiz down vb yönden risk yoktu çok şükür ama talasemi hastası olursa diye önlem amacıyla yaptırdık.Allahıma çok şükür iyiyim ilk sonuçlarımızı aldık sonuçlar olumluydu ama öneliolan 25 gün sonraki sonuçlar çünkü talasemi o zaman sonuçlar ortaya çıkacak.İnşallah dua ediyoruz bir şey çıkmaz allahım herkesi korusun.Aynı durumda sayılırız stresliyiz.Kızım olacakmış cinsiyemizi de öğrenmiştik.HEr şeyin hayırlısı Allah yardımcımız olsun.Ama senin sonuçların neden kesin değil.anladığım kadarıyla içini rahatlatacak bir şey söylemmemişler.Özel de bir yerde mi yaptırdın ?mrb 2 li testlm down riskim 15700 üçlüde 1/17 çıktı ve çok zor günler geçirdim. 18-19 haftalıkken amniyosentez yaptırdım ilk sonucumuz trizomi 13,18,21 ve cinsiyat kromozomlarımız normal çıktı. bir hafta sonra ayrıntılıya girdim ve bir problem görülmedi. sonuç için tam 41 gün bekledim bugün hepsine bakamadıklarını sadece 5 tanesine bakabildiklerini söylediler. tam sonuç alamadık ilk sonuç temiz çıktığına göre %90 sağlıklıdır dediler.ama isterseniz kordosentez yaptırın dediler ve ben şuan 25 haftalık hamileyim onuda kabul etmedim.tam bir ohh diyemedim anlayacağınız stres dolu bir hamilelik geçiriyorum. inşallah rabbim sağlıklı, sıhhatli aklı başında hayırlı evlat olarak kucağımıza almayı nasip eder..benim gibi aynı durumu yaşayan var mı acaba birkaç kişi olmuş ama birdaha yazmamışlar hiç yorum yazan yok..nolur dua edınnnn..Allahım hepimizin yardımcısı olsun..Allah evlatlarımızla sınamasın inşallah..
Bende yaklaşık 2 hafta önce amniytosentez yaptırdım.Benim yaptrma sebebim farklıydı.Eişmle ikiizn talasemi taşıyıcılığı olduğu içn bebeğimiz down vb yönden risk yoktu çok şükür ama talasemi hastası olursa diye önlem amacıyla yaptırdık.Allahıma çok şükür iyiyim ilk sonuçlarımızı aldık sonuçlar olumluydu ama öneliolan 25 gün sonraki sonuçlar çünkü talasemi o zaman sonuçlar ortaya çıkacak.İnşallah dua ediyoruz bir şey çıkmaz allahım herkesi korusun.Aynı durumda sayılırız stresliyiz.Kızım olacakmış cinsiyemizi de öğrenmiştik.HEr şeyin hayırlısı Allah yardımcımız olsun.Ama senin sonuçların neden kesin değil.anladığım kadarıyla içini rahatlatacak bir şey söylemmemişler.Özel de bir yerde mi yaptırdın ?
bende talasemi taşıyıcısıyım ama eşim taşıyıcı değil ben test yaptırmadım yaptırmam gerekmiyor değil mi..inş.senin sonuçlarında güzel gelecektir canım içini ferah tutmaya çalış bebişini sağlıkla kucağına al inş
Nasıl oldun canım merak ettim. Nasıl gidiyor bir sorun yoktur inşallah...yeni yazan arkadaşlar hepinize geçmiş olsun zor bir dönemden veçiyorsunuz ama içinizi ferah tutun hamileliğinizin keyfini çıkarın Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebişlerinizi....
Merhab 25 yaşındayim ilk bebeğim
22 yaşında dünyaya geldi hiç bir
sorun olmadı şuan 16+4 günlük
hamleyim 2 testimde sorun çıkmadı
dün 3 lü testin sonucunu aldım
1:289 çıktı amniyosentez denildi
çok korkuyorum ne olacagindan
kararsızım bugün özel doktora
gideceğim testi tekrar
yaptırmamda gerek varmı diye
soracağım lütfen benimle
bilgilerinizi paylaşırmisiniz. bu
arada ankarada oturuyorum
bildiğiniz iyi doktor varmı?
Sukurler olsun hiç bir kötü sonuç çıkmadı allahim herkesin zor anında yanında olsun dualarıni kabul etsin içinizi ferah tutun şimdi 24 haftalık oldum pazartesi şeker yüklemesi yapıldı sonuçları normal çıktı cinsiyetinde öğrendim kız dediler ilk çocuğum da kız iki kız kardeş büyürler sağlıkla gönlüm de erkek olsun istiyordum ama bunca sorundan sonra sadece aklımdaki kız veya erkek değil sağlıklı olması umarım sizin sonuçlarınzda güzel çıkar ve bebeklerimizı sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririz :)
bu testlerin yapılmasını yanlış buluyorum kendi bakış açıma göre.bende yaptırdım 3'lüyü.doktorum mutlaka yaptırmamı isteyince bir şey diyemedim.ama yaptırınca saçma olduğunu daha da iyi anladım.neymiş.bu verilerdeki 250 kadından 1inin çocuğu downluymuş.eeee yani.amniyosentez yapıp bakıcaz.yani hem kendi hem çocuğunuzun hayatını gereksiz yere tehlikeye atmış olacaksınız.o yüzden ben açıkçası kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar.yaptırmadan önce bu kadar kesin konuşmuyordum.ama yaptırınca gereksiz olduğunu anladım.ha bu arada benim sonucumda sıkıntı çıkmadı çok şükür.ama atıyrm 250 değil 150 kadından 1i bile dese değer mi amniyosenteze.kaldıki amniyosentezinde sıknıtı çıkıp sapasağlam çocuk doğuran yüzlerce kiş vaarken.
benim bu konudaki düşüncem bu.herkesin kendine göre bi düşüncesi vardır.Allah kimseyi zor durumda bırakmasın.sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin
ben 13 haftalık hamileyim. daha önce 2 düşük yaptım. şimdiki gebeliğimde daha öğrendiğim günden beri kırmızı, kahverengi bazen sarı akıntılarım oldu. akıntılar 11. haftaya kadar sürdü. gitmediğim doktor kalmadı. hatta bir tanesi düşük yapıyor olabilirsin bile dedi. derken bu günlere kadar geldik.
ikili test sonucumda bebeğin ense kalınlığı biraz fazlaydı ve down sendromu riski 1/173 çıktı. amniyosentez için 16. haftaya kadar beklemek gerekiyor. sonucun çıkması ise 4 haftayı buluyor. eğer down sendromu varsa bebeğin alınması ilerleyen haftalarda her anlamda daha zor olacak. bu yüzden cvs yaptırmayı düşünüyorum. aranızda cvs yaptıran var mı?
cvs de risk amniyosentezden daha fazla. doktorlar sorumluluk almıyorlar. eğer down sendromu varsa aldıracak mısın? dedi ben de bakamam aldırırım dedim(burda herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama ben öyle bir çocuğun sorumluluğunu alamam) bana sağlıklı bebeğini de kaybedebilirsin dedi
umarım hepimizin bebeği sağlıklı doğar.
benim 13. haftamda hem cvs hem amniosentez aynı ana yapıldı baya uzun ve sancılı bi işlem oldu..bir sürü kağıt imzalandı 200'de bir düşük riski olduğu anneye çok nadirde olsa ciddi zararları olabileceği gibi bir sürü bilgi verildi..sonuclarım 4 hafta diiyince anca çıktı ilk sonuç şükürler olsunki tertemiz ama ikinci sonuçtan hala haberim yok..sonucum iyi çıktı diye demiyorum ama bana göre çok gereksiz bir işlem..çektiğin acı ve acaba ne çıkacak korkusu endişesi yanına kalıyor başka birşey yok..Allah korusun sonuclarım kötü çıksaydı aldırırmıydım bebeiğimi aslaa..senin kararına saygı duyarım herkes kaldıramaz elbette bu yükü..bana sorarsan bence yaptırma canım..ben o kadar insanla konustumki ense kalınlığı yüksek bebeğin % 90 down sendromlu doğacak diyip sağlıklı olanlar var..rabbim ne yazdıysa o olur..inş bebeğini sağlıkla alırsın kucağınaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?