- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.181
amniosentez sonucum temiiiiiiiiiizzzzzzzzzzz :))))))))))))))))
çok şükür:)) darısı başımıza inşallah.
Merhaba arkadaslar. bugün ultrasona girdim. yine burun kemigi görülmedi ense yine kalin. birde böbreklerde genisleme var. risk 1:2 yükseldi.
plasentadan sivi alindi. doktor cok faktör bi araya geldi o yüzden risk yüksek. teorik olarak bebegin saglikli olmasi mümkün ama bosuna ümitlendirmek istemem sizi dedi.
dünyam basima yikildi suan. aglamaktan basim catlicak. üstelik esim eger bebek gercekten trisomi 21 ise bebegi istemedigini söyledi. simdi bu halde bide onu ikna etmek var.
günah diyorum. Allahin verdigi cani biz alamayiz diyorum.. yok, ben kaldiramam bu durumu diyor. oda agladi.. oda sokta biliyorum. belki haftaya carsamba sonuclar gelene kadar fikri degisir..
merhaba ayfer. sıkıntılı günlerini hatırlatıp canını sıkmam istemem ama beni anlayacağını umuyorum. bir düşük bir boş gebelik yaşadım. şimdi3. ye gebeyim ama ikili testte ense kalınlığı yüzünden down sendromu riski çıktı. pazartesi günü amniyosentez yapılacak. sizde de ense kalınlığı varmış. ne kadardı hatırlıyor musun?
gözün aydın canımdarısı bizlere insallah :18: [/QUOTE
amiiinnn dualarım sizinle :)
Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
sonucum temiiizzzzz çıktııııı :))) çok şükürrrr Allahıma ,darısı sonuc bekleyenlerin bekleyenlerin başına olsun
oohhhh sayımız hep artsın
Merhabalar. Tam bir yil önce yasandi bu yasadiklarim. Unutmusum buraya yazdigimi.tabiki tecrübelerimi sizinle paylasirim. Umarim sizin isinize yarar.
Evet hatirliyorum ense kalinligini 6,8 mm idi. Yani baya kalindi.insallah bebegin sagliklidir. Biz ozaman bebegi aldirmaya karar verdik. Bastan hic istememistim ama kesin test sonuclari gelince dünyamiz altüst oldu. Esimle sarilip saatlerce agladik ve karar verdik. Esimin sagir-dilsiz iki abisi var ve özürlü biriyle yasamanin ne zorluklar getirecegini gayet iyi biliyor. Üstelik esimin onlarlada ilgilenmesi gerekiyor. Ailede onlarin dilinden anlayada sadece esim.sorumlulugu cok. O yüzden böyle bir karar aldik.
çok teşekkür ederim cevap verdiğin için. ben de dün amniyosentez yaptırdım. sonuçları bekliyorum. kader kısmet...
Allah yardımcınız olsun. umarım sağlıklı yavrularımızı kucağımıza alırız hep birlikte.
Amniyosentez kadar kesin sonuc veren bir kan testi var. turkiyede agustos 2012 den beri yapiliyor. Haberiniz var mi? Fiyati konusunda bilgim yok pahali olsa gerek ancak durumu olanlar icin anmiyosentez riskini almak yerine sadece kan testi ile %99.6 oraninda kesinlikle sonuc alinabiliyor.
Evet, geçen ay ben yaptırdım. 15 günde sonuç çıkıyor. Sadece 2 tüp koldan kan veriyorsunuz. Kanlar almanyaya gönderiliyor. Tüp bebek yoluyla hamile kaldım. Doktorum %1 bile riske atamayız dedi. Eskiden günde 2 tane amniyosentez yapılırken artık ayda 2 tane yapılıyor merkezimizde dedi. Çeşitli genetik merkezlerde yapılıyor bu test. Fiyatlar 2200- 2800 arası.
3 lü değide ense kalınlığına bktırdım 2.5-2.9 arası çıktı. çok moralim bozuldu. normalde tahlil yaptırmayı dşünmüyordum. doktor deynce o an tamam dedim kan yaptırmadım doktor doğuma gtti bekledik gelmedi fln. bu durumda olan varmı arkadaslar bu ne demek düşmezmi bu değer risk oranı nedir. bu konularda o kadar bilgisizim ki
sonucunuzu merak ettim.inş.rahatlayarak yazanlardan oluruz.
Teşekkür ederim. 12-13 haftalık hamileyken yaptırmıştım. 2 haftada sonuçlar gelmişti. Sonuçlarım çok şükür iyi.
Allah hepimizin bebeklerini sağlıklı, analı-babalı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?