Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

inşallah mutlu haberlerimizi alırız
peki ultrasonda ne zaman girdin ? 22. Haftadan sonra hele 30 lu haftalara gelindiğinde %80 garanti edebiliyormuş bebeğin sağlıklı olduğunu biyerde okumuştum.

ayrıntılı 22. haftada yapılıyor. ben daha 17. haftamdayım. şimdiye kadar çok ümitliydim. nasılsa sonucumuz temiz çıkacak diyordum. bu olmazsa bundan sonraki olur diyordum. dün bi şey oldu. içimi bir ağırlık doldurdu.
eğer bebekte down sendromu varsa aldıracağım bu konuda kararlıyım. ama bunu nasıl atlatırım, nasıl katlanırım??? düşündükçe ödüm kopuyor...

sizin de canınızı sıktım belki. kusura bakmayın

inşallah mutlu haberlerimizi alırız
peki ultrasonda ne zaman girdin ? 22. Haftadan sonra hele 30 lu haftalara gelindiğinde %80 garanti edebiliyormuş bebeğin sağlıklı olduğunu biyerde okumuştum.

bednn 21.haftada girdimm radyolog baktıı banaa...bi sorun olmadigini söyledi...amaa 24.haftada birdahaa gircegim....ya benim duyduguma göreee illakii bi sıkıntı cıkıyoo ultrasonda...bidee egerr bir bebekk parmagini emiyorr gözlerini kasıyobiliyosa bu normal bi bebegin olduguna işaret edermiş...allah yardimcimiz olsun inşaalh nurtopu gibi bebelerimiz kucaklarımıa alıız.........

benim 3lü testte trisomy18 riskim 50-1 idi amniyosentez yaptırmadım, bu down sendromu değil ya anne karnında ya da doğduktan sonra fazla yaşamıyor bebek, sağlıklıysa risk almak istemedim, çok şükür çok sağlıklı doğdu, ama hamileliğim kabus gibi geçti o kadar çok acı çektim ki tansiyonum çıktı ilaçla da inmedi, tek sağlıklı olsun da dünyanın en yaramaz çocuğu olsun derdim öyle de oldu hiç kızamıyorum, beklemek çok zor ben doğana kadar bekledim, Allah sizin de yüzünüzü güldürür inşallah sağlıkla gelir bebeğiniz.

parmağını emdiğini bir kez görmüştüm bi daha görmedim eli sürekli gözünde ultrason sırasında rahatsız oluyor da saklıyo gibi

amin sizin adınıza çok sevindim allah sağlıklı uzun ömür versin

parmağını emdiğini bir kez görmüştüm bi daha görmedim eli sürekli gözünde ultrason sırasında rahatsız oluyor da saklıyo gibi

hiç tedirgin olma arkadasim.....eger bizii rabbimm evlatlarimizla sınıycaksa simdikine müdahale ederiz ya pekii saglıklı dogup bir gece havale gecirirse ozaman neyapacagiz......ben allaha tavekkül etimm kurcalamıyorum

amniyosentez yaptırdım bende şunu söyleyeyim mecbur kalmadıkça yaptırmayın arkadaşlar.. canım çok acıdı..sanki kemiğimden su alıyorlar gibi oldum dnamdaki kromozon bozukluğu bebeğe geçip geçmeyeceğine bakılacak benimde işte..

2li test temiz çıktı..doktor amniyosentezden önce tekrar baktı ayrıntılı şekilde..bebiş sağlıklı dedi..hala yaptırmakta kararlımısınız diyede sordu..bende doktorum öyle istiyor mecbur yaptırcaz dedim... insallah iyi çıkar sonuçlarımda.

inşalah bekliyoruz hepimiz
ikili sonucun kaç?
üçlü dörtlü yaptırdın mı onlar nasıl? ultrason iyi ise neden amniosentez istedi doktorun? yaşın mı ileri?

inşallah sağlıklı olur hepimizin yavrusu. sizin ikili testiniz neden riskli çıktı? bende ense kalınlığı 2.5 mm idi. doktor onun etkilediğini söyledi. yaşım da 29. daha önce de 1 düşük, 1 boş gebelik yaşadım. böyle olunca insan korkmadan edemiyor.

cani gönülden amin diyorum....................ense kalınlıgı 1.4 cıktı.....burun kemigi falan var sükür................yasim 31 sanirim beni yaş etkiledi bide kan pıhtılaşmas, var bende oda etlikmiş olabilir...bir boş bir düsük yasadim senin gibi

inşalah bekliyoruz hepimiz
ikili sonucun kaç?
üçlü dörtlü yaptırdın mı onlar nasıl? ultrason iyi ise neden amniosentez istedi doktorun? yaşın mı ileri?

29 yaşındayım canım,dnamda bozukluk var bana 3x sendromlu diyorlar.. doğal yolla hamile kaldığım için amniyosentezi daha gebeliğimin ilk başında şart koştular bana.benim gibi gen bozukluğu olanlara tüp bebekten başka şans tanımıyorlar çünkü.

benim dnamdaki bozukluk bebeğe geçme ihtimali%50 olduğundan amn,yosentez yaptırttı genetikçi...eğer kızım olursa zekada gerilik,yok eğer erkek olursa hiç spremi olmayacak şekilde doğacak..tabi dediğim gibi%50 bu ya var yada yoktur.. buarada hala cinsiyeti öğrenemedik..

benim bu bebeğe karyotip yapılacağı daha 8 haftalıkkenden belli olduğu için doktor 2li-3lü ve 4lüyü gerek görmedi..

2liyi benim özeldeki doktorum istediği için ben yaptırdım..

sonucum bu..nersini yazmam gerekir bilemediğimden resmini koyuyorum..üstüne tıklayınca büyür resim.

sende içini ferah tut.. insallah hayırlı sonuçların olur..

Bende de kan pihtilasmasi var. Coraspin kullaniyorum ama amniyosentezden 1 hafta once birakmami soyledi doktor. Siz de amniyosentezden once biraktiniz mi?

selam kızlar,
bende ikili testi yaptırdım ve sonuçlarım iyi çıktı çok şükür.ikili testten sonrasını yaptırmamaya karar verdim.bu ikinci hamileliğim ve şu anda otuzdört yaşımdayım.rutin kontrollerin,kullandığımız ilaçların bebeklerimize faydalı olduğuna inanıyorum elbette ama bu testlerin hep hamilelerin kafasını karıştırdığını düşünüyorum.ikilisi iyi çıkıp üçlüsü kötü çıkan ve amniyosentez yaptıran birçok hamile arkadaşımızın sonuçlarının temiz çıktığına da şahit oldum.bu testler sürecinde zaten hassas olan psikolojimiz malesef daha da yıpranıyor.benim fikrim şu ki;kötü olasılıkları aklımıza getirmeden,tevekkül ve dua ile geçirilen bir hamilelik sonunda nurtopu gibi,sağlıklı çocuklarımız olur inşallah.
Zaten eğer kaderimizde sağlık sorunları yaşayan bir evlat varsa bu doğduktan sonrada başımıza gelebilir Allah korusun.İyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun hepimiz için.

Bende de kan pihtilasmasi var. Coraspin kullaniyorum ama amniyosentezden 1 hafta once birakmami soyledi doktor. Siz de amniyosentezden once biraktiniz mi?

canimm benn aminosentez yaptırmadim.......ALLAHA tevekkül ettim bekliyorum.birazda ultrasondaki verilere güveniyorum...hiç bi aksilik olmadii sükürr 6.ayımın içindeyim

canimm benn aminosentez yaptırmadim.......ALLAHA tevekkül ettim bekliyorum.birazda ultrasondaki verilere güveniyorum...hiç bi aksilik olmadii sükürr 6.ayımın içindeyim

Masallah canim. Olacakla ölecegin onune gecilmezmis. Ben de her seye hazirladim kendimi. Biz de bir gun saglikli bebeklerimizi kucagimiza aliriz insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…