Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

hayırlı olsun benim ölçümlerim daha iyiydi hatta ama aöniosentez temiz çıkmadı inanamıyorum hala çok üzülüyorum

haklısınız hatta sordum ben onu özel bir tüpe alıyorlarmış barkodlu filan sanırım yani ambalaj zaten size özel ama yolun uzun oluşu filan insanı endişlendiriyor. amniyosentezi temiz çıkıp down sendromlu olan bir vakayı sorduğumda ( çok nadiren olabiliyor böyle vakalar bunu bir dr anlatmıştı) dr kanların karışabilmiş olabileceğini söylemişti yani düşünün burada bile böyle bir ihtimal olabiliyorsa o kadar çetrefilli rotada elbette insan korkuyor.

Ben de araştırdım fiyatları 1950- 2750 TL. arası...Ama hepsinin dogruluk payı %99 diye geçiyor.Dr.unuz hangi testi önermedi ?
hepsi için söyledi prenatal kan testleri için yani. amniyosentez alternatifi değil dedi. genetik uzmanlarına da danışacağım bu konuyu. amniyosentezi de bu tesi de yaptıkları için daha sağlıklı bilgi verirler diye düşünüyorum.

üniversişte hastanelerinde amniyo suyunun alınması işlemi 75tl belirteyim.. ben bu fiyata yaptırdım.
bu işlemin riski yapan kişinin tecrübesine bağlı. üniversite hastanelerinde asistanlar ya da yeni mezun uzmanlar da yapabiliyor. hatta hemen bütün kadın doğumcular muayehanelerinde değişen rakamlara yapıyorlar. ama araştırdığınızda bu işi en fazla sayıda yapmış, üçüz bebeklere indirgeme gibi daha riskli işlemleri de başarıyla yapabilen perinatalog profesörler var ki sayıları çok az. riskten korkunca parasından ziyade bunları düşünerek o isimlere yöneliyor bir çok insan, rakamlar çok zorlayıcı da olsa imkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz özellikle yaş 40 olunca. mesele alınan rakamdan ziyade gerçekten gereklilik olup olmaması bu yönde sağlıklı bilgilendirme yapılıp yapılmadığı.

Gözün aydın:)Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

ben daha pek yürümedim ama ben de geceleri uyuyamıyorum herywrim ağrıyo bacaklarım sırtım bak kalktım gene gecenin bir yarısı

benim düşünüyorumda ağrım sadece bel ,karın ve kasık bölgesinde olmuştu.. oda geçti 2 haftaya diyebilirim..canım ne kadar kendini dinlersen okadar ağrıların artar eğer doktorlar bebeğinde bir sıkıntı bulsaydı sana mutlaka söylerlerdi canım.. hakkında hayırlısı olsun..iyi düşün iyi olsun

ben zaten yaptırdığım üni hastanesindeki genetikçi prof.le görüşüyorum 2yıldan beri.. bende genetik bozukluk var ve tüple değil doğal yolla hamile kaldığım için bendeki bozukluğun bebeğe geçilip geçilmediğine bakıldı.. bu arada 29 yaşındayım bende. kan ile sonucun kesinliğinde bir belirsizlik olduğundan (% 80 gibi bi kesinlik tam kesinlik değildir) karnımdan su aldırmayı tercih ettim ben.. evet riskli bir iş bunu kimse inkar edemez..ama ben 2 yıldan beri düzenli olarak gittiğim profa güvenmek yerine özelde olan başka bir profa gidipte maddi açıdan bu meblağı ödemek ne kadar mantıklı olabilirdiki?!

benim ilk sonucum temiz çıktı genetikçi 2.sonucumda %90 temiz çıkacağını söyledi .2ci içinde bu hafta içinde gidicem ..

darısı sonuç bekleyen ve siz yaptırmak isteyenlere olsun insallah.

gözünüz aydın darısı başımıza. sanıyorum 2 yıldır takip eden hoca olduğu için böyle bir meblağa malolmuş. çünkü üniversite hsatanelerinde hocaya muayene olmak dahi daha pahalı normalde. ki yakın zamana kadar hocalar muayene yapmıyordu fark alamadığı için ( tam gün yasasından dolayı) ancak tanıdıklarına eşe dosta bakıyorlardı. hacettepede ibni sinada hocaya muayene olmak dahi mesele idi. bir kısmı ücretsiz izin alıp ayrılmıştı bir kısmı da sadece ders veriyor hasta bakmıyordu sonra fark ücretleri geri geldi sanırım.

Ben de dün muayeneye gittiğimde konuştum konuyu. Doğruluk payları bu testlerin %99.9 dedi ve yine bunları önerdi.Şimdi ben de labaratuarla konuşup ne zaman yapmam uygunsa o zaman testi yaptıracağım.Bütün o testler için aynı değerlere baktığını söylediği için doktorum, en ucuzu olan harmony testi tercih edeceğim sanırım.Eğer labaratuarda 16.haftayı beklemem söylenirse 15 gün sonra 2li testi yapacağız,yok kan testini hemen yapabiliriz derlerse yaşımdan dolayı(39) risk alamayacağım için kan testini yaptıracağım. Ne kadar çok araştırma yapılırsa o kadar çok kafa karışıyor,ben içimi refah tutmayı ve doktoruma güvenmeyi seçiyorum

Arkadaşlar merhaba,

Ben 27 yaşında tüp bebek ile hamile kaldım. İkili testimin biyokimyasal sonucu 114:1 çıkmıştı. Doktorum Amniyosentez yerine Harmony pretenal Fetal DNA testini önerdi. Hiç düşünmeden bu testi yaptırdım. Çünkü basit bir kan alımı yapılıyordu diğerinde ise karnımdaki bebeğime tecrübesi iyi bir doktorda riski düşükte olsa bebeğimin hayatı tehlikeye girebileceğini düşündüğümden bu testi seçtim. Bazı arkadaşlar bu testin güvenilirliğinden kuşkuya düşmüş. Kan alınırken size özel bir kabın içinde ekipmanla kan alınıyor. iki tüp kan alınıyor ve tüplerin üstlerinde adınızın soyadınızın yazdığı barkodlar bulunuyor. Sizden alınan 2 tüp kan hava ve ışık geçirmez özel bir çantaya konup ağzı kapatılıyor ve üstüne bilgilerinizin yazıldığı form yapıştırılıp yurt dışına gönderiliyor. Benim gördüklerim bunlardı ki zaten bu işlemi yapan istanbulda 2 laboratuvar var ikiside konularında en uzman yerler. Sonuç olarak test sonucum 11 günde çıktı. Çok şükür ki tüm testler temiz çıktı. Şimdi gönlüm çok rahat.

Hepinize iyi haberler duymanızı ve gönlünüzü rahat tutmanızı dilerim.

arkadaşlar 2li testim iyi cıktı fakat eşimin ailesinde down sendromlu akrabaları var..korkuyorum..
doktor sonuçlar iyi dedi ..hiç bir şey önermedi...fakat korkuyorum
amniyosentez den vazgeçtik riskli diye..
prena test i araştırdım 3 gündür..yabancı makaleleri falan okudum 1. elden gayet teknolojik bir nimet..

PrenaTest®, Trizomi 21, 18 ve 13 teşhisinde amniyosenteze yakın güvenilirlikle (>%99,8) uygulanmaktadır. Test "NORMAL" olarak bildirildiğinde amniyosentez gibi girişimsel işlemlerin yapılmasının önerilmediği, ultrason ile gebeliğin takip edilebileceği raporda açıkça belirtilmektedir. PrenaTest®'in esas amacı her ne sebeple olursa olsun kromozomal anomali riski taşıdığı söylenen gebelere girişimsel olmayan güvenli bir alternatif sunmaktır

ama yaptıran varsa ondanda duymak isterim
teşekkürler

ben izmirdeyim ve ege ünideki proflar baktıkları hastadan ayrıca ücret talep etmiyorlar. bu 75 tl de sözde üniye ödediğimiz bağış olarak geçti (yani sanki gönüllü bağış yapmışız gibi ama tabiki değil..bu az bile olsa ücreti ödemeseydim amniyoyu uygulamayacaklardı bana) mesela sizin dediğiniz gibi 9 eylülde doçente muayene olmak misal 250tl iken prof muayene olmak 500 tl imiş.. mutlaka hastadan bu parayı alıyorlarmış..
ben tüp bebek başvurumda ege unidir.oradaki prof da bana baktı ve hiç bir ücret talep etmedi.. ancak ben tüp değil doğal yolla hamile kaldım. (ben 21 ocakta amniyosentez yaptırdım)..2.sonucum için aradık daha sonuç çıkmamıs dediler 3gun sonra tekrar arıcam eğer çıktıysa hastaneye gidicem işte.

ben de hala düşünüyorum. sadece down için korkuyorsanız endişe etmeyin, bu test down için güvenliymiş ancak amniyosentezde yüzlerce krmozom anomalisine bakılırken bu testte en yaygın görülen 3-4 taneye bakılıyormuş. dezavantajı bu sadece. yani 4000 de 10000de 1 görülen nadir hastalıklar var onlara bakamıyor bu test. yaş ileri olunca insan her şey için endişeleniyor malum yumurta kalitesi vs. ama aslında ister yüzbinde 1 olsun ister ellide 1 o şans denke gelecekse de gelir tabii. bu durumda her gebenin endişelenmesi lazım çünkü downlu çocukların çoğu da genç annelerden doğuyor.

ne mutlu size. demek hala böyle üniversiteler var, helal olsun onlara da keşke herkes onlar gibi olsa, herkes böyle kıymetli ve tecrübeli hocalara ulaşabilse.

Ay lütfen sorarsanız burada da paylaşın, ben de çok kararsızım amniosentez konusunda...

ben 33 yaşındayım
bu da 2.gebeliğim
1.çocuğum gayet sağlıklı allaha şükürler olsun..
onda da çok endişelendim ama bir şey yaptırmadım...hatta 2 li test sonucu onda daha düşük çıkmıştı.
ya insan yaşı ilerliyor diye korkuyor bi yandan
bunun 2li sonucu 1/34.000 cıktı doktor kesinlikle amniyosenteze gerek yok dedi
ya NE bilim
su kan testini yaptırıcam heralde
nelere para vermiyoruz
prena test gayet mantıklı geldi bana
bi yaptıran olsaydıı

geçmiş olsun bende bir kaç hafta önce ikili test yaptırdım sonuç güzeldi çok şükür.ama bu testi labratuvarda yaptırdıgımda bana orada bilgi verdiler üçlü testte kan tahlili ile ölçülüyor ve amniyosentez gerekirse onun kaldırırldıgını ve yerine başka bir tetkik uyguluyormuşlar ben sormadım o yöntemi ama sen muhakkak araştır yerine başka bir yöntem var ve hatta devlet riskinden dolayı yasaklanmış diye duyumda aldım..

Canım ben prena test yaptırdım. Doktorumuzla ikili test tarihi zamanı konuşmuştuk zaten. Ve ben ne ikili ne üçlü ne dörtlü ne de amniyosentez yaptırdım ve yaptıracağım. Sadece prena test yaptırdım. İki büyük tüp kan verdim. Sonuçlar 15 gün sonra geldi ve sıkıntı çıkmadı çok şükür. Doktorum önerdi. Benim tüp bebek. Bebeği %1 bile riske atamayız dedi. İlerde amniyosentez önermem dedi. Gittiğim merkezde önceden günde 2 tane amniyosentez yapılırken, bu testten sonra ayda 2 tane yapılmaya başlanmış. İstemezseniz hiç bişey yapılmaz ve yalnızca ultrason takibi yapılır dedi ama ben prena yaptırmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…