- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.241
Bu testler bebektekigenetik bozukluklari tespit icin yapiliyor. Bunlarin da maalesef tedavisi yok. Dogurmak yada aldirmak ailenin kararibu testleri neden yaptiriyorsunuz?? bir sorun olursa karninda müdehale tedavi varmi?? yoksa sadece aldirmakmi tek karar??
Canım ben prena test yaptırdım. Doktorumuzla ikili test tarihi zamanı konuşmuştuk zaten. Ve ben ne ikili ne üçlü ne dörtlü ne de amniyosentez yaptırdım ve yaptıracağım. Sadece prena test yaptırdım. İki büyük tüp kan verdim. Sonuçlar 15 gün sonra geldi ve sıkıntı çıkmadı çok şükür. Doktorum önerdi. Benim tüp bebek. Bebeği %1 bile riske atamayız dedi. İlerde amniyosentez önermem dedi. Gittiğim merkezde önceden günde 2 tane amniyosentez yapılırken, bu testten sonra ayda 2 tane yapılmaya başlanmış. İstemezseniz hiç bişey yapılmaz ve yalnızca ultrason takibi yapılır dedi ama ben prena yaptırmak istedim.
çok teşekkür ederim :)
inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın bebişini.
sen nerede yaptırdın? kaça yaptırdın?
ben bursada yaptırıcam büyük ihtimal.
2.500 3.000 arası dediler
İstanbulda Bahçeci fulya tüp bebek merkezinde yaptırdım. Burada genetik merkezleri araştırdık. 2200-3000 arası fiyat verdiler. Ben merkezimde 2500 e yaptrdım.
1. PrenaTest® hangi hastalıkların teşhisinde kullanılabilir?
PrenaTest®; Trizomi 21 (Down sendromu), Trizomi 18 (Edward sendromu) ve Trizomi 13 (Patau sendromu)'nu NET olarak tespit edebilmektedir.
Ailede diğer kromozomlara ait bilinen genetik bozuklukların bulunması halinde ise isteğe bağlı olarak mevcut genetik bozukluk araştırılabilmektedir.
PrenaTest yöntemi ile tüm kromozomlara bakılmakta, doktorun isteği halinde riskli olduğu belirtilen durumlar ayrıca raporlanabilmektedir..
13, 18 ve 21 e bakılıyor. Aslında biraz daha kapsamlısı var ve pahalı. Ama doktorum ona gerek yok dedi. Onlar olsa bebek kromozom bozukluğundan 12. haftaya kadar gelemeden atılır, yaşamaz dedi. 21 down sendromu. 13, 16 ve 18 de bişey olursa 20 li haftalarda da bebek ölümleri olabiliyormuş. Ben de internetten araştırdım. Geçen haftada detaylı ultrasonumu yaptırdım. Gerisi Allah a emanet. Doğum sırasında ve sonrasında da pek çok etkili faktör var. Şuan için bana en uygun prena testi geldi. Ayrıca gebelik öncesi ben kendi tüm gen analizimi yaptırdım bişey yok. Eşimde yaptırdı, genetik kistik fibrozist taşıyıcı. Çocuğumuzun 4 te 1 ihtimal olma ihtimali varmış. Ama onun için embriyo ayıklama yani PGD yaptırmak gerekiyor. Onu da gerek görmedik. Genetik araştırmaların sonu yok yani.
Bu testler bebektekigenetik bozukluklari tespit icin yapiliyor. Bunlarin da maalesef tedavisi yok. Dogurmak yada aldirmak ailenin karari
ee sonucda bosuna yapiyliyor bosuna masraf üzüntü vakit kaybi stres yani
çok doğru söylüyorsun bu işin sonu yok..
tedbiri alıp..gerisini allaha bırakmak lazım..
herşeyin hayırlısı...
ben bursada yaptırıyorum bakalım..
sağlıklı sıhhatli alalım çocuklarımızı kucaklarımıza inşallah..sizin erkek mi kız mı?
isim buldunuz mu?
benim 1. çocuğum kız
bu da erkek ama isim bulamıyorum..erkeklere isim bulmak daha zor sanki :)
çok teşekkür ederim :)
inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın bebişini.
sen nerede yaptırdın? kaça yaptırdın?
ben bursada yaptırıcam büyük ihtimal.
2.500 3.000 arası dediler
bende geçen hafta üçlü test yaptırdım sonuç bu hafta çıkacakmış ama yanılmalar olabiliyor o yüzden bolca dua et kötü şeyler de düşünme buarada bende 18 haftalık hamileyim 12. hafta bebeğimin cinsiyetine erkek dedi geçen hafta gittiğimizde de kız olduğunu öğrendik ama pek içime sinmedi aranızda bu duruu yaşayanlar var mı
Selam. Benim ikili test sonuçlarım 1/10000 gibi çıkmasına rağmen yaşımdan dolayı (36.5) amniyosentez önerdi doktorlar. İki hafta düşündüm taşındım, tanıdık doktorlara sorduk ve sonuçta yaptırmamaya karar verdim. Geçen gittiğim de üçlü test yapacak mısınız dedim gerek yok dedi doktor.Allah herkese sağlıklı evlat/evlatlar nasip etsin.
Çok basit bir işlem. Önemli olan ehil ellerde yapılması. İçini rahat tut. Bebeğin etkilenmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?