Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

İnşallah güzel haberlerini alırız. Ben amniyosentez yaptırmayacağım. eşimle o riski alamıyoruz. ya benim ense pilsine dair bişi söylenmedi. ikili ve üçlü testlerim temiz çıkmıştı. yalnızca detaylı ultrasando hiperekojen barsak gözlemlendi ve riskin 1/100 olduğu söylendi. normal gebeliklerde de oluyormu. şimdi 24. haftadayım. yakın zamanda tekrar dr. gidiceğim. bakalım geçmiş mi? (inşallah geçer) Dua edelim. Allahım hayırlısıyla sağlıklı bebekler kucağımıza almayı nasip etsin.

Âmin Elif hanım , inşallah sizin için de hersey yolunda gider. Ama ense kalınlığı yoksa ve diğer gelişimler normalse ALLAHIN izniyle kötü bir sonuç çıkmaz ve iyi haberlerinizi alırız inşallah.

O kadar üzgünüm ki.bugün hastaneden eşimi aramışlar gelip kan vermeniz gerekio demişler.olumsuz bişey olduğunu anlayıp gittik.literatürde az rastlanan bir kromozom fazlalığı çıkmış.22. kromozomda artış varmış o da ense kaınlığına sebep oluyormuş.Görünürde bişey olmayabilir doğduktan sonra da ortaya çıkabilir dedi genetikteki doktor.zeka geriliği de olabiliyormuş bana en az 3 4 sene artık huzur yok.başa döndüm yine.

Selin çok geçmiş olsun şuan internetten baktım yeni bulunan bir kromozomsal bozukluk sanırım. Ama daha böyle bir şikayet bulamadım. Doktor kesin tanı mı koydu yoksa ihtimal mi dedi ?

Selam ÖZLEM hanım, siz amniyosentez den sonra ilk gece nasıl gecti . Ben Sağdan sola dönemiyorum . Hareket ettikçe kasılma oluyor yardım edin lütfen

Ilk gün hiç yerimden kıpırdamadan yattım. Doğrulamak istediğim zaman eşim ve annemden destek aldım. Dediğiniz gibi sağdan sola bile kendi kendime dönemiyordum. Ama ben şu ayrımı yapamadım kendi içimde gerçekten ağrım var mıydı? Istemeyerek yaptırdığım test sonrası bebeğime birşey olursa korkusundan mıydı? O güne kadar bebeğimde ufak ufak kıpırtılar hissederken o gün o kadar sert tepkiler verdi ki. Bir an gerçekten çok korktum. Benim stresim yansıdı ya da o da rahatsız oldu bilemiyorum. Siz de lütfen kötü düşünmeyin. Özellikle ilk 3 gün hiçbir iş yapmadan dinlenin. Ilk 1 hafta-10 gün dikkat edin. Doktorun deyişine göre yüksek ateş, kanama, suyun gelmesi gibi bir durum yoksa endişe etmeyin. Hayırlısıyla atlatırsınız inşallah. Çok geçmiş olsun. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Sagolun gerçekten yardımcı oldunuz . Sizin ense kalınlığı kaçtı ve sonuç ne çıktı

yani 22. kromozom fazla o kesin de.olabilecekler kesin değil.yarık damak, yarık dudak ,kalp hastalıkları ,zeka geriliği daha bi sürü şey ama olur olmaz bişey diyemıolar.olanlarda bunlardan bıkacı gözleniyomuş.pazartesi kurul toplucaklar bızı de cagırdılar yenıden ultrasonda bakıp anomalılerı gormeye calıscaklar gebeliği sonlandırmak ıcın secenek suncaklar sanırım.

ALLAHIM inşallah kötü bir durum çıkmaz selin sen şuan 22. Haftadasın sanırım ve Gelişimi de sağlıklı demiştin. Kordonsentez diye bir olay var onu da sor doktorlara.

Allah yardımcınız olsun sizi çok iyi anlıyorum. İnşallah o seçeneği sunmalarına gerek kalmaz. Zaten anladığım kadarıyla doğmadan anlaşılacak bir durum değil. Doğduktan sonra basit bir tedaviyle herşeyin yoluna girme seçeneğini de düşünün. Allah hayırlısını versin hakkınızda ve hayırlı sonuçlar almamızı nasip etsin.

Sagolun gerçekten yardımcı oldunuz . Sizin ense kalınlığı kaçtı ve sonuç ne çıktı
Bizde ense kalınlığında bir sorun yoktu. Karın duvarında açıklık görüldü. Omfalosel tanısı konuldu. Bu da kromozomal bir hastalığa bağlı olabilir denildi. Onun üzerine amniyosenteze tabiri caizse zorlandım.

Hmmm inşallah sonuçlar normal çıkmıştır ve şuan sağlıklı bir bebeğiniz vardır

Hmmm inşallah sonuçlar normal çıkmıştır ve şuan sağlıklı bir bebeğiniz vardır
Amniyosentez sonucu kromozomal hastalıklar gözlemlenmedi çok şükür ama genetik bölümündeki görevlinin sonucu öyle bir açıklayışı vardı ki... Bunun olumlu çıkması herşeyin olumlu olduğu anlamına gelmez. Yüzlerce sendrom var biz sadece birkaçına bakıyoruz. Yarık damak olabilir, gelişim geriliği olabilir, o olabilir, bu olabilir... Amaç sonradan biz dememiştik olmamak. Bahsettikleri riskler herkeste olabilir. Yani öyleki yarına çıkacağımızın bile garantisi yok elbette hastalık konusunda da kimse %100 garanti veremez ama bir anne adayının psikolojisini altüst etmek mi gerekir tartışılır. Kromozomlar temiz dendikten sonra hiçbir söylenene kulak asmadım. Çocuk cerrahı ile karındaki açıklığı olacak ameliyatın riskini konuştuk. Bizi çok rahatlattı, minör seviyede olduğunu çok basit bir operasyon olduğunu söyledi. Bize profesörün down sendromu riskini %30-40 oranında olduğunu söylediğini ilettiğimde adam sadece güldü. Yani kadın doğumcular genel olarak hep herşeyin en kötüsünü konuşuyorlar...

Gerçekten çok iyi açıklamışsınız. Bizde yarın sonuc için gideceğiz . Hayırlısı Rabbimden artık . Bizim Bebeğin de ense kalınlık 3.7 mm ölçüldü geçen hafta ama başka bir bulgu yoktu. Biraz ciddi bir büyüklük ama elden bişey gelmiyor işte ALLAH yanımızda olsun yeter

ALLAHIM inşallah kötü bir durum çıkmaz selin sen şuan 22. Haftadasın sanırım ve Gelişimi de sağlıklı demiştin. Kordonsentez diye bir olay var onu da sor doktorlara.

Amin diyorum ama özlemin de dediği gibi doğmadan hatta büyüyüp yürüyüp koşup konuşana kadar da ya da belkı daha sonraya kadar hep o şüphe içimizde olucak olumlu bişey demiyorlar ben de çok karamsarım yani ense kalınlığı çıkıp amniyo olan herkesde sonç olumlu çıktı ve olay bitti ve rahatladılar.Ben de ense kalınlığı devam edince ayrıntılı incelemede sorun olduğunu kanıtladılar ve işte özleme ve diğerlerine bahsettikleri o yüüzlerce kromozomsal bozukluktan biri başıma gelmiş oldu.Ne olduğu belirisiz olduğu için napcamı da bilemiyorum.yine kafamda senaryolar eski uykusuz hal...

Iyi geceler selin,
Inan şuan senin duygunu hiçkimse anlayamaz ve hissedemez. Kim ne derse desin tesellidir. Senin için en güzel desteğim en yürekten Rabb'ime dua edeceğim. İnşallah bütün bu Sürecin sonunda Rabbim dualarını kabul edip yavrunu sana bağışlar. ALLAH can parçana sağlık sanada güç versin...

Allah razı olsun arkadaşım burada benzer durumları olan insanların yazdıklarını okudum daha da korktum.Allahım affetsin donup kaldım yani dua edemiyorum bişey yapamıyorum,bişey tutuyo sanki beni...İnşallah senin sonucun da iyi çıkar rahat bi hamilelik yaşarsın canım.

Âmin Elif hanım , inşallah sizin için de hersey yolunda gider. Ama ense kalınlığı yoksa ve diğer gelişimler normalse ALLAHIN izniyle kötü bir sonuç çıkmaz ve iyi haberlerinizi alırız inşallah.
Değil mi? içim ferahladı valla. ki olumsuz düşünmekte istemiyorum. bakalım yarın kendi dr.uma gidiceğim. umarım iyi haberler paylaşırız.

Canım ense kalınlığı normaldi ama hatırlamıyorum. Amniyosentez yaptırmadım ben, doktorum % 1 düşük ihtimali bile olsa göze alamayız dedi. Tüp bebek benimkisi. Kolumdan kan alınıp almanya ya gitti. O da temiz çıkınca rahatladım. %99 sonuç veriyormuş, o da yetti bize.

Âmin arkadaslar Çarşamba erken amniyosentez yapıldı şimdi doktora geldik cuma çıkar Demişti. Bekliyoruz bakalım hayırlısıyla. ALLAHIM tüm anne babalara sabır , güç versin sağlıklı yavrular nasib etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…