- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.381
Merhabalar 2 gebeligim ultrasonda ense kalinligi 2.3 cikti ilk Dr.hasta olabilir dedi bu arada 2 ay 15 gunluk hamileyim ikinci Dr bunu soylemek icin cok erken 2li Test yapalim ona gore karar veririz dedi aranizda ultrason Yuksek cikipta testleri temiz cikan varmi
Selamlar,
Bende içim rahatlasın istiyorum. bir yandan çok huzurluyum bir yandan doktorların tepkisi çok can sıkıyor. ilk gebeliğim 26 yaşındayım. kafam karışmasın zaten aldırmıcamdiye ikili üçlü dörtlü vs. amiyosentezde yaptırmadım. 24. haftamıza giriyoruz. mecidiyeköydeki perinatoloji uzmanıymış oraya gittik. daha önce devlette detaylı ultrasna girmiştim. sadece 3 tane risk gördüler burun kemiği yok. böbrekte büyüme ve kalpte parıltı. mecidiyeköydeki uzman kişi bebeğin çok sağlıklı haftasında çok hareketli bir bebek olduğunu söyledi ve ekledi evet burun kemiği yok böbrekte büyüme var ve ben kalbinde iki delik görüyorum ve sağ tarafında atar damarı gözükmüyor dedi. bana söyleyebilir misiniz böyle bir çocuk yaşabilir mi ? anne karnında...
merhaba benim 2'li test haftasında 2.6 çıktı ense kalınlığı doktor gayet güzel dedi. Allah Allah hangisi iyi hangisi kötü kafam allak bullak oldu ve trizomi 21 riski 1:18 o yüzden amniyosentez olacağım.
doktorlar 3 mm nin altında oldu mu korkma diyorlar(mış)
senin mesajını okudum elim ayağım kesildi
Aynen arkadaşım söylediklerine katılıyorum.3mm nin üzerinde olursa risk büyüyo diyorlar.Benim 3.7 ydi ense kalınlığı 2 ay boyunca öldüm dirildim amniyosentez oldum ilk sonuçlar normal çıktı Rabbime bin şükür.. Tüm kromozomlar 3 hafta sonra belli olucak inş. Şimdi benim gibi üzülen anne adaylarına destek olmak istiyorum.İnşallah senin de bebeğin sağlıklı olur.
Allah yardımcın olsun diyerek başlamak istiyorum
Ben anlamadım perinatologun söylediğinden. bebeğin sıkıntılarını söylemiş sonrada çok sağlıklı demiş. kafam allak bullak oldu.
2.3 ense kalınlığına bir doktor hasta olabilir diyor
benim 2.6 ense kalınlığıma doktor gayet güzel tam ideal diyor
kafayı bozmak üzereyim bu nedir böyle o mu bu mu
öyle mi böyle mi
Allah yardımcınız olsun. Içinde iyi hisler varsa emin ol herşey yolunda gidecek. Ben de senin gibi bilmek istemediğim için ikili üçlü testleri yaptırmadım ayrıntılı ultrasonda anomali görüp yine kafamızı karıştırdılar. Türkiye'de tam oranı bilmiyorum ama down sendromu birkaç binde bir görüldüğü halde etrafımızdaki her 10 hamileden 8ine şüphe teşhisi koyuyor doktorlar. Mantıkları biz en kötüsünü söylemek zorundayız. Sizin gibi bilinçli insanlar şüphelerle hareket etmiyor ama öyle çocuk istemem diyip bebeğini sonlandıran hiç azımsanmayacak kadar çok insan var. Bu bebeklerin vebalini nasıl kaldıracaklar? Allah'a sığınıp her hayrın da şerrin de ondan geldiğine teslim olup dua edeceğiz birbirimiz için...
Malesef çok erken sevinmişim.bugün ayrıntılı ultrasona girdim,bebeğimin organlarında bişey yok ama ense kalınlığı azalmamış tersine artarak 6.2 mm olmuş.Bu da bi çok kromozomsal hastalığın varlığını düşündürüyor.amniyosentezde ılk sonuclar normaldi yani down sendromu yoktu ama ayrıntılı sonuçlar hala çıkmadı onun üstüne ense kalınlığı devam ettiği için 'array' diye çok ayrıntılı kromozom taraması yapcaklarmıs.Sonuçlar bu hafta cuma ya da haftaya pazartesi çıkcakmış ama o kadar laçka olduki artık duygularım,düşüncelerim,dua etmeye bile halim yok ümitsizleştim iyice:S
Allah razı olsun arkadaşım.Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla hayırla bizlere bağışlasın.Bu benim imtihanım sanırım yani ben bunu yaşamak durumundayım artık o şekilde düşünüyorum üzülüyorum bi yandan çaresizlikle teslimiyet karışıo birbrine.İnşAllah dediğin dua saatine denk gelir iyi olur herşey
Merhaba arkadaşlar,
Hamileliğin 11. Haftasondayım 12. Haftaya gireceğim. Cuma günü rutin kontrol için kadın doktoruna gittim ve istenmeyen bir durumla karşılaştım. Doktor ense suyunu yani kalınlık olarak normalden fazla dedi. Ve gün içinde ultorasonografi ye gittik sanırım biraz Detaylı ultrason bu, herneyse orda ense kalınlığı 3.7 mm olarak belirlendi ve kordon damarlarının biri tek görünüyor belirtisi var. 3 hafta sonra test uygulanacakmış bilmiyorum ikili mi yapacaklar Yada cvs mi ? Sizce böyle durum başına gelen var mı ? Ultorasonografi ye göre down riski 1:202 yazıyor . Yardımcı olacak arkadaşlar varmı belirsizlik inan çok kötü. Şimdiden teşekkür ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?