- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #2.541
Allah hayırlı haberlerle dönmeyi nasip etsin canım. benim de ikili riskli çıktı ve amniyosentez öneriyo doktor. yaptırmaktan korkuyorum. Bu harmony testi nasıl bşy sadece kan testi mi ve maddi boyutunu öğrenebilir miyim canım?Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah. Dua etmekten başka elden gelen bşy yokDaha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
Insallah hayırlı haberler alirsin canim ki ben buyuk ihtimalle oyle olacagini dusunuyorum. Ikiki tarama sonucun kac cikmisti merak ettim. Benimde ilk gebeligimde bebegimin kalbi durmustu 8+3 de.turner sendromu cikti genetigine baktirinca. Simdi ikili taramam normal ama doktor tam emin olmak istiyorsaniz amniyosentez yaptirmalisiniz dedi. Ben ikili iyi cikti diye dusunmuyordum birsey olacagina ama simdi senden duyunca bende suohelenmeye basladim. Ikili tarama sonucun senin kacti peki.Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
Zaman sanki durdu gecmek bilmiyor ben de gelecek hafta çarşambayi bekliyoum amniyo icin[Qmber: 644612"]Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Rabbim kimseye yasatmasin çok acı benim zaten harmony test sonucu down sendromlu çıkmıştı doktor mecburen amniyosentez de yapmak zorundayiz prosedür gereği demişti onun sonucu da aynı geldi fish yöntemi ile yaptırdım maalesef sonuç kötü psikolojik olarak yıkıldım Rabbim kimseyi böyle imtihan etmesin ümitler tükendi son ümidim amniyosentezdi o da kalmadı hala inanamıyorum fakat yapacak birşey yok ben inanmak istemesem gerçek bu en azından şunu biliyorum yapılabilecek bütün testleri yaptırdım umut kalmasın emek kalsın dedim nasip boyleymis yapacak birsey yok demek ki bunları benim yaşamam gerekiyor allaha tevekkül etmekten başka çare yok takdiri ilahi allah ne derse oluyor imtihan dünyası benim payima da bu düştü
aminosentez sonuçu çabuk çıkmaz ki en az 20 gün geçmesi gerekiyor.Siz ne zaman yaptırdınız
Evet canim amniyosentez sonucu kötü çıktı benim zaten harmony test ile belli olmuştu Dawn sendromu olduğu o yüzden doktor fish yöntemi diye birşey var uc gunde sonuç geliyor dedi sadece fiyat farkı var biz de onu tecih ettik ve sonuç değişmedi doktor zaten harmony test yanilmaz demişti yanilmadi biz de süreci uzatmamak için fish yöntemini tercih ettik yoksa dediğin gibi 21 gün civarı sürüyor sonucun çıkması
Allahım sabır versin belki de testler yanılır bebeğin sapasağlam doğar.Ümidini kaybetme..
merhaba arkadaşlar, öncelikle geçmiş olsun, amniyosentez fish yöntemini hangi ilde,hastanede ve doktorda ne kadara yaptırdınız?normal 3 haftada öğrenilenden fiyat farkı ne kadar?bir de fish 3 günde öğreniliyor 3 hafta sonra yine kültür sonucuda %100 tanı veriyormuş diye duydum bilgilendirirseniz sevinirimm
ben de çarşamba günü amniyosentez yaptırıcam fish yöntemiyle fiyatı tam olarak ben de bilmiyorum ama sanırım fish için normla ücretten sonra 200 lira fazla vermke gerkiyormuş. fish yöntemiyle 3 günde trizomi 18 13 ve 21 e ve cinsiyet kromozomlarına bakılıyor sonradan çıkanlar daha ayrıntılı olanlar ama beklemek çok zor 3 hafta nasıl dayanılır fish yöntemi en azından biraz rahatlatır diye düşünüyorum.
3 haftalık sonuçla 3 günlük sonuç aynı değilmi?bir fark yok yani?
farkı şu 3 günlük sonuçta önemli olan 3 - 4 tanesine bakıyorlar 3 haftalık olanda ayrıntılı bakıyorlar. hatta bazen ertesi gün bile çıkıyormuş özellikle down sendromu riski ni hemen öğrenebiliyosunuz
evet verirlerşimdi ben de fish yöntemiyle yaptıracam ama doğal olarak 3 hafta çıkan sonucuda verirler değil mi?
evet verirler
şimdi ben de fish yöntemiyle yaptıracam ama doğal olarak 3 haftada çıkan sonuçtanda verirler değil mi?
sizin tarama testlerinizmi sorunlu çıktı
3 lü taramada bi testim 1/218 çıktı ama ayrıntılım iyiydi herhangi bir problemim yoktu, ense kalınlığı 1mm, burun kemiği iyi,bu arada teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?