- 4 Şubat 2016
- 105
- 195
- 103
- 42
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #4.081
Noldu canım. Bi sıkıntı yoktur inşallah. Allah hayırlı evlat etsinCanım ayın 20sinde sezeryan olucam nasipse bir hafta daha büyüsün istedim ben
Arkadaşlar benim de dörtlü tarama testim 1:50 çıkmıştı. Down sendromu için yüksek risk grubundaydım sonuca göre. Amniyosentez de yaptırmak istemedim düşük riskinden dolayı. O süreçte çok düşündüm strese girdim. Ancak şimdi iki buçuk aylık sağlıklı bir evladım var. Darısı başınıza. Allah hepinizin bebeğini korusun. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Merhaba . Bişey sormak istiyorum 2 li ve 3 lu testinizde hiç risk cikmamismiydi .. yani o zamana kadar testlerde gozukmemisdi . Ben şuan 17+6 haftalık hamileyim ve benim 2 li testimde ense kalınlığı 3.2 çıktı . Perinatologa gittim ve bence senin bebeğin sağlıklı büyük bi risk değil dedi ultrason muayenesinden sonra . Sadece hipekojen barsak gördüğünü söyledi ve amniyosentez önerdi . Düşük risk olduğundan istemedim. Şuan çok tedirginim . Çünkü hipekojen barsak down için diğer bir riskmis amniyosentez yaptirmalimiyim bilmiyorum
Anladım canim . Bende istemedim ama bilmiyorum insanın kafası çok karışıyor keşke mi diyor bazen ... teşekkür ederim. Inşallah . Herkesin evladı hayırlısı ile dünyaya gelir annesine babasına da hayırlı evlat olur.Ben ikili test yaptırmamıştım. Ense kalınlığı normal sınırlardaydı 1. küsuratını hatırlayamıyorum. Dörtlü test riskli çıktı ama ayrıntılı ultrason normaldi. Her şartta bebeği doğurmaya kararlı olduğum için amniyosentez düşünmedim. İnşallah sağlıkla doğurursun bebeğini ve hayırlı bir evlat olur.
Doğum yaptınız mı acaba merak ettim ben de sizin gibi sağlıklı doğmasını bekliyorum kızımın.amniyosentez vs yaptırmadım 3lü sonucu da down sendromu:1/299 çıkmıştıHarika anlatmışsınız kendi adıma teşekkür ederim güle güle büyütün bebeğinizi... benim de ikili testimde burun kemiği ense kalınlığı herşeyi normaldi kan testinde beta hcg ve pap a yüksekliğinden 1/219 çıktı riskim aldırmayı düşünmediğim için hiçbir şey yaptırmadım detaylı da çok güzeldi hiçbir şey çıkmadı gelişimi de haftasıyla uyumlu gidiyor ama içimdeki korkuyu bir türlü atamıyorum hergün aklıma geliyor inşallah benim kızım da sağlıklıdır canım...
Bugün doğuruyorum dua edin nolurDoğum yaptınız mı acaba merak ettim ben de sizin gibi sağlıklı doğmasını bekliyorum kızımın.amniyosentez vs yaptırmadım 3lü sonucu da down sendromu:1/299 çıkmıştı
merhaba,Merhaba . Bişey sormak istiyorum 2 li ve 3 lu testinizde hiç risk cikmamismiydi .. yani o zamana kadar testlerde gozukmemisdi . Ben şuan 17+6 haftalık hamileyim ve benim 2 li testimde ense kalınlığı 3.2 çıktı . Perinatologa gittim ve bence senin bebeğin sağlıklı büyük bi risk değil dedi ultrason muayenesinden sonra . Sadece hipekojen barsak gördüğünü söyledi ve amniyosentez önerdi . Düşük risk olduğundan istemedim. Şuan çok tedirginim . Çünkü hipekojen barsak down için diğer bir riskmis amniyosentez yaptirmalimiyim bilmiyorum
Allah yardimcin olsun canım dua ederim tabiki de Rabbim sağlıklıca doğum yapmayı nasip etsin haber ver olur mu herşey gönlünüzce olsunBugün doğuruyorum dua edin nolur
Merhaba arkadaşım. Hamileliğimde aynı şeyleri yaşadım üçlü testim 1/103 riskliydi çpk ünlü bir perinatologa gittim kalpte ekojenik odak gördü ve bana aöniyısentez önerdi. Kabul etmedim. Bunun dışında sandal gap vardı. 5 ay çok sıkıntı çektim. 35. Haftadan sonra bebeğimin kafadı büyümedi. Sonunda 39. Haftada çok kolay bir normal doğum yaptım şükürler olsun robbin orda yüzüme baktı. Ve sonuç kızım down sendromlu değil. Ams kafa hala küçük ve ellerini sıkıyor. 6. Ayda nörolog kontrolümüz var. Rabbim sana neyi şayok görmüşse onu verecek. Sabret dua et şükret bence. Rabbim sağlıkla versin evladını.Merhaba . Bişey sormak istiyorum 2 li ve 3 lu testinizde hiç risk cikmamismiydi .. yani o zamana kadar testlerde gozukmemisdi . Ben şuan 17+6 haftalık hamileyim ve benim 2 li testimde ense kalınlığı 3.2 çıktı . Perinatologa gittim ve bence senin bebeğin sağlıklı büyük bi risk değil dedi ultrason muayenesinden sonra . Sadece hipekojen barsak gördüğünü söyledi ve amniyosentez önerdi . Düşük risk olduğundan istemedim. Şuan çok tedirginim . Çünkü hipekojen barsak down için diğer bir riskmis amniyosentez yaptirmalimiyim bilmiyorum
Doğurdum canım çok sağlıklı Allah a şükürler olsun Rabbim herkese nasip etsin inşallah...Allah yardimcin olsun canım dua ederim tabiki de Rabbim sağlıklıca doğum yapmayı nasip etsin haber ver olur mu herşey gönlünüzce olsun
Anladım canım ama yaptirmayacam bu konu çok tartisiliyor zaten bikaç doktora gittim ve çoğu bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu gösterdi bu yüzden yaptırmayı düşünmüyorum . Zaten öyle birşey olsa bile bunun bir tedavisi yok ve düşük bi ihtimal var bu yüzden bebeğimi kaybetmek istemiyorum. Inşallah senin için herşey çok güzel olur bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsınmerhaba,
bende ikiz bekliyorum, bizde 2li,3lü yada 4lü test olmadığından sadece ultrason ile ense kalınlığı ölçüldü, birinin ense kalınlığı 3,18 çıktı, zaten benim ikiz olduğu için perinatalog takip edioyr, yurtdışına anne kanının gönderildiği bir test var onu yaptırdık, çok şükür temiz çıktı, bende amiyosentez yapma taraftarı değildim, size tavsiyem o testi doktorunuza danışıp yapın, bana yapılan testin adı nifty
Çok teşekkür ederim . Bende uzman bi perinatologa gittim ve içimi rahatlatacak hiçbir şey söylemedi başka bi özel doktora gittim dün çok güzel şeyler söyledi bebeğim hakkında yani bazı doktorlar soğuk kanlilikmidir vicdan mıdır bilmiyorum birşey olduğunu söylüyorlar ama iyi yada kötü çoğu ihtimali söylemiyorlar ve biz anne baba olarak bilmediğimiz bişey var ortada ister istemez tedirgin oluyoruz. Dün gittiğim doktorum sa başından ayak ucuna kadar olan herşeyi bana tek tek anlattı .. şükürler olsun korktuğum kadar birşey yok. Rabbim ne hayırlıysa onu verir zaten. Allah sizin bebeğinize de şifa versin .. herşey için de ALLAH'ima çok şükürMerhaba arkadaşım. Hamileliğimde aynı şeyleri yaşadım üçlü testim 1/103 riskliydi çpk ünlü bir perinatologa gittim kalpte ekojenik odak gördü ve bana aöniyısentez önerdi. Kabul etmedim. Bunun dışında sandal gap vardı. 5 ay çok sıkıntı çektim. 35. Haftadan sonra bebeğimin kafadı büyümedi. Sonunda 39. Haftada çok kolay bir normal doğum yaptım şükürler olsun robbin orda yüzüme baktı. Ve sonuç kızım down sendromlu değil. Ams kafa hala küçük ve ellerini sıkıyor. 6. Ayda nörolog kontrolümüz var. Rabbim sana neyi şayok görmüşse onu verecek. Sabret dua et şükret bence. Rabbim sağlıkla versin evladını.
Senin yaptırdığım nifty testini de şuan hiçbir doktor haberi yokmuş gibi onermiyor yada onermiyor canım. Daha onu seçenek olarak durmuyorlar . Sanırım sen yurtdisindasinAnladım canım ama yaptirmayacam bu konu çok tartisiliyor zaten bikaç doktora gittim ve çoğu bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu gösterdi bu yüzden yaptırmayı düşünmüyorum . Zaten öyle birşey olsa bile bunun bir tedavisi yok ve düşük bi ihtimal var bu yüzden bebeğimi kaybetmek istemiyorum. Inşallah senin için herşey çok güzel olur bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın
amin canım inşallah sağlıkla alırız bebeklerimiziAnladım canım ama yaptirmayacam bu konu çok tartisiliyor zaten bikaç doktora gittim ve çoğu bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu gösterdi bu yüzden yaptırmayı düşünmüyorum . Zaten öyle birşey olsa bile bunun bir tedavisi yok ve düşük bi ihtimal var bu yüzden bebeğimi kaybetmek istemiyorum. Inşallah senin için herşey çok güzel olur bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın
Amin inşallah o günlerimizi de görürüz ve burdan paylasacam. Çok zor bi süreç belki bi annenin de içine su serperiz bi aksilik olmazsaamin canım inşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi
Amiiin canım gözün aydin Rabbim anali babali büyütsün çok sevindim senin adına darısı bizlere inşallahDoğurdum canım çok sağlıklı Allah a şükürler olsun Rabbim herkese nasip etsin inşallah...
Hakloson canim benim gittigim dr sayisini cesidini saysam inanmazsa. Ama bir kadin radyolog beni cok rahatlatmisti. Ve dogumdan sonra arayip sordu ve cok awvindigini soyledi keske butun drlar boyle olsa. Simdi de kizim ellerini acmiyo kendini kasiyi onun icin norolog ariyorum o yuzden rabbim bize ne yazmissa onunde sonunda yasayacagiz. Insallah saglikla dogar bebegin.Çok teşekkür ederim . Bende uzman bi perinatologa gittim ve içimi rahatlatacak hiçbir şey söylemedi başka bi özel doktora gittim dün çok güzel şeyler söyledi bebeğim hakkında yani bazı doktorlar soğuk kanlilikmidir vicdan mıdır bilmiyorum birşey olduğunu söylüyorlar ama iyi yada kötü çoğu ihtimali söylemiyorlar ve biz anne baba olarak bilmediğimiz bişey var ortada ister istemez tedirgin oluyoruz. Dün gittiğim doktorum sa başından ayak ucuna kadar olan herşeyi bana tek tek anlattı .. şükürler olsun korktuğum kadar birşey yok. Rabbim ne hayırlıysa onu verir zaten. Allah sizin bebeğinize de şifa versin .. herşey için de ALLAH'ima çok şükür
O yüzden işini severek ve vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın Rabbim. Çok iyi araştır derim canım doktorunu onun için.. iyi dileklerin içinde teşekkür ederim. Inşallah senin bebeginde sağlığına kavuşur ciddi birşeyi yokturHakloson canim benim gittigim dr sayisini cesidini saysam inanmazsa. Ama bir kadin radyolog beni cok rahatlatmisti. Ve dogumdan sonra arayip sordu ve cok awvindigini soyledi keske butun drlar boyle olsa. Simdi de kizim ellerini acmiyo kendini kasiyi onun icin norolog ariyorum o yuzden rabbim bize ne yazmissa onunde sonunda yasayacagiz. Insallah saglikla dogar bebegin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?