Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Merhabalar. Zor zamanlar geçirdiğinizi tahmin ederek bir msj da ben yazayım istedim. Ense kalınlığından bahsedilip normal sağlıklı doğan okadar çok çocuk duydum ki buna takılmayın. Ayrıca hiperekojen barsak da çok sıkıntı değil inşallah. hem o ultrason cihazına göre çok farklılık gösteriyor. Benim ilk gittiğim Dr. Barsak parlaklığı var dedi. Ama sonra çok daha iyi bir doktora gidince özellikle söyledi o parlaklığı görmek için cihazın iyice karartılıp özel ayarı yapıldıktan sonra bakılması gerekirmiş. Defalarca baktırdım ve ısrarla asla hiperekojen barsak olmadığını söyledi. Oysa bi önceki Dr. Kendinden emin bi edayla bulguları elime tutuşturulan size test yaptıralım demişti. Yani daha detaylı iyi ultrason cihazı olan daha güvenilir bir Dr. A gidebilirsiniz. Ha yurt dışına gönderilen genetik testi de imkanınız varsa çok tavsiye ederim. Çok kolay ve güvenilir. Biogen firması çok ilgili. Sizi çok rahatlatacağından eminim. Ha yok ben rabbimin her halükarda gönderdiğine razıyım doğunca görürüm diyorsanız o da mantıklı. bu arada ben de razıydım ama down sendromu varsa ona da hazırlanayım diye yaptırdım. Her şey yolunda gitti çok şükür. Kolaylıklar diliyorum.

Ilginiz ve samimiyetimiz için çok teşekkür ederim .. tabiki Rabbimin gonderdigine razıyım .. bu çok farklı bi duygu yani insanın içinde bu kuşkuyla ayları geçirmesi psikolojik olarak çok zor olur bence bende kendimi ona göre hazirlamakti amacım. Neyse daha iyi bi Dr a gittim canım. Gittiğim son iki doktorum da öyle birşey görmediğini . Zaten ilk gelişim çağında bebeklerde böyle birşeyin normal olduğunu normalden fazlaysa dikkat edilmesi gerektiğini söyledi o yüzden şuan içim rahat 24. Haftaya kadar bebekte bu tür şeyler olabiliyormuş bakalım o zamanımız geldiğinde de inşallah bi sıkıntımız olmaz . Rabbim kimseye böyle bir dert vermesin gerçekten çok zor .. tekrar çok teşekkür ederim . Bebeğinizi dogurdunuz mu siz??

Rica ederim. Doğurdum tontişimi. Dünya tatlısı. Söylenen herşey yanlış çıktı kızım hakkında. O yüzden ben bu tıp bilimine inanmıyorum artık. Herşey Allahın ilminde hikmetinde saklı. Birkaç sayfa öncesinde yazdıklarıma bakarsanız neler çektiğimi anlarsınız. İçinizi rahatlatacak haberler almanıza sevindim. Allahım sağlıkla getirsin bebişinizi kucağınıza.

Allah bağışlasın evladinizi . Teşekkür ederim bütün anne olacaklarinda inşallah sağlıklı bir şekilde kucaklarına alırlar bebislerini :)

Arkadaşlar bir yakınım hamile 3lü testi riskli çıkmış 1/173 imiş . Sizce bu değer çok mu riskli

Hiç bir sıkıntı olmaz Allahın izniyle. Çok daha yüksek riskli sonuçlarda bile sağlıklı nice çocuk doğduğuna ben şahidim. o testler sadece annenin kan değerlerine bakılarak ihtimal riskini tahmin ediliyoediyor. Sadece istatistik yani bebeğin kendisiyle hiç alakası yok. İçiniz rahat etsin istiyorsanız bir perinatologa görünüp detaylı ultrasona girmenizi tavsiye ederim. Ben birsürü down sendromu bulgusu ile sağlıklı tatlı bi kız bebiş doğuran bi anneyim. Şimdi tüm söylenenlere inanıp 6 ayımı berbat ettiğime de çok pişmanım. Allaha bırakın ve tadını çıkarın.

Çok sağolasın canım ailesi aksi bir durum olsa bile dünyaya getireceğiz dediler. Bende o zaman amniyosentez yaptırmanıza gerek yok dedim.

Arkadaşlar bir yakınım hamile 3lü testi riskli çıkmış 1/173 imiş . Sizce bu değer çok mu riskli
Ya Allah bilir tabii ama testler önlem amaçlı yapılıyor. Eşimin kuzeninde aynı şey oldu ikili üçlü ayrıntılı hep risk dedi. Ankarada kaç doktora gittiler şehir dışına gittiler herkes down sendromlu bebek dedi. Kız amniyon sıvısı aldırmak istemedi çünkü doğurcam dedi. Eşinin ısrarıyla aldırdı sıvıyı ve sonuç temiz çıktı. Şimdi nerdeyse iki yaşına gircek çocuk. Yanii stres yapmadan geçirmeye çalşsın. Evet çok zor kafasının rahatlaması ama isterse sıvı aldırabilir. İlla içim rahat etsin derse.

Ne bileyim canım zor işler inşallah sağ salim doğar bebek. Herşey ayrı stres.

Ne bileyim canım zor işler inşallah sağ salim doğar bebek. Herşey ayrı stres.
inşallah canım. ama bende doktor bir arkadaşımla konuşurken oda böyle bir risk varsa sıvıadırıp ona göre tedbir almak daha iyi demişti. sonuçta down olsa bile aldırmıcam diyen insanında yaptırması gerkeiyor çünkü değişik bir durum ve okuyarak eğitim alarak kendimizi hazırlarız o duruma. sonuçta biraz kendimizi geliştiririz ve bebeğimize faydalı oluruz. ama aldırcaksa da sıvıyı iyi yerde aldırması gerekiyor. rabbim sağ sağlim kucağınıza aldırsın inşallah

Merhaba eğer böyle bir risk var ise triscreen veya nace test yaptırabilirsiniz. Düşük riski olmadan sadece 1 tüp kan alıp inceleme yapıyorlar. 7 günde de geliyor sonuç.

Su an bu yaşadıklarınızı yenı yasayan bır anneyım ve ağlıyorum şu an yazdıklarından sonra çok duygulandım ne mutlu rabbım bılır herseyı ona sığınalım ıns bende bebısımın ıyı haberını alırım

Allah yardımcınız olsun. İnşallah herşey gönlünüzce olur. Ona sığının o herşeyi en güzel şekilde ayarlar ve yoluna koyar yeter ki biz ondan istemeyi bilelim. Ben sizde de bi sorun çıkmayacağına inanıyorum söylenenlere çok kulak asmayın derim. Dua her kapıyı açar belki hasta çocuğu bile iyileştirir. Ne dediklerini merak ettim eğer mahsuru yoksa paylaşın içinize su serpecek bir damla katkım olursa ne mutlu bana.

Neler yasadiniz bilmiyorum ama allah dan umut kesilmez ense kalinligi 2.87 olculmustu benim bebegimde iki doktorda down olabilir aldirirsin yasiniz genc diye konustu ikili taramam temiz geldi ama sikinti bitmedi ense kalinligi 7 mm ye cikti perinatologa gittim baska bir kromozamal rahatsizligi olabilcegini cenesinde omzundan yukarida problem oldugunu soyledi amniyosentez yapti ben dusmez demi dinlenince derken o zaten 3 gun sonra alırız sonuc dedigim gibi çıkarsa yoksa karninda olucek dedi kotu şans bu dedi bitmeyen 3 gun gecirdim yerdemiydim gokdemi bilemedim sonuc temiz cikti ense kalinligi dagilmis bi sikintisi yok hayırlı olsun dedi gönlünü ferah tut allah buyuktur yar ve yardımcımız olsun

Arkadaslar mrb ben 17 haftalik hamileyim 2 Testimony gayet güzel çıktı ama dortlu Testim de bi pürüz çıktı bebeğimin ense kalınlığı gayet normal ulturasyonda da bi sorun çıkmadı ama genede kafam karışık sizce ne yapmalıyım

Merhaba arkadaşlar ikili tarama testi yaptırdım sonuçları bugun aldim fakat doktor yoktu Kombine risk <1:10000
ikili test 1:3310 yaş riski 1:1047 trisomy 13/18 +NT 1:817 sonuçlar bunlar bilgisi olan cevap verebilir mii?

Merhabalar geçen sene bu zamanlar ben de sıkıntılı bir
hamilelik geçiriyordum. Bu yüzden tüm test sonuçları Vs. Konularda uzmanlaşmış durumdayım . Değerleriniz gayet güzel görünüyor. Hiç bi sıkıntı yok allahın izniyle. Çok daha riskli sonuçlarla sapasağlam bi kız doğurdum. Ama unutmayın ki bunlar sadece istatistik tahmin ve ihtimaller. Doğmadan kimsenin vereceği bilgilerin yüzde yüz doğruluğu yoktur. Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin insallah. Kafanızı böyle şeylerle meşgul etmeyip tadını çıkarmanız dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…