- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
biz sonuclarımızı bugün aldık çok şükür temiz çıktı....
:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi: tebriklerrrr
arkadaslar merhaba,
moralim çok bozuk 2 li test riski 1/390, 3 lü test riski 1/580 ve doktorum amniyosentez yapılmasının iyi olacağını söyledi, bu aksam detaylı usg ye gidicem acilen. şoktayım çok mu riskli orta risk dedi bana ama raporlarda ve değerlendirmelerde risk negatıf yazıyor.27 yasındayım ve ilk hamileliğim çok canım sıkıldı, sizin düşünceleriniz nedir yaptırmak gerekir mi bu durumda? allah hepimize yardım etsin.
arkadaslar merhaba,
moralim çok bozuk 2 li test riski 1/390, 3 lü test riski 1/580 ve doktorum amniyosentez yapılmasının iyi olacağını söyledi, bu aksam detaylı usg ye gidicem acilen. şoktayım çok mu riskli orta risk dedi bana ama raporlarda ve değerlendirmelerde risk negatıf yazıyor.27 yasındayım ve ilk hamileliğim çok canım sıkıldı, sizin düşünceleriniz nedir yaptırmak gerekir mi bu durumda? allah hepimize yardım etsin.
valla bende yaptırdım amniyosentez bir daha Allah nasip ederde hamile kalırsam ikinci bebekte falan ne ikili yaptırcam ne üçlü direk amniyosentez yaptırcam ne kendimi yoracam nede strese giricem
bu arada bir arkadaş fiyatları sormuş
ben ankara medartte yaptırdım
amniyosentez 800 lira (özel sağlık sigortası %100 karşıladı doğum bütçesinden karşılanıyormuş)
özel labaratuvarda test sonuçları 194 lira
kan uyuşmazlığımz olduğu için yapılan iğne 160 lira(onuda devlet hastanesinde yazdırırsanız sigorta karşılıyor)
sinem arkadaşımız ne yaptı acaba ayrıntılı ultrason randevusu vardı merak ettim
Canim, ilgin icin cok tesekkur ederim. kusura bakma yazicam dedim ama bi turlu firsat olmadi olan aksiliklerden sonra. Bundansonra burdayim. Umarim iyisindir :)
:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi: işte budur kızlar bakın korkulacak bişey yok, canım çoook tebrik ederim...Arkadaslar merhaba...
Yazamadim kusura bakmayin. Okadar cok sey oldu ki bu donem. SImdi hepsini anlaticam:
23 Unde gittim ultrasona. Kent hastanesindeki Prof a gittim. Digerlerini ayarlayamadim bi turlu. Ama iyiki de gitmisim gercekte cok memnun kaldim. Hatt akeske bastan beri na gitseymisim diyorum simdi. Icimnizi cok rahatlatti. Anlatim durumumu. Ikili tesim normaldi ama uclu testim 1:62 cikti dedim. ense kalinligi da normal di ikili test doneminde yapilan dedim. Dr de niye doktorun ikilin guzel cimm asina ragmen uclu test istemis anlayamadim, ikili normalse biz ucluyu tavsiye etmiyoruz dedi ki bunu diyen ozel hastane doktoru...Neyse... bakti 4 boyutlu ultrasinla, kizimi gordum, ok adar duygulandim ki...anlatamam...ayaklari tombis tombisti, gozunu ovusturdu :) cok uzun sure bakmadi dr ama zarai olmasin diye heralde bilmiorum. Guzel cikti hersey. Gobekli bi kizim var :) O gun esimin ailesi bizimkiler hep beraber toplkandik gece gec saatlerekadar. Farkettim ki herkes baya bi strese girmis, ama bana belli etmemeye calismilsar ve biraz da olsa rahatladik. Bu arada esim yurt disinda calsiyor, ben de oyleydim ama hamile kaldigimi ogrenince, isim baya yogun oldugundan ve calistigimiz ortamdaki hava kirliligi yuzunden isten ayrilmistim ama yt disinda kalmaya (Katar da) devam ediyorduk. Bu amniosentez isicikinca ben Turkiye ye gelmistim ver geri donucektim esimin yanina (gecici bi sure icin yurt disindayiz). Hersey guzel cikinca ve amnio sentez sonucunu da almamiza bikac gun kaldigi icin (FISH sonucu iyi cikinca aklimiza amniosentezden kotu bisi cikma ihtimali artik kalmamisti) ben katar biletimi aldim hemen ertesi gun. Tam rahaladik hersey yoluna girdi ya...bu sefer de bir kopek :) Yolda yururken 4-5 aylik bi kopek arkadan yanasti ve oyun oynamak amaciyla patilerini atti ve bacagim cizildi. Ben ilk once toksoplazmadan korktum cunku bagisikli degilim. Ama soradan ogrendim ki kopeklerden toksoplazma gecmiyormus. Rahatladim. Bu sefer de babam kuduz olmasin bu hayvan diyince...dedim basladik gene :) bi rahat yok...Neyse bi aksamin bi vakti dustuk yollara hastane hasane dolasiyoruz hamilelere kuduz asisi yapilir mi diye...iki gunumuz de bu sekilde telaslanarak ve dua ederek gecti. Neyse 2. gun kopegi bi daha gordum bizim evin oralarda (bu arada ertesi gun de yola cikiorum) gayet sagikli gozukuyodu, herhangi bi belirti yoktu. o aksam da Sait hocadan randevum vardi. Yola cikmadan bi goruneyim dedim. Ona soyledim o da bisi olmaz asiya falan gerek yok dedi. Bi kez daha rahatladik.
Lafi uzatmiyim, sizi de sikmiyim.Simdi katar dayim. Yeni eve tasindik. internet bugun baglandi o yuzden yazamadim size..
Amniosentez soncum da temiz cikti. Insallah Allah herkese bu olayin bu sekilde sonlanmasini nasip eder. Ama yazamadigim donemlerde yeni arkadaslar katilmis aramiza. Hic caninizi sikmayin icinizi ferah tutun. Biliorum cok zor, ben de ayni seyleri yasadim bircok arkadasim gibi. Ama Oglak in da dedigi gibi eger ense kalinliginiz normalse ve ikili testiniz de guzel cikmissa, hic korkmayin. Benim cok yuksek cikti uclu testim 1:62. ama sonuclar temiz.. Uclu testi 1:4 cikan birisini duydum, onun bile amniosu temiz cikmis. Moralinizi bozmayin, icinizi ferah tutun.
Saglicakla kalin :)
Arkadaşlar benim durumumda olan yok mu ben çok kötüyuüm delirmek üzereyim bebeğimi düşünmekten başka bişey yapmıyorum üstelikte şeker yüklemesinde değerlerim yüksek çıktı derdin biri bitmeden biri başladı ne yapacağımı bilemiyorum lütfen desteğinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?