Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

merhaba arkadaslar,

ben de geçen hafta amniyo korkusu ve telaşı çekenlerdendim, 2 li 1/390 3lü 1/580 ense kalınlığı normaldi bebeğimin ama dr amniyo yaptırsan iyi olur karar senin demişti, güvendiğimiz ama uzakta olan kadın doğum uzmanı dr umuzu aradık ve sonuçları gönderdik, aksamına vakit kaybetmeden detay usg için bize randevu ayarladı, işinin uzmanı bir dr a gittik ve sonuçları görür görmez telaşa gerek olmadığını söyledi,detay usg incelemesi göre bize ne yapmamız konusunda bilgi vereceğini söyledi, usg ye girdik tek tek bebğimin tüm organlarını vs inceledi, çok şükür bir sorun çıkmadı, sonuç olarak da amniyosentez yaptırmana gerek yok dedi . çok şükür şu an içim çok rahat.içinizi ferah tutun arkadaslar bence tek dr amniyo dedi diye hemen yaptırmayın ben araştırmanızı tavsiye ederim.sağlıcakla kalın.

canım her ne olursa olsun bebeği doğurıcam diyosan zaten amniyosentez yaptırmana gerek yok bence de. Çünki amniyosentezde de riskler var..1000 kişiden birinde amniyosentezden sonra düşük yada bebeği kaybetme olayları oluyor. Belki de sağlıklı bebekler bile kaybedilebiliyor. Sonuç olarak dua edip beklemekten başka çaren yok. Allah hayırlısını versin..

Hiç kimse niye cevap yazmıyor?

Canim, benim ikilim normal di ama 3 lu testim 1:62 cikti. O halde dayanamazdim hamileligimin sonuna kadar bebegimi gorunceye kadar iyimi degilmi biseyi vrmi diye. ve yaptirdim. Downlu bir cocuk dunyaya getirmek istemedim. Yani elimde ogrenme sansim varken, bile bile ona eziyet etmemeyi tercih ettim ve yaptirdim amniosentez i. Cok sukur iyi cikti. ama gecenlerde duydugum bi bayan, hamileyken 2 li ve 3 lu testleri yaptirmis sonuclar normalmis. ama cocuk down sendromlu. yapan dr de aile dostlariymis. simdi gorusmuyoruz onula diyo bayan. neye yarar olan olmus. artik dr mi yanli s yapti laboratuarda mi yanlislik yapildi bilinmez tabi. ama o bayan, ben bidaha hamile kalsam hic bi test yaptirmadan direk amnio yaptiririm diyo. cok zor oldugunu soyluyo. Yani, ben yaptirmayi tercih ettim. ama risk yok mu var...esinle oturun konusun beraber kararverin.

1 ayı geçik bekleyişten sonra sonuçalrımı aldım aallahım abinlerce şükürler olsun galiba bu sefer bu bebek doğacak:) herşey yolundaymış .bekleyen herkes umarım iyi sonuçlar alır..delikafadulden

Mrb arkadaşlar...1/297 riskli çıkıp aminosentez yaptırdım; 40 gün sonra hücrelerin ürememesinden dolayı sonuç çıkmadı... Kordonsentez önerdiler, yaptırmadım... Sonucu benim gibi olanlar var mı?

bende sonuclarımı bugun aldım veee temızz cıktı

selen benım oranım 1/150 ıdı yanı senden daha yuksektı genelde temız cıkıyor ıcını ferah tut bu sadece bır ıhtımal uzulme

1 ayı geçik bekleyişten sonra sonuçalrımı aldım aallahım abinlerce şükürler olsun galiba bu sefer bu bebek doğacak:) herşey yolundaymış .bekleyen herkes umarım iyi sonuçlar alır..delikafadulden

canım çok tebrik ederim, bizim içinde duanı eksik etme... ay o kadar sewindim anlatamam, bi an kendimi koydum senin yerine...bundan büyük mutluluk olamaz.......:hooray:

Arkadaşlar merhaba,
ben 22 haftalık hamileyim. 2li tarama testim 1/50 çıktı. bu yüksek bir oranmış ama ilk doktorum 3 lü teste bakarız dedi. istanbula taşınınca geldiğim doktor (16.hafta)çok riskli amniosentez dedi. tabi beraberinde bebeğin olması muhtemel bütün rahatsızlıklarını saydı. Ne hale geldiğimi tahmin edersiniz. ilk gebeliğim içim içime sığmazken doktor alabiiliriz onu dedi. hemen çapa dan randevü aldık. Prof dr Atıl Yüksel. Riskli gebelikte bir numara. bebeğin bağırsaklarında parlaklık gördü. amniosentez yaptırın kesın sonuç alırsınız dedi.genetiğe yolladılar. uzman ,parlaklık kromozom fazlalığı ya da eksikliğide olabilir kan pıhtısı da olabilir başka bir nedenide olabilir dedi. biz aldırma niyetimiz olmadığından amniosentez yaptırmadık.ama bağırsaktaki problemide hala anlamış değiliz. yarın atıl beye tekrar özel muayenehanesine randevu alcam ama en erken kasıma veriyormuş. açıkcası cekınıyorum da. Ben amniosentez yaptırın demiştim yaptırmadınız ne yapayım der dıye. çok iyi bir doktor ama pahalı da. gerçi sonuna kadar hatta fazlasını hak ediyor.

canım ya aldırmayı düşünmüyor olsan bile, ne olduğunu bilir araştırır, kendini hazırlardın. keşke yaptırsaydın... neyse şimdi keşke dicek zamanda geçmiş zaten, allah kucağına almayı nasip etsin... çok zor yaşadıkların biliyorum, 17. haftaya kadar tek tek yaşadım herşeyi...

merhaba arkadaşlar çok üzgünümm senağlama 2li test sonucum kötü çıktı ve doktorum amniyosentez dedi ve çok korkuyorum bebeğimin sağlığından çok endişeliyim şu 1 haftadır bütün dğnyam alt üst oldu hep ağlıyorum amniyosenteze giren arkadaşlar lütfen yardımcı olun

canım korkulacak bişey değil inanki... acısız ve çok mantıklı bi işlem bu. inan bana... sadece iyi bir doktor araştır, gönlün rahat olsun. ben çok daha riskli olan cvs i yaptırdım. hiçte korkmadım gerçekten... güçl ol azcık, bebeğinide üzme ağlayarak...

canım benim elimde değilki ense kalınlığı 4.5 çıktı kan testindede değerler 79:1 çıktı doktorum direk amniosentez dedi yorumlara baktım gnelde herkesin sonucu iyi çıkmış umarım benim bebeğiminde iyi çıkar ve sağsalim alırım kucağıma aslında bebeğin burun kemiğide gözüktü çok endişeliyim

burun kemiği göründüyse korkma canım....bide kalp etrafına bakıyorlar, sorun çıkmadı sanırım hiç? boşuna endişelenmeeee bence... harlısı olsun canım, dediğim gibi dr. araştır hemen.

burun kemiği göründüyse korkma canım....bide kalp etrafına bakıyorlar, sorun çıkmadı sanırım hiç? boşuna endişelenmeeee bence... harlısı olsun canım, dediğim gibi dr. araştır hemen.

ben istabulda medipol hastanesine gidiyorum dr hakan apaydın yapıcak amiosentezimi ve konusunda uzman bir dr senin sonuçların nasıldı ve cvsde ne çıktı canım

ben istabulda medipol hastanesine gidiyorum dr hakan apaydın yapıcak amiosentezimi ve konusunda uzman bir dr senin sonuçların nasıldı ve cvsde ne çıktı canım

bizimkini ne sen sor ne ben söyleyeyim... geçti gitti o günler... hiç sıkılma gönlün rahat olsun, bizede haber iyi mi canım...sakın korkma, bebkte senden güç alsın :lepi:

bizimkini ne sen sor ne ben söyleyeyim... geçti gitti o günler... hiç sıkılma gönlün rahat olsun, bizede haber iyi mi canım...sakın korkma, bebkte senden güç alsın :lepi:

umarım umarım bişey çıkmaz daha 12 haftalık hamileyim 16. haftada yaptırıcam amniosentezi tabi ozaman kadar zaman naısıl geçicek bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…