Merhaba arkadaşlar
4 lü testimde risk olduğu için dün amniyosentez yaptırdım
sizlerle şu 3-4 gün içinde edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum
bebeğim şu an 18 haftalık
bursada çok iyi bir kadın doğumcunun özel muayehanesine gidiyorum
en baştan beri herşey çok normal gidiyor.bebeğin ense kalınlığına bakıldı 2 li test yapıldı
ense kalınlığı son derece normaldi 2 li testimde de down sendromu riski 40000/1 çıktı
3 lü testi atladık geçen ay sonunda 4 lü test yaptırdık sonuç down sendrom riski 186/1 çıktı
doktorum beni aradı ve sınır 250 de 1 dir bizim durumumuz biraz riskli gelin görüşelim dedi
eşimle yana yakıla araştırmaya başladık amniyosentezle ilgili bilgiler topladık
hatta eşimin bir arkadaşıyla konuştuk amniyosentez yaptırmışlar kesinlikle yaptırın dedi
neyse doktora gittik bu sonuç 1000 de 1 de çıksaydı yinede risk vardı dedi
ve muhtemelen sonucum 186/1 değil 386/1 çıksaydıda benden yine amniyosentez isteyecekti
neyse detaylıca konuşup işlemi yaptık
sonucu 2 hafta sonra alacağız
beklemek zor
bebeğe baktık ultrasonda doktor şüpheli bir durumla karşılaşmadı muhtemelen temiz çıkacak ama kafamızdaki soru işaretleri gidecek falan dedi
arkadaşlar bu down sendromu genetik bir bozukluksa eğer 2 li testte de çıkardı ben tarama testlerinin doğruluğuna inanmıyorum çünkü kanda ölçülen belli değerleri ve yaşınızı bir bilgisayar programına giriyorlar orada oluşturulmuş bir veri tabanı var girilen değerlere göre program otomatik olarak bir değer veriyor bizlerde çıkan bu ezbere sonuçlar için günlerce gözyaşı döküyor ve kendimizi yiyoruz...
Bugünkü aklım olsaydı bebeğime hiçbir tarama testi yaptırmaz zamanı gelince direk amniyosentez yaptırırdım.çünkü %99,1 sonuç veriyor.ihtimaller üzerine kafa yormaktansa kesin bir sonuca göre giderdim
buradan bunları okuyan kafası soru işaretleriyle dolu arkadaşlarıma sesleniyorum
lütfen amniyosentezden korkmayın canım yanmadı operasyondan sonra tekrar bebeğe baktık kalp atışları normaldi hareket ediyordu zaten işlemi yaparken bebeğe en uzak yerden çekiyor sıvıyı
eve geldim yattım kalkmadım bugün işime geldim oturuyorum tabi ayakta dolaşmıyorum allaha şükür kanama vs bir sıkıntım olmadı..inşallah sonuçlarımız temiz çıkar..
Lütfen şüphelerle yaşamayın
her duyduğunuza inanmayın
tarama testi sonuçları için kendinizi üzmeyin
doktorunuz gerek görüyorsa istediği testleri yaptırın
teknolojinin nimetlerinden faydalanın
sormak istediğiniz şeyler varsa lütfen sorun canıgönülden yanıtlarım
hepinize iyi sağlıklı hamilelikler diliyorum