Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Bende o yaşlardayım.amniyosentez istersen yaptırmayabilirsin.o sizin kararınınız.yaştan dolayı riskli görüp dr'ler öneriyor.birde ondan önceki testler var,onların sonucuna da göre.bebeği herhalukarde doğuracağım derseniz yaptırmanıza gerek yok.

hamılseınzı deılmı.hayırlı olsun.kacıncı olacak peki.ben 1976 dogumluyum.ıkıncı cocugumu 35 yasında dogurdum.ıkılı testte ense kalınlıgı yuksek cıkmıs dıye bana amnıyo yaptılar.cok sıkıntılı bır zaman gecırdık.yasadıklarımı bu sayfada paylasmıstım.oyuzden korkuyorum bır bebek daha yapmaya.ama bır okadarda ıstıyorum.çok ıostıyorum hemde.kafam karısık

Selam arkadaslar ben aranıza yenı katıldım.ismim yeşim.bende 16 haftalık gebeyım.kasımın 6 sında bende amnıyosentez oldum.ıkılı testımde yuksek rısk cıktı.ense kalınlıgı 3.7 cıkmıstı.amnıyosentez sırasında bıraz acı duyuyosunuz.ama ınanın sonucu beklemek daha kotu.ben hala sonucumu beklıyorum.ama ogunden berı ömrumden omur gıttı sankı.beklemek cok zormuş.ınsallah sonuclarım temız cıkarda bende bır ohhhh derım.ınsallah hepımızde ıyı sonuclar alırız doktorumuzdan ve saglıklı bebekler dunyaya getırırız.hepımızın rabbım yardımcısı olsun.

kızlar bakın benım yazılarım bunlar.seneler gectı.çok sukur bır sorun cıkmadı kızımda.suan 3 yasında.bıraz zayıf ama cok tatlı bır kızım var

teşekkürler. ikinci çocuğum olacak kısmetse. ikili testte ilk sonuç 1/43 tü fakat nasıl olduysa testte hata yaptıklarını farkettim tesadüfen, burun kemiği ölçümünü hesaba katmayı unutmuş ve "burun kemiği yoktur "diye hesaplamışlar. oysa hormon değerleri normalmiş, ikinci bir labda tekrarlamıştım bazı lablar burun kemiği olmadan da hesaplıyormuş orada sonuç 100lerce kat farklı ve iyi çıkınca, ilk laba n.b : yok ne demek diye sordum ve anlaşıldı ki otomatik olarak burun kemiği olmayan bebek muamelesi yapmışlar o da testi çok etkiliyormuş sonucum düzelince 1/3000 lerde oldu ve amniyo riskine girmek istemedim. zaten 1/1000 altına amniyosentez önermiyoruz dedi perinataloglar da.

hamileliğimde sorun yaşadım ama bebekle değil bünyemle ilgili aşırı bulantı kusma tiroit anemi vs . sanırım belli yaştan sonra hamilelik daha zor geçiyor yani enerjiniz az bünye zayıflıyor temmuzda bile grip oldum mesela, bunun dışında çok şükür sorun yok şu ana dek.

bu topıkte sayfa 58 den baslıyor benım yazılarım.bakın ozaman nasıl korkmusum.ınsallah bırdaha boyle sıkıntılar yasamayaız.eger bır bebegım daha olursa rahat gecemsını cok ıstıyorum hamılelıgımın.ustelık ben panık atak hastasıyım ve 8 sene agır depresyon ılacları ıctım.oyuızden korkuyorum.rabbım hepımızın yardımcısı olsun inşallah

hayırlı olsun bebgınız.consıyetı nedır acaba.ben ıkıncı cocugumda bır sıkıntı yasadım ve hatta bu sayfada yazılarımda var.cok sıkıntılı bır dönemdı.bosu bosuna benı sıkıntıya sokmuslardı.amnıyosentez oldum bende ozaman.ve sonucu beklemek bır azap gıbıydı ınanın.bende bır bebegım daha olsun cok ıstıyorum ama korkuyorum yıne aynı seylerı yasarım dıye.1976 dogumluyum ben.yasım dahada gecmeden bır bebegım daha olsun cok ıstıyorum ama kafam karısık.

teşekkürler. oğlan bebeğimiz :) valla kimse yüzde yüz emin olamıyor bence ama istemeyen emin oluyor istemediğinden, istek varsa sonrasını Allaha bırakmak lazım. hayırlısıysa olsun diye dua ettim ben hep.

Arkadaşlar tekrar merhaba Bugün Gelab Laboratuvarına gittim Nişantaşı nda Harmony i hakkında düşüncelerimi tekrar tekrar paylaşıcam benden 16 cc iki tüp kan aldılar kan almadan öte çalışanların ilgisine hayran kalmamak mümkün değil kafamdaki birçok soru işaretini giderdiler bu test Amerika ya gidiyor ve orada inceleniyor bu test aslında her anne adayının yaptırması gereken bir test ve inanın yaş arttıkça özellikle 35 ve üzeri bu testi yaptırmalarını hiç düşünmeden tavsiye ederim. korkulacak hiçbir şey yok Sadece kan verip sonucunuzu 12 gün içinde alıyorsunuz. Basit bir test değil üzerinde ciddi araştırmalar yapıldığını gördüm ve çalışanları bahsetti. Ben ve eşim bu konularda çok hassas ve inceleyici yanımız olduğundan çok araştırdık. buna istinaden tüm arkadaşlara tavsiyem gidin bilgi alın bana hak vereceksiniz. Sonucumu bekliyorum şuan Allah herkese hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin.

Hepinize merhebalar,
13 haftalık hamileyim.ikili testim 1:103 çıktı.ve doktorum amniosentez önerdi.bunu yaptırmak istemediğim için Prena test yaptırdım. 2 haftada gelecek sonuçlar.bu testi yaptıran varmı? çok tedirginim.vakit geçmek bilmiyor.deneyiminiz varsa benimle paylaşırmısınız?

Hepinize merhebalar,
13 haftalık hamileyim.ikili testim 1:103 çıktı.ve doktorum amniosentez önerdi.bunu yaptırmak istemediğim için Prena test yaptırdım. 2 haftada gelecek sonuçlar.bu testi yaptıran varmı? çok tedirginim.vakit geçmek bilmiyor.deneyiminiz varsa benimle paylaşırmısınız?

O hafta yapilan sayimlarda 103 kiside 1 olma olasiligi demek yani amniyosentez yaptirma bence. Bebegini kaybetme olasiligin buyuk cnm.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O hafta yapilan sayimlarda 103 kiside 1 olma olasiligi demek yani amniyosentez yaptirma bence. Bebegini kaybetme olasiligin buyuk cnm.

prenatest sonuçlarım iyi geldi şükür. ankarada bir profa dah muayene olacağım. amniosentez yaptırmayı düşünmüyorum.

prenatest sonuçlarım iyi geldi şükür. ankarada bir profa dah muayene olacağım. amniosentez yaptırmayı düşünmüyorum.

Ohhh cok sukur cok sevindim cnm. Bende ankaradayim. Rutin kontrollerine nereye gidiyorsn

ben kütahya tavşanlıdayım.kütahyada volkan aksakkalıya gidiyorum. ama sonuçlar için perşembe günü Prof.İskender BAŞER e gidicem.sen kime gidiyorsun?

Ben ankarada yasiyorum cnm. Ridvan ege hastanesine gidiyorum. Bende yabancisiyim buranin. 1 senedir burdayim ama hic memnun degilim:(

Ben ikili test yaptırmadım. Üçlü, amniyo filan da yaptırmayacağım doğal olarak.

Risk var dendiğinde bebeği aldırmak istemeyenlerin bence bu testleri yaptırmasına gerek yok. Boşuna stres. Birşey varsa bile çocukta bilsen ne olacak, hamilelik zehir olacak. Çünkü zihinsel engele yapacak bir şey yok. Zaten yüzde yüz sonuç vermiyorlar. Down sendromlu der sağlam çıkar ya da tam tersi.

Derim ki, sonuçta aldıracaksanız yaptırın, aldırmayacaksanız hiç kasmayın hamileliğinizin tadını çıkarın.

Bu durum herkesin inancına ve vicdanına kalmış. Ben bu konuda kaderciyim. Sağlam doğan çocuğa da sonradan bir şey olabilir, terk mi edeceğim??

kizlar 5 gun arayla kan testinde 2 farkli sonuc cikti.ilkinde risk yok,ikicisinde riskli ciktim.1:230 riskli cikinca doktorun dedigi degerler oynayabilir.cok ilginc doktor inatla amniyosenteze karsi.

merhabalar..bende üçlü yaptırdım..1/738 çıktı fakat doktor bebğin kafası haftasına göre bir hafta ilerde diyerek bana perinatoloji gitmemi söyledi..bugune kadar herşey normal güzel sağlıklı..ama bana şüphe düşürdü..eğer1/10000 olursa tam risksiz olurmuş...bebeğin başının 1 hafta ilerde olması çok mu sorun??

Merhabalar 2 gebeligim ultrasonda ense kalinligi 2.3 cikti ilk Dr.hasta olabilir dedi bu arada 2 ay 15 gunluk hamileyim ikinci Dr bunu soylemek icin cok erken 2li Test yapalim ona gore karar veririz dedi aranizda ultrason Yuksek cikipta testleri temiz cikan varmi

Kizlar mrb . ben 21 haftalık hamileyim. İkili testi yaptirmistim hic bi sorun yoktu. Üçlüyü yaptirdim.trisomy 21 1/ 248 cikti . devlet hastanesinde yaptirdim doktor resmen kapti beni araştırmaya gitmen lazim.hemen yuksek cikmis ddi oysa ikili de bisey yoktu . dünden beri galiyorum zaten eşimin ailesiyle sorunlar vardi 15 gündür üzüntüdenbi hal oolmuştum. Bunu da duyunca yikildim resmen. Netten arastirdim ikili testi normal çikan uçlu testi yaptirmasin çok saçma olur diyo. Bende istemedim aslinda ama napicami bilemedim ilk hamileligim devlet hasta diye doktor fazla ilgilenmedi kan ver uçlu yaplisin dedi o kadar. Çikan sonuçla napicami sasirdim amniyosentez yaptırmakta istemiyorum hem korkuyorum hem bebek için riskli kafayo yiycem bi akil yardim edin :( :( :(

bende ikili test yaptırdığımda ense kalınlığı çıktı 3.8 amniyosentez yaptırmamı söledi doktor tabi direk gidip yaptırmadım araştırdım başka doktorlara gittim, hepsi ense kalınlığı olduğunu amniyosentez yaptırmamı istediler 1/178 çıkmıştı değer sanırım 1/250 altı olduğu zaman amniyosentez yapılıomuş nitekim ankarada özel bi muayenehaneye gittim
amniyosentez yaptırdım o 15 gübü anlatamam o bekleyişi hayatımın en kötü bekleyişi oldu, sonuçlara allaha çok şükür temiz çıktı, bu nedenle bende 3'lü test yaptırmadım zaten amniyosentez yaptırmışım tekrar heycan aramaya gerek yok die düşündüm şuanda 26 haftalık hamileyim çok şükür bi sıkıntı yok ikili test normalse eğer 3'lü testi bence hiç yaptırma ;)

Amniyosentez yaptirmayi istemiyorum ben. Çünkübebegimin yasamaya hakki var hep inanclarim gereği hem de sahsi dusuncem. Sonuc ne cikarsa ciksin aldirmayi dusunmem. Eger anne icin bir tehlike yoksa bebegi aldirmak olmaz.Onunda riski var bebeği düşürme riski. Bebeğimin böyle bir hastaligi olma ihtimali de yiyip bitiyor beni. Allahim hepimizin bebeğini korusun. bugun sabah ankara zekai tahire gittim detayli ultrasona girdim. Doktor yine hic ilgilenmedi genel bisrylere bakti . normal dedi ama pek ayrintili gelmedi bana. Zaten bu kesin bilgi vermez down la ilgili dedi. Allahim.nolur bebeğine bisry olmasin

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
3 lü test sonucları kesin sonuc değil benim yengeme ve kuzenimede down sendromlu demişlerdi ve yengemin bu yüzden çok ağladıgıı yıprandıgını biliyorum ama cok sükür cok saglıklı dogdu ve 8 yasında suanda oğlu.Kuzende yeni doğum yaptı bi sorun yok cok şükür. Ayrıca amniyosentezi hiç önermiyorlar. Ben yaptırmadım ikisinide yaptırmayıda düşünmüyorum. Rabbim hayırla sağlıkla versin inşaAllah hepimize.

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
geçmiş olsun korkma bişey olmicaktir bende bu ay içerisinde 3 lü test yaptırmam gerekiyor ilk hamileliğim ve devlete gidiyorum devlette bulamadım 3 lü test yapan sigortam olmadığı için özel biraz ağır geliyor beşiktaşta oturuyorum bilgisi olan anne adayları cevabınızı bekliyorum avrupa yakası devlette yapan varmı bildiğiniz?

Back
X