Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaslar merhaba benım de 3 lu test sonucumda afp yuksek cıktı.Ntd rıskı 65/1 ,bebegın omurılıgıyı kapanmamıs ya da beynı gelısmemıs dedı testı yapan doktorum .3 gundur aglamaktan canım cıktı ben naparım gelmısım hamılelıgımın yarısına bu saatten sonra nasıl kıyarım bebegıme .netten okudugum kadarıyla bu bebekler zaten 20 haftayı bulmuyor dusuk oluyor ya da dogunca hemen ölüyormuş.Şimdı doktorum daha erkene cektı detaylı ultrasonu haftaay 18 haftam doluyor cumartesı gıdecem,ama kac gundur aglamaktan uzuntuden resmen nefes alamıyorum.Zaten cok rıskl gebelık gecırdım bugune kadar,plasenta sorunu kanamam oldu sımdı de bu .Nolur bu durumla once karsılasmıs olaanlar bı sey yazsınlar ,neden oluyor detaylı kesın sonuc verıyormu,dogduktan sonra bebeklerınde sorun oldumu.Bu arada 1 yıl folıkasıt kullanmıstım .

canım çok geçmiş olsun, inan çok üzüldüm, detaylı ultrasonda gerçekten isim yapmış birisine git, bir de amniyosentez ya da harmony test yaptırmanı tavsiye ederim.benim arkadaşımının değeri senden daha yüksekti ve sağlıklı bir bebeği meydana geldi çok tatlı.tek doktora güvenme biraz zorla ve başka iyi doktorları da araştır, ismin nerden tanıdık geldi dedimki mayıs annesi grubundan tanımışımmmmm

canım çok geçmiş olsun, inan çok üzüldüm, detaylı ultrasonda gerçekten isim yapmış birisine git, bir de amniyosentez ya da harmony test yaptırmanı tavsiye ederim.benim arkadaşımının değeri senden daha yüksekti ve sağlıklı bir bebeği meydana geldi çok tatlı.tek doktora güvenme biraz zorla ve başka iyi doktorları da araştır, ismin nerden tanıdık geldi dedimki mayıs annesi grubundan tanımışımmmmm
ısım yapmıs ıkı ısım var Atıl bey ve Recep Has ıkısıde full marta kadar,benım durum detaylıda belli olcak onlarında yerı yok.Haftaya artık belli olur ınsallah bı sey yok dıyorum ama ıcım ıcımı yıyor.Allah hıc bır anne babayı boyle durumla karsılastırmasın,bı karar almak zorunda bırakmasın.

[QUOTEsminka83, post: 38844757, member: 455614"]ısım yapmıs ıkı ısım var Atıl bey ve Recep Has ıkısıde full marta kadar,benım durum detaylıda belli olcak onlarında yerı yok.Haftaya artık belli olur ınsallah bı sey yok dıyorum ama ıcım ıcımı yıyor.Allah hıc bır anne babayı boyle durumla karsılastırmasın,bı karar almak zorunda bırakmasın.[/QUOTE]
Canim uclu test guvenilir bir test degil afp si yuksek cikan cok kisi var hu testte ve sonuc normal cikiyor. Hemeniyi bir dodoktora amniyosentez yaptir icin rahatlar en azindan. Benim de ikili testim kotu cikmisti o ara cok arastirdim bu testler guvenilir degil ultrason goruntusu icin ne dedi dokyorun orda bir sotun gorunuyor mu sadece kan testiyse hicccccc uzulme benim sadece kan testine gore riskim 1/7 idi ama amniyo sonucu temiz cikti cok sukur.

Kızlar ="baskentlim, post: 38809059, member: 637738"]Ins canim dualarim seninle bnmde hftaya sali amniyosentezim var bnmde senden farkim yok aslında az aglamadim dua ediyorum elimden baska bisey gelmiyor suan[/QUOTE]
Kizlar sizu çok iyi anlıyorum aralik ayim mahvoldu benimde ikili test yuzunden bir ay boyunca agladim. Ama amniyo sonucum temiz geldi cok sukur hic üzülmeyin bebisleriniz saglikli.bu testler hic guvenilir degil

[QUOTEsminka83, post: 38844757, member: 455614"]ısım yapmıs ıkı ısım var Atıl bey ve Recep Has ıkısıde full marta kadar,benım durum detaylıda belli olcak onlarında yerı yok.Haftaya artık belli olur ınsallah bı sey yok dıyorum ama ıcım ıcımı yıyor.Allah hıc bır anne babayı boyle durumla karsılastırmasın,bı karar almak zorunda bırakmasın.
Canim uclu test guvenilir bir test degil afp si yuksek cikan cok kisi var hu testte ve sonuc normal cikiyor. Hemeniyi bir dodoktora amniyosentez yaptir icin rahatlar en azindan. Benim de ikili testim kotu cikmisti o ara cok arastirdim bu testler guvenilir degil ultrason goruntusu icin ne dedi dokyorun orda bir sotun gorunuyor mu sadece kan testiyse hicccccc uzulme benim sadece kan testine gore riskim 1/7 idi ama amniyo sonucu temiz cikti cok sukur.[/QUOTdarisi bize ins

[QUOTEsminka83, post: 38844757, member: 455614"]ısım yapmıs ıkı ısım var Atıl bey ve Recep Has ıkısıde full marta kadar,benım durum detaylıda belli olcak onlarında yerı yok.Haftaya artık belli olur ınsallah bı sey yok dıyorum ama ıcım ıcımı yıyor.Allah hıc bır anne babayı boyle durumla karsılastırmasın,bı karar almak zorunda bırakmasın.
Canim uclu test guvenilir bir test degil afp si yuksek cikan cok kisi var hu testte ve sonuc normal cikiyor. Hemeniyi bir dodoktora amniyosentez yaptir icin rahatlar en azindan. Benim de ikili testim kotu cikmisti o ara cok arastirdim bu testler guvenilir degil ultrason goruntusu icin ne dedi dokyorun orda bir sotun gorunuyor mu sadece kan testiyse hicccccc uzulme benim sadece kan testine gore riskim 1/7 idi ama amniyo sonucu temiz cikti cok sukur.[/QUOTE]
canım benım uclu testte doktor baktı bı sey soylemedı sonra kan verdım bu kanda cıkmıs 65/1.Bende noral tup defektınden suphelendı doktor bu durum amnyosentezle bellı olmuyor detaylı ultrasonda bellı oluyormus.Bebek 5 gun gerıden gelıyor cumartesı 18 haftam doluyor ve kendı ogrencısı okan Aylın Yucer prof o da ona detaylıya randevu aldı bana.Benım anlamadıgım kos koca profesor 380 tl her muayınesı bu zamana kadar bana ultrasonda baktı nasıl gormedı bebegın durumunu ,5 cı haftadan sonra sorun varsa belli oluyormus nasıl gormedı bu zamana kadar nasıl getırdı benı aklım almıyor.Sana da gecmıs olsun bu arada cok kotu durum üc hafta bekle kım bılır nasıl uzulmussun,Allah bı daha yasatmasın.

Canim uclu test guvenilir bir test degil afp si yuksek cikan cok kisi var hu testte ve sonuc normal cikiyor. Hemeniyi bir dodoktora amniyosentez yaptir icin rahatlar en azindan. Benim de ikili testim kotu cikmisti o ara cok arastirdim bu testler guvenilir degil ultrason goruntusu icin ne dedi dokyorun orda bir sotun gorunuyor mu sadece kan testiyse hicccccc uzulme benim sadece kan testine gore riskim 1/7 idi ama amniyo sonucu temiz cikti cok sukur.
canım benım uclu testte doktor baktı bı sey soylemedı sonra kan verdım bu kanda cıkmıs 65/1.Bende noral tup defektınden suphelendı doktor bu durum amnyosentezle bellı olmuyor detaylı ultrasonda bellı oluyormus.Bebek 5 gun gerıden gelıyor cumartesı 18 haftam doluyor ve kendı ogrencısı okan Aylın Yucer prof o da ona detaylıya randevu aldı bana.Benım anlamadıgım kos koca profesor 380 tl her muayınesı bu zamana kadar bana ultrasonda baktı nasıl gormedı bebegın durumunu ,5 cı haftadan sonra sorun varsa belli oluyormus nasıl gormedı bu zamana kadar nasıl getırdı benı aklım almıyor.Sana da gecmıs olsun bu arada cok kotu durum üc hafta bekle kım bılır nasıl uzulmussun,Allah bı daha yasatmasın.[/QUOTE]

canım benım uclu testte doktor baktı bı sey soylemedı sonra kan verdım bu kanda cıkmıs 65/1.Bende noral tup defektınden suphelendı doktor bu durum amnyosentezle bellı olmuyor detaylı ultrasonda bellı oluyormus.Bebek 5 gun gerıden gelıyor cumartesı 18 haftam doluyor ve kendı ogrencısı okan Aylın Yucer prof o da ona detaylıya randevu aldı bana.Benım anlamadıgım kos koca profesor 380 tl her muayınesı bu zamana kadar bana ultrasonda baktı nasıl gormedı bebegın durumunu ,5 cı haftadan sonra sorun varsa belli oluyormus nasıl gormedı bu zamana kadar nasıl getırdı benı aklım almıyor.Sana da gecmıs olsun bu arada cok kotu durum üc hafta bekle kım bılır nasıl uzulmussun,Allah bı daha yasatmasın.
[/QUOTE]
Canim inan afp cogu kişide yuksek cikabiliyo bu illa sorun oldugunu gostermiyo.benim doktorun ultrasonu 4boyutlu daha12. Haftada kontrolde her seyi normal cikti hatta dodoktor cok saglikli bi bebek dedi noral tup defekti yok beyni cok iyi gelismis dedi ama kan degerleri berbat çıktı. Sonuc kotu cikinca bebek iyi kan degerleri her seyden etkilenir hatta orani cok onemli degil dedi ve dedigi cikti.evet ben 26 gun agladim. Ve o ara aradtirken afp oranlarininda cok kiside yuksek ciktigini gordum. Canini sıkma her seyiyi olcak insallah

Canim inan afp cogu kişide yuksek cikabiliyo bu illa sorun oldugunu gostermiyo.benim doktorun ultrasonu 4boyutlu daha12. Haftada kontrolde her seyi normal cikti hatta dodoktor cok saglikli bi bebek dedi noral tup defekti yok beyni cok iyi gelismis dedi ama kan degerleri berbat çıktı. Sonuc kotu cikinca bebek iyi kan degerleri her seyden etkilenir hatta orani cok onemli degil dedi ve dedigi cikti.evet ben 26 gun agladim. Ve o ara aradtirken afp oranlarininda cok kiside yuksek ciktigini gordum. Canini sıkma her seyiyi olcak insallah[/QUOTE]
ınsallah canım duydugumdan yasayan ölü gıbı gezıyorum,zaten zor hamıle kaldım esımde sperm bozuklugu sorunu vardı .1 yıl kendım de o da vıtamınler neler neler kullandık.Tam da hamıle kaldım dedım bu defa plasenta sorunu cıktı kanamalarla geldım bu haftalara.Uclu testte doktor bebegın eşi az da olsa kalkmıs dedı tam da sevındım kı sımdı de bu degerler cıktı.Allah korusun bu yzden bebegını aldıranların topıgını okuyorum,nasıl acı ıcındeler ,katıl gıbı evladıma kıydım dıyenler var.Allah kımseyı boyle karar almak durumunda bırakmasın:110:

Canim inan afp cogu kişide yuksek cikabiliyo bu illa sorun oldugunu gostermiyo.benim doktorun ultrasonu 4boyutlu daha12. Haftada kontrolde her seyi normal cikti hatta dodoktor cok saglikli bi bebek dedi noral tup defekti yok beyni cok iyi gelismis dedi ama kan degerleri berbat çıktı. Sonuc kotu cikinca bebek iyi kan degerleri her seyden etkilenir hatta orani cok onemli degil dedi ve dedigi cikti.evet ben 26 gun agladim. Ve o ara aradtirken afp oranlarininda cok kiside yuksek ciktigini gordum. Canini sıkma her seyiyi olcak insallah
ınsallah canım duydugumdan yasayan ölü gıbı gezıyorum,zaten zor hamıle kaldım esımde sperm bozuklugu sorunu vardı .1 yıl kendım de o da vıtamınler neler neler kullandık.Tam da hamıle kaldım dedım bu defa plasenta sorunu cıktı kanamalarla geldım bu haftalara.Uclu testte doktor bebegın eşi az da olsa kalkmıs dedı tam da sevındım kı sımdı de bu degerler cıktı.Allah korusun bu yzden bebegını aldıranların topıgını okuyorum,nasıl acı ıcındeler ,katıl gıbı evladıma kıydım dıyenler var.Allah kımseyı boyle karar almak durumunda bırakmasın:110:[/QUOTE]
onları ben de okumuştum hatta neler neler okudum ama doktorum kendi ağzıyla söyledi kan degerleri çok önemli değil her şeyden etkilenebiliyor diye. seni çok iyi anlıyorum ben iyi sonucu aldığım gün bile inanamamıştım hala düşünüyodum acaba kötü bişey varmıdır diye.bu gün uzun süreli sonucumda geldi çok şükür temiz geldi. lütfen üzülme testlerin içinde en güvenilir olmayan test üçlü test boş yere canımızı yakıyor bu testler.

cok sevındım senın adına Allah bı daha yasatmasın canım ,ben de bugun cok ugrastan sonra Atıl beyden randevu ala bıldım,marta kadar dolu ama yarın bı ıptal olmus benı cagırdılar ,tanıdıkla fax yollamıstım kendısıne .Bu bıraz umut oldu belkı dualarımı duydu Allahım dun cok yalvardım bırısı ıptal etsın benı alsın dıye bugun asısanı aradı yarın gel dıye.Insallah ben de yarın ıyı bı sonuc alırım senın gıbı.Tekrar gecmıs olsun sana

bizim ikili testimiz cok güzel cıkmıştı,geçen hafta 3lü sonucunu aldık riskli bölgeye yakın cıkmış ama riskli bolgede değil 260 ta 1 risk doktor ayrıntılı önerdi ama ben kan verdikten sonra 4 boyutlu yaptırdıgımı söyledim 4boyutluda bi problem görmediyse doktor bişey yoktur dedii, bulundugum sehirde ayrıntılı yok fakülte has. aradım 2 ay sonraya gün veriyo haftaya tekrar 4 boyutluda bakılcak..

cok sevındım senın adına Allah bı daha yasatmasın canım ,ben de bugun cok ugrastan sonra Atıl beyden randevu ala bıldım,marta kadar dolu ama yarın bı ıptal olmus benı cagırdılar ,tanıdıkla fax yollamıstım kendısıne .Bu bıraz umut oldu belkı dualarımı duydu Allahım dun cok yalvardım bırısı ıptal etsın benı alsın dıye bugun asısanı aradı yarın gel dıye.Insallah ben de yarın ıyı bı sonuc alırım senın gıbı.Tekrar gecmıs olsun sana
Canim seni merak ettim ultrasonun nasıl gecti merak ettim seni.

Canim seni merak ettim ultrasonun nasıl gecti merak ettim seni.
.Atıl bey ıkı kere baktı bebek gostermıyordu kendını bı turlu,cok sukur ıyıymıs,neden yuksek cıktıgını afp ın anlayamadı.Bebişte anormali yok dedı 98%.İkıncı sebeperken dogum ya da gelişim gerılıyı ola bılırmiş.Ben de zaten 18+1 olmam gerekırdi ama 17+4 haftayım.O yuzden bunu takıpe almam gerek 3 hafta sonraya kontrola cagırd.Her swyıne baktı ılk plasenta prevıa dedı sonra kalkıp gezdım bıraz baktı tekrar eş sukur az da olsa kalkmıs bıraz .Kzımız 189 gr,babası ılk kez boyle buyuk gordu,ama kucuk oldugu ıcın adam renglıde bakmadı,onemlı olan bı seyı yok ya dunyalar benım oldu.Aksam cıktık esm yemeye goturdu bızı 6 gunde ılk kez yemek yedım soyleye bılırım..Artık erken dogumu falan takmamayı dusundum kızım uzmez ınsallah annesını.Hepımız ınsallah saglıkla alırız kucagımıza bebişlerımızı.Tesekkur ederım canım sana da destek oldun umut oldun bu kac gunde

.Atıl bey ıkı kere baktı bebek gostermıyordu kendını bı turlu,cok sukur ıyıymıs,neden yuksek cıktıgını afp ın anlayamadı.Bebişte anormali yok dedı 98%.İkıncı sebeperken dogum ya da gelişim gerılıyı ola bılırmiş.Ben de zaten 18+1 olmam gerekırdi ama 17+4 haftayım.O yuzden bunu takıpe almam gerek 3 hafta sonraya kontrola cagırd.Her swyıne baktı ılk plasenta prevıa dedı sonra kalkıp gezdım bıraz baktı tekrar eş sukur az da olsa kalkmıs bıraz .Kzımız 189 gr,babası ılk kez boyle buyuk gordu,ama kucuk oldugu ıcın adam renglıde bakmadı,onemlı olan bı seyı yok ya dunyalar benım oldu.Aksam cıktık esm yemeye goturdu bızı 6 gunde ılk kez yemek yedım soyleye bılırım..Artık erken dogumu falan takmamayı dusundum kızım uzmez ınsallah annesını.Hepımız ınsallah saglıkla alırız kucagımıza bebişlerımızı.Tesekkur ederım canım sana da destek oldun umut oldun bu kac gunde
bşy çıkmamasına çok sevindim canım . ben de 2 hafta sonra gidicem ayrıntılıya.belki hatırlarsın ense kalınlığından risk çıkmıştı ikili testte. amniyo yaptırmadım. su an ultrasonda herşey normal gözüküyo ama ayrıntılıda ne çıkıcak bakalım. inşallah ben de güzel haberlerle dönerim. Hepimiz sağlıcakla alırız kucaklarımıza

Merhaba arkadaslar..Rabbim tüm gebelere yardim etsin dualarini duysun iclerine ferahlik ve huzur versin diyerek konuya girmek istiyorum.kendim icin degil bi yakin arkadasim uzun yillar ugrastiktan ve tam tum bebege baslayacagi sirada Allah tarafindan normal yolla hamile kaldigini ogrendi..hepimiz cok mutlu olduk..ama gecen gun oyle otururken bebisi sordum gozleri doldu 13.haftasinda ultrason kontrolunde doktor bebegin burun kemigini 1.5mm olctum 3 olmasi gerekiyordu bu down sendromu riski demek bunun icin amniyosentez ve tarama testlerinin hepsi yapilmasi gerekiyor falan demis..kiz tabi feci bitkin durumda cunku bu bebek bi mucizeydi onlar icin..aranizda boyle bi durumla karsilasip sonuclari temiz cikan var mi? Cevaplarinizi bekliyorum..iyi geceler..

çok sevindim ben de ultrasonun iyi geçmesine.Benim de bu sayfalarda mesajlarım var,aynı süreçten geçtim.Ense kalınlığı çok fazlaydı kesin down gözüyle bakılıyordu 2 ayım berbat geçti.Amniyosentez oldum down çıkmadı şükür ben de de olan ama yeni öğrendiğimiz bir kromozom bozukluğu çıktı,ben öğretmenim bu yaşıma kadar normal şekilde geldim şimdi yavrum da normal olabilir ama zeka geriliği de olabilir dedi doktorlar.Allaha havale ettim ve artık bebeğimi üzmek istemiyorum.

Neden yazdım? Çünkü bebeklerin gelişimi de annenin yediği içtiğine psikolojisine bebeğe verdiği mesaja göre değişiyor.Siz olumlu düşündükten sonra bebek de kendini yola koyar gelişimi normal seviyeye gelir inş.Allah hepimize Sağlıklı eksiksiz hayırlı evlatlar versin inş.

[QUOTEiajasminka83, post: 38897654, member: 455614"].Atıl bey ıkı kere baktı bebek gostermıyordu kendını bı turlu,cok sukur ıyıymıs,neden yuksek cıktıgını afp ın anlayamadı.Bebişte anormali yok dedı 98%.İkıncı sebeperken dogum ya da gelişim gerılıyı ola bılırmiş.Ben de zaten 18+1 olmam gerekırdi ama 17+4 haftayım.O yuzden bunu takıpe almam gerek 3 hafta sonraya kontrola cagırd.Her swyıne baktı ılk plasenta prevıa dedı sonra kalkıp gezdım bıraz baktı tekrar eş sukur az da olsa kalkmıs bıraz .Kzımız 189 gr,babası ılk kez boyle buyuk gordu,ama kucuk oldugu ıcın adam renglıde bakmadı,onemlı olan bı seyı yok ya dunyalar benım oldu.Aksam cıktık esm yemeye goturdu bızı 6 gunde ılk kez yemek yedım soyleye bılırım..Artık erken dogumu falan takmamayı dusundum kızım uzmez ınsallah annesını.Hepımız ınsallah saglıkla alırız kucagımıza bebişlerımızı.Tesekkur ederım canım sana da destek oldun umut oldun bu kac gunde[/QUOTE]
Canimcok sevindim hadi gozun aydin zaten uc gunluk bir geriligin pek bi onemi yok.bundan sonra rahat rahat gecir artik gunlerini

ilk bebeğimde 13 sene evvl bu testler hiç yapılmadı sadece ayrıntılı ultrasona girmiştim gayet sağlıklı doğdu bebeğim
şimdiki bebeğim için 2 li test yaptırdık iyi dedi dr dahada 3.4.vs amniyo yaptırmayacağım sanki birazda para tuzağı gibi geliyor bana

2li testte 140 tl idi zaten..

Back
X