- Konu Sahibi melankolik
-
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi "bu bebeği istiyorsan sorun yok" diye bir durum söz konusu olamaz, yanlış yönlendirmeyelim birbirimizi çünkü bu hastalığın varlığında bebeğin anne karnında ölme olasılığı çok yüksek, hatta doğsa bile edward sendromlu bebeklerin yaşama ihtimalleri çok çok düşük. Daha önce de dediğim gibi bu hastalık ultrasonda kendini belli ediyor mutlaka ama amniosentezi yaptırırsan da için rahat eder.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı,inşaallah hepimiz bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız
arkadaşlar bende 29 yaşında bir çocuk annesiyim 17 hafta 4 günlük hamleyim dün üçlü taramamı yaptırdım benimde tri 18 1/261 çıktı dok aminosentez dedi ama ben istemiyorum eger dedikleri gibi edwaed sen zaten kendiliginden hayatını kaybedecek buna ben sebeb olmak istemiyorumaylardır igne ve ilaçlarla onu hayatta tutmaya çalıştım küçük bile olsa ona zarar verebilecegim bişey yapmak istemiyorum lütfen birileri bana gerek olmadıgını söylesin o teste 2li taramam güzel çıkmıştı hem
dedigin gibi bu endişeyle bunca ay nasıl geçecek bende bilmiyorum ama benim gebeligim çok hasas daha önce 4 tane bebek kaybettim ve riski az bile olsa aminosentezden korkuyorum kafam çok karışık umarım ultrason sonuçlarım içaçıçı çıkarda birazçık rahatlarım cvp için çok saol böle zamanlarda birilerinin seni duyması insana iyi geliyoİkili testin doğruluk oranı üçlüye göre çok daha yüksek.İkili %90, üçlü %60 civarında.İkili iyi çıktıysa doktorlar genelde üçlüyü yapmıyolar.Benim de ikilim iyi çıktı doktora üçlüyü de yapalım dedim.O da eğer üçlü kötü çıkarsa kafan karışacak ve amniyosentez yaptırmak gerekecek,eğer amniyosentezi yaptıracaksan yapalım üçlüyü dedi.Ben de yaptırmadım üçlü testi.
Bence yaptır kafan rahat etsin.Eğer bi problem varsa kendiliğinden hayatını kaybedecek diye düşünme.Kesin bişey yok belki doğumdan sonra kaybedecek.Bi de gebelik haftası ilerledikçe gebeliği sonlandırma işi daha da zor ve riskli hale geliyo.Benim başka bi sebepten sonlandırıldı geçen sene iyi ki daha da geç olmamış dedim.Gebelik haftası ilerledikçe komplikasyon riski artıyo çünkü.İnşallah bi sorun yoktur bebeğinde.Önce bir detaylı ultrasona gir içine sinmezse amniyosentezi yaptır.Acabalarla o kadar ay geçirmek zor olur.
dedigin gibi bu endişeyle bunca ay nasıl geçecek bende bilmiyorum ama benim gebeligim çok hasas daha önce 4 tane bebek kaybettim ve riski az bile olsa aminosentezden korkuyorum kafam çok karışık umarım ultrason sonuçlarım içaçıçı çıkarda birazçık rahatlarım cvp için çok saol böle zamanlarda birilerinin seni duyması insana iyi geliyo
Ben de 2 bebeğimi kaybettim.Ben de testlerim iyi çıkmasına rağmen amniyosenteze meyilli olduğumu söyledim doktora.Dedim siz yapalım derseniz ben hemen yaptırırım.Ben risklerinden dolayı böyle bişeyi öneremem hele ki ikili testin iyi çıkmışken dedi.Ben de 3.kez bebeğimi kaybetme riskini göze alamadım.Hamilelik çok stresli bi dönemmiş.İnşallah detaylı da herşey yolunda çıkar ki genelde öyle oluyo.
gercekten beklemek çok zor ben npazartesi günü gittim dopler ultrasonla baktılar herşey iyi gibi görünüyo dedi dok ama aminosentez dedi buda ısrarla şimdi ayrıntılı ultrason için 20 haftamı bekliyorum benimde ozaman netleşcek buarada ben testimi tekrar yaptırdım bu testim normal çıktı dok buna takılma desede ben biraz lsun rahatladımjetanami arkadaşım ben de 18 haftalık gebeyim benim de 2'li testimde sorun yok 3'lü testimde ise tri18 1:161 çıktı.ancak bebeğimin gelişimi şu ana kadar ki ultrason görüntülerinde doktorlar iyi dediler.ben de amniyosentez yaptırmak istemiyorum.yarın ki detaylı ultrasondan sonra sonucunu merakla bekliyorum.ben de detaylıya gideceğim ama gün alamadım.Çok Zor Allah yardımcımız olsun.
gercekten beklemek çok zor ben npazartesi günü gittim dopler ultrasonla baktılar herşey iyi gibi görünüyo dedi dok ama aminosentez dedi buda ısrarla şimdi ayrıntılı ultrason için 20 haftamı bekliyorum benimde ozaman netleşcek buarada ben testimi tekrar yaptırdım bu testim normal çıktı dok buna takılma desede ben biraz lsun rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?