üçlü testte trizomi 18 yüksek çıktı bakabilir misiniz

ayy çok sevindim bide ben çektirseydim rahatlıcam ama haftaya benim detaylı ultrasonum inş benimde seninki gibi güzel çıkar ytoksa stresten bebegime bişey olucak inan ondan korkuyorum buarada sen nerde çektirdin detaylı ultrasonunu

inş canım bende çektirseydim bi detaylı ult rahatlıcam inan stresten bişey olucak bebegime çok sevindim senin adına inş benimkide senin gibi güzel çıkar sen nerde çektirdin detaylı ultrasonu

canım epey geç gördüm yazını, umarım iyi haberler almışsındır.ben ankaradayım.eyüp ekici ye gittim.ancak hala en ufak birşeyde dünyam başıma yıkılıyo dün çok az kan geldi hemen acile gittim ağlıya ağlıya çok şükür birşey yok dediler ama yine de emin olamıyor insan.

risk değerlendirmesi ( doğumda)
Rsik Oranı Sınır Değer
OSB (NTD) 663 1:721

Down Sendromu 96 1.270
sadece yaş 1240

Trizomi 18 1:15600 1:100

ikinci trimester üçlü tarama testi sonuçlarım bu şekilde çıktı doktorum amniyosentez yaptırmamı önerdi down sendromu olasılığı yüksek çıkmış çok endişeliyim korkuyorum yaşım 26 18 haftalık gebeyim Allah nasip ederse kız çocuğum olacak inşallah bu testin sonuçlarını dün öğrendim perişan haldeyim amniyosentez yaptırmak istemiyorum ne yapacağımıda bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz lütfen

yazdığın değerlere göre yüksek çıkmıs ama, bu sonuçların kesinliği yokki sadece verilere dayalı testler
bende sırf yüksek çıktı diye amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım, neler hissettiğini çok iyi anlıyorum
benim sonucum temiz çıktı ,ama simdi olsa yaptırmazdım bosuna kendime eziyet etmisimm,
mümkün olduğunca takmamaya calıs biliyorum aklından bir an bile çıkmıyor ama rabbim sağlıklı evlat versin insallah hepimize

evet bir an olsun aklımdan çıkmıyor ama dediğin gibi gönlümü içimi rahat tutmalıyım ALLAHın izniyle hiçbişey olmicak inanıyorum gelişmeleri sizlerle paylaşmak isterim çok tşk ederim yorumunuz için çok tşk ederim..

merhabalar benim de tr 18 riskli çıkmış sabahtan beri ağloıyorum yarn başka dr a gidecem bakaaym o ne diyecek

bu testler o kadar da güvenilir değil arkadaşlar çok fazla takmayın,
benim de 2li ve 3lü testim de hiçbir problem yoktu, risk vs hiçbirşey yoktu, ama ayrıntılı usde trizomi 18 çıktı, testlerde hiçbir belirti yoktu, boşuna üzmeyin kendinizi, umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize

merhabalar şuan nasılsnz bebeğinzi aldırdınız mı bizm ayrntlı usde onu eldi allha şükür şuan %90 normal diyebilirm dedi amniyoyaptrmadk inş.herşey yolunda gider ama sizin durumu merak ettim ne yaptınız ve nasılsnz diye

arkadaşlar mrb ben 20 haftalık gebeyim üçlü test yaptırdım ve trizomi 18 değerimiz 1/283 çıktı aminosentez dediler ama cesaret edemiyorum bebeğin kilosu haftasıyla uyumlu ultrasonda herşey normal görünüyor canım çok sıkın bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

merhaba ceyda87,
2012de yazmışsınız, benzer bir durum yaşıyorum, sonucunuzu merak ettim.

Arkadaşlar öncelikle size Trizomi 18 hakkında yaşadıklarımızı anlatmak istiyorum.
İkili testimizi yaptırmıştık ve ne Down Sendromu ne de Trizomi 18/13 hakkında herhangi bir risk çıkmamıştı.
22 Gün sonra ise dörtlü testimizi yaptırdık. Ancak dörtlü testimiz maalesef riskli çıkmıştı. Trizomi 18 riski 1:158 çıkmıştı.Hiç beklemediğimiz bir durum olduğu için bu durum karşısında eşimle tamamen şok olmuştuk. Hemen internetten bu durum ile ilgili ne var ise okumaya başladık. Hastalık, belirtileri ve bebek üzerindeki etkilerinin ne olacağına dair her ne varsa araştırıp okumaya başladık.Çünkü konu hakkında herhangi bir bilgimiz ve tecrübemiz yoktu.Her yeni bilgide ise moralimiz bozuluyor; ya bizim bebeğimizde de bu durum var ise ne yaparız diye düşünüp duruyorduk.İnanın çok zor bir durum.Allah kimsenin başına böyle bir şüphe ve durum getirmesin.Doktorum bu durumda amniyosentezi önerdiklerini ancak bunun zorunlu olmadığını kararın tamamen bize ait olduğunu söyledi. Bebeğimizin doğmasına henüz dört ay vardı. Bu kadar süre içerisinde kafamızda bu soru işaretini taşıyamayacağımızı düşündük ve gerçek olan ne ise onunla yüzleşmeye karar verdik. Bu sebeple amniyosentez yaptırmaya karar kıldık. Ankara’daki en iyi doktoru bulmak üzere internette araştırma yaptık. Sonunda bu konuda deneyimli ve işin ehli olan profesyonel bir perinatolog bulduk. Hemen arayıp bir sonraki güne randevu aldık. Randevu zamanımıza kadar beynimizde binlerce düşünce ile zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık bile. Nihayet doktorun odasına girdik. İkili ve dörtlü test sonuçlarımızı verdik.Şöyle bir baktı hımmm dedi ve hastalık hakkındaki acımasız bilgileri verdi ve olası senaryoları açıkladı.Amniyosentez yapılmasını önerdi.Daha sonra da öncelikle ultrasona girmemiz gerektiğini bebeğin gelişimine bakılması gerektiğini ve ölçümler yapması gerektiğini söyledi.Ultrasona girdik ve çok şükür bebeğin gelişiminde herhangi bir sorun yoktu.Elleri, ayakları, kafasının boyutu vs. her şey olması gerektiği ölçülerdeydi. Ancak ultrasonun tek başına kesin sonuç olmayacağını deneyimlerine göre %10 luk bir yüzde ile bebekte T18 ile ilgili herhangi bir bulgu göremediklerini ancak doğumdan sonra bebeğin hasta olduğunu fark ettiklerini söyledi. Bu sebeple kesin sonucun amniyosentez ile alınacağını tekrarladı. Biz de bu kadar stresten sonra sonucun kesin olması için o gün amniyosentezi yapılmasını istedik. Operasyon için hazırlıklar yapıldı ve doktor 1 dakika içerisinde işlemi tamamladı ve amniyo sıvısından bir tüp örnek aldı.Sonucun 2 günde çıkacağını söylediler ve hastaneden ayrıldık.Beklemeye geçtik ancak saatler sanki gün gibi uzun geçiyordu, 2 gün sonunda sonuç halen çıkmamıştı.Bizim heyecanımız da gittikçe artıyordu. Sonunda 3. Günün sabahında hastane tarafından arandık.Çok şükür ki sonucumuz temiz çıkmıştı.Bebeğimiz sağlıklıydı. Çok mutlu olduk.Eşimle birbirimize sarıldık ve bir müddet sevinç gözyaşlarına boğulduk. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin inşallah.Gerçekten çok zor bir durum.Bu sebeple aynı durumdaki arkadaşlara içlerini ferah tutmalarını ve inançlarını kaybetmemelerini tavsiye ediyorum.Biz de bu durumla karşılaştığımızda forumdaki aynı durumdaki arkadaşların deneyimlerini okumuştuk.Birçoğunun sonuçları normal çıkmıştı.Bu da bize güç verdi.Bir çok oran gördük 1:8, 1: 47, 1:76 vs. oranlardaki riskli oranların amniyosentez operasyonu sonucu, bebeklerinin sağlıklı sonuçlarını gördüklerini yazmışlardı.İnşallah sizin bebeklerinizin sonucu da iyi çıkacaktır.Umarım bizim bu yaşadıklarımız da bu riskle karşı karşıya olan arkadaşlara bir faydası olur.Umudunuzu kaybetmeyin, “Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler” sözünü aklınızdan sakın çıkarmayın.

Son düzenleme:
Bu tarama testleri çoğu gebenin aklını karıştıtmaktan öteye gitmiyor. İkili dörtlü yok üçlü..... Bende benzer sıkıntılar yaşadım ve aynı derde sahip olanları çok iyi anlıyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah sizden razi olsn ayni durumu yasiyorum 1/50 oranda 13-18 riskli çıktı korku icindeyim yazdklarniz umit aşıladı insallah fetal dna temiz cikarsa bi rahat nefes alacagim

Selamünaleyküm. Üstünden epey geçmiş ama sonucunuzu paylaşır mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…