Ücret isteme

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Günaydın kızlar

Normalde üniversite öğrencisiyim ama sınava hazırlanan bir çocuğa özel ders veriyorum. Ücreti ay başında veriyorlardı öyle anlaşmıştık. Bugün ayın 13ü ama hala bir ses yok.

Babasının bu ara işleri bozulmuş, bir arkadaşına hatır çeki vermiş adam ödememiş vs epey sıkıntılı günler yaşıyorlar yani. Bu sebepten acele edip istemedim.

Şimdi param bitti neredeyse, isteyemiyorum. Ne söylemeliyim nasıl anlatmalıyım sizce durumu?

Durumunuzu biliyorum ama ben de öğrenciyin bu paraya ihtiyacım var olmazsa da yeni öğrenci arayayım dersin

Bir de yani sana ne kadar veriyorlar sana vercek kadar da yoksa zaten durumları kötüdür dersi neden bırakmıyorlar

Belki sana bırakalım dersi diyememişlerdir idare et bu ay bizi vs de demedi iseler söyle olmazsa da bırakırsın

Kendinize göre ihtiyaçlarınız ve ödemeleriniz olduğunu direk söyleyin
Yani neticede babamızın hayrına birşey yapmıyoruz ihtiyaçtan
Hani idare edin 10 gün kadar derim ama nasıl alıştırırsan öyle gider

Durumunuzu biliyorum ama ben de öğrenciyin bu paraya ihtiyacım var olmazsa da yeni öğrenci arayayım dersin

Bir de yani sana ne kadar veriyorlar sana vercek kadar da yoksa zaten durumları kötüdür dersi neden bırakmıyorlar

Belki sana bırakalım dersi diyememişlerdir idare et bu ay bizi vs de demedi iseler söyle olmazsa da bırakırsın
Bir kez babasıyla aramda bir sorun oldu, dersi bırakalım dedim adam aradı beni yanlış anladın beni olur mu öyle şey memnunuz biz senden diye.

Bırakmak istemiyorlar. Ama ücret de çok düşük sayılmaz, söyleseler 100 200 verse idareten tamam derim.

Acaba böyle bir teklif yapsam mı? Bir kısmını verin tamamı olmasa da sorun değil diye? Yanlış anlaşılır mıyım ki?

ayy çok zor bir durum ya...bende isteyemezdim heralde..ama karşı tarafın bunu düşünmesi gerekir..tamam veremeyecek durumdaysa ozaman artık özel ders aldırmayacağız dersin olur biter..bence evin annesiyle konuş ne bileyim direk söylemede ima et bir şekilde..borcun olduğunu falan söyle..

Bi seferlik de alma ne olacak ki

ayy çok zor bir durum ya...bende isteyemezdim heralde..ama karşı tarafın bunu düşünmesi gerekir..tamam veremeyecek durumdaysa ozaman artık özel ders aldırmayacağız dersin olur biter..bence evin annesiyle konuş ne bileyim direk söylemede ima et bir şekilde..borcun olduğunu falan söyle..
Final döneminde bile koştur koştur derse gidiyorum. Emek vermiş olmasam sorun yapmam ne olacak derim ama zor durumda kaldım gerçekten. Bu akşam ders var birazdan sınava girip çıkınca çocuğa gideceğim. Söylemeyi düşünüyorum ama doğru cümleleri bulamadım.

Madem parası yok özel dersi kesecek.
Zorunlu bi harcama değil sonuçta. Hem derse gideceksin hem de paranı vermeyecek olmaz o iş.
Kibarca bu ay başı almam gereken ödememe göre harcama yapmıştım diye belirt bence

Üniversite bitene dek seni evlatlık almalarını öner ;) şaka bir yana imalarda bulun ben bu ay faturaları yatıramadım gibisinden

Final döneminde bile koştur koştur derse gidiyorum. Emek vermiş olmasam sorun yapmam ne olacak derim ama zor durumda kaldım gerçekten. Bu akşam ders var birazdan sınava girip çıkınca çocuğa gideceğim. Söylemeyi düşünüyorum ama doğru cümleleri bulamadım.

Biliyorsunuz bu işi ihtiyacım olduğu için yapıyorum. Kazanacağım paraya göre geçiniyorum. Ödemedeki gecikme beni zora soktu. En azından yarısını vermeniz mümkün mü falan diyebilirsin.

Bence de açıkça söyle tantanis tantanis , ne var bunda? Sen öğrencisin, öğrenci adamın parası mı olur? Emek veriyorsun, karşılığını da elbet isteyeceksin. Bugün dersten sonra dön evin hanımına. Durumunuzu biliyorum ancak ben de öğrenciyim, malum, ne zaman ödeme alabileceğim sizden diye sor. Kadının verdiği cevaba göre de lafının devamını getirirsin. Yani lafı çevirip kıvırmana gerek yok. ;)

Günaydın kızlar

Normalde üniversite öğrencisiyim ama sınava hazırlanan bir çocuğa özel ders veriyorum. Ücreti ay başında veriyorlardı öyle anlaşmıştık. Bugün ayın 13ü ama hala bir ses yok.

Babasının bu ara işleri bozulmuş, bir arkadaşına hatır çeki vermiş adam ödememiş vs epey sıkıntılı günler yaşıyorlar yani. Bu sebepten acele edip istemedim.

Şimdi param bitti neredeyse, isteyemiyorum. Ne söylemeliyim nasıl anlatmalıyım sizce durumu?
Bence cümlenize yumusak bir sekilde giriş yapın bende öğrenciyim ihtiyacım var deyin anlayışsız karşılarsa onun ayıbı

yani adam da ticaret yapıyomuş sonuçta
o da hakkını istiyordur
sende istediğinde neden ayıp olsun
hiç utanma çekinme, bide öğrencisin sonuçta
unutmuş da olabilirler
zaten sıkıntılı bi dönemdelermiş
direk konuya gir
param bitti benim de

İsteyeceksin arkadaşım. bende senin gibiydim isteyemezdim son çalıştığım işyerinde patron olacak herif maaşı vermemşti sıkışıktı durumlar biliyodum 2 ay böyle geçti gitti ben işten ayrılmaya karar verdim çıkış yapacağım gün maaş nasıl olcak dedim, ben şmdi sana o parayı verirsem akşam eşimi nasıl yemeğe götürcem herkesin harcaması var dedi!!! ondan sonra anladım ki kimseyi alttan almayacaksın o nedenle en azından söyle sıkışığım bende öğrenciyim ona göre kendimi ayarlayım de

Günaydın kızlar

Çocuğuna özel ders aldırma lüksü varsa ödemelerini ona göre yapması lazım. Hani şirket olur tolere ederler ama senin gibi öğrenciden acısının çıkması çok kötü. Allah bilir kendi birikimlerini rutin yapıyorlardır da kısmaları gereken şeyi sana yansıtıyorlardır. Annesiyle uygun bir dille konuşabilirsin. Sonuçta ders verme amacın belli.

Back
X