- 29 Ağustos 2021
- 123
- 98
- 53
- 27
- Konu Sahibi hepiyiolacagim
-
Yarım gün çalışıyormuşAsgari ucret, adi uzerindwle vasifsiz da olsa calisanlarin alaxagi en dusuk ucret. Nasil yani, hem ozel okuldasiniz hem de asgari ucret mi aliyorsunuz? Zam isteyeceginize kurum degistirseniz?
Ayrica neden sikayet etmiyorsunuz?
Tamam ama bize zam yapmayabilirler durum net değilAsgari ücrete daha zam gelmedi ki? Şubatta alacak insanlar zamlı maaşlarını
yarım gunde calıssanız 1 saatde calısmanızın karsılıgında alacagınız ucret asgarı ucrete gore hesaplanır asgarı ucretınde ne oldugu bellıTamam ama bize zam yapmayabilirler durum net değil
Farketmez. İsterse 1 saat calissin. Asgari ucret almak zorunda.Yarım gün çalışıyormuş
Merhabalar,
Tamamen bilmedigimden soruyorum. Normalde tam gün çalışılıyor da, siz mi yarım gün çalışıyorsunuz? Yoksa yarım gün standart mı? Hani bizim zamanımızda sabahçı/öğlenci olayı vardi. Öğretmenler yarım gün çalışırdı ama işin doğası buydu ve doğal olarak tam maaş alırlardı. Yine böyle bir durum varsa asgari ücret neyse onu almanız gerekir. Ki bence zaten tam asgari ücret ile anlaşma yaparak başlamışsınız. 2021 yılında aylık brüt 2900dü ancak net maaş 2300-2500 bandındaydı diye hatırlıyorum. 2022'nin şubatında yeni belirlenen asgari ücrete göre artış sağlanacaktır diye umuyorum.
Hayir, işi parttime gibi gösterilirse az maaş alabilir,sigortası da o kadar günden yatar. Mesela haftada 3 güne ayarlarlarsa tüm dersleri, sigortasını da 15 günlük yapabilirler.Farketmez. İsterse 1 saat calissin. Asgari ucret almak zorunda.
Tam yazacaktım ki beni kurtarmışsınız, açıklamışsınız zaten.Hayir, işi parttime gibi gösterilirse az maaş alabilir,sigortası da o kadar günden yatar. Mesela haftada 3 güne ayarlarlarsa tüm dersleri, sigortasını da 15 günlük yapabilirler.
Ben de zamanında parttime calismistim, sigortamin o günleri odenirdi sadece , bu doğal bir şey
Ama konu sahibi eğer her gün gidip erken çıktığı için yarım gün calistigi iddia ediliyorsa,evet usulsüzlük var.
Haftalık belli bir saat çalışması gerekiyor sanırım. Tam bilmiyorum ama 45 saat olabilir.Farketmez. İsterse 1 saat calissin. Asgari ucret almak zorunda.
part time çalışan neden asgari ücret alsın ki tam gün çalışanlar kaç alıyorsa yarısını alması lazımFarketmez. İsterse 1 saat calissin. Asgari ucret almak zorunda.
Farketmez. İsterse 1 saat calissin. Asgari ucret almak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?