Valla 27 yıllık vatandaşlik hayatımda öğrendiğim tek şey böyle söylentilere inanmamak gerektiği ;
2016 yılında resmen net tarih vermişlerdi, AB ile vizeler kalkacak diye. Öyle kesin konuşuyorlardı ki devlet erkaaaaaanları. Ben de tam o dönemlerde vize başvurusu yapacaktım, bugün yarın bugün yarın, aman vize serbesti olacakmış, aman da öyle aman da şöyle , az daha bekleyeyim dedim..
Sonuç?
Önce bazi şartlar olmamış, sonra 15 temmuz yaşandı... Bitti gitti vize serbestesi umutları. Şimdi öyle bir gündem bile yok

Aynı şekilde geçen sene ilişkiler yeniden duzelince Rusya ile vizeler kalkacak deniyordu. Hatta Rusça kursunda hocama sağlam bir yerden bilgi gelmiş, ben de binbir heves bekledim Ocak ayından önce kalkıyor mu, bugün kalkar yarın kalkar,dönüş biletimi almayayım da vize kalkarsa giderim... Sonuç?
Tabii ki boş küme

Aynı şekilde bu sene tüm her yerde 1 Kasım'da Rusya ile vize serbestesi konuşulacak, kapıda vize uygulaması olacak diye yazdı durdu .bir kasim bir Kasım.. hevesle bekledim.
Sonuç?
1 kasımdan sonra konuyla ilgili tek bir haber yok. Ne diye aratirsam aratayim hala bütün siteler "1 Kasım'da görüşülecek" diyor, bugün günlerden 19 aralik

Aynı şekilde eğitimde de bugün bu olacak deniyor, yarın bakıyorsun bambaşka birşey oluyor. Okullar açıldıktan,dershaneler taksitleri almaya başladıktan sonra TEOG kalkmıştı mesela, ya da çocuklar özel okula gitsin diye o kadar devlet desteği verildi, şimdi artık verilmeyeceği söyleniyor...
Bunun gibi binlerce şey.
İnsanoğlu işte, umut fakirin ekmeği. Buyuk bir umutla baglaniyoruz olmasını istediğimiz şeylere , ama...
Yani bence sen iyi- kötü bütün soylentilere kulağını tıka, sınavına konsantre ol.
Ha baktin hakikaten maaş/imkanlar düzeldi. O zaman eğer doğuya gitmek- düzenini değiştirmek istemiyorsan yıne ücretli öğretmenlik yap. Zorla atayacak halleri yok ya sen istemezsen. Ya da 'sen geçen sene ücretli öğretmenliği bırakmışsin. Daha da alamayiz' falan da demeyecekler.... Değişen birşey olmayacak senin için.
Ama eğer bu umuda kapılıp ders çalışmazsa ve değişen birşey olmazsa kaybedeceğini bazı şeyler olacak... O yüzden hiç aklını bulandirma bile