Ücretli öğretmenlik vs Öğrenim kredisi

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Mune konum taşınmayabilir mi? Çünkü dert ediyorum.

Işsizim ve ailem anlayışlıyken en sonunda benim de çok zoruma giden şeyler olmaya başladı. Zaten alınganım buluttan nem kapıyorum.

2020 kpss ye kesinlikle hazırlanmam lazım önümde 2 seçenek var

1) Öğrenim kredisiyle (1000 tl aylık) kendimi kpss kursuna yazdırmak. Sadece kpss ile ilgilenmek. Kursa ihtiyacım var, kendi kendine çalışabilenlerden değilim. Ama bir yandan da zaten lisanstan kalan borcum var.

2) Ücretli öğretmenlik yapmak. Ama bu şekilde de kursa gidebilir miyim bilmiyorum. Kurs sistemini biliyorum haftasonu ders olsa (sabahtan akşama kadar oluyor) bana hafta içi kalıyor onda da öğretmenlik yapacağım yorulacağım bana yine zaman kalmayacak gibi. Kursa gitmesem de yapamıyorum bu sene yapamadım. Zaten alanım zor bi alan kolayca atanılmıyor.

Hangi seçeneği seçmeliyim bilmiyorum. Çok zoruma giden şeyler yaşıyorum detaylarda da olsa güceniyorum bana daha dikkatli davranmalılardı. Çok kırgınım aileme. O yüzden bi yerden bana bi şekilde para gelmesi lazım. Ne yapmalıyım hanımlar

Çalışın ve kursa gidin. Bu devirde ekmek aslanın ağzındayken bana vakit kalmıyor diye düşünmek anlamsız. Bir şey başarmak istiyorsanız bazı şeylerden ödün vereceksiniz. Çalışacaksınız, yorulacaksınız, her boş anınızı ders çalışarak değerlendireceksiniz ki istediğiniz gibi bir hayatı elde edebilin. Hem gezeyim tozayım hem bi yerden para gelsin hem de az çalışıp çok puan alayım gibi bir dünya yok.

Bana vakit kalmıyor derken ders çalışmaya vakit kalmıyor manasında dedim. Ama haklısınız. Ücretli öğretmenlik yapmam taraftarısınız yani.

Ucretli ogretmenlikte de ayni performansi, yapilmasi gereken butun prosedurleri yerine getirceksin. Ders anlatacaksin beynin cok yorulcak. 1 sene tamamen kapat kendini herseye. Kpss kampi gibi bir sey dusun 1 senelik. Baska hicbir seyle ugrasma. İnsallah gonlunce istedigin bir yere atanirsin. Ayni durumu yasadim isle beraber kpssyi yapamadim. Sonra istifa ettim sirf kpss calismak icin. Ama bunu yaparken kpssyi kazanamamayi da goze almistim o ihtimal de vardi. Allah nasip etti atandim cok sukur, aynisini senin icin de dilerim.

Ben yerinizde olsam 1 senemi kpss ye harcardım kendim de öyle yaptım günde 8 saat çalışıyordum kursa da gitmedim atandım. Hem iş hem kpss zor olur bence.
Peki öğrenim kredisi almalı mıyım? Ben kurssuz yapamıyorum kendi kendime yapamadım

Eğer çok kırılıyorsanız , ailenizle sorun yaşıyorsanız ücretli öğretmenlikten farklı bir seçenek yok gibi.

Öğrenim kredisi hem kursu, hem giderlerinizi karşılayacak mı? Eğer ailenizle maddi anlamda sorun yaşıyorsanız giderlerinizi karşılamazsa bu kredi yine aynı can sıkıntısı devam eder.

Bence ücretli öğretmenliğe başlayın. Geri kalan zamanda da kursa gidin, dişinizi sıkın ve çalışın. Hem deneyim kazanmış olursunuz, hem de para.

Çok teşekkür ederimm. Peki bu durumda öğrenim kredisi almalı mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…