- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.507
- 53
- 28
- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Evde yapamıyorum şu yaz tatilinde bile çıldırmak üzereyim.Fikrim;
Öğrenim kredisi alma, ücretlik öğretmenlik yapma, evde youtube videoları ile full dikkat sene boyu çalış ve atan.
Yüksek lisans kredisini ödemek çok zor kendimden biliyorum.
Dershanenin de çok bi katkısı yok kendimden biliyorum.
O zaman edit’im işe yaramaz mıEvde yapamıyorum şu yaz tatilinde bile çıldırmak üzereyim.
4.sinifken kursa gittim bu arada. Faydası oldu özellikle eğitim bilimlerinde. Alana çalışmadığım için yapamadim.
İlk senemde kpssyi kazanamayınca bulunduğum ilçeye 25 km bir yere her gün gidip gelmek suretiyle ücretli öğretmenliğe başladım kendi alanımda. Bunu maddiyattan ziyade kendimi eve kapatmamak, bunalmamak, cuzi de olsa kendime ait bir şeyler kazanabilmek için yaptım. Her gün 5te eve gelir, o dönemde annem hamile olan ablamın yanında olduğu için kah dışarıda kah evde baba kız bir şeyler yer, 12-1 e kadar kpss çalışırdım. Haftasonu da 110 kmlik mesafede ki ile dershaneye gider gelirdim. Kadrolu çalışan arkadaşlarım gözümün içine baka baka biz kaloriferin önüne bir yatıyoruz akşam o dizi senin bu dizi benim kalkamıyoruz derlerdi.Mune konum taşınmayabilir mi? Çünkü dert ediyorum.
Işsizim ve ailem anlayışlıyken en sonunda benim de çok zoruma giden şeyler olmaya başladı. Zaten alınganım buluttan nem kapıyorum.
2020 kpss ye kesinlikle hazırlanmam lazım önümde 2 seçenek var
1) Öğrenim kredisiyle (1000 tl aylık) kendimi kpss kursuna yazdırmak. Sadece kpss ile ilgilenmek. Kursa ihtiyacım var, kendi kendine çalışabilenlerden değilim. Ama bir yandan da zaten lisanstan kalan borcum var.
2) Ücretli öğretmenlik yapmak. Ama bu şekilde de kursa gidebilir miyim bilmiyorum. Kurs sistemini biliyorum haftasonu ders olsa (sabahtan akşama kadar oluyor) bana hafta içi kalıyor onda da öğretmenlik yapacağım yorulacağım bana yine zaman kalmayacak gibi. Kursa gitmesem de yapamıyorum bu sene yapamadım. Zaten alanım zor bi alan kolayca atanılmıyor.
Hangi seçeneği seçmeliyim bilmiyorum. Çok zoruma giden şeyler yaşıyorum detaylarda da olsa güceniyorum bana daha dikkatli davranmalılardı. Çok kırgınım aileme. O yüzden bi yerden bana bi şekilde para gelmesi lazım. Ne yapmalıyım hanımlar
Okulumun kütüphanesi var ama okulum uzak baya:) ilçe kütüphanemizi beğenmemiştim tavsiye için teşekkür ederim ara ara il merkezine giderim:)O zaman edit’im işe yaramaz mıKütüphanelere bayılıyorum kpss sürecimde biraz gitmiştim acayip konsantrasyon artırıyor oradaki arkadaşlarla beraber çalışmak. Sıcacık sessiz ortamlar.
Bakin atanamazsam diye bir şey yok .Bilinçli bir şekilde sınava odaklanırsanız yaparsınız. Çok çalışacaksınız, gece gündüz bol bol konu tekrarı yapıp soru çözmelisiniz .Yapacağınıza inanın lütfen.Yorucu kesinlikle. Ah bi atansam öderim de atanamazsam sanki borç batağına girerim gibi. Haklısınız tüm zamanımı vermeliyim
Yaa çok tebrik ederimm. Bana özelden branşınızı yazar mısınız bunu merak ettim:)İlk İlk senemde kpssyi kazanamayınca bulunduğum ilçeye 25 km bir yere her gün gidip gelmek suretiyle ücretli öğretmenliğe başladım kendi alanımda. Bunu maddiyattan ziyade kendimi eve kapatmamak, bunalmamak, cuzi de olsa kendime ait bir şeyler kazanabilmek için yaptım. Her gün 5te eve gelir, o dönemde annem hamile olan ablamın yanında olduğu için kah dışarıda kah evde baba kız bir şeyler yer, 12-1 e kadar kpss çalışırdım. Haftasonu da 110 kmlik mesafede ki ile dershaneye gider gelirdim. Kadrolu çalışan arkadaşlarım gözümün içine baka baka biz kaloriferin önüne bir yatıyoruz akşam o dizi senin bu dizi benim kalkamıyoruz derlerdi.
Şu an çok şükür mesleğimi icra ediyorum, çocuklarımı eğitiyorum. Demem o ki ücretli yaparsam hazırlanamam, yorulurum, vakit kalmaz demeyin. Gayret ve sabır ihtiyacınız olan, benimkiler bir tavsiye ve tecrübe niteliğinde yegane karar sizin.
Çok teşekkür ederim böyle başarı hikayeleri beni motive ediyor:) Allah razı olsunBakin atanamazsam diye bir şey yok .Bilinçli bir şekilde sınava odaklanırsanız yaparsınız. Çok çalışacaksınız, gece gündüz bol bol konu tekrarı yapıp soru çözmelisiniz .Yapacağınıza inanın lütfen.
Bana da ücretli öğretmenlik yap hem de çalış diyorlardı. Ben kendimi biliyordum çalışırsam kendimi işime fazlasıyla verirdim sınavı kazanamazdım.
Üstelik evli ve 1 bebeğim vardı.
(okulumun bittiği sene evlenmiştim)
Hemen hafta sonu kursuna yazıldım. Bebeğimi ayağımda sallayarak ders çalışıyordum. Sağolsun eşim o dönem bana temizlik ve yemek konusunda destek olmuyordu. Ben sadece bebeğimle ilgilenip sınava hazirlaniyordum. Gece uyumayıp soru çözüyordum. Öyle kazandım.
Darısı başına inşallah.
Kurs fiyatı 3500 lira. Ayriyetten elime harçlık da hiç olmayacak. Borç batağına girmek sorun değil ah bi atansam. Ama atanamazsam sorunAilenden bin lira borç al ve kursa yazıl
Çalışırken ders çalışamazsın
Bunun dışında olaki atanamadın bu sefer yl kredisi olacak borç batağına mı sokacaksın kendini
Eger kpss kursuna yazilmak icin gerekiyorsa almak zorunda kalcaksin sanirim. Onun disinda harcamalarini bu senelik en alt limitte tutmaya calisirsin.Çok teşekkür ederimm. Peki bu durumda öğrenim kredisi almalı mıyım?
Çaresiz kaldım. Kurs bana faydalı oluyordu baktım hiç biri olmuyor mecbur video ders izlerimSizde bir eğitimciymişsiniz rica ediyorum şu ücretli öğretmenlik işine girmeyin.Eğitimcisiniz siz bari yapmayın. Bir yıl deli gibi çalışın dişinizi sıkın hakkınızı elde edip atanın çalışın mis gibi. Ama lütfen ücretli öğretmenlik yapmayın.
İlla kursa gitmek zorunda da değilsiniz. Evde de çalışamıyorsanız her gün kütüphaneye gidip internetten ders videoları ile çalışabilirsiniz.
Katılıyorum. Atanmamın yüzde ellisi çalışmak yüzde ellisi ümitli pozitif inançlı olmak.Bilinçli bir şekilde sınava odaklanırsanız yaparsınız. Çok çalışacaksınız, gece gündüz bol bol konu tekrarı yapıp soru çözmelisiniz .Yapacağınıza inanın lütfen.
Kpss kursuna yazılmak için para gerekiyor. Arta kalan parayla altın falan yaparım belkiEger kpss kursuna yazilmak icin gerekiyorsa almak zorunda kalcaksin sanirim. Onun disinda harcamalarini bu senelik en alt limitte tutmaya calisirsin.
Anlıyorum ama bu çaresizliğinizi atanmak için adeta hırs,azme dönüştürürseniz emin olun atanırsınız. Sadece atanmaya odaklanın.Çaresiz kaldım. Kurs bana faydalı oluyordu baktım hiç biri olmuyor mecbur video ders izlerim
Ümitli pozitif inançlı olamıyorum elimde değil kiKatılıyorum. Atanmamın yüzde ellisi çalışmak yüzde ellisi ümitli pozitif inançlı olmak.
Tamam 3.5 al o zaman atanamama ihtimalini de düşün bu kadar borçla ne yapacaksınKurs fiyatı 3500 lira. Ayriyetten elime harçlık da hiç olmayacak. Borç batağına girmek sorun değil ah bi atansam. Ama atanamazsam sorun
Şöyle ki Aralık ayında devlet 3 aylık krediyi hemen veriyor. Eylul ekimde alamadığımız için birden 3 taksidi veriyor.3000 Aralık ayında elime geçecek. Toplu odeyebilirim şimdi aklıma geldi. Geriye de bana 1000 tl kalıyor hazirana kadar alacağım. Evet ailemle yaşıyorum ama artık zorlanmaya başladım hem zoruma da gidiyor. Benimki gereksiz gururdur belki deYanlış anlamıyorsam ya ailenle yaşıyorsun ya da maddi destekte bulunuyorlar. 650 lirayla geçinemezsin yoksa. O yüzden 650 lira için ben olsam ilerisi için borca girmezdim. Ailen söyleniyorsa bir sene kulak tıka. Gereksiz gurur gibi olur böyle.
Hem iş hem kpss zor olur.
Hiçbir şekilde gelirin olmasa, aile desteğin olmasa evet çalış diyebilirdim.
Bölümün çok atama yapmıyormuş o yüzden kpss ye odaklanmalısın.
Kredi alma, kpss ye odaklan, arada verebiliyorsan özel ders ver veya günlük işlerden yap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?