Ücretli öğretmenlik vs Öğrenim kredisi

Evde yapamıyorum şu yaz tatilinde bile çıldırmak üzereyim.
4.sinifken kursa gittim bu arada. Faydası oldu özellikle eğitim bilimlerinde. Alana çalışmadığım için yapamadim.

Evde yapamıyorum şu yaz tatilinde bile çıldırmak üzereyim.
4.sinifken kursa gittim bu arada. Faydası oldu özellikle eğitim bilimlerinde. Alana çalışmadığım için yapamadim.
O zaman edit’im işe yaramaz mı Kütüphanelere bayılıyorum kpss sürecimde biraz gitmiştim acayip konsantrasyon artırıyor oradaki arkadaşlarla beraber çalışmak. Sıcacık sessiz ortamlar.

İlk İlk senemde kpssyi kazanamayınca bulunduğum ilçeye 25 km bir yere her gün gidip gelmek suretiyle ücretli öğretmenliğe başladım kendi alanımda. Bunu maddiyattan ziyade kendimi eve kapatmamak, bunalmamak, cuzi de olsa kendime ait bir şeyler kazanabilmek için yaptım. Her gün 5te eve gelir, o dönemde annem hamile olan ablamın yanında olduğu için kah dışarıda kah evde baba kız bir şeyler yer, 12-1 e kadar kpss çalışırdım. Haftasonu da 110 kmlik mesafede ki ile dershaneye gider gelirdim. Kadrolu çalışan arkadaşlarım gözümün içine baka baka biz kaloriferin önüne bir yatıyoruz akşam o dizi senin bu dizi benim kalkamıyoruz derlerdi.
Şu an çok şükür mesleğimi icra ediyorum, çocuklarımı eğitiyorum. Demem o ki ücretli yaparsam hazırlanamam, yorulurum, vakit kalmaz demeyin. Gayret ve sabır ihtiyacınız olan, benimkiler bir tavsiye ve tecrübe niteliğinde yegane karar sizin.

O zaman edit’im işe yaramaz mı Kütüphanelere bayılıyorum kpss sürecimde biraz gitmiştim acayip konsantrasyon artırıyor oradaki arkadaşlarla beraber çalışmak. Sıcacık sessiz ortamlar.
Okulumun kütüphanesi var ama okulum uzak baya:) ilçe kütüphanemizi beğenmemiştim tavsiye için teşekkür ederim ara ara il merkezine giderim:)

Yorucu kesinlikle. Ah bi atansam öderim de atanamazsam sanki borç batağına girerim gibi. Haklısınız tüm zamanımı vermeliyim
Bakin atanamazsam diye bir şey yok .Bilinçli bir şekilde sınava odaklanırsanız yaparsınız. Çok çalışacaksınız, gece gündüz bol bol konu tekrarı yapıp soru çözmelisiniz .Yapacağınıza inanın lütfen.

Bana da ücretli öğretmenlik yap hem de çalış diyorlardı. Ben kendimi biliyordum çalışırsam kendimi işime fazlasıyla verirdim sınavı kazanamazdım.
Üstelik evli ve 1 bebeğim vardı.
(okulumun bittiği sene evlenmiştim)
Hemen hafta sonu kursuna yazıldım. Bebeğimi ayağımda sallayarak ders çalışıyordum. Sağolsun eşim o dönem bana temizlik ve yemek konusunda destek oluyordu. Ben sadece bebeğimle ilgilenip sınava hazirlaniyordum. Gece uyumayıp soru çözüyordum. Öyle kazandım.
Darısı başına inşallah.

Yaa çok tebrik ederimm. Bana özelden branşınızı yazar mısınız bunu merak ettim:)

Sizde bir eğitimciymişsiniz rica ediyorum şu ücretli öğretmenlik işine girmeyin.Eğitimcisiniz siz bari yapmayın. Bir yıl deli gibi çalışın dişinizi sıkın hakkınızı elde edip atanın çalışın mis gibi. Ama lütfen ücretli öğretmenlik yapmayın.
İlla kursa gitmek zorunda da değilsiniz. Evde de çalışamıyorsanız her gün kütüphaneye gidip internetten ders videoları ile çalışabilirsiniz.

Ailenden bin lira borç al ve kursa yazıl
Çalışırken ders çalışamazsın
Bunun dışında olaki atanamadın bu sefer yl kredisi olacak borç batağına mı sokacaksın kendini

Çok teşekkür ederim böyle başarı hikayeleri beni motive ediyor:) Allah razı olsun

Ailenden bin lira borç al ve kursa yazıl
Çalışırken ders çalışamazsın
Bunun dışında olaki atanamadın bu sefer yl kredisi olacak borç batağına mı sokacaksın kendini
Kurs fiyatı 3500 lira. Ayriyetten elime harçlık da hiç olmayacak. Borç batağına girmek sorun değil ah bi atansam. Ama atanamazsam sorun

Çaresiz kaldım. Kurs bana faydalı oluyordu baktım hiç biri olmuyor mecbur video ders izlerim

Bilinçli bir şekilde sınava odaklanırsanız yaparsınız. Çok çalışacaksınız, gece gündüz bol bol konu tekrarı yapıp soru çözmelisiniz .Yapacağınıza inanın lütfen.
Katılıyorum. Atanmamın yüzde ellisi çalışmak yüzde ellisi ümitli pozitif inançlı olmak.

Yanlış anlamıyorsam ya ailenle yaşıyorsun ya da maddi destekte bulunuyorlar. 650 lirayla geçinemezsin yoksa. O yüzden 650 lira için ben olsam ilerisi için borca girmezdim. Ailen söyleniyorsa bir sene kulak tıka. Gereksiz gurur gibi olur böyle.
Hem iş hem kpss zor olur.
Hiçbir şekilde gelirin olmasa, aile desteğin olmasa evet çalış diyebilirdim.
Bölümün çok atama yapmıyormuş o yüzden kpss ye odaklanmalısın.
Kredi alma, kpss ye odaklan, arada verebiliyorsan özel ders ver veya günlük işlerden yap.

Kurs fiyatı 3500 lira. Ayriyetten elime harçlık da hiç olmayacak. Borç batağına girmek sorun değil ah bi atansam. Ama atanamazsam sorun
Tamam 3.5 al o zaman atanamama ihtimalini de düşün bu kadar borçla ne yapacaksın
Benim çalışan arkadaşlarım sınavda istedikleri başarıyı alamadılar temelleri de sağlamdı gayet o yüzden çalışma ve de krediyi alma
Zaten taksit yaparlar, 10 aya bölersin , evden mataraya çay falan koyup götürürsün ya da kahve ,poğaça yapar çantaya atar götürürsün yol paranı zaten ailen karşılar
Benim maddi anlamda sıkıntım olmamasına rağmen sağlıklı beslenme mottomdan ötürü kantin vsden hiç bişey almaz evden sarar götürürdüm

Birde bence bölümünü söylemelisin o kadar çok öğretmen var ki ifşa olmazsın ona göre daha sağlıklı yorumlar alırsın bölümü söylemeyi gözün kesmiyorsa da en azından bir kpss döneminde yani sene içinde kaç kişi alıyorlar sizden bunun bilgisini vermen karına olur

Şöyle ki Aralık ayında devlet 3 aylık krediyi hemen veriyor. Eylul ekimde alamadığımız için birden 3 taksidi veriyor.3000 Aralık ayında elime geçecek. Toplu odeyebilirim şimdi aklıma geldi. Geriye de bana 1000 tl kalıyor hazirana kadar alacağım. Evet ailemle yaşıyorum ama artık zorlanmaya başladım hem zoruma da gidiyor. Benimki gereksiz gururdur belki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…