- Konu Sahibi lonelybuthappy
-
Teşekkürler. Aile desteği alın derim. Kredi alsanız onun faizi ile ödemesi var,çalışmazsanız yine ödeyemezsiniz. Ben lisans+yüksek lisansta aldim annem 8 sene önce 14.5 ödedi. Bence almayın ailenizle konuşunTeşekkür ederim ama para sıkıntısını krediyle mi çalışarak mı halletmeliyim problem bu. Size de sağlıklı doğumlar:)
1000 liranin 350si kursa gidecek bana 650 kalacaktı. Ailem bana fatura öde demiyor ama dediğim gibi detaylarda kırılıyorum. Çok çok teşekkür ederimEğer çok kırılıyorsanız , ailenizle sorun yaşıyorsanız ücretli öğretmenlikten farklı bir seçenek yok gibi.
Öğrenim kredisi hem kursu, hem giderlerinizi karşılayacak mı? Eğer ailenizle maddi anlamda sorun yaşıyorsanız giderlerinizi karşılamazsa bu kredi yine aynı can sıkıntısı devam eder.
Bence ücretli öğretmenliğe başlayın. Geri kalan zamanda da kursa gidin, dişinizi sıkın ve çalışın. Hem deneyim kazanmış olursunuz, hem de para.
Yuvarlarsak 81le atanılıyor 600 kişibölümünü bilsem ona göre yorum yapardım.kaçla alıyorlar.senede kaç kişi
1000 liranin 350si kursa gidecek bana 650 kalacaktı. Ailem bana fatura öde demiyor ama dediğim gibi detaylarda kırılıyorum. Çok çok teşekkür ederim
Ben de almaya karşıydım nasıl öderim çok fazla falan diyordum. Ailemle konuşmam ben de biraz gurur var maalesef. Kırıldıysam bir daha bir şey istemiyorum. Geriye ücretli öğretmenlik kalıyor.Teşekkürler. Aile desteği alın derim. Kredi alsanız onun faizi ile ödemesi var,çalışmazsanız yine ödeyemezsiniz. Ben lisans+yüksek lisansta aldim annem 8 sene önce 14.5 ödedi. Bence almayın ailenizle konuşun
Teşekkür ederim:) almayı hiç istemezdim ama çaresizim işteO zaman kalan 650 size yetecekse bence de şuan sadece kpss'ye hazırlanin. Evet borçlanırsınız ama inşallah atanırsınız. En kotu ihtimalle zaten 1 sene sonra işe başlayacaksınız öyle veya böyle. Borç ödenir her turlu.
biraz zor olacak belki ama hem öğretmenlik yapıp evde ders çalışsanız.bu arada az biraz para biriktirirsizniz.kazanamazsanızda biriktirdiğiniz parayla tekrar kursa yazılırıdınız.evet yorucu görünebilir ama hayat gerçekten kolay değil ve bişeylere ulaşmak için yorucu bir tırmanışa geçmeniz lazımBen de almaya karşıydım nasıl öderim çok fazla falan diyordum. Ailemle konuşmam ben de biraz gurur var maalesef. Kırıldıysam bir daha bir şey istemiyorum. Geriye ücretli öğretmenlik kalıyor.
Kendimi eve kapatırsam psikolojim daha da kötüye gider. Kursa gitmek istememin bir sebebi de buBence kursa gitmeden evde hazırlanın kpss ye yotube da bisürü kanal var artık dershaneden daha faydalı bence ben evde hazırlanıyorum martta başladım matematiğim sıfırdı hiçbişey bilmiyordum şuan 8 9 net yapacak seviyeye geldim diğer dersler zaten çok soru çözüp konu çalışıp hallolur bence alan dersleri eğitim bilimleri hepsi var kanallarda ordan izleyebilirsiniz kitaplarda hep pdf si var nette dershane masrafına hiç gerek yok bence ücretli öğretmenlik yaparsanızda çalışmaya vakit kalmaz çünkü gerçekten kazanmanız gerekiyorsa günde 5 6 saat ders çalışmanız lazım dahada artabilir hatta
Bana vakit kalmıyor derken ders çalışmaya vakit kalmıyor manasında dedim. Ama haklısınız. Ücretli öğretmenlik yapmam taraftarısınız yani.
2021e kalmak istemiyorum psikolojimin buna dayanacağından emin değilim yaklaşık 2 yıldır sıkıntı içindeyim ben. Yine de haklısınız amabiraz zor olacak belki ama hem öğretmenlik yapıp evde ders çalışsanız.bu arada az biraz para biriktirirsizniz.kazanamazsanızda biriktirdiğiniz parayla tekrar kursa yazılırıdınız.evet yorucu görünebilir ama hayat gerçekten kolay değil ve bişeylere ulaşmak için yorucu bir tırmanışa geçmeniz lazım
Ücretli öğretmenlik yaparken çok yorulabilirsiniz. .Senelerce ücretli öğretmenlik yapmak istemiyorsanız.Şu an yüksek lisans yapıyorum. Devlet aylık 1000 lira veriyor ama geri ödemeli. Geçen yıl almadım bu yıl alabilirim
Teşekkürler bunu değerlendireceğim:)Kalır kalır. Sadece biraz yorulacaksınız. Geç yatıp erken kalkacaksınız, hafta sonu dinlenemeyeceksiniz.
elin ekmek tutarsa ailenle arandaki sıkıntıda yavaştan yavaşa geçer emin ol.2021e kalmak istemiyorum psikolojimin buna dayanacağından emin değilim yaklaşık 2 yıldır sıkıntı içindeyim ben. Yine de haklısınız ama
böyle az faizli kredi bir daha bulamazsın al bence işe girince ödersin.Peki öğrenim kredisi almalı mıyım? Ben kurssuz yapamıyorum kendi kendime yapamadım
Yorucu kesinlikle. Ah bi atansam öderim de atanamazsam sanki borç batağına girerim gibi. Haklısınız tüm zamanımı vermeliyimÜcretli öğretmenlik yaparken çok yorulabilirsiniz. .Senelerce ücretli öğretmenlik yapmak istemiyorsanız.
Geri ödemeli olsa da Öğrenim kredisi gibi bir sansiniz var ve bence bunu iyi bir kursta değerlendirip sınavı kazanmanız.
Kendinizi, zamanınızı bu sınav'a vermelisiniz.
Atanır atanmaz da kredi borcunuzu ödersiniz olur biter.
Kırgınım bir daha hiçbir şey istemiyorum onlardan tek bir kuruş bile. Kendim zaten sıkıntı yaşıyordum alınganlığım tuz biber oldu hayırlısı neyse artıkelin ekmek tutarsa ailenle arandaki sıkıntıda yavaştan yavaşa geçer emin ol.
Lisansla birlikte aylık 1500 tl gibi ödemem olacak. Ama keşke atansam işte öderdimböyle az faizli kredi bir daha bulamazsın al bence işe girince ödersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?