ücretli öğretmenlik yapan varmı?

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar ben çalışıyorum özelde kurumsallaşmış bir şirkette çalışıyorum türkiyenin ilk 10 nunda olan bir şirkette özel malum akşam 6,30da çıkıyorum 8de evdeyim tabi işin stresi çabası yanında insanalrla uğraşmakta zor evliyim akşamları 8de evde oluyorum yemek yap mutfağı toparla en erken 10 oluyor yazın bu şekilde idare edebilir ama kışın akşam 8de evde olmak zor güya cmtsileri çalışılmıyor ama ayın 3 cmtsi gidiyorum ne eve nede kendime zaman ayıramıyorum ondan acaba ücretli öğretmenliğe başvursam mı ama çocukalrla uğraşmakta zor aranızda ücr.öğrt.yapan varmı varsa avantaj ve dezavantajalrı nelerdir işimi bırakmaya değer mi ?

Canım bende senın gıgı ucretlı ogretmenlıge basvurmayı dusunuyorum agustosta dılekce verıcem bakalım hayırlısı maaslae zannedersem 800-1200 arasıymıs senın bolumun ne?????

maaşlar girdğiniz derse göre değişiyor.. günde en fazla 6 saat derse girebiliyorsunuz haftada 30 saat.. bayram vs gibi günlerde derse girmediğiniz için ücretten kesilir.. ev işleri aileyedaha çok zaman ayırmak için öğretmenlik özellikle bir bayan için en uygun meslek.. geri kalan zamanınızda kpssye çalışıp sınavada girebilrsiniz.. ama ücret konusunda çok beklentiniz olmasın.. ayrıca öğretmenlik sevilmeden yapılcak bi meslek değil o yüzden önce bi kendinizi yapabilirmiyim diye sorglayın lütfen..

canım bende senın gıgı ucretlı ogretmenlıge basvurmayı dusunuyorum agustosta dılekce verıcem bakalım hayırlısı maaslae zannedersem 800-1200 arasıymıs senın bolumun ne?????

canım ben işetme mezunuyum 3 yıldır çalışıyorum hem öğrt yaparsamyarım gün olursa kpssyede çalışma vaktim olur diye düşünüyorum bakalım iyi düşünmek lazım ya sen çalışıyormusun peki?

Kusura bakmayın ama öğretmen değilsiniz ve sırf çalışma şartlarından dolayı bu mesleği yapmak istiyorsunuz.Psikoloji üzerine özel bir eğitim almamış insan nasıl öğretmenlik yapmak ister anlamıyorum.O çocukların da geleceğiyle oynamayın. Sizin gibilerin bu fikirlerinden dolayı binlerce öğretmenin yeri doluyor ve atanamıyor. Bu arada geçen yıl benim okuluma maliyeciyi din kültürü öğretmeni olarak vermişlerdi, dersle ilgili bilgisizliğini geçtim daha derste düzeni sağlayamıyordu.(çocuklar sıraların üzerinde tepinirdi, biz de onların çıktığı sınıfta bir sonraki ders düzeni sağlamaya çalışırdık.)Hoş sadece sizler değil, önüne geleni öğretmen yapan meb de suçlu.

Kusura bakmayın ama öğretmen değilsiniz ve sırf çalışma şartlarından dolayı bu mesleği yapmak istiyorsunuz.Psikoloji üzerine özel bir eğitim almamış insan nasıl öğretmenlik yapmak ister anlamıyorum.O çocukların da geleceğiyle oynamayın. Sizin gibilerin bu fikirlerinden dolayı binlerce öğretmenin yeri doluyor ve atanamıyor. Bu arada geçen yıl benim okuluma maliyeciyi din kültürü öğretmeni olarak vermişlerdi, dersle ilgili bilgisizliğini geçtim daha derste düzeni sağlayamıyordu.(çocuklar sıraların üzerinde tepinirdi, biz de onların çıktığı sınıfta bir sonraki ders düzeni sağlamaya çalışırdık.)Hoş sadece sizler değil, önüne geleni öğretmen yapan meb de suçlu.

:65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65:

kızlar ben çalışıyorum özelde kurumsallaşmış bir şirkette çalışıyorum türkiyenin ilk 10 nunda olan bir şirkette özel malum akşam 6,30da çıkıyorum 8de evdeyim tabi işin stresi çabası yanında insanalrla uğraşmakta zor evliyim akşamları 8de evde oluyorum yemek yap mutfağı toparla en erken 10 oluyor yazın bu şekilde idare edebilir ama kışın akşam 8de evde olmak zor güya cmtsileri çalışılmıyor ama ayın 3 cmtsi gidiyorum ne eve nede kendime zaman ayıramıyorum ondan acaba ücretli öğretmenliğe başvursam mı ama çocukalrla uğraşmakta zor aranızda ücr.öğrt.yapan varmı varsa avantaj ve dezavantajalrı nelerdir işimi bırakmaya değer mi ?

benim şahsi düşüncem bu işin eğitimini alanların bu işi yapması ama bu konuda maalesef milli eğitim çok duyarsız davranıyor.... kaldı ki benim kız kardeşim ingilizce iktisat mezunu geçen sene komşumuzun bir işi için ilçe milli eğitime gidiyor ve orada tesadüfen lise öğretmeniyle karşılaşıyor ve öğretmeninin isteğiyle ücretli ingilizce öğretmenliği yapıyor sonuç öğrencilerle yaşanan bir sürü sorunlar....
10 yıllık öğretmenim inanın mesai saatleri az gibi görünüyor ama bu buzdağının görünen yüzü..... işini adam gibi yapmaya çalışan öğretmenin işi okul saatleriye sınırlı değil.... sabah 8 de işe gidiyorum okul 3 te bitiyor ama benim işim 3 te bitmiyor öğrencilere 4 e kadar kursumuz var(bu arada bu kurs öğrencilere ücretsiz bize verilen ücret ise aylık ortalama 100 liraya geliyor)... 4 buçuk gibi eve geliyorum kızım uyanana kadar (yarım saat )kadar dinlenmeye çalışıyorum sonra ev işi yemek vs işler hallediliyor yemek sonrası öyle oturayım artık işim bitti yok... geçiyorum bilg. başına öğrencilere etkinlik indir onları düzenle vs. ortalama 2 - 2 buçuk saat sürüyor... sonrası kızım koltukta kendi kendine uyumuş.... ha bir debir sürü ıvır zıvır evrak işleri var ...... evrak işlerini de eve işim azalsın diye teneffüslerde halletmeye çalışıyorum ....bunu sadece ben değil okulumdaki öğretmenlerin büyük çoğunluğu yapıyor... işimi severek yapıyorum ama inanın sırf eve iş getirmemek için normal memurluğa geçmeyi düşünüyorum ... gerçi bu sene aldığım sınıfımı seviyorum bana öğretmenliği yeniden sevdirdiler ama inanın işimiz hiç de göründüğü gibi değil... gerçi hakkıyla yapılan hangi iş zahmetli değil ki....
sizin de işinizin kolay olduğunu sanmıyorum ama lütfen bu işin eğitimini almadan bu işi yapmayın .... bir arkadaşımız yazmış eğitimini almadan bu işe kalkışıyorlar sonra onun ceremesini diğer öğretmenler çekiyor... gerçi suç derse giren ücretli öğretmende değil onu oraya yollayan milli eğitimde...

3 ay ücretli öğretmenlik yaptım ama kpss ye hazırlandığım için ikisi bir arada çok zor oluyordu o yüzden bıraktım. alacağınız maaş en fazla 700 lira olur, öğretmenler toplantısında bayramlarda falan maaşınız kesilir. yani haftada 30 saat tam girerseniz en fazla 700 alırsınız. işinizden bence çıkmayın çünkü emeğinize aldığınız maaş yetmez. ben 3 ayda 2 milyar aldım ama kadrolu öğretmen 1 ayda 2 milyar alınca insanın zoruna gidiyor, yaptığımız iş de aynı

ben şahsen eğitim fakültesi mezunu olmayanları bi yana bırak, pedagojik formasyonu olan eğitim fakültesi mezunlarının bile ücretli öğretmenlik yapmalarına karşıyım. ne kadar yanlış bişey. en basitinden kendi kendilerinin kadrolu olarak atanmalarını engelliyolar. aynı işi yapıp 3'te bir ücret alıyolar. sonra da atanamıyoruz demeye hakları pek yok bence. devlet de haklı 3'te 1'i paraya aynı işi yaptıracağı eleman varken neden kadro açıp daha fazla para ödesin ki!!! mezun olduktan sonra hemen atanamadım ama kesinlikle ücretli öğretmenlik düşünmedim. ki ben bunları eğitim fakülteleri mezunları için söylüyorum, diğer fakülte mezunları kusura bakmasınlar ama onlar için ücretli öğretmenlik yapmayı düşünmek çok daha büyük bi ayıp!!!

Son düzenleme:

Söyleyecek başka bir şey yok.. :71:

Söyleyecek başka bir şey yok.. :71:

Kusura bakmayın ama ben sıze kayılmıyorum devlet böyle bir hak tanıyor gayet yasal neden olmasın eger verimli bir ogremen olacaksa olabılır ogretmen var ogretmen var kadrolu yada kadrosuz farketmez onemlı olan ıyı yetıstırmek bılgını dogru aktarmak yakında zaten durum ve gıdısat onu gosterıyor sozlesmlelı ogretmenlık hat safada olacak bu gıdısle..........

bencede sonuçta yasa dışı bir iş değil. zaten ücretli öğretmenliğe insanlar keyfinden başvuru yapmıyor. mecbur kaldıkları için yapıyorlar. önemli olan işini ciddiye alıp doğru yapmak...

ben de geçen yıl ücretli öğretmenlik yaptım. en fazla 920 aldım. bölümüm ingilizce değil ama ingilizce derslerine girdim. okulum köy okuluydu. köy okulu olmasına ve ücretli olmama rağmen 4. sınıflarda denemelerde 6 kez ilçe 1.si oldu sınıfım. 8lerde sbsde full çıkaran öğrencilerim vardı. 6 ve 7lerde gayet iyiydi. bunun için de mebten teşekkür edildi. bölüm mezunu olmadığınız halde öğrencilere çok şey verdiğiniz belli oluyor dendi. arada istisnalar var bunu da unutmayın. bu işi para için yapmıyorum aldığımın pek bir önemi yok. aldığımdan çok geri verdiğim oluyordu. bu mesleği sevmek önemli bence.

2 yıllık kanatlı hayvan yetiştiriciliği mezunu bir kişi bu yıl sınıf öğretmnliği yapıor bugün öğrencilerle tanıştı bilee :(( iş ailelere düşüyor bu konuda braz bilgili olmallılar sınıf öğretmnliği yapan işletme iktisaat veteriner inşaat mezunu bile varr bn eğitm fak mezunuym ücretli öğrtmnlk bile çıkmadı kendmden çok bu çocuklara acıyorum bu iş para için yapılmaz sevmek lazım eşimde öğretmn bir dersanede öğretmnlerin hali çok fenaa ::(( kaynnmla alt üst otryrm sırf kira ödemmk için bir çok öğrenci doğuda öğretmnszken ne onlara ne de kendime faydam varr atanmadığmz için çocuk ta yapmyrzz ayy içimi döktm sanrmm k. bkmynn

Son düzenleme:

Kusura bakmayın ama ben sıze kayılmıyorum devlet böyle bir hak tanıyor gayet yasal neden olmasın eger verimli bir ogremen olacaksa olabılır ogretmen var ogretmen var kadrolu yada kadrosuz farketmez onemlı olan ıyı yetıstırmek bılgını dogru aktarmak yakında zaten durum ve gıdısat onu gosterıyor sozlesmlelı ogretmenlık hat safada olacak bu gıdısle..........

zaten sorun da bu..devletin böyle bir hak tanıması tamamen saçmalık..size de devletin tanıdığı hakları kullanmak düşüyor,devletin malı deniz hesabı...size ne ki atanamayan eğitim fakültesi mezunlarından.....kendini kurtar yeter..

ben şahsen eğitim fakültesi mezunu olmayanları bi yana bırak, pedagojik formasyonu olan eğitim fakültesi mezunlarının bile ücretli öğretmenlik yapmalarına karşıyım. ne kadar yanlış bişey. en basitinden kendi kendilerinin kadrolu olarak atanmalarını engelliyolar. aynı işi yapıp 3'te bir ücret alıyolar. sonra da atanamıyoruz demeye hakları pek yok bence. devlet de haklı 3'te 1'i paraya aynı işi yaptıracağı eleman varken neden kadro açıp daha fazla para ödesin ki!!! mezun olduktan sonra hemen atanamadım ama kesinlikle ücretli öğretmenlik düşünmedim. ki ben bunları eğitim fakülteleri mezunları için söylüyorum, diğer fakülte mezunları kusura bakmasınlar ama onlar için ücretli öğretmenlik yapmayı düşünmek çok daha büyük bi ayıp!!!

ne kadarda doğru yazmışsınız sinir oluyorum yaaa eğitim mezunu olmayıpta bi kaç ayda eğitim dersleri alıp ben öğretmenim diye ortalıkta dolaşan insanlara birde ücretli öğretmenlik yapmıyolarmı mühendisler bile öğretmenlik yapıyo meb ne yaptığını bilmiyo ya kpss ye giren türkçeciler fizik kimya çözmüycek diyen bir meb bakanına sahibiz ooof oof ilk önce onları bu kpssye sokmak gerekiyor yarı fiyatına razı çalışmak isteyen eğitim mezunu olmayan kişiler dururken niye kadrolu atasınlarki işlerine geliyo kimin umrunda o çocukların iyi bir eğitim alması....

Devlet teklif etmiş,yapan yapar diye bişi yok kardeşim..o işin eğitimini almış kişiden başkası bu işi yapamaz.öğrenme psikolojisi,gelişim psikolojisi,rehberlik vs vs sen bunlar hakkında bilgiye sahip misin? önceden çok vardı bu,mühendisi işletme mezunu özellikle ingilizce derslerine girerdi ama artık olmamalı bu veliler de bilinçlenmeli..ki zaten artık öğrencisi velisi hepsi biliyor bu öğretmen ücretli mi kadrolu mu..
ben inanmıyorum mesleği öğretmenlik olmayan birinin sadece canı gönülden bu işi yaptığını,parası için değil çıktısı için..elbette ordan gelecek para için bunu yapıyor.

bende matematik bölümü mezunuyum,formasyonum yok,almayı da düşünmüyorum,öğretmen olmak da istemiyorum zaten.ama arkadaşlarımın çoğu formasyon alıp atandı.bunda anormal bir durum yok ki.neden kendi açınızdan bakıyosunuz. kim yüksek puan alıyorsa atanıyor,gayet adil bence.

bende matematik bölümü mezunuyum,formasyonum yok,almayı da düşünmüyorum,öğretmen olmak da istemiyorum zaten.ama arkadaşlarımın çoğu formasyon alıp atandı.bunda anormal bir durum yok ki.neden kendi açınızdan bakıyosunuz. kim yüksek puan alıyorsa atanıyor,gayet adil bence.

sınav konusu da ayrı tabi,siz böyle bir sınavın adil olduğuna inanıyorsanız bravo!

Back
X