Ne kadar küçük bir ilçe bilmiyorum ama 2 yıllıklara bile sıra gelmiyor artık..
Ben de başvurmuştum 4 yıllık olarak ama gelmedi sıra.
Ama şu var galiba,okul müdürü çok etkiliymiş ,öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir ama..
bayağı küçük :) okul müdürü tanıdık ama böyle bi durum yoksada onuda zor duruma sokmak istemem. yani eger okul müdürü olur derse lise mezunu olmam farketmezmi. sonuçta önlisans mezunu sayılırım diplomam olmasada :18: hocanın gıcıklığı ya nelere mal oldu
Lise mezunu görünceksiniz,ama ücretli öğretmenlik yapacaksınız öylemi!
Madem öğretmen olmak istiyordunuz,öğretmenlik okusaydınız...
Ücretli öğretmenlik yapmak için sıraya girenler yüzünden ihtiyaç olmuyor,ve sizler yüzünde hepimiz kadro alamıyoruz!!
Kendi mesleğinzi yapın,veya okulunuzu bitirmeye çalışın önce..
muhasebe bölümünü bitiremeyen biri birde öğretmenlik yapıcaksa,vay benim güzel ülkemin haline!
Çok haklısınız nerdeyse hemen hergün öğrt atamalarıyla ilgili haberler cıkıyo ve biri çıkıp lise mezunu ve onca öğretmen sıra beklerken bunun oklulunu okup 4 sene ve sırf tanıdık vasıtasıyla öğrt olmak hakkatten dayın varsa diyolarya çok doğru
Birde kpssye hazırlıyorum tam 1 yıldır.
Bir yandan çalışıyorum.
Gecemi gündüzme kattım.
4 yıllık öğretmenlik kazanıcam diyede çok çalışmıştım.
Birde meslek lisesi mezunuydum çok emek harcadım bölüm dısı tercihle kazandım.
Daha muhasebe bölümünden mezun olamayan biri bu kişi!
Ben ve benim gibiler o kadar uğraşsın,didinsin,hem emek harcayalım,hem onca masraf!!
Sonra gelsin lise mezunları ücretli öğretmenlik yapsın!
Çok sinirlendim mesajı görünce..
Heşeyi geçtim kul hakkı bu ya!
bir öğretmen olarak bende şuna üzülüyorum;bu durumlar o kadar olağan bir hal almış ki hiç çekinmeden sorulabiliyor,çözüm yolları aranıyor..hadi diyelim öğretmen açığı var,okul müdürü de aldı sizi siz nasıl yapacaksınız bu mesleği? eğitimini almadığınız bişeyi nasıl icraa edeceksiniz..üstelik uğraştığımız şey bir canlı,şekillendirilecek şey bir çocuk..ben asla mesleğim dışı bir işe heveslenemezken bu ne cesaret anlayamıyorum....
hepinize tek tek cvp vermicem o yüzden herkes üstüne düşeni alsın!
ögretmenim diyosunuz atanamıyorum diyosunuz doğrumu doğru.. madem çok istiyosunuz gidip sizde ücretli ögretmenlik yapın amaaa yoookkk siz okudunuz ögretmen oldunuz neden 2 küsür maaş almak varken askari ücretten bile düşük maaş alasınız dimi.. il begenmezsiniz, ilçe begenmezsiniz köy begenmezsiniz maaş begenmezsiniz.. sizin vay haline dediğiniz ülkenin çocukları burada ögretmensiz be. bu kuralları sen degil ben degil biz degil devlet koyuyor.. kimse okumadığı bi mesleği isteyerek yapmaz bizim ailemizin başından çok talihsiz bi olay geçti bu zamana kadar ben böyle bişey hiç düşünmemiştim ama şartlar çalışmamı gerektiriyor sizin için konusmak kolay tabii. okumussunuz öğrt. olmussunuz ya sözde,işte bu kadar bencilce düşündüğünüz için allah nasip etmiyor.. çünkü allah işini biliyor. ben muhasebecilik yapmayı bilmiyorum sanki ama okudugunuzu anlamıyosunuz galiba küçük bir sehir iş olanagı yok denecek kadar az. sizin gibi ilçe begenmeyen insanlar "öğretmenler" için burada bir tane bile kadrolu ögretmen yok sorunu birazda kendinizde arayın bence.. bunada yükseklerden uçmamayı ögrenerek başlaya bilirsiniz mesela..
Öncelikle sakin olun.
Karşınızda nerede ne şartlarda görev yaptığını bilmediğiniz insanlar var.
İkincisi o çocukların öğretmensiz kalması hiçbir öğretmenin hatası değil.
Açığa rağmen öğretmen atamayanlardadır.
Geçti o yer beğenme zamanları.
Şimdi neresi olursa olsun sözleşmeli öğretmenlik (kadrolu bile değil) yapabilmek için sınava giriyor insanlar.
Devletin öğretmen diplomasını layıkıyla alan kişilerden söz ediyorum.
Siz henüz lise mezunu görürken vicdanınız rahat olarak yapabilecek misiniz bu işi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?