ücretli öğretmenlik.. YARDIM!!

GDT

ben sensiz yorgunum
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2011
218
46
123
kızlar herkese merhaba benim size sormak istediğim birşey var.. ben 2 yıllık muhasebe bölümünü bitiricem şubatta aslında şimdiye kadar bitirecektim ama bi hoca taktı bana 2 tane dersim kaldı ve dönemim uzadı onun yüzünden.. sorucagım şey ise, ücretli ögretmenlik yapmak istiyorum ama lise mezunu olarak görünüyorum sizce küçük bi ilçede ögretmen eksikliği varsa başvursam ücretli öğretmenlik yapabilir miyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..

Ne kadar küçük bir ilçe bilmiyorum ama 2 yıllıklara bile sıra gelmiyor artık..
Ben de başvurmuştum 4 yıllık olarak ama gelmedi sıra.
Ama şu var galiba,okul müdürü çok etkiliymiş ,öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir ama..

bayağı küçük :) okul müdürü tanıdık ama böyle bi durum yoksada onuda zor duruma sokmak istemem. yani eger okul müdürü olur derse lise mezunu olmam farketmezmi. sonuçta önlisans mezunu sayılırım diplomam olmasada :18: hocanın gıcıklığı ya nelere mal oldu

Lise mezunu görünceksiniz,ama ücretli öğretmenlik yapacaksınız öylemi!
Madem öğretmen olmak istiyordunuz,öğretmenlik okusaydınız...
Ücretli öğretmenlik yapmak için sıraya girenler yüzünden ihtiyaç olmuyor,ve sizler yüzünde hepimiz kadro alamıyoruz!!
Kendi mesleğinzi yapın,veya okulunuzu bitirmeye çalışın önce..
muhasebe bölümünü bitiremeyen biri birde öğretmenlik yapıcaksa,vay benim güzel ülkemin haline!

bunca öğretmen açığı varken sizin bu isteğiniz karşılanmaz sanırım.üstelik öğretmenlik eğitimi almamış birinin bu mesleği yapması ne kadar doğru sizce?

Yanlış birşey söylemek istemem ama okul müdürü önceliğini kılıfına uydurabiliyor.
Bunu yaptıran insanlar tanıyorum bizzat.
Büyük şehirlerde öğretmenlere bile sıra gelmiyor ama küçük yerleri bilemiyorum.
Okul müdürünü bir yokla,sor bakalım doğuda mısın ?

Çok haklısınız nerdeyse hemen hergün öğrt atamalarıyla ilgili haberler cıkıyo ve biri çıkıp lise mezunu ve onca öğretmen sıra beklerken bunun oklulunu okup 4 sene ve sırf tanıdık vasıtasıyla öğrt olmak hakkatten dayın varsa diyolarya çok doğru

ben küçük bir ileçde çalışırken hiç 2 yıllık mezunu ücretli öğretmen yoktu. hepsi alakasız bölümlerde olsa 4 yıllık meunuzydu. işletme mezunu vardı, tiyatro mezunu birisi müzik dersine giriyordu. 4 yıllık halka ilişkiler mezunu birisi 1-2 ay kadar çalıştı sonra onun yerine türkçe ci geldi.
siz bir de lise mezunu görünüyorsunuz. ben ce çok zor. hatta imkansız. hiç gidipte çenenizi yormayın

Birde kpssye hazırlıyorum tam 1 yıldır.
Bir yandan çalışıyorum.
Gecemi gündüzme kattım.
4 yıllık öğretmenlik kazanıcam diyede çok çalışmıştım.
Birde meslek lisesi mezunuydum çok emek harcadım bölüm dısı tercihle kazandım.
Daha muhasebe bölümünden mezun olamayan biri bu kişi!
Ben ve benim gibiler o kadar uğraşsın,didinsin,hem emek harcayalım,hem onca masraf!!
Sonra gelsin lise mezunları ücretli öğretmenlik yapsın!
Çok sinirlendim mesajı görünce..
Heşeyi geçtim kul hakkı bu ya!

Son düzenleyen: Moderatör:

arkadaşım msjını görünce sanki ben yazmışım gibi hissettim gerçekten vay bizim gibi senelerini maddi manevi herşeyini öğretmen olabilmek için harcayan insanlara..
gerçekten bende çok sinirlendim ki bu msj ders çalışmaya ara verdiğimde okudum 2 yıldır sırf bu kpss yi kazanabilmek için gecem gündüzüm kalmadı..
hakkımıza giren hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum bu ülkede..

İçim acıdı.
Hem bu mesleği son çare olarak gören size, şayet yaparsanız öğrencilerinize ve atanamayıp canına kıyacak kadar bunalan onca öğretmenime.
Elbette bunun suçlusu siz değilsiniz.
Sadece şunu söylemek isterim ki öğretmenlik para için yapılan bir iş değildir. Olmamalıdır.
Vaktinizi, başkalarının vaktini harcarsınız. O kadar...

ben de şöyle birşey biliyorum ama araştırman lazım yine de;
okul müdürü sadece kadro için öğretmen ihtiyacım var diye üst milli eğitim birimine yazı yolluyor;
siz eğer başvurunuzu yaptıysanız ilk önce 4 yılılk mezunlar tabii muhasebe bölümünden,
daha sonra 2 yıllıklar sonra başka bölümlerden diye biliyorum.

herkes kendi işini yapsın bu ne ya...muhasebe ve öğretmenlik ne alaka..bende öğretmenlik mezunuyum henüz atanamadım alakasız bölümlerin torpili yüzünden ücretli bile yapamıyorum...bu ne saygısızlıktır ya..

Öğretmenler ücretli muhasebecilik yapamıyorsa muhasebeciler de ücretli öğretmenlik yapmamalıdır.

ya ben anlayamıyorum nedir bu hırs benim en büyük hayalimdi öğretmen olmak öyle ki öğretmenlik okumayı bile düşündüm evlendikten sonra hala içimde öyle bişi var ki öğretmen olmak istiyorum öğrencilerim olsun 24 saat onlarla ilgileneyim içimde kalacak hep bende bir yara olarak duracak artık kızlarımın öğretmeniyim ama genede yetmiyor bende 4 yıllık üni mezunuyum ama hiç başkasının hakkını yiyerek olmayı düşünmedim allah yedirmesin de haram yaaa ((

bir öğretmen olarak bende şuna üzülüyorum;bu durumlar o kadar olağan bir hal almış ki hiç çekinmeden sorulabiliyor,çözüm yolları aranıyor..hadi diyelim öğretmen açığı var,okul müdürü de aldı sizi siz nasıl yapacaksınız bu mesleği? eğitimini almadığınız bişeyi nasıl icraa edeceksiniz..üstelik uğraştığımız şey bir canlı,şekillendirilecek şey bir çocuk..ben asla mesleğim dışı bir işe heveslenemezken bu ne cesaret anlayamıyorum....

Öğretmenlik sadece bildiğini anlatmak olarak görülüyor da o yüzden.
Kavratmak, öğretmek, iletişim kurmak, ulaşmak...
Yukarıda saydıklarım bildiklerimizi anlatırken yaptıklarımızın sadece bir kısmı.
Ne yazık ki şu anda hiçbir şey olamıyorsan öğretmen ol devrini yaşıyoruz.
O kadar basite indirgendi yaptığımız iş.
Servis şoföründen hizmetliye, mahalle bakkalından pazarcıya, veliden üst kattaki Halime teyzeye kadar herkesin bir lafı var öğretmenliğin nasıl yapılması gerektiği hakkında.
Bir ben bilmiyorum...
İtibarsızlaştırıldık..

hepinize tek tek cvp vermicem o yüzden herkes üstüne düşeni alsın!

ögretmenim diyosunuz atanamıyorum diyosunuz doğrumu doğru.. madem çok istiyosunuz gidip sizde ücretli ögretmenlik yapın amaaa yoookkk siz okudunuz ögretmen oldunuz neden 2 küsür maaş almak varken askari ücretten bile düşük maaş alasınız dimi.. il begenmezsiniz, ilçe begenmezsiniz köy begenmezsiniz maaş begenmezsiniz.. sizin vay haline dediğiniz ülkenin çocukları burada ögretmensiz be. bu kuralları sen degil ben degil biz degil devlet koyuyor.. kimse okumadığı bi mesleği isteyerek yapmaz bizim ailemizin başından çok talihsiz bi olay geçti bu zamana kadar ben böyle bişey hiç düşünmemiştim ama şartlar çalışmamı gerektiriyor sizin için konusmak kolay tabii. okumussunuz öğrt. olmussunuz ya sözde,işte bu kadar bencilce düşündüğünüz için allah nasip etmiyor.. çünkü allah işini biliyor. ben muhasebecilik yapmayı bilmiyorum sanki ama okudugunuzu anlamıyosunuz galiba küçük bir sehir iş olanagı yok denecek kadar az. sizin gibi ilçe begenmeyen insanlar "öğretmenler" için burada bir tane bile kadrolu ögretmen yok sorunu birazda kendinizde arayın bence.. bunada yükseklerden uçmamayı ögrenerek başlaya bilirsiniz mesela..

Öncelikle sakin olun.
Karşınızda nerede ne şartlarda görev yaptığını bilmediğiniz insanlar var.
İkincisi o çocukların öğretmensiz kalması hiçbir öğretmenin hatası değil.
Açığa rağmen öğretmen atamayanlardadır.
Geçti o yer beğenme zamanları.
Şimdi neresi olursa olsun sözleşmeli öğretmenlik (kadrolu bile değil) yapabilmek için sınava giriyor insanlar.
Devletin öğretmen diplomasını layıkıyla alan kişilerden söz ediyorum.
Siz henüz lise mezunu görürken vicdanınız rahat olarak yapabilecek misiniz bu işi?

sakin olması gereken sizlersiniz madem bunları söylüyosunuz gerekeni yapacaksınız arastıracaksıznız nerede açık var kollayacaksınız.. hele asağılamak sizin haddinize düşmüyor,vicdanımı sorgulamakta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…