ücretli öğretmenlik.. YARDIM!!

işte insanlar bunu anlamıyor olay bizde bitmiyor ben yapmasam zaten başka biri yapacak bu işi ama kadrolu degil yine sözleşmeli. zaten daha asla diyorum bu meslek gözümde çok farklı boyutlara taşındı çünkü..

Şuan o kadar gerdinki beni,bu sözleri söyleyen bir üniversite öğrencisi olmaz!
Madem küçük bi ilçesdesin iş olanağın az,o zaman hadi sende ailenden kop başka şehire çalışmaya git!
Hadi yap bunu!
kolaymı bu dedğin ha!
ne hakkın var bizlerin onca emeğini yemeye!
ben 2 yıldır atanamıyorum,il ilçe beğenmedğimden değil,sizin gibiler yüzünden yığılma oldugundan!
ve 470 tl ye çalışıyorum.
ama maaşşımdanda hiç gocunmadım,aynı zamanda kendi branşımın öğretmenliğini yapıyorum.
bu halde bile başkalarının hakkını yediğimi düşünürken,ve bu yıl ücretli öğretmenliği bırakmayı düşünürken sen kim oluyorsunda,böyle hadsizleşebiliyorsun!!!
benim babamda hasta,ailemde binbirtürlü sorun var,ve bu sorunların içinde bu maaşla çalışırken diğer yandan kpssyi gecemi gündüzüme katıp ders çalışıyorum...
peki sen ne yapıyorsun...
sen bölümünü dahi bitiremeyecek kadar acizssin!
seni bugüne getiren öğretmenler için "sizde öğretmenler"kavramını kullanacak kadar nankörsun!
madem çalışman gerekiyor,gir sende önlisans kpss ye kadro al!
niye bu zoru göğüsleyemiyorsund eğilmi,
ben ve benim gibi bi sürü mağdur,emekleriniin karşılğını alamayan öğretmenlerin yerine göz koymak daha basit değilmi!
uzaktan konuşmak hele daha basit!
dedğim gibi,kimsenin ne yasadığını bilmeden konuşma,
hani diyorsun ya,beğenmiyosunuz il ilçe diye,sende herseyini bırak git istanbula,iş bul madem orda iş sıkıntın var!!
zor değilmi!
geçim dersi,aileyi bırakmak..
ki bisürü evli,çocuklu öğretmen varken!!
bu konuda o kadar doluyumki,biraz daha hadzice konuşmaya devam edersen,bu iş mahkemeye kadar gidecek!
sakın ama sakın bizim gibi mağdur öğretmenlerin emeklerine dil uzatmaya kalkma birdaha!
hiçbirsey bildiğin yok!

işte insanlar bunu anlamıyor olay bizde bitmiyor ben yapmasam zaten başka biri yapacak bu işi ama kadrolu degil yine sözleşmeli. zaten daha asla diyorum bu meslek gözümde çok farklı boyutlara taşındı çünkü..

canım sen üniversite öğrencisi misin?

Son düzenleme:
Bir ilçede ögretmen eksikliği varsa bırakın da bunu 90 puan aldıgı halde atanamamış öğretmenlerimiz gidersin.
Heee bak üniversiteyi kazan, gir bir Eğitim Fakültesine, eğitimini al, KPSS'e hazırlan, ondan sonra atanabilirsen ne mutlu sana, o zaman ben de sana destek veririm. Ama bu alanda eğitimini almadan bizim önümüzü kapatmaya hakkınız yok !
Sert çıkışmak istemezdim ama insanın sabrı da bir yere kadar. Sanırım siz başbakanın ''öğretmenler az çalışıyor, fazla tatil yapıyor'' sözünden etkilenmişsiniz !!!

bunları yapmadığımı kpss ye haazırlanmadığımı ya da benim ne şartlarda olduğumu nereden biliyorsunda böyle konuşma hakkını kendinde buluyorsun

teşekkür ederim bunu böyle dile getirdiğiniz için. herkes sizin gibi olgun davransa bu konu bu kadar uzamazdı diye düşünüyorum..

Ama burdaki arkadaşları anlaman gerektiğini düşünüyorum.. O kadar zorki mezun olup mesleğini yapamamak..Bu öyle
berbat bir düzenki yıllarca atanamayan insanların artık psikolojileri bozuldu..Yeni mezun öğretmenler hevesle atanmayı beklerken
düşün yıllarca emek verip okuyorsun öğretmensin ama atanmayan öğretmen kendini öğretmen gibi hissedemiyor..Öğretmenler gününde
boynu bükük kalmak çok zor empati kurman anlaman için yeterli olur

bunları yapmadığımı kpss ye haazırlanmadığımı ya da benim ne şartlarda olduğumu nereden biliyorsunda böyle konuşma hakkını kendinde buluyorsun

Eğer bunları yapsaydın,sende bunca öğretmen hakkında genelleme yapıp "il,ilçe beğenmiyosunuz",hepiniz "sözde öğretmenlersiniz"demezdin..
Sen bu hakeretleri etme hakkını nerden buluyorsun peki!

lütfen bu konu kapatılsın,kendimi tanıyorum biraz daha öğretmenlik mesleği hakkında sıfır bilgisi olan biri yüzünden mahkeme mahkeme uğraşıcam!!
yazdıklarını kaydettim...

Son düzenleyen: Moderatör:
söylenecek çok şey var,6 yılını ailesınden ve hatta tüm sevdiklerinden 1800 km uzakta yazdan yaza görmüş bir öğretmen olarak susmayı tercih ediyorum. ben öğretmen arkadaşlarımdan bir şey rica ediyorum bence artık sizler de cevap vermeyin..öğretmenliği amelelliğe çeviren -küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın- tepemizdekiler utansın..öğretmenliği ve öğretmenleri sadece yine biz anlarız..

Hiç atanamasakta emeklerimizin,uğraşlarımızın karşılığı olarak saygı bekliyoruz..
Ben bu konudan sonra öyle sinirlendim,öyle gerildimki...
bi o kadarda üzüldüm!
Düşünüyorum bu kişi ücretli öğretmenlik yapsa bir ilkçede,öğrencileri nelerle aşılayacak!

Olgun davranmayan biri varsa o da sizsiniz, yıllarca emek harcamış insanlara siz SÖZDE ÖĞRETMEN diyemezsiniz, yaptıgınız terbiyesizlik! İşin eğitimini almış insana sözde diyorsanız, sizin sırf para kazanmak için bizim önümüzü kapatmanıza ne ad koymalı?

Neyse cimeka hanfendiye katılıp susmak en iyisi.

Son düzenleme:

ben tabiikide onları çok iyi anlıyorum ama yazdıkları şeyler sizcede agır değilmi? anlamadıkları şey ya da benim anlatamadığım şey bunlar benim ya da onların düzeltecekleri şeyler değil burada tartışarak ya da bana hakaret ederek hiç bir yere varamazlar bu düzende böyle değişmez ben zaten anlayacagımı anladım ama hakaret içeren yazılardan değil sizin yazdığınız üç satırlık şeyden işte bu kadar kolaydı incitmeden anlatmak..

Bu insanların sabrı kalmadı!
Hergün basında atanamayan öğretmenlerin haberleri çıkarken,
Atanamayan öğretmenlerin intihar haberler çıkarken,
Daha bikaç hafta öncesinde tüm öğretmenler tek yürek olup grev yaparken,
Onca öğretmen senelerce kpssye çalışıp,diğer yandan ücretli öğretmen maaşıyla geçimlerini yaparken...
senin bunları yazmana kimsenin tahammülü olamaz...
birde diyorsun ya maaş beğenmiyorsunuz diye..
onca yıl emek harcadık,bileğmizin hakkıyla alın terimizin hakkı neyse onu isitiyoruz anladınmı!!
sana düşmez bunu söylemek!!
sen tüm gün yemek yap,didin uğraş,
o yemekten sana 1 tabak değilde,bir kaşık yemek verseler,bu seninde zoruna gitmezmi!
yada şöyle anlatıyım,o 1 kaşık yemekle karınını doyurmaya çalış!!!!!

olmaz değilmi,çünkü o yemekleri yapmak için çok uğraştın,ve sana verdikleri lokma seni doyurmuyor...
işte bu yüzden herkes kadro almak isityor!!
özür borçlusun burda bizim gibi emek harcayan öğretmenlere "sözde öğretmenler...vs"gibi hakaret ettiğin için...

Son düzenleyen: Moderatör:

biz bunca zaman sustuğumuz için,bugün bu sosyal forumda böyle insanlar hakkımızda hadsizleşiyor!!
sözde öğretmenler diyebiliyorlar,genelleme yapabiliyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…