ben kendı yasadıgım bışeyı anlatıcam ankaranın küçük bır ilçesındeyım ve egıtımın sıfır oldugu bı yerdeyım çunkı ögretmenler burayı begenmıyor cevremdekı ögretmen arkadaslarımın görusude aynı ordan bılıyorum.ben buraya geldıgım ay meb baglı bır anaokulunda calışmak ıstedım orda calışanlar lıse mezunuydu arastırdım.neyse kpss yede gırmıştım zaten gıttım basvuru yaptım mebe ve bu arada çocuk gelışımı mezunuyum ayrıca aöf ögrencısıyım.bırgun tlf caldı meb ten arandım ve cagrıldım hemen gıttım lıse mezunu oldugumu bastıra bastırada söyledım okulum bıtmedı daha(unıversıte) dedım ve bana calışacagım ılkögretım okulunu tanıttılar ek bı sınıf acıcaklarmış onlara bakıcakmışım vs kabul ettım.sonra tabı şoka ugradım ek sınıf acılcak dedıgı sey 2 tane kocaman erkek çocuguna 3 er saat basa bas ılgılencekmışım bu arada saldırganda çocuklar ve dıkkat eksıklıgı var.esım kesınlıkle onay vermedı ve bende ıstemedıgım ıçın kabul etmedım.
dedıgım şu ki oldumu oluyor valla
hepinize tek tek cvp vermicem o yüzden herkes üstüne düşeni alsın!
ögretmenim diyosunuz atanamıyorum diyosunuz doğrumu doğru.. madem çok istiyosunuz gidip sizde ücretli ögretmenlik yapın amaaa yoookkk siz okudunuz ögretmen oldunuz neden 2 küsür maaş almak varken askari ücretten bile düşük maaş alasınız dimi.. il begenmezsiniz, ilçe begenmezsiniz köy begenmezsiniz maaş begenmezsiniz.. sizin vay haline dediğiniz ülkenin çocukları burada ögretmensiz be. bu kuralları sen degil ben degil biz degil devlet koyuyor.. kimse okumadığı bi mesleği isteyerek yapmaz bizim ailemizin başından çok talihsiz bi olay geçti bu zamana kadar ben böyle bişey hiç düşünmemiştim ama şartlar çalışmamı gerektiriyor sizin için konusmak kolay tabii. okumussunuz öğrt. olmussunuz ya sözde,işte bu kadar bencilce düşündüğünüz için allah nasip etmiyor.. çünkü allah işini biliyor. ben muhasebecilik yapmayı bilmiyorum sanki ama okudugunuzu anlamıyosunuz galiba küçük bir sehir iş olanagı yok denecek kadar az. sizin gibi ilçe begenmeyen insanlar "öğretmenler" için burada bir tane bile kadrolu ögretmen yok sorunu birazda kendinizde arayın bence.. bunada yükseklerden uçmamayı ögrenerek başlaya bilirsiniz mesela..
ben kendı yasadıgım bışeyı anlatıcam ankaranın küçük bır ilçesındeyım ve egıtımın sıfır oldugu bı yerdeyım çunkı ögretmenler burayı begenmıyor cevremdekı ögretmen arkadaslarımın görusude aynı ordan bılıyorum.ben buraya geldıgım ay meb baglı bır anaokulunda calışmak ıstedım orda calışanlar lıse mezunuydu arastırdım.neyse kpss yede gırmıştım zaten gıttım basvuru yaptım mebe ve bu arada çocuk gelışımı mezunuyum ayrıca aöf ögrencısıyım.bırgun tlf caldı meb ten arandım ve cagrıldım hemen gıttım lıse mezunu oldugumu bastıra bastırada söyledım okulum bıtmedı daha(unıversıte) dedım ve bana calışacagım ılkögretım okulunu tanıttılar ek bı sınıf acıcaklarmış onlara bakıcakmışım vs kabul ettım.sonra tabı şoka ugradım ek sınıf acılcak dedıgı sey 2 tane kocaman erkek çocuguna 3 er saat basa bas ılgılencekmışım bu arada saldırganda çocuklar ve dıkkat eksıklıgı var.esım kesınlıkle onay vermedı ve bende ıstemedıgım ıçın kabul etmedım.
benim üslubum gayet net rahatsız oluyosanız konuda sizi zorla tutan kimse yok..
İşte bu yüzden sınıfa girseniz de asla öğretmen olamazsınız.:)
Şuan o kadar gerdinki beni,bu sözleri söyleyen bir üniversite öğrencisi olmaz!
Madem küçük bi ilçedesin iş olanağın az,o zaman hadi sende ailenden kop başka şehire çalışmaya git!
Hadi yap bunu!
kolaymı bu dedğin ha!
ne hakkın var bizlerin onca emeğini yemeye!
ben 2 yıldır atanamıyorum,il ilçe beğenmedğimden değil,sizin gibiler yüzünden yığılma oldugundan!
ve 470 tl ye çalışıyorum.
ama maaşşımdanda hiç gocunmadım,aynı zamanda kendi branşımın öğretmenliğini yapıyorum.
bu halde bile başkalarının hakkını yediğimi düşünürken,ve bu yıl ücretli öğretmenliği bırakmayı düşünürken sen kim oluyorsunda,böyle hadsizleşebiliyorsun!!!
benim babamda hasta,ailemde binbirtürlü sorun var,ve bu sorunların içinde bu maaşla çalışırken diğer yandan kpssyi gecemi gündüzüme katıp ders çalışıyorum...
peki sen ne yapıyorsun...
sen bölümünü dahi bitiremeyecek kadar acizssin!
seni bugüne getiren öğretmenler için "sizde öğretmenler"kavramını kullanacak kadar nankörsun!
madem çalışman gerekiyor,gir sende önlisans kpss ye kadro al!
niye bu zoru göğüsleyemiyorsund eğilmi,
ben ve benim gibi bi sürü mağdur,emekleriniin karşılğını alamayan öğretmenlerin yerine göz koymak daha basit değilmi!
uzaktan konuşmak hele daha basit!
dedğim gibi,kimsenin ne yasadığını bilmeden konuşma,
hani diyorsun ya,beğenmiyosunuz il ilçe diye,sende herseyini bırak git istanbula,iş bul madem orda iş sıkıntın var!!
zor değilmi!
geçim dersi,aileyi bırakmak..
ki bisürü evli,çocuklu öğretmen varken!!
bu konuda o kadar doluyumki,biraz daha hadzice konuşmaya devam edersen,bu iş mahkemeye kadar gidecek!
sakın ama sakın bizim gibi mağdur öğretmenlerin emeklerine dil uzatmaya kalkma birdaha!
hiçbirsey bildiğin yok!
teşekkür ederim bunu böyle dile getirdiğiniz için. herkes sizin gibi olgun davransa bu konu bu kadar uzamazdı diye düşünüyorum..
bunları yapmadığımı kpss ye haazırlanmadığımı ya da benim ne şartlarda olduğumu nereden biliyorsunda böyle konuşma hakkını kendinde buluyorsun
söylenecek çok şey var,6 yılını ailesınden ve hatta tüm sevdiklerinden 1800 km uzakta yazdan yaza görmüş bir öğretmen olarak susmayı tercih ediyorum. ben öğretmen arkadaşlarımdan bir şey rica ediyorum bence artık sizler de cevap vermeyin..öğretmenliği amelelliğe çeviren -küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın- tepemizdekiler utansın..öğretmenliği ve öğretmenleri sadece yine biz anlarız..
Ama burdaki arkadaşları anlaman gerektiğini düşünüyorum.. O kadar zorki mezun olup mesleğini yapamamak..Bu öyle
berbat bir düzenki yıllarca atanamayan insanların artık psikolojileri bozuldu..Yeni mezun öğretmenler hevesle atanmayı beklerken
düşün yıllarca emek verip okuyorsun öğretmensin ama atanmayan öğretmen kendini öğretmen gibi hissedemiyor..Öğretmenler gününde
boynu bükük kalmak çok zor empati kurman anlaman için yeterli olur
ben tabiikide onları çok iyi anlıyorum ama yazdıkları şeyler sizcede agır değilmi? anlamadıkları şey ya da benim anlatamadığım şey bunlar benim ya da onların düzeltecekleri şeyler değil burada tartışarak ya da bana hakaret ederek hiç bir yere varamazlar bu düzende böyle değişmez ben zaten anlayacagımı anladım ama hakaret içeren yazılardan değil sizin yazdığınız üç satırlık şeyden işte bu kadar kolaydı incitmeden anlatmak..
söylenecek çok şey var,6 yılını ailesınden ve hatta tüm sevdiklerinden 1800 km uzakta yazdan yaza görmüş bir öğretmen olarak susmayı tercih ediyorum. ben öğretmen arkadaşlarımdan bir şey rica ediyorum bence artık sizler de cevap vermeyin..öğretmenliği amelelliğe çeviren -küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın- tepemizdekiler utansın..öğretmenliği ve öğretmenleri sadece yine biz anlarız..
Bu insanların sabrı kalmadı!
Hergün basında atanamayan öğretmenlerin haberleri çıkarken,
Atanamayan öğretmenlerin intihar haberler çıkarken,
Daha bikaç hafta öncesinde tüm öğretmenler tek yürek olup grev yaparken,
Onca öğretmen senelerce kpssye çalışıp,diğer yandan ücretli öğretmen maaşıyla geçimlerini yaparken...
senin bunları yazmana kimsenin tahammülü olamaz...
birde diyorsun ya maaş beğenmiyorsunuz diye..
onca yıl emek harcadık,bileğmizin hakkıyla alın terimizin hakkı neyse onu isitiyoruz anladınmı!!
sana düşmez bunu söylemek!!
sen tüm gün yemek yap,didin uğraş,
o yemekten sana 1 tabak değilde,bir kaşık yemek verseler,bu seninde zoruna gitmezmi!
yada şöyle anlatıyım,o 1 kaşık yemekle karınını doyurmaya çalış!!!!!
olmaz değilmi,çünki o yemekleri yapmak için çok uğraştın,ve sana verdikleri lokma seni doyurmuyor...
işte bu yüzden herkes kadro almak isityor!!
özür borçlusun burda bizim gibi emek harcayan öğretmenlere "sözde öğretmenler...vs"gibi hakaret ettiğin için...[
neyse özür dilerim haklısınız ya..
Bu insanların sabrı kalmadı!
Hergün basında atanamayan öğretmenlerin haberleri çıkarken,
Atanamayan öğretmenlerin intihar haberler çıkarken,
Daha bikaç hafta öncesinde tüm öğretmenler tek yürek olup grev yaparken,
Onca öğretmen senelerce kpssye çalışıp,diğer yandan ücretli öğretmen maaşıyla geçimlerini yaparken...
senin bunları yazmana kimsenin tahammülü olamaz...
birde diyorsun ya maaş beğenmiyorsunuz diye..
onca yıl emek harcadık,bileğmizin hakkıyla alın terimizin hakkı neyse onu isitiyoruz anladınmı!!
sana düşmez bunu söylemek!!
sen tüm gün yemek yap,didin uğraş,
o yemekten sana 1 tabak değilde,bir kaşık yemek verseler,bu seninde zoruna gitmezmi!
yada şöyle anlatıyım,o 1 kaşık yemekle karınını doyurmaya çalış!!!!!
olmaz değilmi,çünki o yemekleri yapmak için çok uğraştın,ve sana verdikleri lokma seni doyurmuyor...
işte bu yüzden herkes kadro almak isityor!!
özür borçlusun burda bizim gibi emek harcayan öğretmenlere "sözde öğretmenler...vs"gibi hakaret ettiğin için...[
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?