ücretli öğretmenlik.. YARDIM!!

doğuda terörün hat safhada olduğu, in cin top oynayan yerler bile tercih ediliyor artık. bahsettiğiniz okula kadro açılmamıştır.

kpssde 26. seçenek var. neresi olursa olsun beni atayın diyor bu seçenek. onbinlerce insan bu seçeneği işaretliyor. ben de işaretlemiştim zamanında.

nerede yaşıyorsunuz? tam bilgi vermek istemeseniz de en azından türkiyenin hangi bölgesinde?

Sizi nasıl ve nerede aşağıladım?Lütfen gösterin.
Aksine çok sakin yazmıştım yorumlarımı.

Sizi nasıl ve nerede aşağıladım?Lütfen gösterin.
Aksine çok sakin yazmıştım yorumlarımı.

ben genel konuşmaları diyorum size özel söylediğim birşey yok.. insanlar o kadar vicdansızlaşmış ki ben onu gördüm 1 saat içinde ve yazılanları gözlerim dolarak okudum..
ben bu ilçede büyüdüm liseye kadarda bu ilçede okudum haklısınız, o çoccukların vebalini almak kolay degil bende çok düşündüm hatta burada bütün öğrt. sözleşmeli olduğu için sizlere kızdım neden doğru düzgün biri gelmiyor buraya diye burayaa kadrolu öğrtmen geliyor en fazla 1 ay duruyor begenmeyip geri gidiyor.. madem bu kadar kişi karşı çıkmış madem bu kadar görevini yapmak isteyen arkadaşlar var burada bu çocuklar bende dahil neden ücretli öğretmenlerin elinde büyüdük.. hadi hepsini geçeyim asla mecbur kalmasam bu yolu seçmezdim bende hep dedim çocukların hakkına girmeyeyim ama burada öğretmenlik yapan insanları görseniz ben onlardan bin kat daha yardımcı olurum o çocuklara her konuda sabah akşam ders çalışırım ama onlara layıkıyla öğretirdim herşeyi ben hak etmediğim parayı yıyecek bi insan degilim.. üzüldüm çünkü insanların bencilliğini gördüm çok yazık..

Şöyle bir durum var:
Öğretmen açığı vardır ancak normda eksik gösterilir ya da normu açık gösterilmesine rağmen atanmaz.
Çalıştığım okulda 20 yıldır matematik öğretmeni yok. Düşünün ne acı. Hem de öyle kaçılacak, beğenilmeyecek bir yer değil.Aksine öğretmenlerin gelip emekliliğe kadar kaldıkları okullardan.
Dışarıda binlerce matematik öğretmeni işsiz.
Sorun tamamen sistem sorunu aslında.
Bir de öğretmenlik öyle bunu beğenmedim, yenisini yapayım diyebileceğiniz bir iş değil.
Hamuru insan.
Bazen bir bakışınız, sizin önemsemediğiniz bir sözünüz bile tahmininizden daha fazla etkiler öğrenciyi.
He anı titizlikle işlenmeli.Geriye saramaz, telafi edemezsiniz.
Bu yüzden işin ehlinden başkası yapmamalı aslında.
Demeye çalıştığım bu.

Son düzenleme:

''işe ihtiyacım var, hiç bir iş bulamadım, elimdeki muhasebe bölümü lise diplomasıyla öğretmenlik yapayım''

neyse, yinede cevap vereyim belki eğitim fakültesi öğrencileri okur da ellerinde olan tek haklarını sizin gibilere bırakmazlar...

anasınıfı öğretmeni olarak görevlendirilirseniz ki bu imkansız ola ki oldu, haftada 30 saat ek ders alırsınız. ay hesabına göre 850-900 arası bir ücret alırsınız. branşçı olarak görevlendirilirseniz haftada 15-20 saat görev yaparsınız bu da 600-650 arası bi ücrete denk gelir.

il veya ilçe milli eğitimlerde tanıdıklarınız varsa her halükarda görev verilir. öncelik görevlendirme yapılacak branşın 4 yıllık mezunlarına aittir. sırasıyla, 4 yıllık mezunlar, 4. sınıf öğrencileri, 2 yıllıklar, liselerdir. bunlardan hiçbiri bulunamazsa herhangi bir bölümün 4 yıllık mezunları, 4. sınıf öğrencileri, 2 yıllık mezunlar ve lise mezunlarına ( yani size) sıra gelir.

4. sınıf öğrencileri mezun konumunda, 3. sınıf öğrencileri ise önlisans olarak görülür.

hm demeye çalıştığınızı bayağı bi dolaylı yoldan söylediniz o zaman.

Müsade et de atanmak istemeyi kendilerine hak olarak görsünler.

Sen doktor olmadığını bildiğin birine tedavi olmak ister misin ?

canım senin bu isteğin imkansız ücretli öğretmenlik ben yaptım

bize zor sıra geldi sana sıra imkansız. gelmez değil, seni almazlar lise diploması geçmez boşuna uğraşma üzüldüm şimdi haline

kimse kimsenin hakkını elinden almaz herkes hak ettiği yerdedir sen kafanı yorma..

Aşağılamak olarak almayın ama askari değil, asgari ücrettir bahsettiğiniz ücretin adı. Ve evet, kadrolu çalışma hakkı varken neden insanlar güvencesiz çalışsın ki? Ayrıca, neden burada kadrolu öğretmen yok diyorsunuz, sebebi sizin gibi ücretli öğretmenlerdir. Kadroların belirlendiği dönemde okulda ücretli öğretmen varsa o kadro bildirilmez.

önce sen üstüne düşeni al da sonra biz alırız kaygılanma..

1-2 küsür maaş almıyoruz,önce araştır istersen ne kadar aldığımızı.boşuna heveslenmişsin üzüldüm şimdi.

2-artık memleketin en ücra köşesine bile gidiyor öğretmenler,yeter ki kpss den yeterli puan alabilsinler.

3-ailenin başına kötü olay gelmiş olabilir,mesleğini yapacak alan da olmayabilir ama bu senin öğretmenlik yapma isteğini hiçbir şekilde haklı çıkarmaz

4-Allah işini biliyor demişsin ya demek ki senin mezun olamayışında buna bağlı,hak etmiyorsun işte.

5-iş bulamaycağın bir mesleği silah zoruyla seçmedin sanırım, o zaman daha iyi bir bölüm seçseydin de kimsenin mesleğinde hak iddia etme ceseratini kendinde bulmasydın.

mesleğimizin ayaklar altına alınması herkesin bilip bilmeden söz sahibi olması yetti artık ya!!!!!

Son düzenleme:
hm demeye çalıştığınızı bayağı bi dolaylı yoldan söylediniz o zaman.
Aslında çok açık ifade etmiştim.
kimse kimsenin hakkını elinden almaz herkes hak ettiği yerdedir sen kafanı yorma..
Buna katılmam işte.
Bu ülkede öyle güzel yenir ki hakkını bilmeyenin hakkı.
Siz bile tanıdıkla yaptıracaksınız bu işi.
Bu arada rica ediyorum şu sert üslubunuzu biraz yumuşatın.
Karşınızda çocuk yok.Kendi adıma çok rahatsız oldum.

yazılanları okuyo musun ülkenin insanlarını görüyo musun söylecekkleri 2 kelimey di aama nerelere taşıdılar canım sen bana üzülmeyi bırak onlara üzül insanlıktan çıkmışlar öfkelerinden.. zaten bu saaten sonra asla yapmam çocuklarımıda bunlara emanet etmekten sakınırım ücretlilere degil..

bunlar ne kadar basit düşünceler ya gerçekten adınıza üzülüyorum

Bir öğretmen olarak ücretli öğretmenliğe karşıyım hele de öğretmenlik mezunu olmayan birinin öğretmenlik yapmasına kat kat karşıyım..
Lütfen arkadaşım ihtiyacınız olabilir ancak aynı parayı pek çok işten kazanabilirsiniz kimsenin hakkına engel olmadan...
Yıllarca atanamadığı için hayatını kuramayan,evlenemeyen genç yaşında intihar eden öğretmen arkadaşımız var..

benim üslubum gayet net rahatsız oluyosanız konuda sizi zorla tutan kimse yok..

ben kendı yasadıgım bışeyı anlatıcam ankaranın küçük bır ilçesındeyım ve egıtımın sıfır oldugu bı yerdeyım çunkı ögretmenler burayı begenmıyor cevremdekı ögretmen arkadaslarımın görusude aynı ordan bılıyorum.ben buraya geldıgım ay meb baglı bır anaokulunda calışmak ıstedım orda calışanlar lıse mezunuydu arastırdım.neyse kpss yede gırmıştım zaten gıttım basvuru yaptım mebe ve bu arada çocuk gelışımı mezunuyum ayrıca aöf ögrencısıyım.bırgun tlf caldı meb ten arandım ve cagrıldım hemen gıttım lıse mezunu oldugumu bastıra bastırada söyledım okulum bıtmedı daha(unıversıte) dedım ve bana calışacagım ılkögretım okulunu tanıttılar ek bı sınıf acıcaklarmış onlara bakıcakmışım vs kabul ettım.sonra tabı şoka ugradım ek sınıf acılcak dedıgı sey 2 tane kocaman erkek çocuguna 3 er saat basa bas ılgılencekmışım bu arada saldırganda çocuklar ve dıkkat eksıklıgı var.esım kesınlıkle onay vermedı ve bende ıstemedıgım ıçın kabul etmedım.

dedıgım şu ki oldumu oluyor valla

teşekkür ederim bunu böyle dile getirdiğiniz için. herkes sizin gibi olgun davransa bu konu bu kadar uzamazdı diye düşünüyorum..

burada üzülünmesi gereken kişi sensin bence..çünkü bu mesleği sadece para için yapmak istiyorsun.

Son düzenleme:

Şuan o kadar gerdinki beni,bu sözleri söyleyen bir üniversite öğrencisi olmaz!
Madem küçük bi ilçedesin iş olanağın az,o zaman hadi sende ailenden kop başka şehire çalışmaya git!
Hadi yap bunu!
kolaymı bu dedğin ha!
ne hakkın var bizlerin onca emeğini yemeye!
ben 2 yıldır atanamıyorum,il ilçe beğenmedğimden değil,sizin gibiler yüzünden yığılma oldugundan!
ve 470 tl ye çalışıyorum.
ama maaşımdanda hiç gocunmadım,aynı zamanda kendi branşımın öğretmenliğini yapıyorum.
bu halde bile başkalarının hakkını yediğimi düşünürken,ve bu yıl ücretli öğretmenliği bırakmayı düşünürken sen kim oluyorsunda,böyle hadsizleşebiliyorsun!!!
benim babamda hasta,ailemde binbirtürlü sorun var,ve bu sorunların içinde bu maaşla çalışırken diğer yandan kpssyi gecemi gündüzüme katıp ders çalışıyorum...
peki sen ne yapıyorsun...
sen bölümünü dahi bitiremeyecek kadar acizssin!
seni bugüne getiren öğretmenler için "sizde öğretmenler"kavramını kullanacak kadar nankörsun!
madem çalışman gerekiyor,gir sende önlisans kpss ye kadro al!
niye bu zoru göğüsleyemiyorsund eğilmi,
ben ve benim gibi bi sürü mağdur,emekleriniin karşılğını alamayan öğretmenlerin yerine göz koymak daha basit değilmi!
uzaktan konuşmak hele daha basit!
dedğim gibi,kimsenin ne yasadığını bilmeden konuşma,
hani diyorsun ya,beğenmiyosunuz il ilçe diye,sende herseyini bırak git istanbula,iş bul madem orda iş sıkıntın var!!
zor değilmi!
geçim dersi,aileyi bırakmak..
ki bisürü evli,çocuklu öğretmen varken!!
bu konuda o kadar doluyumki,biraz daha hadzice konuşmaya devam edersen,bu iş mahkemeye kadar gidecek!
sakın ama sakın bizim gibi mağdur öğretmenlerin emeklerine dil uzatmaya kalkma birdaha!
hiçbirsey bildiğin yok!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…