hepinize tek tek cvp vermicem o yüzden herkes üstüne düşeni alsın!
ögretmenim diyosunuz atanamıyorum diyosunuz doğrumu doğru.. madem çok istiyosunuz gidip sizde ücretli ögretmenlik yapın amaaa yoookkk siz okudunuz ögretmen oldunuz neden 2 küsür maaş almak varken askari ücretten bile düşük maaş alasınız dimi.. il begenmezsiniz, ilçe begenmezsiniz köy begenmezsiniz maaş begenmezsiniz.. sizin vay haline dediğiniz ülkenin çocukları burada ögretmensiz be. bu kuralları sen degil ben degil biz degil devlet koyuyor.. kimse okumadığı bi mesleği isteyerek yapmaz bizim ailemizin başından çok talihsiz bi olay geçti bu zamana kadar ben böyle bişey hiç düşünmemiştim ama şartlar çalışmamı gerektiriyor sizin için konusmak kolay tabii. okumussunuz öğrt. olmussunuz ya sözde,işte bu kadar bencilce düşündüğünüz için allah nasip etmiyor.. çünkü allah işini biliyor. ben muhasebecilik yapmayı bilmiyorum sanki ama okudugunuzu anlamıyosunuz galiba küçük bir sehir iş olanagı yok denecek kadar az. sizin gibi ilçe begenmeyen insanlar "öğretmenler" için burada bir tane bile kadrolu ögretmen yok sorunu birazda kendinizde arayın bence.. bunada yükseklerden uçmamayı ögrenerek başlaya bilirsiniz mesela..
sakin olması gereken sizlersiniz madem bunları söylüyosunuz gerekeni yapacaksınız arastıracaksıznız nerede açık var kollayacaksınız.. hele asağılamak sizin haddinize düşmüyor,vicdanımı sorgulamakta...
Sizi nasıl ve nerede aşağıladım?Lütfen gösterin.
Aksine çok sakin yazmıştım yorumlarımı.
ben genel konuşmaları diyorum size özel söylediğim birşey yok.. insanlar o kadar vicdansızlaşmış ki ben onu gördüm 1 saat içinde ve yazılanları gözlerim dolarak okudum..
ben bu ilçede büyüdüm liseye kadarda bu ilçede okudum haklısınız, o çoccukların vebalini almak kolay degil bende çok düşündüm hatta burada bütün öğrt. sözleşmeli olduğu için sizlere kızdım neden doğru düzgün biri gelmiyor buraya diye burayaa kadrolu öğrtmen geliyor en fazla 1 ay duruyor begenmeyip geri gidiyor.. madem bu kadar kişi karşı çıkmış madem bu kadar görevini yapmak isteyen arkadaşlar var burada bu çocuklar bende dahil neden ücretli öğretmenlerin elinde büyüdük.. hadi hepsini geçeyim asla mecbur kalmasam bu yolu seçmezdim bende hep dedim çocukların hakkına girmeyeyim ama burada öğretmenlik yapan insanları görseniz ben onlardan bin kat daha yardımcı olurum o çocuklara her konuda sabah akşam ders çalışırım ama onlara layıkıyla öğretirdim herşeyi ben hak etmediğim parayı yıyecek bi insan degilim.. üzüldüm çünkü insanların bencilliğini gördüm çok yazık..
ögretmenim diyosunuz atanamıyorum diyosunuz doğrumu doğru.. madem çok istiyosunuz gidip sizde ücretli ögretmenlik yapın amaaa yoookkk siz okudunuz ögretmen oldunuz neden 2 küsür maaş almak varken askari ücretten bile düşük maaş alasınız dimi.. il begenmezsiniz, ilçe begenmezsiniz köy begenmezsiniz maaş begenmezsiniz.. sizin vay haline dediğiniz ülkenin çocukları burada ögretmensiz be. bu kuralları sen degil ben degil biz degil devlet koyuyor.. kimse okumadığı bi mesleği isteyerek yapmaz bizim ailemizin başından çok talihsiz bi olay geçti bu zamana kadar ben böyle bişey hiç düşünmemiştim ama şartlar çalışmamı gerektiriyor sizin için konusmak kolay tabii. okumussunuz öğrt. olmussunuz ya sözde,işte bu kadar bencilce düşündüğünüz için allah nasip etmiyor.. çünkü allah işini biliyor. ben muhasebecilik yapmayı bilmiyorum sanki ama okudugunuzu anlamıyosunuz galiba küçük bir sehir iş olanagı yok denecek kadar az. sizin gibi ilçe begenmeyen insanlar "öğretmenler" için burada bir tane bile kadrolu ögretmen yok sorunu birazda kendinizde arayın bence.. bunada yükseklerden uçmamayı ögrenerek başlaya bilirsiniz mesela..
Şöyle bir durum var:
Öğretmen açığı vardır ancak normda eksik gösterilir ya da normu açık gösterilmesine rağmen atanmaz.
Çalıştığım okulda 20 yıldır matematik öğretmeni yok. Düşünün ne acı. Hem de öyle kaçılacak, beğenilmeyecek bir yer değil.Aksine öğretmenlerin gelip emekliliğe kadar kaldıkları okullardan.
Dışarıda binlerce matematik öğretmeni işsiz.
Sorun tamamen sistem sorunu aslında.
Bir de öğretmenlik öyle bunu beğenmedim, yenisini yapayım diyebileceğiniz bir iş değil.
Hamuru insan.
Bazen bir bakışınız, sizin önemsemediğiniz bir sözünüz bile tahmininizden daha fazla etkiler öğrenciyi.
He anı titizlikle işlenmeli.Geriye saramaz, telafi edemezsiniz.
Bu yüzden işin ehlinden başkası yapmamalı aslında.
Demeye çalıştığım bu.
''işe ihtiyacım var, hiç bir iş bulamadım, elimdeki muhasebe bölümü lise diplomasıyla öğretmenlik yapayım''
neyse, yinede cevap vereyim belki eğitim fakültesi öğrencileri okur da ellerinde olan tek haklarını sizin gibilere bırakmazlar...
anasınıfı öğretmeni olarak görevlendirilirseniz ki bu imkansız ola ki oldu, haftada 30 saat ek ders alırsınız. ay hesabına göre 850-900 arası bir ücret alırsınız. branşçı olarak görevlendirilirseniz haftada 15-20 saat görev yaparsınız bu da 600-650 arası bi ücrete denk gelir.
il veya ilçe milli eğitimlerde tanıdıklarınız varsa her halükarda görev verilir. öncelik görevlendirme yapılacak branşın 4 yıllık mezunlarına aittir. sırasıyla, 4 yıllık mezunlar, 4. sınıf öğrencileri, 2 yıllıklar, liselerdir. bunlardan hiçbiri bulunamazsa herhangi bir bölümün 4 yıllık mezunları, 4. sınıf öğrencileri, 2 yıllık mezunlar ve lise mezunlarına ( yani size) sıra gelir.
4. sınıf öğrencileri mezun konumunda, 3. sınıf öğrencileri ise önlisans olarak görülür.
Aslında çok açık ifade etmiştim.hm demeye çalıştığınızı bayağı bi dolaylı yoldan söylediniz o zaman.
Buna katılmam işte.kimse kimsenin hakkını elinden almaz herkes hak ettiği yerdedir sen kafanı yorma..
canım senin bu isteğin imkansız ücretli öğretmenlik ben yaptım
bize zor sıra geldi sana sıra imkansız. gelmez değil, seni almazlar lise diploması geçmez boşuna uğraşma üzüldüm şimdi haline
önce sen üstüne düşeni al da sonra biz alırız kaygılanma..
1-2 küsür maaş almıyoruz,önce araştır istersen ne kadar aldığımızı.boşuna heveslenmişsin üzüldüm şimdi.
2-artık memleketin en ücra köşesine bile gidiyor öğretmenler,yeter ki kpss den yeterli puan alabilsinler.
3-ailenin başına kötü olay gelmiş olabilir,mesleğini yapacak alan da olmayabilir ama bu senin öğretmenlik yapma isteğini hiçbir şekilde haklı çıkarmaz
4-Allah işini biliyor demişsin ya demek ki senin mezun olamayışında buna bağlı,hak etmiyorsun işte.
5-iş bulamaycağın bir mesleği silah zoruyla seçmedin sanırım, o zaman daha iyi bir bölüm seçseydin de kimsenin mesleğinde hak iddia etme ceseratini kendinde bulmasydın.
Aslında çok açık ifade etmiştim.
Buna katılmam işte.
Bu ülkede öyle güzel yenir ki hakkını bilmeyenin hakkı.
Siz bile tanıdıkla yaptıracaksınız bu işi.
Bu arada rica ediyorum şu sert üslubunuzu biraz yumuşatın.
Karşınızda çocuk yok.Kendi adıma çok rahatsız oldum.
Bir öğretmen olarak ücretli öğretmenliğe karşıyım hele de öğretmenlik mezunu olmayan birinin öğretmenlik yapmasına kat kat karşıyım..
Lütfen arkadaşım ihtiyacınız olabilir ancak aynı parayı pek çok işten kazanabilirsiniz kimsenin hakkına engel olmadan...
Yıllarca atanamadığı için hayatını kuramayan,evlenemeyen genç yaşında intihar eden öğretmen arkadaşımız var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?