ücretli öğretmenlik.. YARDIM!!

''maaş begenmiyorsunuz'' sözüne değinmek istemezdim ama hakmızı istemenin nesi yanlış?
Sen bu işi para için yapmak istiyorsun, bide kadrolu öğretmen olsaymışın kim bilir para için ne yapardın, düşünemiyorum. Bide bize laf dokunduruyorsunuz
Maaşını beğenmeyen milletvekillerine deginen yok, bizim 3 kuruşumuz dokundu millete. Dediklerinize bakılırsa bu kutsal görevi ücretsiz yaparsak beğendirebilcez kendimizi siz gibilere.

Son düzenleme:

bence bunu yazan kişiye kızıcağınıza bu sistemi getirenlere kızın herkez bi yerden para kazanmaya çaışıyor

bence bunu yazan kişiye kızıcağınıza bu sistemi getirenlere kızın herkez bi yerden para kazanmaya çaışıyor

para kazanmaya çalışıyorsa,öncelikle okulunu bitirmeli,sınava hazırlanmalı..
inan hepimizin paraya ihtiyacı var ve şuan ödemem gerek kendi çapımda borcum var..
neden peki onca yıl emek harcadığım halde alın terimin karşılğını alamıyorum...
ben öğretmenim,gidipte ücretli doktorluk yapabilirmiyim!
böyle bişey mumkunmu..
sırf para kazanmak için gidip başka işler yaparım,ama haddim olmayan bi mesleğe yönelmem.
böyle insanlar olduğu sürece sistemde değişmeyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:

bu konu gerçek mi diye düşünmeye başladım artık...bir yerlerden dediğiniz şey çocuk eğitimi farkındasınız değil mi?

Bunu ben de yaptım. Zira sanal ortamda olmamız insanların gerçekliğini değiştirmez.

Bu arada öğretmenlik para kazanmak için yapılmaz. Ama hak edilen neyse talep edilir.
Para kazanmak için yapılacak dünya kadar iş var.
Ücretli öğretmenlikten alınacak paraya denktir maaşı da.
Sorun sistem sorunudur evet. Fakat bu bir meslek grubunu da fütursuzca aşağılamayı haklı çıkarmaz.

kızmakta haklısınız ama ben bu durumda issteme kızıyorum yaasalarda açığı bulan bi şekilde bundan yararlanmaya çalışıyo haklımı haksızmı onun tartışmasını hiç yapmam bana düşmez ama asıl kızılması gereken kişinin bu konuyu açan kişi olmadığını düşünüyorum olan eğitim alan o öğrencilere oluyo bu konudada hem fikirim

devlet ona bu hakkı veriyorsa, kişiyi suçlamak yanlış, ya da çok doğru değil bence. çok üzerine gidildi yanlış şeyler söyledi o da. ama sonuçta öğretmenler bile ücretli yapıyor. ücretli yapıldıkça atama sayısı azalıyor. biraz genel ele almak lazım sorunu...

Aslında bizim mesleğimizdeki handikap; sonucu, ürünü yıllar sonra almamızdır.
Şayet doktorluk, mühendislik gibi yaptığımız işin akabinde sonucu, nasıl bireyler yetiştirdiğimizi görebilseydik;bizden önce veliler karşı çıkardı bu sisteme.
O zaman öğretmenlik diploması olmayan kimse bu işe el atmayı aklından geçiremezdi.

biz bunca zaman sustuğumuz için,bugün bu sosyal forumda böyle insanlar hakkımızda hadsizleşiyor!!
sözde öğretmenler diyebiliyorlar,genelleme yapabiliyorlar...

amaaaaan onun demesiyle sözde mi olacağız eğer karşımızdaki anlamamakta ısrar ediyorsa tek çare susmak gibi..

amaaaaan onun demesiyle sözde mi olacağız eğer karşımızdaki anlamamakta ısrar ediyorsa tek çare susmak gibi..
ben susmanın fayda getirdiğini düşünümüyorum..
o kadar geniş bi konuki aslında.
ama benim şimdi çıkıp kpssye çalışmaya devam etmem lazım..
bu gerginlik çok iyi motive olmamı sağlayacak..

Kindarcım 9 yıllık öğretmenim ve bu 9 yılda neler gördüm geçirdim..özellikle şu son günlerde mesleğimiz yerlere atılmışken,öğretmenlerin gururu alt-üst edilmişken ve hergün deneme tahtası gibi bizlerle oynanırken alakasız birinin çıkıp da öğretmen olmak istemesi bizi çok sinirlendirdi.

Artık lütfen kapansın bu konu ben hepinizden ve tüm öğretmenlerden tek tek ÖZÜR DİLİYORUM gerçekten haklısınız.. ama daha fazla birşey yazmayın bence birbirimizi hiç tanımıyoruz ve kırıyoruz herkes yaralanmış bi şekilde birbirimizi tekrar tekrar yaralamaya gerek yok ben gerçekten özür dilerim.

canım sana ve kpssye hazırlanan meslektaşlarıma hak vermemek mümkün mü? aynı yollardan ben de geçtim.

ne yazık ki öğretmenlik mesleğini bu hale getirdiler. bunun için kızmamız gereken asıl hedef farklı diye düşünüyorum sadece.

hani öğretmenlik yapmak haddin değil denildi ya bu arkadaşa, devlet ona diyor ki öğretmenlik yapmak senin haddin.

malum ihtiyaçlar yüzünden giriyorlar, inan bu hak tanınan herkes girmek ister. keşke herkes kendi mesleğini yapabilse

işte kilit cümle bu..hiçbir ünv.te mezununa git doktorluk yap senin hakkın denmiyor ama iş öğretmenliğe gelince bu hak herkese tanınıyor.sonrada bu hallere düşüyoruz,dert anlatmaya çalışıyoruz.

Son düzenleme:

arkadaşımız özür diledi bizlerde öğretmen hoşgörüsüyle artık bu konuyu daha fazla uzatmayalım bence

arkadaşım sende kusura bakma,günlerdir üstümüze o kadar çok geliniyor ki belki de tepkimizin bu kadar büyük olmasının nedeni bu oldu..mesleğinde başarılar diliyorum sana.

Doğu'da görev yapan ve buraya atanabildiği için saatlerce sevinç gözyaşları döküp, kurban kesip , şükür namazları kılan bir öğretmenim. Yani il , ilçe , okul beğenmeme durumları eskide kaldı artık, "yeterki atanalım sınırda bile görev yaparız" konumuna geldik, getirdiler...

Bu açıdan bakarsak konuya, insan elinde olmadan kızıyor size, bu mesleğe sahip olabilmek için yıllarını verip sonra atanma hayaliyle yine yıllarını harcayan bizi düşündükçe, bir başka bölümden gelip öğretmenlik yapmaya kalkışanlar sinir bozucu oluyor ister istemez.
ayrıca öğretmenlik kitaptakini al çocuğa ezberlet mantığında bişey değildir ki, 4 yıl eğitimini alan bizler bile yıllar geçtikçe pişiyoruz mesleğimizde, kaldı ki sizlerin bu konu hakkında hiç bilgisi yok, ne yaparsınız o sınıfta merak ediyorum.

ama biryandanda kendi yaşadıklarım geliyor aklıma, atanamadığım yıllarda internette "bankacılık" başvurularına bile bakınmıştım, ne alakaysa düşünün işte çaresizlikten ne yapacağımı bilmez haldeydim şimdi siz böyle yazınca kendi yaşadıklarım geldi aklıma.

ne siz nede biz böyle olsun isterdik eminim, ama bazen hayatın bize sunduklarını yaşamak zorunda kalıyoruz.

ne hak verebiliyorum nede isyan edebiliyorum size , gario bir durum :44:

hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.

arkadaşım sende kusura bakma,günlerdir üstümüze o kadar çok geliniyor ki belki de tepkimizin bu kadar büyük olmasının nedeni bu oldu..mesleğinde başarılar diliyorum sana.

sizi anlıyorum.. bende size başarılar dilerim umarım en kısa zamanda gönlünüzdekiler gerçekleşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…