Ücretli öğretmenlikten ayrılma ?

Merhabalar . Bi süredir evimden uzak bir yerde ücretli öğretmenlik yapıyorum. Yol ve masraf acısından sıkıntılı. Evime yakin yerlerde de ihtiyac var biliyorum . Olmasa bile artik cok yoruldum birakmak istiyorum. Yarın müdüre söylemeyi düşünüyorum . Ama nasil soylesem ne gerekce gostersem bilemedim .( bu arada çocukların diger ogretmenleri var ) ve mudur herhangi olumsuz bisey deyip sıkıntı çıkarabilir mi ?
Hayir bir sey diyemez imzani atar ayrilirsin onlar da yeni birini talep eder.Kimseye aciklama yapmak zorunda degilsiniz yani rahat olun.Siz gecici mevsimlik iscisiniz hatta isciden daha degersizsizsiniz sigortanız bile yatmıyor iskur elemani ilkokul mezunu teyzelerden az ucret aliyorsunuz.

Güncelleme
Müdürle konuştum biri gelene kadar kal dedi . Ben kalmak istemiyorum . Burası uzak bir yer diye kimse istemez o yüzden kendini düşünüyor o da. Kalmak istemiyorum napayim ?

Ücretli ogretmenlikten MEB in acilen kurtulmasi icin en buyuk sebep bu baslikta mevcut.
Madem birakicaktiniz karne gunu birakmaliydiniz.
Simdi sizin yerinize birini bulana kadar dersler bos gececek.Okulda disiplin anlaminda bir suru problem olusacak.Herkesi zor durumda birakacaksiniz.

Güncelleme
Müdürle konuştum biri gelene kadar kal dedi . Ben kalmak istemiyorum . Burası uzak bir yer diye kimse istemez o yüzden kendini düşünüyor o da. Kalmak istemiyorum napayim ?

kisisel fikrim kalmalisiniz,
is etigi geregidir bu.

ama yine de mudurunuze son tarih verebilirsiniz en azindan, atiyorum 1 ay sonra ayriliyorum diyerek.
Bugun istifa ettim, yarin yokum hic olmaz cunku.

Ücretli ogretmenlikten MEB in acilen kurtulmasi icin en buyuk sebep bu baslikta mevcut.
Madem birakicaktiniz karne gunu birakmaliydiniz.
Simdi sizin yerinize birini bulana kadar dersler bos gececek.Okulda disiplin anlaminda bir suru problem olusacak.Herkesi zor durumda birakacaksiniz.
Yazıyı tam okusaydınız yazmıştım ogretmenlerinin oldugunu . Az sayida öğrenci var ogretmen zor durumda olmayacak. Kendisi de benim icin sorun yok dedi

kisisel fikrim kalmalisiniz,
is etigi geregidir bu.

ama yine de mudurunuze son tarih verebilirsiniz en azindan, atiyorum 1 ay sonra ayriliyorum diyerek.
Bugun istifa ettim, yarin yokum hic olmaz cunku.
Tabi aynen zor durumda bırakmak istemem ama ayrilcam bilginiz olsun dedim zaten

Merhabalar . Bi süredir evimden uzak bir yerde ücretli öğretmenlik yapıyorum. Yol ve masraf acısından sıkıntılı. Evime yakin yerlerde de ihtiyac var biliyorum . Olmasa bile artik cok yoruldum birakmak istiyorum. Yarın müdüre söylemeyi düşünüyorum . Ama nasil soylesem ne gerekce gostersem bilemedim .( bu arada çocukların diger ogretmenleri var ) ve mudur herhangi olumsuz bisey deyip sıkıntı çıkarabilir mi ?
Neden ara tatile girmeden bırakmadınız ki ara tatilde okulda ücretli başka bir öğretmen bulurdu ama bence müdür o bu ne diyecek diye düşünmeyin zaten ücretli öğretmenlikle yeterince ücretli öğretmeni haksızlık yapıyorlar boşver sen kendini düşün

Güncelleme

Biri gelene kadar degil ama 2 ay gibi bir sure verin 2 ay icinde kontrati bitiricem, o surede de birini bulursunuz diyin. 2 ay yeterli bence baskasini bulmak icin.

Güncelleme
Bunu 2. Dönem başlamadan yapmalıydınız etik olarak, haklı olabilirsiniz emek ve para açısından ancak, ders programları yapılmış edilmiş yeni döneme başlamış siz bunu söylüyorsunuz, idareciler açısından sinir bozucu durum, umarım yakın zamanda biri bulunur gitmezsiniz

Bir sebep göstermek zorunda mısınız ki ?
Ayrılmak istiyorum deyin.
Ama bu devirde heryer sıkıntı ücretli öğretmenlik iyi sanki.
İnş pişman olmazsınız.

Keşke ikinci döneme hiç başlamasydınız.Okulun, çocukların düzeni bozulmamış olurdu
Cocuklara hemen bir ogretmen bulunur.Sorum
Güncelleme
Istemiyorum de .Kalmak zorunda degilsin dilekceni ver ve bir daha gitme.Baskasini bulmak 1 haftaysa kalabilirsin tabi.

Bunu 2. Dönem başlamadan yapmalıydınız etik olarak, haklı olabilirsiniz emek ve para açısından ancak, ders programları yapılmış edilmiş yeni döneme başlamış siz bunu söylüyorsunuz, idareciler açısından sinir bozucu durum, umarım yakın zamanda biri bulunur gitmezsiniz
Yasal olarak istedigi anda yapabilir bence etiklik bir durum da yok ortada.Veliler bu durumu bu ulkede cok yasiyor isyan edip ucretli ogretmenlige karsi ciksinlar o halde.

Güncelleme
Ee ben soyledim, sizin bir mazeretiniz yok, etik olarak onceden bildirmeniz gerekiyor.
Ihtiyac olmasaydi sizi 2. Ogretmen olarak almazlardi en bastan. Ozel egitim mi brans?

Bir sirkette olsaydiniz bu sekilde cikis yapsaniz 15 gunluk ucretinizi keserler. Milli egitimde bu durum oluyor mu bilemiyorum ugrasmazlar ama yine de etik degil

Back
X