Ücretsiz izin almalı mıyım?

Bana da daha büyük yaşlarda bıraksam zor olurdu gibi geliyor . Çünkü büyüdükçe ayrilik kaygıları artıyor anne yanından hiç gitmesin istiyor . Ben ise başladığımdan beri hep kendisine anlattım annecim ben işe gidiyorum şu saatte geleceğim dedim . Her gün işe giderken kapıdan bay bay yapar bana . Kv diyor ki sen yokken hiç sorun çıkarmıyor ama saatin gelince bakinmaya başlıyor sanki geleceğin saati biliyor gibi diyor . Geldiğimde de beni görünce seviniyor sonra hemen emmek istiyor ve günlük rutinimize başlıyoruz. Dediğim gibi bu anlamda bir sorun yaşamadım ben .

Bir de bu var.

Bebeğe 70 yaşındaki kadın bakamaz ki.

Bebek yerinde duramaz nasıl peşinden koşacak ki?

Sormayın.Tam da dediğiniz gibi.Annem sadece bakıma önem verir.Cok iyi baktı ona bişey diyemem.Ama cocuklugumda beni bir kere bile öpüp kokladigini bilmem.Universiteye gidene kadar beni hiç sevmediğini düşünürdüm.

Teşekkür ederim.Cok sağolun.

Alın izninizi :) baktınız işe dönmek istiyorsunuz iptal edip başlayabiliyorsunuz zaten. Annelere kayınvalidelere bakmayın. Ben işten istifa edince de kahroldular para için değil sanırım akranları arasında statü göstergesi herhalde diye düşünmeye başladım. “Benim kızım/gelin öğretmen” diyecekler herhalde bugünler bir daha gelmeyecek. Çok hızlı büyüyecek. Çok kısa sürecek bebeklik dönemine doyun. Üstelik 70 yaşında biri ne kadar dinç olsa da çocuk bakabileceği çok şüpheli. Benim kızım 11 aylık ben 37 yaşımda çok zorlanıyorum. 70 yaşında nasıl bakacak acaba? Konuş konuş çocukla dilimde tüy bitiyor. O yatınca pertim çıkmış şekilde oturup kalıyorum.

Evet bir de işin bu yönü var.Kadin yaşına göre iyi.Sevgi dolu.Ama dediğiniz gibi sonuç olarak yaşlı.9 aylık bebeğe yetemez gibi geliyor bana da.En iyisi ücretli izin almak sanırım.

Ben de anlam veremiyorum bu çalışma hırsına.Ama dediğiniz mantıklı.Neden çalışayım diyorum anneme,erken emekli olursun diyor.E zaten 58 de olacağım .Gün yetip artıyor diyorum.Sen çalis diyor.

kalbinizin sesini dinleyin ve ücretsiz izne ayrılın
içinizden nasıl geliyorsa

çocuğa kv bakmasın bence de 70 yaşında kadın nasıl bakacak
bu arada bakacak olursa kendi evi yakın mı gelip sizde mi kalacak?
Evi bize bir saat.Eger çalışırsam şöyle olacak;eşim salı boş ise ben pazartesi boş gün alacağım.3 gece bizde kalıp geri gidecek.Kendi de öyle kalayım edeyim,hizmet ettireyim kafasında biri değil.

Ya kime ne ya, 3,5 gün 5,5 gün. Diğer insanlardan daha az çalışıyorsun diye ücretsiz izin hakkından yararlanmaya hakkin yok mu yani?
Bence laf edene "merak etmeyin, ücretsiz izinde parasiz kalıp sizden istemem. Eşimle hesabımızı yaptik' dersiniz.
Çocuk biraz büyüdükten sonra , derdini anlattıktan sonra her şey daha rahat olur.
Para dediğin nedir ki? Bu günler bir daha gelmeyecek. Ayrıca devlet sana ücretsiz izin hakkı vermiş. Kime ne yani??

Gayet oluru var bu işin. Hem kenarda paranız var hem borcunuz kiranız yok. Kimseden para pul istemiyorsunuz, kimseyi de dinlemeye gerek yok. Bebeğinizin bu günleri geri gelmeyecek. İzin alın bence.
Aslında aynen böyle düşünüyorum.Para bir şekilde geliyor gidiyor.Ama hatıralar,güzel gunler hep bizimle.

Biz de eşimle öğretmeniz. İlk çocuğumda iki sene izin kullandım. İkincide o kadar uzun kullanamam. Çünkü ev kira, kreş masrafı vs. ve geçinmek 3-4 sene öncesine göre çok daha zor. Bunda bir sene kullanacağım. Bir annenin mecbur kalmadıkça, borcu harcı olmadıkça bebeğini o kadar erken bırakmasını pek doğru bulmuyorum. Başlamak istemiyorsanız kullanın izninizi, doya doya büyütün bebeğinizi. Birçok çalışan kadının buna bile imkanı yok.

Ücretsiz izin alma hakkınız ve imkanınız varmış; ne kadar güzel.

İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.Bebeğinizin bu zamanları geri gelmeyecek.

Ben de ogretmenim pazartesi günü 3 aylık kizimi bırakıp başladım
İmkanım olsa başlamazdim ücretsiz izne ayrılırdim
Imkaniniz varmis kimseyi dinlemeyin
Çocuğunuza bakin vakit geçirin mis gibi
Eylülde başlarsınız isterseniz

Bende ögretmenim.İki kızımıda gurbette büyüttüm.Ben ek ders almadım büyüyene kadar.Her gün gittim.günde 2-3 saat kadar dersim oluyordu.Bakici tuttum eve geliyordu.
Zaten çogunlukla bebeğim uyuyor oluyordu.

ilk kızım 2 aylıkken işe baslamistim zor oldu.
Ama ikincisi pandemiye denk gelmişti.Okul açıldığında kızım 9 aylikti.
Daha rahat olmuştu.
Size önerim alabiliyorsaniz heyet raporu alın 1 ay.
Sonra okul müdürümüze konuşun.
Zaten süt izinlerinizde olacak.
Tam gün olsa anlarım ama eğer ek ders almayacaksaniz 15 saati günlere bölüm günde 2-3 saat gidebilirsiniz.
zaten süt izniniz bitene kadar nöbette tutmayacaksiniz.
Ben mesela milli eğitimden nöbet tutmayacagima dair rapor aldım mazeretim kabul edildi şuan nöbette tutmuyorum.
bakıcım öğlene kadar gelip gidiyor çünkü.
Şuan kızım 2 yaşında hala emiyor.
24 saat dersim var hergun 5 saat kadar derse gidip geliyorum.cok zor olmuyor

bende çok çalıştım tarlalarda fabrikalarda açıkçası ailenizin iki tarafında sizden beklentisi yoksa ben oyumu çalışmanız yönünde kullanıyorum saatleriniz ideal ve 9 aylık bırakmak için iyi ben 6 aylık 8 5 hafta içi her gün bırakmak zorunda kaldım sizin saatler uygun olduğu için bence de gerek yok

Gercekten hakkını verceksenız çocugunuzla kalın ( ev işleri vs de çok vakit alıyor , bazen yogunluk planlılık programlılık disiplin getiriyor insana ,evde durmak ta miskinlik getiriyor bazen ) ama evde psıkolojiniz boxulcaksa çalışın. Anne mutluysa cocuk ta eş te herkes mutlu olur , neyle mutlu olcagınızı düşünün

70 yaşındaki kadına nasil bebek emanet edilir ki? Hani bakıcının yanında göz-kulak olurum dese neyse. Ben 30 yaşındayım bende o özgüven yok. Insanlar cocuk bakmayı ne zannediyorlar? Müge anlı izlerlerken ayağının ucuna yastık koyup ayran çalkalar gibi saatlerce bebek sallamak mi bebek bakmak? 4 aylıktan itibaren bebek dönmeye etrafı keşfetmeye başlıyor. Saatlerce ayni tavanı izlemeyi degil evi gezdirmek parka bahçeye götürmek gerek. Kanguru özellikle tavsiye ederim. Kitap okunacak. Evde tv kapalı olacak. Tummytime yapacak bol bol. Yani cidden sabır ve emek isi. 2 taşım çorba arası bebek büyütmek artik mazi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…