Ücretsiz izin almalı mıyım?

Bebeğim 22 aylık hala işe dönmedim iki yıl ayrıldım bende
Oğlumda da iki yıl almıştım.
Ama tabii ben 8-17 çalışıyorum 30 gün de yıllık izin hakkım var.
Benim için mantıklı olan bu idi.
Sizde içinizden ne geliyorsa bence onu yapın.
Kimseye bu konuda söz hakkı bırakmayın.

Imkan varsa geç başlayın. Benim de bebegim 6 aylık ve özel sektörde max 4+6 10 ay izin mevcut. Uzatamiyorusnuz ne yazık ki. Daha başlamadan nasıl calisacagim derdini düştüm. Annelik çok farklı bsey ve bebelerin bize ihtiyacı var.

Icinizden geç başlamak geliyorsa kimseyi dinlemeyin, geçen bebekligi, zamanı geri alamaSiniz

Ben kullanım derim. Benim annem bakacaktı 8. Ayda döndüm işe 7. Ayda emmeyi de bıraktığı için bir sorun olmadı ama annem 49 yaşında kayınvalidenizin baya yaşı varmış
Ben tüm izin haklarınızı kullanın derim açıkçası.

Cok üzüldüm bunu duyduğuma.Umarim sizin ve kızınız için de en güzeli olur bu hayatta.
Cok tesekkur ederim
Maeswf imkanlar el vermedi
Buyum kizimi da aynı şekilde 4 aylik bırakmıştım
Belki düzelir durum diye ikincisi için bekledik ama maalesef değişen bir şey olmadı

Merhaba, imkanlarıniz doğrultusunda değil bence imkanlarıniz zorlayarak bebeğiniz ile gecirebildiginiz kadar çok vakit geçirin. Bebeklik dönemi çok çok önemli evladınız ile aranızdaki sevgi bağını kurmak, güçlü güzel birliktelikler oluşturabilmek için bu dönem şartlarınız el verdiği müddetçe iş başı yapmayın ki öğretmenler iki yıl izin kullanabiliyor diye biliyorum. Şöyle düşünün; derdini dile getiremeyen annecigine bağlı bir bebek yalnızca anne ve baba sevgisi bekliyor ve elinize bu fırsat bir daha asla gelmeyecek çünkü büyüyorlar. Başkalarının düşüncelerini kulak ardı edin ve eşiniz ile anlaşarak yavrunuzu sevgi dolu bir yuvada büyütün.
Yanlış anlaşılmamak adına tekrar etmek isterim şartlarınız uygun olduğu müddetçe benim fikrim bu yönde. Maalesef tüm anneler evlatları ile vakit geçirmek ister ancak şartlar buna engel olur. Sizin öğretmen olmanız, ekonomik olarak da belli bir seviyede olmanız sebebi ile soyledim. Bu arada sıkılırım derseniz özel ders verebilirsiniz eşiniz bebeğinizle ilgilendiği zaman dilimlerinde hem maddi hem manevi sizin için iyi olur :)

Merhabalar ben olsam ücretsiz izin alırdım. Oğlumda borçtan dolayı ise baslayacaktim ama korona çıkınca gerek kalmadı evden canlı ders yaptık. Yaklaşık 2 yaşında çalışmaya başladım diyebilirim. Onunla beraber zam geçirmek çok guzeldi bence. Şimdi 2. Çocuk konusu oluyor direk diyorum Allah izin verirse 2 yıl izin alırım diye ama bakalım hayat neler getirir bilemiyoruz. İmkanınız varsa sizde alın bence

Ben 8 senelik öğretmenim. ilk kızımda 2 yıl ayrıldım ücretsiz izne zerre pişman olmadım. Sadece onunla ilgilendim bana doyduğu için de 2 yaşında emmeyi kesip öyle okula başladım asla sorun çıkarmadı ufak tefek şeyler için. Şimdi oğlum 11 aylık. Yine ücretsiz izindeyim. Allah bir şekilde bereket veriyor eşim de öğretmen geçiniyoruz. Bolca çocuklarımla vakit geçiriyorum. Nasılsa iki yaşına geldiğinde döneceğim ve emekli olana kadar çalışacağım. Hiç pişman da değilim.

Demeyi unuttum. Kimseyi de takmayın. Ben ücretsiz izin dediğim de herkes açlıktan öleceğimizi ve korkunç bir şey yaptığımı söyledi. Hatta kendimi hizmetçi olarak ilan edeceğimi falan söylediler. Oysa sadece iki yıl evlatlarımla ilgilenmek istedim. Zaten kadro devam ediyor çok şükür döneceğim işim var. P yüzden ben derim ki pişman olmazsınız

Bence siz şu an ücretsiz izne ayrılın eylülde tekrar düşünün durumu. Eylülde de gönlünüz izin kullanmak isterse uzatır kendiniz bakarsınız çocuğunıza .
Ben mesela 10 aylık olana kadar izin kullandım sonra her gün sabah 8.30 dan 11.40 a kadar 4 saat dersim vardı. Bana çok iyi geldi farklı ortam ve işten kopmamak. Süt izni olduğu için idareniz çok sıkıntılı değilse ayarlar istediğiniz gibi.Tabi bakacak kişi ile uyumunuz önemli , sizin eve yatılı gelip bakacaksa anne yada kayınvalide o zaman zor olur. Benim hem annem hem kayınvalidem yakın oturuyor onlar işlerine göre bi biri bi biri geldi öyle idare edildi rahatça.

Nöbet için raporu nasıl aldınız hocam?
Hocam ilçe mili eğitim müdürü ile görüştüm.Mazerrtimi anlattım.Bizim bakicimiz servisle gidip geliyor eve.Baska serviste yok gidecek.o serviste 2 de kalkıyor.dogudayiz.
Burda hiç kimsemizde yok.
büyük kızımda anaokuluna gidiyor.2 de onu okuldan alıp eve getiriyorum.
Eşimde kamuda tam gün ve yoğun çalışıyor.
Bunu dilekçeyede yazdım.Kabul ettiler.
Sonra okul idaresinede bildirdim onlarda kabul ettiler durumu.
Bu şekilde oldu.
İlk kızımda almadım tek çocuk olunca kendimle okula goturuyordum nöbet günleri.
Ama iki çocuk olunca ailelerde olmayınca mecbur kaldım.

Evim kira, kredi borcum var, faturalar arşa çıkmış ama ben ücretsiz iznimi uzatmayı düşünüyorum. Annem bakacak oğluma ama benim verdiğimi veremez diye düşünüyorum. Mesela hergün sabah ve akşam aktivite saatimiz var. Ama anneme bıraktığımda telefondan çizgi film izlettiğini gördüm. Uyardım ama nafile.
Jerşey para değil. Çocuğunuzla ne kadar çok vakit geçirirseniz okadar iyi. Bazen işten ayrılsam mı diye düşünmedim değil ama hayat şartları

Afedersiniz ama millete ne girip ç...kıyor .. yani hayat sizin, para sizin ,stediğiniz gibi yaparsınız, insanlar bu kadar laf etme hakkını kendilerinde nerden görüyorlar

Bence mutlaka ayrilin. Birinci çocuğunda hemen başlamış diğerinde ücretsiz izin almış biri olarak söylüyorum. Seminer dönemi başlayıp maaş alıp yine seminer dönemi sonunda tekrar ücretsiz izne ayrılabilirsiniz. Bir ara her okul buna müsaade etmiyordu ama parçalı kullanılabiliyor ücretsiz izin.

Bırakmayın bu zamanları bir daha geri gelmeyecek çünkü maddi yönden sıkıntı yaşanacak bir durum olsa mecburiyet olurdu tabi ama çalışmamanız problem olabilecek bir şey değil durumunuza bakılırsa

Çok haklısınız.2 sene bebeğin size ihtiyacı var.

Afedersiniz ama millete ne girip ç...kıyor .. yani hayat sizin, para sizin ,stediğiniz gibi yaparsınız, insanlar bu kadar laf etme hakkını kendilerinde nerden görüyorlar
Çoğu kişiyi tenzih ederim ama bir gerçek ki milletimiz her işe karışmayı kendine hak biliyor maalesef. Eğer biraz başı dik olmazsan üzerinde anlamlı veya anlamsız otorite kurduğunu sanıyor. Aynı cümleyi ben kurmuştum o zaman para benim, görev benim maddi sıkıntı olacaksa ki olmayacaktı o da benim diye

Deneyin vazgeçme şansi var gecinesmezseniz dönersin 70 yaş bakamaz bakıcı bulunur ben bir yaşında başladım 5 saat okulda oluyorum sorun olmuyor emen bebek kucaktan inmiyor bırakmak çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…