- 14 Eylül 2014
- 2.057
- 4.029
- 333
- Konu Sahibi Tardis_2718
-
Gerçekten size ve herkese teşekkür ederim.Biz de eşimle öğretmeniz. İlk çocuğumda iki sene izin kullandım. İkincide o kadar uzun kullanamam. Çünkü ev kira, kreş masrafı vs. ve geçinmek 3-4 sene öncesine göre çok daha zor. Bunda bir sene kullanacağım. Bir annenin mecbur kalmadıkça, borcu harcı olmadıkça bebeğini o kadar erken bırakmasını pek doğru bulmuyorum. Başlamak istemiyorsanız kullanın izninizi, doya doya büyütün bebeğinizi. Birçok çalışan kadının buna bile imkanı yok.
İki tarafın da beklentisi yok.Daha sebzedir meyvedir destekleri vardır.İki taraf ta sağolsun varolsun.bende çok çalıştım tarlalarda fabrikalarda açıkçası ailenizin iki tarafında sizden beklentisi yoksa ben oyumu çalışmanız yönünde kullanıyorum saatleriniz ideal ve 9 aylık bırakmak için iyi ben 6 aylık 8 5 hafta içi her gün bırakmak zorunda kaldım sizin saatler uygun olduğu için bence de gerek yok
Cok üzüldüm bunu duyduğuma.Umarim sizin ve kızınız için de en güzeli olur bu hayatta.Ben de ogretmenim pazartesi günü 3 aylık kizimi bırakıp başladım
İmkanım olsa başlamazdim ücretsiz izne ayrılırdim
Imkaniniz varmis kimseyi dinlemeyin
Çocuğunuza bakin vakit geçirin mis gibi
Eylülde başlarsınız isterseniz
Nöbet için raporu nasıl aldınız hocam?Bende ögretmenim.İki kızımıda gurbette büyüttüm.Ben ek ders almadım büyüyene kadar.Her gün gittim.günde 2-3 saat kadar dersim oluyordu.Bakici tuttum eve geliyordu.
Zaten çogunlukla bebeğim uyuyor oluyordu.
ilk kızım 2 aylıkken işe baslamistim zor oldu.
Ama ikincisi pandemiye denk gelmişti.Okul açıldığında kızım 9 aylikti.
Daha rahat olmuştu.
Size önerim alabiliyorsaniz heyet raporu alın 1 ay.
Sonra okul müdürümüze konuşun.
Zaten süt izinlerinizde olacak.
Tam gün olsa anlarım ama eğer ek ders almayacaksaniz 15 saati günlere bölüm günde 2-3 saat gidebilirsiniz.
zaten süt izniniz bitene kadar nöbette tutmayacaksiniz.
Ben mesela milli eğitimden nöbet tutmayacagima dair rapor aldım mazeretim kabul edildi şuan nöbette tutmuyorum.
bakıcım öğlene kadar gelip gidiyor çünkü.
Şuan kızım 2 yaşında hala emiyor.
24 saat dersim var hergun 5 saat kadar derse gidip geliyorum.cok zor olmuyor
Bence de saçma.Direkt diyemiyor çalış diye ama arada işte imada bulunuyor.Ben de karşılığını veriyorum aynı tonda.Onun ne söylediğini umursamam ben.Cimri bir kadındır.Ama bana ne.Kendi bildiğimi okurum.Ozele de para tuzağı felan derdi birilerini örnek gösterirdi hamileyken.Ben cevap bile vermedim gittim özele,doğumu da özelde yaptım.Yani o önemli değil.Ama kendi annem bile böyle diyince acaba dedim.Ondan sormak istedim.Kayınvalidenizin yorum yapması çok saçma. Eğer borcunuz yoksa ve çocuğunuzu büyütmek istiyorsanız ücretsiz izin gayet mantıklı yani kaç kere o bebeklik zamanlarınızı göreceksiniz ki? bu çok kişisel tercih kimi işe gider kimi bebeğini büyütür. Özel sektörde dönmek zorunlu gibi ama memurluk öyle değil bence. Bebeğinizi büyütmek en doğal hakkınız
Bende ögretmenim.İki kızımıda gurbette büyüttüm.Ben ek ders almadım büyüyene kadar.Her gün gittim.günde 2-3 saat kadar dersim oluyordu.Bakici tuttum eve geliyordu.
Zaten çogunlukla bebeğim uyuyor oluyordu.
ilk kızım 2 aylıkken işe baslamistim zor oldu.
Ama ikincisi pandemiye denk gelmişti.Okul açıldığında kızım 9 aylikti.
Daha rahat olmuştu.
Size önerim alabiliyorsaniz heyet raporu alın 1 ay.
Sonra okul müdürümüze konuşun.
Zaten süt izinlerinizde olacak.
Tam gün olsa anlarım ama eğer ek ders almayacaksaniz 15 saati günlere bölüm günde 2-3 saat gidebilirsiniz.
zaten süt izniniz bitene kadar nöbette tutmayacaksiniz.
Ben mesela milli eğitimden nöbet tutmayacagima dair rapor aldım mazeretim kabul edildi şuan nöbette tutmuyorum.
bakıcım öğlene kadar gelip gidiyor çünkü.
Şuan kızım 2 yaşında hala emiyor.
24 saat dersim var hergun 5 saat kadar derse gidip geliyorum.cok zor olmuyor
Çalışan anne çocuğu olarak anne çocuk ne kadar berabere o kadar kar diyorum.Merhabalar öncelikle.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ama sorumu sormadan önce kendimi tanıtayım.
37 yaşındayım.Yaklasik 4 senelik evliyim.2,5 aylık bir kızım var.Esimle ikimiz de öğretmeniz.Guzel bir evliligimiz var.Evimiz kendimizin.Cok eski de olsa bir arabamız ve kenarda birikmiş 120 bin TL paramiz var.Kredi borcumuz yok.
Benim Mart'ın ortasında ücretli iznim bitecek.Bebegimi dogurmadan önce ise başlarım diyordum ama şimdi asla yapamayacağımi anladım.Doguma 10 gün kala izne ayrıldım.Anne sütü veriyorum sadece ve kucağımdan inmeyen bir bebeğim var.Ben önümüzdeki sene için de işe başlamayı istemiyorum.Bebegimi kendim büyütmek istiyorum.Esim sen bilirsin diyor.Kayinvalideme kalsa Mart'ta başlayayım istiyor.Acikcasi bu konuda onu umursamıyorum.Sessiz kalarak bildiğimi okuyorum.Ama geçen gün anneme bile bu fikrimi söylediğimde karşı çıktı.İste zaten 3.5 gün okula gidiyorsun,mesain az,çocuğun da büyümüş olacak diyor.Kayinvaliden zaten bakmak istiyor baksın diyor.Ama kv 70 yaşında.
Bilmiyorum neden ama zoruma gitti.Ben lise ve üniversite yıllarında tarlada tütün isciligi yaparak okudum.Universitede 3 sene özel ders verdim.Son sene dershanede calistim.burs aldım ve aileme pek yük olmadım.Onlarda okumamı desteklediler,sagolsunlar.Yeri geldi pancar yevmiyesine bile gittim kpss kitapları almak icin.Hemen atandım.Yaklasik 14 senedir öğretmenlik yapıyorum.
Sizce 2 yaşına kadar bebeğime kendim bakmak istemem ve 1 sene ücretsiz izne ayrılmam çok mu fazla? Diğer türlü 9 aylıkken işe başlamış olacagim.Bebegim bunun için yeterince büyük mu olacak?Ben çok mu duygusal davranıyorum?
Yorum yapacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
tekrar işe girme sıkıntınız olsa işinizi bırakmak saçmalık olurdu ama öyle bir durum yok. İsterseniz günde 3 saat gidin isterseniz 9. evden çıkınca çıkmış olunuyor. Bilmiyorum benim yaşım küçük ne getirir hayat bilmiyorum ama bebeğim olursa eğer 2 yaşına kadar ben bakmak isterim. uyuyor olsa da belki onun yanında yatıp uyumak isteyeceksiniz ne bileyim bir sürü şey. zaten uzun yıllar çalışıyor olacaksınız ve çalışmışsınız ev araba varmış ee daha ne olsun ki. Her gelirin bir gideri oluyor bence yani çalışıyor olsanız bile değmez bence. İstiyor olsanız neyse de siz bebeğinizi büyütmek istiyorsunuz. temelli işten ayrılma da değil. en kötü olmadı izni iptal etme hakkınız vardır. sağlıkla büyütün bebeğiniziBence de saçma.Direkt diyemiyor çalış diye ama arada işte imada bulunuyor.Ben de karşılığını veriyorum aynı tonda.Onun ne söylediğini umursamam ben.Cimri bir kadındır.Ama bana ne.Kendi bildiğimi okurum.Ozele de para tuzağı felan derdi birilerini örnek gösterirdi hamileyken.Ben cevap bile vermedim gittim özele,doğumu da özelde yaptım.Yani o önemli değil.Ama kendi annem bile böyle diyince acaba dedim.Ondan sormak istedim.
Ben ilk çocuğum olduğu için sanirim bu kadar olabileceğini bilmiyordum.Biz teklif etmedik kendi gönüllü oldu .İlk torun ve muhtemelen son torun olacağı için olabilir.Sanirim bu iş olmayacak.Aslinda ücretsiz izin alma fikri kafamda ağır basıyor.Bu da benim hayattaki bir molam olsun.Ben 30 lu yaşlarımdayken 9 aylık bebeğe bakarken yorgunluktan ağlayacak, baş dönmesinden bayılacak vaziyetlere geliyordum. 70 yaşındaki kadın bunu yapabilecekse acilen doktora gidip muayene olmalıyım. Bana 70 yaşındayken çocuk baktırmak isteseler o sorumluluğu alamam yavrum ben bu yaşımda nasıl koşayım peşinden derim. Köşe yastığı değil ki koy kenara dursun 70 yaşındayken bu iş nasıl olacak? Eğer illa ki kv bakacaksa bari yanina genç bir bakıcı da tutun ben gerçekten çok şaşkınım nasıl kabul edebildi diye.
2 yasina kadar ucretsiz izin alin. Cocuklarin krese kadar anneye ihtiyaclari oluyorMerhabalar öncelikle.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ama sorumu sormadan önce kendimi tanıtayım.
37 yaşındayım.Yaklasik 4 senelik evliyim.2,5 aylık bir kızım var.Esimle ikimiz de öğretmeniz.Guzel bir evliligimiz var.Evimiz kendimizin.Cok eski de olsa bir arabamız ve kenarda birikmiş 120 bin TL paramiz var.Kredi borcumuz yok.
Benim Mart'ın ortasında ücretli iznim bitecek.Bebegimi dogurmadan önce ise başlarım diyordum ama şimdi asla yapamayacağımi anladım.Doguma 10 gün kala izne ayrıldım.Anne sütü veriyorum sadece ve kucağımdan inmeyen bir bebeğim var.Ben önümüzdeki sene için de işe başlamayı istemiyorum.Bebegimi kendim büyütmek istiyorum.Esim sen bilirsin diyor.Kayinvalideme kalsa Mart'ta başlayayım istiyor.Acikcasi bu konuda onu umursamıyorum.Sessiz kalarak bildiğimi okuyorum.Ama geçen gün anneme bile bu fikrimi söylediğimde karşı çıktı.İste zaten 3.5 gün okula gidiyorsun,mesain az,çocuğun da büyümüş olacak diyor.Kayinvaliden zaten bakmak istiyor baksın diyor.Ama kv 70 yaşında.
Bilmiyorum neden ama zoruma gitti.Ben lise ve üniversite yıllarında tarlada tütün isciligi yaparak okudum.Universitede 3 sene özel ders verdim.Son sene dershanede calistim.burs aldım ve aileme pek yük olmadım.Onlarda okumamı desteklediler,sagolsunlar.Yeri geldi pancar yevmiyesine bile gittim kpss kitapları almak icin.Hemen atandım.Yaklasik 14 senedir öğretmenlik yapıyorum.
Sizce 2 yaşına kadar bebeğime kendim bakmak istemem ve 1 sene ücretsiz izne ayrılmam çok mu fazla? Diğer türlü 9 aylıkken işe başlamış olacagim.Bebegim bunun için yeterince büyük mu olacak?Ben çok mu duygusal davranıyorum?
Başka da çocuk yapmayacaksan kendin bak bence, bi tanecik çocuğun o aşamaları yaşamak istersinMerhabalar öncelikle.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.Ama sorumu sormadan önce kendimi tanıtayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?