Ücretsiz izin almalı mıyım?

Gerçekten size ve herkese teşekkür ederim. İki tarafın da beklentisi yok.Daha sebzedir meyvedir destekleri vardır.İki taraf ta sağolsun varolsun.

Cok üzüldüm bunu duyduğuma.Umarim sizin ve kızınız için de en güzeli olur bu hayatta.

Kayınvalidenizin yorum yapması çok saçma. Eğer borcunuz yoksa ve çocuğunuzu büyütmek istiyorsanız ücretsiz izin gayet mantıklı yani kaç kere o bebeklik zamanlarınızı göreceksiniz ki? bu çok kişisel tercih kimi işe gider kimi bebeğini büyütür. Özel sektörde dönmek zorunlu gibi ama memurluk öyle değil bence. Bebeğinizi büyütmek en doğal hakkınız

Nöbet için raporu nasıl aldınız hocam?

Bence de saçma.Direkt diyemiyor çalış diye ama arada işte imada bulunuyor.Ben de karşılığını veriyorum aynı tonda.Onun ne söylediğini umursamam ben.Cimri bir kadındır.Ama bana ne.Kendi bildiğimi okurum.Ozele de para tuzağı felan derdi birilerini örnek gösterirdi hamileyken.Ben cevap bile vermedim gittim özele,doğumu da özelde yaptım.Yani o önemli değil.Ama kendi annem bile böyle diyince acaba dedim.Ondan sormak istedim.

Oncelikle karar vermesi gereken kisiler siz ve esiniz. Anneyi, kvyi bosverin.
Ben 3 aylikken ise baslamistim. Bakici tuttuk kres yasina kadar bakti. Bu rutine alisinca hic sorun cikarmadi.

İşte aslında tam olarak merak ettiğim bu.Zaten ek ders işini baya oldum bırakalı.Bir aksilik olmazsa seneye 16 saat bile ders alabilirim.Uyku saatlerine denk getirmek de mantıklı hani.Herhalde bebeğim karar verecek.Bakalim 9 aylık olduğunda duruma artık.
İşte aslında tam olarak merak ettiğim bu.Zaten ek ders işini baya oldum bırakalı.Bir aksilik olmazsa seneye 16 saat bile ders alabilirim.Uyku saatlerine denk getirmek de mantıklı hani.Herhalde bebeğim karar verecek.Bakalim 9 aylık olduğunda duruma artık.

Ben 30 lu yaşlarımdayken 9 aylık bebeğe bakarken yorgunluktan ağlayacak, baş dönmesinden bayılacak vaziyetlere geliyordum. 70 yaşındaki kadın bunu yapabilecekse acilen doktora gidip muayene olmalıyım. Bana 70 yaşındayken çocuk baktırmak isteseler o sorumluluğu alamam yavrum ben bu yaşımda nasıl koşayım peşinden derim. Köşe yastığı değil ki koy kenara dursun 70 yaşındayken bu iş nasıl olacak? Eğer illa ki kv bakacaksa bari yanina genç bir bakıcı da tutun ben gerçekten çok şaşkınım nasıl kabul edebildi diye.

Çalışan anne çocuğu olarak anne çocuk ne kadar berabere o kadar kar diyorum.
Zaten 2-3 yaşına gelince mecburen kreşe falan gidecek bebeğinizle beraber geçireceğiniz zaman kısıtlı olacak

tekrar işe girme sıkıntınız olsa işinizi bırakmak saçmalık olurdu ama öyle bir durum yok. İsterseniz günde 3 saat gidin isterseniz 9. evden çıkınca çıkmış olunuyor. Bilmiyorum benim yaşım küçük ne getirir hayat bilmiyorum ama bebeğim olursa eğer 2 yaşına kadar ben bakmak isterim. uyuyor olsa da belki onun yanında yatıp uyumak isteyeceksiniz ne bileyim bir sürü şey. zaten uzun yıllar çalışıyor olacaksınız ve çalışmışsınız ev araba varmış ee daha ne olsun ki. Her gelirin bir gideri oluyor bence yani çalışıyor olsanız bile değmez bence. İstiyor olsanız neyse de siz bebeğinizi büyütmek istiyorsunuz. temelli işten ayrılma da değil. en kötü olmadı izni iptal etme hakkınız vardır. sağlıkla büyütün bebeğinizi

Önümüzdeki bilmemkaç sene çalışacağım, şimdi neden zorlayayım demiştim, bu düşünce netleştirmişti beni.
İnsanlar parayı ne kadar seviyor, borcunuz yokmuş hazır hissetmeden kesinlikle dönmeyin işe.

İleride keşke çalışsaydım deme ihtimaliniz yok gibi, ama keşke izne ayrılsaydım deme ihtimaliniz var.

Son düzenleme:
Ben ilk çocuğum olduğu için sanirim bu kadar olabileceğini bilmiyordum.Biz teklif etmedik kendi gönüllü oldu .İlk torun ve muhtemelen son torun olacağı için olabilir.Sanirim bu iş olmayacak.Aslinda ücretsiz izin alma fikri kafamda ağır basıyor.Bu da benim hayattaki bir molam olsun.
Bu arada ben de 70 yaşında bakamazdim.Zaten bizim ailedeki ortalama yaşam süresine göre ölmüs oluyorum.Olmesem bile zor hani bebek bakmak.Ama kvde de bir genetik var beni bile gomebilir.Annesi 98 de vefat etmiş.

Oğlum 6 aylikken ise başladım, öğretmenim. Tam gün çalışıyordum ama boş gunum vardı, geç gittigim gün vardı. Oğlum için zor olmadı. Çocuğunuz küçük, alıştığı sistemde buyur onu dert etmeyin. Ben calismasam evde delirirdim. Bu konu çok kişisel. Icinizden gelmiyorsa, maddiyat el veriyorsa calismayin

Kredi borcumuz olduğu için bebeğim 9 aylıkken başladım. Bebegime bakıcı bakıyor. Tanıdığımız, güvendiğimiz biri. Açıkçası çalışmak bana iyi geldi. Ama kim bakarsa baksın, istediğiniz gibi olmuyor. Bazı durumları görmezden gelmek durumunda kalıyorsunuz. Imkaniniz var bence, ucretsize ayrılabilirsiniz. Ama çalışmaya alışan insan bir süre sonra evde vakit geçiremiyor.

Ders saati 16 saat yapıp ilk dört saat olursa bence ayrilmaniza gerek yok.
Çalışmayınca o dönemin sigortalar yatmıyor diye biliyorum.
Hizmet puanı yok iki yıl geriden gidiyor herşey.
Bunun için maddi durum cok iyi olmali.
Çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek misiniz tek maaşla?
İnsanlar ev var demiş te bir evle ne oluyor ki hayat çok pahali.
Sabah 7 akşam 7 olsa tamam ayrılın derdim ama dediğim saatler sağlanırsa bence dört gün bu şekilde calisabilirsiniz.
Bu ekonomi de ücretsiz izne ayrılmak bana luks geliyor.
O çocuk büyüyecek kreşe vereceksiniz hep para.
Şuan bile kitapları eğitici aktivite oyuncaklar bir dünya para.
Siz evde durdukça eşiniz size bir gelir sağlar mı?
Kos kos evde durup bir yere çocukla cikamayacaksaniz sabah akşam evde çocuk temizlik yemekle uğraşmak daha sıkıcı.
Evde durunca aylık kadının bir yerden ya eşten ya kendine ait önceden yaptığı bir mulkten geliri olmalı diye düşünüyorum.

Bence marttan sonra rapor mu buluyorsun, ücretsiz mi alıyorsun ağustos bitene kadar bak. Maddi manevi durumuna göre karar ver. Bebeğim doğmadan önce ben de iki yıl ücretsiz kullansam mı diyordum. Eylülde dokuz aylık olmuştu, koşa koşa başladım

2 yasina kadar ucretsiz izin alin. Cocuklarin krese kadar anneye ihtiyaclari oluyor

Ben de 22 aylık olana kadar kendim büyüttüm. Kimseye de sormadım. İlk çocuğumdu öyle istedim. İçinizden geldiği gibi hareket edin bence.Eylülde karar verirsiniz .

Başka da çocuk yapmayacaksan kendin bak bence, bi tanecik çocuğun o aşamaları yaşamak istersin
Ben pandemi falan denk geldi 2 yaşına kadar bakabildim bence iyi oldu. Tabii sonlara doğru çok bunaldım iki insan yüzü görüp sosyalleşmeye çok ihtiyacım oldu, evden ve çocuk bakımından bunalana kadar kendin bakabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…