• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ücretsiz izne ayrılan var mı?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
Arkadaşlar çalışıyorum, bebişimiz doğduktan sonra 1 yıl aylıksız izne ayrılma konusunu şimdiden düşünüyorum, AMA uzun süre evde kalırsam depresyona girip bebeğime ve eşime agrasif davranır mıyım diye de tereddütlerim var.Bu konudaki tecrübelerinizi çoooooook merak ediyorum..

Devlet Kurumu mu?
Özel de yok sanırım böyle bir seçenek.
Olabilir neden olmasın daha çok vakit ayırırsınız evinize bebeğinize bence çok güzel olur:KK76:

bebişine vakit ayırırken girmezsin depresyona yorgunluk ve uykusuzluktan girersin girersen eğer bence ayrıl, maddi durumunda sıkıntı yoksa tabi :KK66:

Arkadaşlar çalışıyorum, bebişimiz doğduktan sonra 1 yıl aylıksız izne ayrılma konusunu şimdiden düşünüyorum, AMA uzun süre evde kalırsam depresyona girip bebeğime ve eşime agrasif davranır mıyım diye de tereddütlerim var.Bu konudaki tecrübelerinizi çoooooook merak ediyorum..

BU NE EVHAM ŞİMDİDEN
bişey olmaz korkma

Bu senin işine göre değişiyor
Yoğun,dolu,doyurucu bir işin varsa depresif olman olası
Ben doğum yapalı 4 ay oldu ücretsiz izin değil de onun gibi birşey hakkım vardı kullanıyorum
Ve elimde değil kendimi işe yaramaz hissediyorum
Bir yandan da bu uykusuzlukla işe nasıl giderdim bilmiyorum.

1sene göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor eminim depresyona filan girmezsin..

Bu senin işine göre değişiyor
Yoğun,dolu,doyurucu bir işin varsa depresif olman olası
Ben doğum yapalı 4 ay oldu ücretsiz izin değil de onun gibi birşey hakkım vardı kullanıyorum
Ve elimde değil kendimi işe yaramaz hissediyorum
Bir yandan da bu uykusuzlukla işe nasıl giderdim bilmiyorum.
bebeğine bakmak işe yaramazlık mı?

ben kamuda ogretmenım ıs saatlerim biraz rahat. ben 5.5 ay kendim baktım.kıştı pek dısarı cıkamıyordum, burda tanıdıgım pek bırılerı yoktu bundan ve aılevı sebeplerden dolayı kendimi kotu hıssedıyordum.sonra 1.5 ay gunde 4 saat calıstım. ardından yaz tatılı, 3 ay evdeydım.. ve sunu fark ettım o 1.5 ay gunde 4 saat calısma bana cok iyi gelmiş, kendimi daha mutlu hissettirmişti. Bebeğime karşı da tahammülüm arttığını, onunla daha iyi saatler geçirdiğimi anladım. (uzmanların kaliteli zaman dedikleri bu galiba).. şimdi 11 aylık kızım.. o da ben de daha mutluyuz diye hissediyorum

Benim de bebeğim 4 aylıkken çalışmaya başladım, ben de kendimi kötü hissediyordum, eşimin işten dönmesini beklemek kendimi kötü hissetiriyordu, çalışmakta istemiyordum ama( ücretsiz izin sıkışırız diye almadım).... Çalışmaya alışık olduğun için bu hissi hissedersin ama bence de ücretsiz izin alınca sıkışmayacaksan al ama 1 yıl kesintisiz değilde 3 aylık üç aylık olabilir.

Beni anlatiyorsun. Egitim arastirma hastanesinde calisiyorum. Bebegim 8.5 aylik oldu, 8 hafta ucretli izinden sonra ucretsize ayrildim.bir suredir evde cok bunalmaya başladığımı farkettim,işe yaramamak demeyelim de normal gunduz mesaisi arti ayda bilmemkac nobet o yogunluga alismisim birden sessiz duvarlar surekli memede kalmak isteyen bi bebekle yalniz olmak calismayi bile nefes alma seklinde dusunmeye sebep oldu. Hala uykusuzluk var surekli bolunmeden oturu kaliteli uyuyamadigim için. Uyuyamadigim icin kahvalti saatlerim aksiyor, ruh halim her seye yansiyor, yemek yapmak istemiyorum vs vs gibi. 10 aylik oldugunda nobet tutmayacak sekilde ise baslamak istiyorum, bu gunleri arayacagima da adim gibi eminim.ama böyle de zor.

Back
X