- 26 Ekim 2007
- 1.178
- 96
- 163
- Konu Sahibi ReinedelAmour
-
Arkadaşlar iyicene kafam karıştı ve sinirliyim..
Sevgilimin ailesi yakında tanışmaya geliyorlar ve biz bir türlü; sırasıyla isteme,söz, nişan ve düğün olaylarını bir kronolojik sıraya oturtamadık.
Hayatımda ilk kez izdivaca giriyorum. Bu işler nasıl yürür nasıl eder bilmiyorum. Tek bildiğim, üçü bir arada deterjanlar ya da kahveler gibi evlenmek istemediğimdir. Çok mu kolay ya da basit kız evinden kız almak ?
Burada karşı tarafa zorluk çıkartmaktan bahsetmiyorum. Ama bazı şeylerin geleneklerimize uygun olmasını isterim.
Erkek arkadaşım diyor ki, söz ve de nişanı aynı anda yapalım :uhm:
Hangisi bir arada yapılabilir ? Söz ve nişan bir arada olur mu ? Yoksa isteme ve de söz mü bir arada olur ? Söz neden yapılır ve de söz kesilirken illa yüzük takılırmı ? Hadi sözde yüzük takıldı , nişanda farklı yüzükler mi takılır ? Nasıldır nedir ? Ne değildir ne olmalıdır ? Erkek tarafın tutumu ne olmalıdır ?
Lütfen bir fikir verin....
Cnm ya bu iki tarafın karsılıklı karar vericegi bi karardır söle olabilir benim böle olmustu.. tabi bikez ailemle tanısmaya geldiler daha sonra kız istemeye aile büyükleri toplandı isteme oldu ve ince söz üzükleri vardır alyans diil öle bişi kestik aramızda dügünümüz erken olacagı iin yanı bi yani 9 ay fln sonra olacagı için nişan yapmadık dügün günü söz yüzüklerimizi cıkardık alyanslarımızı taktık..:asigim:
yada söle olabilir istemeye gelinir bi gün kararlastırılır nişan için kararlastırılan o gün nişan yapılır....a.s
bana sorucak olursan nişan olayı cok gereksiz bi olaydır yani tamam aile arasında olabilir ama öle sazlı sözlü bi kokteyl yada eglence olması gereksizdir bence..aile arasında istemeye geldikleri gün bi yüzük takarsınız sonra eglenmek istiyosanız arkadaslarınızı alıp eglene bilirsiniz.cünkü nişan olayında füzili para harcanır bi anlamı yoktur yaniii :umursamaz:
tabi yine sizin vereceginiz bi karar buyrunnnnnnnnn
Sözde yüzük takılırmı ? Yoksa mendil mi verilir sadece ?
Canım.. Biz eşimle 4 yıl flört ettik daha sonra alemi evliliğe ikna edebildim (başta eşimi kabul etmemişlerdi)
Önce eşim tek geldi tanştı ailemle... 1 ay onra ailesiyle beraber geldiler.. öyle havadan sudan sohbet olacaktı. Ama babası dayanamadı, bizim gelişimizin nedeni malum diye konuya girdi...
Babam da malum biliyoruz dedi... Hayırlısı dedi Kapattı konuyu, başka konuya geçtik...
15 gün sonra çiçeklerini nişan bohçalarını nişan çikolatalarını alıp geldiler, allahın emriyle istediler ve nişan yüzüklerimizi taktık...
Ben öyle formaliteleri falan sevmiyorum.. O yüzden aynen senin dediğin gibi 3ü birarada kahveler gibi yaptım bu işleri... Bunun kız almanın basit olmasıyla falan alakası yok...
Zaten evlenmeye karar verdiysen tanıyorsun seviyorsun demektir... Görücü usulü olsa tamam tanışsınlar falan muhabbeti olurda ee artık görücü usulü evlilik pek kalmadı bu gereksiz formaliteleri uzatmanın da bir anlamı yok bence....
Ama bir konuda haklısın söz nişan bir arada oacaksa yani söz yapılmadan direk nişan yapılacaksa steme ile nişan arasını fazla uzatmamak lazım... Ben hiç uzatmadım mesela isteme olduktan 5 dakika sonra nşanlandım :)))
peki edosh şu olabilirmi? Sevgilime göre şöyle birşey de mümkün: İstemeye geldikleri gün hiçbirşey takılmaz ve de nişan tarihi belirlenir.. Yani nişana kadar parmakların boş gezersin.
Nişan da takriben 2 -3 ay sora olsa ? Bu mümkünmü ? olabilirmi ? İçimden bir ses bu absürd diyor ama neden böyle birşeyi diyor içimdeki ses onu da anlamış değilim..benneyaptımki
ne gerek var ayrı ayrı yapmaya herşeyi ben anlamış değilim
beni istediler, yüzük taktık, yaklaşık 50 kişi kadardık
isteme, söz, nişan hepsi biarada oldu çıktı
hem maddi açıdan zorlayıcı, hemde gereksiz prosedürler bence
görücü usulü olsa tanışma faslı, tanışma evresi dersin ama sevgili olduktan sonra uzatmaya gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?