Üçü bir arada, Kahveler gibi evlilik..

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Arkadaşlar iyicene kafam karıştı ve sinirliyim..

Sevgilimin ailesi yakında tanışmaya geliyorlar ve biz bir türlü; sırasıyla isteme,söz, nişan ve düğün olaylarını bir kronolojik sıraya oturtamadık.

Hayatımda ilk kez izdivaca giriyorum. Bu işler nasıl yürür nasıl eder bilmiyorum. Tek bildiğim, üçü bir arada deterjanlar ya da kahveler gibi evlenmek istemediğimdir. Çok mu kolay ya da basit kız evinden kız almak ?

Burada karşı tarafa zorluk çıkartmaktan bahsetmiyorum. Ama bazı şeylerin geleneklerimize uygun olmasını isterim.

Erkek arkadaşım diyor ki, söz ve de nişanı aynı anda yapalım :uhm:

Hangisi bir arada yapılabilir ? Söz ve nişan bir arada olur mu ? Yoksa isteme ve de söz mü bir arada olur ? Söz neden yapılır ve de söz kesilirken illa yüzük takılırmı ? Hadi sözde yüzük takıldı , nişanda farklı yüzükler mi takılır ? Nasıldır nedir ? Ne değildir ne olmalıdır ? Erkek tarafın tutumu ne olmalıdır ?

Lütfen bir fikir verin....

ben söz ve nişanı birarada yapmıştım..çünkkü ben çalgılı çengili düğün salonlarında olan nişanı sevmiyordum.önce tanışıldı ardından söz nişan birlikte yapıldı.sizin bileceğiniz iş..oturup konuşacak karşı tarafın isteklerini dinleyip kendi isteklerini söyleyecek orta yolu bulacaksınız.şimdiden tartışırsanız ileride önüne geçemezsiniz..

nişanla sözü aynı anda yapan da var...
ben önce tanışılmıştı.
sonra isteme ve sözbir arada olmuştu
sonra nişanımız olmuştu
sonrada düğün

isteme ayri soz ayri nisan ayri bence cok zor olur ya.. yani sen bilirsin ama sahsen o kadar seramonu sevmem ben.
siz yakin akrabalarinizi cagirirsiniz onlar da oyle kalabalik bir ev ortaminda hem istenirsin yuzuk takilir soz nisan bi arada olmus olur.
bunun kinasi ve nikahi var dugunu var.. hepsini yapmak istersen cok yorulursun sanki ama tabiki sen bileceksin.

ayrı yerlerdeysenız
tanısma ve ardından ya söz ya nısan yapın yanı yuzuk takılsın soz yada nısan fark etmez
calgılı eglencelı bır sey ıstıosanız tanısmaya geldıklerınde ısteme olsun sonra nısan yaparsanız
aynı yerdeysenız bence hepsını isteyın

Cnm ya bu iki tarafın karsılıklı karar vericegi bi karardır söle olabilir benim böle olmustu.. tabi bikez ailemle tanısmaya geldiler daha sonra kız istemeye aile büyükleri toplandı isteme oldu ve ince söz üzükleri vardır alyans diil öle bişi kestik aramızda dügünümüz erken olacagı iin yanı bi yani 9 ay fln sonra olacagı için nişan yapmadık dügün günü söz yüzüklerimizi cıkardık alyanslarımızı taktık..:asigim:

yada söle olabilir istemeye gelinir bi gün kararlastırılır nişan için kararlastırılan o gün nişan yapılır....a.s

bana sorucak olursan nişan olayı cok gereksiz bi olaydır yani tamam aile arasında olabilir ama öle sazlı sözlü bi kokteyl yada eglence olması gereksizdir bence..aile arasında istemeye geldikleri gün bi yüzük takarsınız sonra eglenmek istiyosanız arkadaslarınızı alıp eglene bilirsiniz.cünkü nişan olayında füzili para harcanır bi anlamı yoktur yaniii :umursamaz:

tabi yine sizin vereceginiz bi karar buyrunnnnnnnnn

canım gelsinler seni istesinler ve nişanı takın..
ne sözü,nişanı,istemesi ayrı ayrı yapacaksınız..
biz aynı yerde olmamıza rağmen bunları yapmadık..
1 yıl sonrada mis gibi düğünmümüzü yaptık.
ailenle bu konuya daha rahat açıklık getirebilirsin tahminimce.

öncelikle konu başlığına bayıldım kaydirigubbakcemile5

kzı ve erkek tarafı farkılı memlekettelerse tek gelişte isteme, nişan ve söz bir arada olabiliyor. ama aynı yerde yaşıyorsanız neden böyle olsun ki? en azından isteme ve nişan farklı olmalı bence. yani benim öyle oldu babam bir istemeyle kız vermem dedi. istediler sonra babam onları araştırdı düşündü. sonrada nişan takıldı söz olmadı. biz farklı memleketlerdeydik.

bu söz ve nişan arasındaki fark sanırım nişanı salonda yapmak isteyenlerin biraz zaman kazanması demek. yüzük olayına gelince nişanla sözün arası uzaksa sözde ince bir yüzük yada tektaş takılıyor, nişanda ise alyans.ama araları yakınsa alyans alırsınız sadece olur biter. kişinin kendine kalmış bişey, zaten adetleri gelenek ve görenekleri çıkaran biz insanlar değilmiyiz?

peki edosh şu olabilirmi? Sevgilime göre şöyle birşey de mümkün: İstemeye geldikleri gün hiçbirşey takılmaz ve de nişan tarihi belirlenir.. Yani nişana kadar parmakların boş gezersin.

Nişan da takriben 2 -3 ay sora olsa ? Bu mümkünmü ? olabilirmi ? İçimden bir ses bu absürd diyor ama neden böyle birşeyi diyor içimdeki ses onu da anlamış değilim..benneyaptımki

valla bence söz töreni gereksiz bence söz ne biliyomusunuz hani sonucu belli olan isteme de kızı verdik demek.nişan ayrı olur.ama istemeyle nişan arasın da çok zaman olmamalı mesela en fazla 1 hafta bilemedin 10 gün.onun için sözü törenleştirmeye gerek yoktur bence

Canım.. Biz eşimle 4 yıl flört ettik daha sonra alemi evliliğe ikna edebildim (başta eşimi kabul etmemişlerdi)
Önce eşim tek geldi tanştı ailemle... 1 ay onra ailesiyle beraber geldiler.. öyle havadan sudan sohbet olacaktı. Ama babası dayanamadı, bizim gelişimizin nedeni malum diye konuya girdi...
Babam da malum biliyoruz dedi... Hayırlısı dedi Kapattı konuyu, başka konuya geçtik...
15 gün sonra çiçeklerini nişan bohçalarını nişan çikolatalarını alıp geldiler, allahın emriyle istediler ve nişan yüzüklerimizi taktık...
Ben öyle formaliteleri falan sevmiyorum.. O yüzden aynen senin dediğin gibi 3ü birarada kahveler gibi yaptım bu işleri... Bunun kız almanın basit olmasıyla falan alakası yok...
Zaten evlenmeye karar verdiysen tanıyorsun seviyorsun demektir... Görücü usulü olsa tamam tanışsınlar falan muhabbeti olurda ee artık görücü usulü evlilik pek kalmadı bu gereksiz formaliteleri uzatmanın da bir anlamı yok bence....

Ama bir konuda haklısın söz nişan bir arada oacaksa yani söz yapılmadan direk nişan yapılacaksa steme ile nişan arasını fazla uzatmamak lazım... Ben hiç uzatmadım mesela isteme olduktan 5 dakika sonra nşanlandım :)))

üçü bir arada yapsanız ne zararı olurki?

isteme+söz+nişan hem siz ayrı ayrı uğraşamış lursunuz hemde vakit ve masraf açısından daha iyi olur....

hem ne gerek var bu kadar abartmaya?

canım sen bunları sorum etme büyükler daha iyi bilirler ve düşünürler

ama yok ben ayarlıycam diyosanda tabı sen bilirsin.......
buyrunnnnnnnnn
önce ısteme olur...aynı zamanda ailelerin tanışmasıdır........vereliniortak

sonra verdin mi verdin faslı gecince.........söz tarıhi belli olur.......gamyoncuiremsu

sözde istersen kendi kendinize istersenizde aile büyüklerinin oldugu bir merasım anlamlı bır konuşma ve yüzükler takılır.....kaydirigubbakcemile2

bazı yerlerde ince alyansa benzer yüzük takılır bazı yerlerde.......
nişan yüzügü yanı alyans takılır.......:asigim:

nişan istiyosan bence gereksiz........boşu boşuna zahmet telaş hiç geregi olmayan bir şeydir......:dilcikar:
istiyosanda yine .......bi tarıh belırlenır.....
bu sefer kalabalık olur........herkesler gelir........akannehir

dualı olcaksa dua okunur yok .:Saruboceq:....çalgılı çengili olcaksa oynanır gülünürsırnaşık şey eglenir....:teytey:..
sonra yüzükler takılır kırmızı kurdelede......
anlamlı bir konuşma daha........
derken artık nişanlısındır.....vereliniortak

hayırlı olsun.......
dügün için bekliyecekmisin yoksa hemen mı olcak ........
oda ayrı bir durum......:1ninca:

yanı ........

isteme
söz
nişandır....:lepi:

ben de hiç uzatmamıştım istendikten 5 dk bende nişanlandımkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Her türlü olabilir bence yeter ki gönüller bir olsunopuyorumnanaktan

bizimde önce tanışmaya geldiler,sonra istemeye geldiler,onlarda adetmiş biz onlara havlu verdik
k.validemde bana bilezik taktı,10 gün sonrada nişanımızı yaptık evde aile arasında söz gibi bişey oldu yani, 1 sene sonrada düğünümüz oldu,mutluluklar dilerim sanaa.s.

tabiki olabilir benim arkadasım öle yapmıstı a.s

illa istemede yüzük takılcak di bişi yoktur bölede hos olabilir absürd diil yanii yerimseniben

bu arada mesala kocacım bana evlenme teklifi ederken tek tas bi yüzük almıstı eger öle bi durum var sa istemeye geldiklerinde onuda taka bilirler ama olmasada olur önemli olan bundan sonraki törenlerde ve bir araya gelmelerde bi tatsızlık olmasın hep mutlu olunsun opuyorumnanaktan

ne gerek var ayrı ayrı yapmaya herşeyi ben anlamış değilim

beni istediler, yüzük taktık, yaklaşık 50 kişi kadardık

isteme, söz, nişan hepsi biarada oldu çıktı

hem maddi açıdan zorlayıcı, hemde gereksiz prosedürler bence

görücü usulü olsa tanışma faslı, tanışma evresi dersin ama sevgili olduktan sonra uzatmaya gerek yok

bence de cnm valla haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…