Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de dört kardeşiz. Abim iyi bir okulu bitirince yurtdışında bir okulda yüksek yaptı. Ailem senelerce okuyabildi. Ama dönem geçti artık. Şimdi olsa okuyamazlardı. Abimin o dönem kaldığı yurt için 500 Euro ödediler. Harcaması için de yine benzer miktarlar yollandı. Şimdi hangi iki maaşla gönderilir? O zaman Euro 1,8 idi. Hemen hemen aynıydı yani.
Annem burslu bir kolejde okumuş mesela ama o zamanlar biz marka bilmezdik der. Şimdi çocuklar birbirinden görüp istiyor. Kolejde burs kazansa dahi arkadaşlarından iyi telefon görecek isteyecek, iyi marka ayakkabı isteyecek. Ergenlikte idealistlik olmaz. Çocuk Adidas ayakkabı istediğinde olmaz diyip kinetiks aldığınızda eski zamandaki durumlar olmayacak.
Eskiyle kıyaslamayın ondan. Devir çok değişti.
Ben de hayatım boyunca İngilizce kurslarına gittim konuşurum yazarım. Ama bir kolejli kadar konuşamam.
Devlet okuluna da gönderseniz şu zamanda bir enstrüman çalsın, bir spor dalıyla ilgilensin isterseniz bınlar da para. Her bir kurs için ücret ödemeniz gerekecek.
Benim şu an kolejde çocuk okutan arkadaşım da var devlette okutan da. Ama baktığın zaman devlete gönderen de daha az harcamıyor. Devlete okula giden çocuk da basketbol okuluna yüzmeye gitmek istiyor. Bunlar da hep maliyet. İngilizce kursuna gönderiyor o da para.
Yaaa bir nerede doğacağımıza bir de ne zaman doğacağımıza karar veremiyoruz işte. Hayat çok garip. Düşündüm de 500 euroyla yurtdışı okula gittiğimi. insan isyan etmemek için kendini zor tutuyor.

Benim mi çevrem çok avam anlamıyorum ki kim bu koleje çocuk gönderebilen tayfa 😄 kendimden utanıyorum valla bazen. Doktor sanırım arkadaşlarınız.bizim hastanede bir tek doktorlar gönderebiliyor.
Küçük şehir farkı diyelim 😊
Burada TED koleji anasınıfı dahi 42 bin on taksitle tek çocuk iki memur gönderebiliyoruz 😊

İstiyorsanız ve şartlarınız uygunsa neden olmasın ki.
İnsanın kendisine güvenmesiyle ilgili bu, tahminimce yorumlarda bu devirde 3 çocuk çok yorumları fazladır ama öyle düşünmüyorum.
Psikolojim elverse isterdim ben 3. çocuk.

Tamamen maddi sorunlardan uzak düşündüğümde bile üç çocuk bakamam sanırım ben rahatıma düşkünüm ikinci çocuk fikri bile beni boğuyor

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
İkisi de kız mı? Oglan olsun diye mi yapcaksiniz?

Off yine çok bilmişler eleştiri yapmış
Canım maddi durumun iyiyse yap evin var araban var 2 maaşsınız birazda birikimin varsa yap
Bu ülkede çocuk doğurmak için trilyonluk olmak mı gerekiyor anlamıyorum kadının durumu gayet iyi yani bu kk nın derdi ne anlamıyorum o zaman kimse çocuk yapmasın.
Kadın çocuk yapmak için daha ne kadar çalışmalı yani.

Burada TED koleji anasınıfı dahi 42 bin on taksitle tek çocuk iki memur gönderebiliyoruz 😊

Neresi orası çok özendim sizin şehre az önce kıyma şimdi kolej 🤣 42 bine kıytırık apartmandan bozma özel okul musveddeleri bile kapıyı acmiyorda istanbulda🤣

Benim mi çevrem çok avam anlamıyorum ki kim bu koleje çocuk gönderebilen tayfa 😄 kendimden utanıyorum valla bazen. Doktor sanırım arkadaşlarınız.bizim hastanede bir tek doktorlar gönderebiliyor.
siz neden devamlı insanların harcamalarını ekonomilerini takip ediyorsunuz?kolejlere sadece zenginler çocuk göndermiyor.aylık geliri 20 bine yakın olan çok aile gönderiyor.asıl ama 2 dil öğrenmek.evde öğrenilir aile öğretir falan hikaye.ben dil biliyorum ama evde öğretebildiğim anca sınıfın en iyisi olmasına yetiyor.okul gibi disiplinli düzenli olmuyor.kendilerinden kısıp gönderiyor bilinçli aileler.çünkü artık üniversite mezunu olmanın bir hiç olduğunu dil hatta 3 dil mümkünse artı yazılım bilmenin gerektiğini biliyorlar.

Son düzenleme:
Erken kayitta Gecen sene iki cocuk 40 bin di ortaokul ve ilk okul burada yani 2 cocuk o fiyatti, peşin fiyati. Okulunda yüzme tenis gibi aktiviteleri vardi.Bu sene fiyatlar nedir bilmiyorum. 1. ve 6. Sınıf icindi gecen sene bu fiyatlar. Ama anasinifi ekstra oluyor bir tık fiyat artiyor diye biliyorum.

Açılın 3 çocuk anası olarak yazıyorum:dondurma:
Hiç kimseye tavsiye etmiyorum :kızgın:hatta 3.çocuktan önce kardeş şart ,harika mükemmel vs derken şimdi tek çocuk yapanlar ne akıllılar diyor,imrenerek bakıyorum.Varlıklarına şükür ama zor ve yıpratıcı gerçekten.
Çocuklar 12 ve 8 yaşlarında oldu 3 numara.Biz de karı koca öğretmeniz evimiz arabamız vardı 3.doğduğunda.Oğlum çok ağlayan sürekli ilgi bekleyen bir bebek oldu.evin tüm huzuru ,sessizliği ,kızlarımın cıvıltısı azaldı . Herkes bir stres oldu . büyük kızım Lgs ye hazırlandı özel hocalara aylık 1500 civarı para verdik kitap paralarını saymıyroum bile boyumca kitabı vardı.hepsine ayrı oda yaptık ,kızım rahatsız olmasın diye oğlanı oyalama, ağlatmama görevi ev ahalisindeydi falan açıkcası kızlarıma bu huzursuz ortamı yaşattığım için zaman zaman pişmanlık duydum .
Her sene otelde bir hafta tatil yapardık kızıma ücret çıkıyır artık büyüdü bu yıl o da olamadı.4 yıl sonra üniversite sınavı,küçüğün lgs sınavı var ikisnine de destek sağlayacağız onun hesabını yapıyoruz şimdiden . kurslara yazdırıyoruz gıtarıydı ,yüzme malzemeleriydi,götür getiriydi hepsi masraf ve zaman istiyor.küçüğün de kurs zamanları geliyor Allah yardım etsin bence gerek yok çocuklar kendini kurtarmış ilk 3 yıl zaten anne için çok yıpratıcı ,emzirmesi , uykusuz kalması,WC eğitimi falan .
Sanki beni anlattiniz her satırda 🤭

Erken kayitta Gecen sene iki cocuk 40 bin di ortaokul ve ilk okul burada yani 2 cocuk o fiyatti, peşin fiyati. Okulunda yüzme tenis gibi aktiviteleri vardi.Bu sene fiyatlar nedir bilmiyorum. 1. ve 6. Sınıf icindi gecen sene bu fiyatlar. Ama anasinifi ekstra oluyor bir tık fiyat artiyor diye biliyorum.
60 bin bizim okulun sadece eğitimi.yarı burslu 30 bin verdim 11500 de yemek parası.servisi kıyafeti kitabı da olacak.sadece kitap 7000.ankara istanbul gibi şehirlerde durum bu.çok daha pahalıları da var.

60 bin bizim okulun sadece eğitimi.yarı burslu 30 bin verdim 11500 de yemek parası.servisi kıyafeti kitabı da olacak.sadece kitap 7000.ankara istanbul gibi şehirlerde durum bu.çok daha pahalıları da var.
Yaa gerckten cok fazla bu fiyatlar. Ortaokul ve ilk okul icinmi gecerli yoksa lisemi. Allah yardimciniz olsun. Evet kiyafet ve kitap parasi ekstra yuksek cikiyor. Bu sene nedir fiyatlar daha bilgim yok. Bide guncel olarak hersey artiyor bu sene okul daha da ucmustur 🤷🏼‍♀️

Yaa gerckten cok fazla bu fiyatlar. Ortaokul ve ilk okul icinmi gecerli yoksa lisemi. Allah yardimciniz olsun. Evet kiyafet ve kitap parasi ekstra yuksek cikiyor. Bu sene nedir fiyatlar daha bilgim yok. Bide guncel olarak hersey artiyor bu sene okul daha da ucmustur 🤷🏼‍♀️
6.sınıf olacak daha yeni yazdırdım daha önce devletteydi.ama devamlı aile desteğiyle özel dersle tv den konuları izlemekle geçti.evde öğretmen oldum resmen çok yoruldum.ilkokulda devlette bir şekilde oluyor ama ortaokul da ı ıhhh.pilot bir kaç okul dışında eğitim bitmiş.müfredat bomboş.4 saat beden dersi 3 saat de müzik dersi vardı mat ing yerine.kimse çocuğum şımarık olsun asgari ücretli çocukları görmesin vs diye kolej seçmiyor.mecburlar kendilerinden kısıp göndermeye ben de dahil.dünya insanı olmaları için başka çare yok.telafi dersi koydu mesela 2 hafta hergün okul açılmadan önce.devlet okulu bunu yapar mı?

6.sınıf olacak daha yeni yazdırdım daha önce devletteydi.ama devamlı aile desteğiyle özel dersle tv den konuları izlemekle geçti.evde öğretmen oldum resmen çok yoruldum.ilkokulda devlette bir şekilde oluyor ama ortaokul da ı ıhhh.pilot bir kaç okul dışında eğitim bitmiş.müfredat bomboş.4 saat beden dersi 3 saat de müzik dersi vardı mat ing yerine.kimse çocuğum şımarık olsun asgari ücretli çocukları görmesin vs diye kolej seçmiyor.mecburlar kendilerinden kısıp göndermeye ben de dahil.dünya insanı olmaları için başka çare yok.telafi dersi koydu mesela 2 hafta hergün okul açılmadan önce.devlet okulu bunu yapar mı?
Yeni yazdirdiysaniz tahminimce şuan da fiyatlar o sekilde olmustur. Büyük sehirlerde okul sıkıntısı cok fazla. Küçük sehirler daha rahat bu konuda. Bide memur, kamu personeli indirimi alabiliyosaniz alin kolejden.

Off yine çok bilmişler eleştiri yapmış
Canım maddi durumun iyiyse yap evin var araban var 2 maaşsınız birazda birikimin varsa yap
Bu ülkede çocuk doğurmak için trilyonluk olmak mı gerekiyor anlamıyorum kadının durumu gayet iyi yani bu kk nın derdi ne anlamıyorum o zaman kimse çocuk yapmasın.
Kadın çocuk yapmak için daha ne kadar çalışmalı yani.
Çok bilmiş değiller tecrübeliler, bir çocuğun yalnızca maddi imkanlara ihtiyacı yok, manevi olarak da çocuğunuza yetebiliyor olmanız gerekiyor.

Kaldı ki şu an çift maaşla maddi olarak 2 çocuğa yetebilmek bile kolay değil, bebekken giderleri ayrı, okul çağına gelince ayrı, üniversite okumak için yurtdışına gitse giderleri ayrı, evlense ayrı, hastalığı var hastanesi ilacı, giyimi yemesi içmesi bunlar işin maddi boyutu, manevi boyutuna hiç girmeyelim bile zira maalesef ailesi tarafından yeteri kadar sevilmeyen çocuklar çoğalmaya başladı görüyoruz şahit oluyoruz, çocuk sadece karnı tok sırtı pek olsun düşüncesiyle yetiştirilmiyor.

Konu sahibesi eğer maddi manevi yeteceğini düşünüyorsa isterse 5 tane doğurur, eşiyle kendi bileceği şey ama ben oldum olası tek çocuk taraftarıyım.

Yeni yazdirdiysaniz tahminimce şuan da fiyatlar o sekilde olmustur. Büyük sehirlerde okul sıkıntısı cok fazla. Küçük sehirler daha rahat bu konuda. Bide memur, kamu personeli indirimi alabiliyosaniz alin kolejden.
bursdan yararlanıyor zaten aynı anda kamu indirimi de yapmıyorlar.daha ucuz okullarda var ama apartman bozması yerler.öğretmenleri asgari ücretle çalışıyorlar ve kalitesizler.onlara gideceğine devlete gidip ek ders kurs dershane desteği daha iyi.

bursdan yararlanıyor zaten aynı anda kamu indirimi de yapmıyorlar.daha ucuz okullarda var ama apartman bozması yerler.öğretmenleri asgari ücretle çalışıyorlar ve kalitesizler.onlara gideceğine devlete gidip ek ders kurs dershane desteği daha iyi.
Emin olun ek ders, kurs, dershane git gel yine ayni hesabi bulurdu. İnsallah size yararli guzel sonuclar alirsiniz simdiden basarilar olsun miniginize🥰

Kızlar eşim 37 ben 33 yaşındayım iki evladımız var biri 7diğeri 4 yaşında eşim mühendis ben memurum kendimize ait evimiz ve arabamız var çocularımıza da çok iyi bakan sağolsun Bakıcımz var.. Özellikle söyleidm bunları daha iyi fikir alabilmek için.. Son zamanlarda üçüncü Bi çocuğumuz olsa mı diye düşünüyoruz.. Eşim çocuklara karşı çok ilgilidir benden bile fazla ilgilenir bana da çok yardımcı olur sağolsun.. Ama korkuyorm nasıl olur bu hayat şartlarında üçüncü çocuk fikri.. Sanki üç çocuğum olması gerek gibi Bi tane evladım eksik yanımızda değil gibi hissediyorum sanki o da olunca tamm olacağız gibi.. Sizinde fikirleirnizi almak istedim.
Maddi anlamda çok zorlar devlet memuruda olsanız daha bunların lise üniversite giderleri vs. olacak. Ama sıkıntı yok aileden maddi manevi destek var biz ikimizde çok istiyoruz diyorsanız zaten sormaya da gerek yok bence. Ama ben ikinciyi bile yapamazdım :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X