Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumları okuyunca bir şeyi merak ettim. Bazı hanımlar yazarken yorum yaparken çok kesin konuşup asla falan demişler. Buna nasıl cesaret ediyorlar varsa bir taktik alayım. :)
Benim asla dediğim ne varsa çok kısa bir süre sonra aynısı başıma geliyor istemsizce de olsa. Konudan çok bağımsız bir yorum oldu ama konuya yorum yapamıyorum. Şimdi asla ile başlayan cümleler kurarım sonrası malum:olamaz:
Elbette, asla dememek lazim fakat 2. Çocuğu doğurduktan sonra kesin ben daha çocuk yapmicam diyosan tüpleri baglatirsin en mantıklısı kafanda rahatlar riski gerçekten çok düşük kesinkez çocuk istemeyen de gider aldırır zaten çocuk istemiyosa

Bütün bunları 2 öğretmen nasıl yapabildiniz. 😳ben bekar memurum. Sıka sıka 3500 lira kalıyor.sosyal hayatımı sevgilim karşılıyor çoğunlukla. Bu dönemde o kadar da olmazdı.şükür iyi dönemde büyümüşler.
Böyle düşünen bir insanın sürekli “insanlar nasıl hemen hamile kalabiliyor, ben hamile kalamıyorum” diye dert yanması beni biraz şaşırttı. Emin misin çocuk istemediğinden? Sürekli fikirlerine ters yorumlar yapmak istemiyorum ama konuyla alakalı olduğu için soruyorum.

Cocuk okumazsa boynuna yular baglayip mi gotureceksin🙄 sen imkan verirsin yardim edersin istemiyorsa ne yaparsin? Valla ne kadar seviyorsunuz buyuk laflar etmeyi
Bizim evde okumama gibi sey söz konusu değil
Çocuğa neyi verirsen onu alıyor
Büyük kızım birşeyden bahsederken üniversiteden sonra diye zaman veriyor mesela.
Okumama gibi lüksü yok, tek lüksü bu konuda istediği bölümü seçmek.
Ona karışmam, gayet medeni bence 😅
Diyorum ona 15-16 yaşına gel tatilerde işe girip çalışacaksın. Çalışacaksın dediğimde öyle rahat keyifli bir iş değil üretimde vardiyalı işten bahsediyorum, 18 yaşında araban benden ehliyetin senden olsun bari bir kısmı diyorum.
İstesem ikisinide öderim ama hayatı öğrensin, ayrıca çalışmanın zorluğunu bilip okumanın kıymetini anlasın.

Büyük kızım birşeyden bahsederken üniversiteden sonra diye zaman veriyor mesela.
Diyorum ona 15-16 yaşına gel tatilerde işe girip çalışacaksın. Çalışacaksın dediğimde öyle rahat keyifli bir iş değil üretimde vardiyalı işten bahsediyorum, 18 yaşında araban benden ehliyetin senden olsun bari bir kısmı diyorum.
İstesem ikisinide öderim ama hayatı öğrensin, ayrıca çalışmanın zorluğunu bilip okumanın kıymetini anlasın.
Abla okumakta para yok ki 🥲 Dr larin hali bile ortada Twitter'da iban patlasiyolar görüyoruz

Ben okudum, eşimde öyle
Biz iyi kazanıyoruz
İşte o eskidendi özel sektörün hali içler içler acısı özel değilse mesleğiniz nedir mühendis arkadaşlarım var iki yıl deneyimli beş bin aliyolar. Geçen ay bi ilan gördüm iki yıl deneyimli belirli program bilgisine sahip ileri seviye ing bilen makine mühendisine 7bin yazmışlar

Benim de maddi durumum+bakıcım var fakat hep tek çocuk istiyodum çevrem hep baskı yaptı çocuk tek olmasın kardeşe ihtiyacı olur elinden tutan biri olsun ilerde vs. Kafama koydular kızım 3 yaşına gelince ikinci çocuk istedik hemen de oldu fakat ikiz oldu şimdi 3 çocuğum olucak inşallah😂

İşte o eskidendi özel sektörün hali içler içler acısı özel değilse mesleğiniz nedir mühendis arkadaşlarım var iki yıl deneyimli beş bin aliyolar. Geçen ay bi ilan gördüm iki yıl deneyimli belirli program bilgisine sahip ileri seviye ing bilen makine mühendisine 7bin yazmışlar
Biz almanyada yaşiyoruz
O parları burda işsizler alıyor
Hata onlar bile daha çok

Haa pardon sizi Türkiye de sandım. O zaman okusun tabiki siz haklısınız ben Türkiye şartları için söylemiştim
Türkiyede okumasa nolacak peki?
Okuyanın durumu öyleyken okumayan daha iyi konumda değil herhalde
Ayrıca okumak birtek para kazanmak için değildir
Maksat sade paraysa fabrikada işcide aynı parayı alıyor zaten

yazılım çok başka bir dünya. orda ekstrem paralar kazanılıyor. ama dedim ya nitelikli özel okullar çocuğu geliştiriyor fakat çoğu ticarethane. ben devlet okulcuyum devlet öğretmeni olarak 😄 ama şu da var ank da doğmuş büyümüş sonrasında küçük büyük farklı şehirlerde çalışmış bir öğretmen olarak istisnaları tenzih ederek kendi öğrenciliğimden de şunu söyleyebilirim. ank da genelde devlet okullarında öğretmenler sebebini anlamadığım şekilde kötü
Çok geriden geliyorum konuyu okuma konusunda ama şuna cevap yazmak istedim. Bazı öğretmenler öğrenciyi özel derse yönlendirmek için kasıtlı olarak kötü, bazıları da (özellikle ankaradakiler) yolunu bulup gelen bürokrat yakınları olduklarından efor harcamaya gerek duymuyor. Burada da özel ders paslaşması yüzünden kasıtlı olarak kötü anlatan öğretmenler mevcut. Ben de öğretmenim, kesinlikle tasvip etmiyorum ama bazıları fazlasıyla paragöz

Türkiyede okumasa nolacak peki?
Okuyanın durumu öyleyken okuyan daha iyi konumda değil herhalde
Ayrıca okumak birtek para kazanmak için değildir
Maksat sade paraysa fabrikada işcide aynı parayı alıyor zaten
Okumayip bı meslekte kendini geliştirmek daha mantıklı terzilik ya da protez tırnak gibi mesela. Çünkü gerçekten her yer asgari veriyo. Mesela özelde çalışan öğretmenler hep asgari ya da asgarinin altı alıyo. Üni okumak elbette kendini de geliştirmek ama yıllarını verip hiç okumadan da yapabileceğin işle aynı parayı almak küfürden beter bim calisanlari asgariden fazla alıyo mesela. Bir de okurken aldigin KYK kredisi başına bela olarak çıkıyor.

Ayrıca burda diplomaya kağıt parçası diyolar... Mesela mühendise gidip her yer mühendis kayniyo kendini çok bı şey sanma deniyo

Okumayip bı meslekte kendini geliştirmek daha mantıklı terzilik ya da protez tırnak gibi mesela. Çünkü gerçekten her yer asgari veriyo. Mesela özelde çalışan öğretmenler hep asgari ya da asgarinin altı alıyo. Üni okumak elbette kendini de geliştirmek ama yıllarını verip hiç okumadan da yapabileceğin işle aynı parayı almak küfürden beter bim calisanlari asgariden fazla alıyo mesela. Bir de okurken aldigin KYK kredisi başına bela olarak çıkıyor.

Ayrıca burda diplomaya kağıt parçası diyolar... Mesela mühendise gidip her yer mühendis kayniyo kendini çok bı şey sanma deniyo
Siz de haklısınız aslında
Ne desem yetersiz kalacak
Ülkenin hali çok üzücü

Ya arkadaşlar devlet okulu yorumlarını okudum da.. Öğretmenler devlette hep böyle mi ki? Şiddet mi gösteriyorlar çocuklara ? Kızıp bağırıyorlar mı?
E ben o öğretmeni döverim ki kızıma öyle birşey yapsa 😣
Benim yaşadığım ilde okulun kalitesini olduğu mahalle belirliyor gibi, kenar mahallelerde eğitim zayıf çünkü öğrenciyle mücadeleden derse fırsat kalmadığı gibi öğrencilerin potansiyeli de yüksek seviyeyi kaldırmıyor. Orta ve üst gelir grubundaki ailelerin ağırlıklı olduğu yerlerdeki devlet okulları özellerle yarışmaya çalışacak kadar hırslı, düzen disiplin olabileceğin üst sınırında, öğretmenler gayretli. Hatta sınıf öğretmenleri arasındaki rekabet akıllara ziyan çünkü öğretmen adıyla kayıt talebinde bulunan veli çok fazla. Dolayısıyla burada özel okul sayısı az ve veliler iş yüzünden sosyal etkinliklere yetişemiyorsa özel okul tarcih ediyor, bütün aktivite okul sınırları içinde olsun diye. Ben ana sınıfından lise bitene kadar hiçbir şekilde özel okul düşünmüyorum.

Ya ben aslında maddiyat vs kısmını geçtim gerçekten evinize güzel para giriyordur ve 3 çocuğa bakacak durumunuz vardır.
Ancak ben 3 çocuğum olursa tam hissederim su anda eksik hissediyorum cumlelerine takıldım.
Sanki esas sorun burada gibi.
Sahip olduğunuz onca şeye rağmen böyle hissetmek normal mi sizce bunun üzerine düşündünüz mü?
Cocuklarinizda büyük değil henüz hala size çok ihtiyaçları var.
Maddiyattan öte duygusal anlamda yeterli geliyor muyum çocuklara diye düşünürdüm ben olsam.Memursunuz mesela iki çocuğunuzla da hergun yeteri kadar oyun oynuyor musunuz işten gelince oynayacak enerjiniz var mı ?

İlçe de yaşadığımızı söyleidm küçük demedim.. 170 bin nüfuslu her imkanın olduğu gelişmiş bir ilçeden bahsediyorum.. Yüzme kursuna ve satranç kursuna gidiyr.. Tatile de gidiyroz her yıl kışın ve yazın.. Pazartesi dört gece beş günlüğüne fethiteyeye gideceğiz mesela.. İkna oldunuz mu
Ay benim yaşasığım il merkezinin nüfusu o kadar. Epey büyük bir ilçeymiş gerçekten

Siz de haklısınız aslında
Ne desem yetersiz kalacak
Ülkenin hali çok üzücü
Ülkenin halı çok berbat inanın şahsi konusmuyorum mesela erkek arkadaşım mühendis. Fabrikadaki tek mühendis o yazılım,elektirik, bakım mühendisliği ve diğer kablo cekme gibi ıvır zıvır işler de ona kitlendigi icin ve fabrikada gece 12 den sonra Suriyeli ve afganlari sigortasız çalıştırdıkları için erkek arkadaşıma imza attırıp onayı dışında işler yapıldığı için (mesela o 200watı geçirmeyin diyo 250 yapiyolar fabrikada yangın çıksa biri yaralansa direkt o sorumlusu). Her gün mesai adı altında 8e kadar çalıştığı için ve daha korkunç bir çok problem için işinden ayrıldı iş ariyo ama büyük şehirde olmamıza rağmen iş yok piyasalar çok durgun bayram sonrası acilcak diyolar bayram tatilinde özel sektör para vermemek için iki bayram arasi işe alım yapmiyomus falan filan yani şartlar o kadar berbat ki sizin de kafanızı sisirmiyim daha fazla. Okudum meslek sahibi oldum güzel para kazanıyim diye bı şey kalmadı ülkede...

Çok geriden geliyorum konuyu okuma konusunda ama şuna cevap yazmak istedim. Bazı öğretmenler öğrenciyi özel derse yönlendirmek için kasıtlı olarak kötü, bazıları da (özellikle ankaradakiler) yolunu bulup gelen bürokrat yakınları olduklarından efor harcamaya gerek duymuyor. Burada da özel ders paslaşması yüzünden kasıtlı olarak kötü anlatan öğretmenler mevcut. Ben de öğretmenim, kesinlikle tasvip etmiyorum ama bazıları fazlasıyla paragöz
işin acı tarafı da hükümet Ank daki öğretmenleri baz alıp öğretmen düşmanı oldu 20 senedir🤷‍♀️

Dogru olan o zaten canim.. bende xalistim 13 yasinda ilk isimde tatilde..tatillerde tabii cocuklarimada aynisini yapmak niyetindeyim.

Aynen dedigin gibi calisip biraz okumanin okulun kiymetini bilmeleri gerekir. Hic pisman olmadim hep hesap yapardim birsey almak istedigimde, kac saat calismam
Lazim bunu almak icin diye..😐 baya insani okula hevese getiriyor bence😐😂

İkiz olma ihtimalide var. Bende 3. Çocuğun tam zamanı yaşım geçmeden yapayim dedim, parasal yönden durumda müsait. Ne oldu ikiz oldu. Debelenip duruyorum. Verene bin şükür ama çokta yıpratıcı.:KK67:
Bende kızım 2 yaşındayken planlı yaptım ama sürpriz ikiz oldu tek yumurta bende şükrediyorum tabi de ama sürpriz ikiz olmasaydı asla 3. Düşünmezdim 🤭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X